16
 • csimmasz
  #16
  Birom a károgókat!

  Az MS saját maga tehet arról, hogy nem Win mobil meg társai fut minden androidos telefonon.
  Gondolom emlékszik még mindenki a telefonokon meg GPs eken, pda- kon használt oprendszerre ami Windows volt!
  Ez már szinte kérdés nélkül az Android felő tolodik.

  Most miért nincs?

  Mert jött egy Apple és megmutatta, hogy kell egy felhasználói felületnek kinéznie, hogy legyen kényelmesen kezelhető és még kívánatos is.

  Az iPodok sikere már akkor meg kellett volna csapja az MS-t de elaludtak.

  Jött a droid alternatívaként az iPhonra, mindenki iPhont akart de nem mindenkinek volt rá vagy drágának találta így droid lett, nem volt nagyon más még ha az első változatok fényévekre voltak a mai változatokra.

  Volt nekem is egy HTC touch om windows al, ha kellett valami program akkor ezer volt hozzá, de utána olvasni meg keresgetni, buherálni nem mindenki szereti.
  Az apple ezt is kiütötte a listáról egy gombnyomásra letölthető, telepíthető alkalmazásokkal, nincs win dvd mint az enyimhez volt, csak a kényelmes használat, ugyan ez droidon.

  Tehát a károgók szerint akinek megtetszett az iOs vagy a droid az egy hülye?
  De bezzeg az a fos windos az az isten ajándéka.

  Lehet itt fikázni a Droidot meg azokat akik megveszik csak azt kéne észre venni, hogy senki nem kínált alternatívát melléjük.

  A windows kor lassan véget ér.
  A Nokia, Ms, Intel, több nagy PC gyártó mind bealudtak meglátjuk az irgalmatlan tőke mögöttük elék lesz e arra, hogy a jövőben is ugyan akkora tényezők legyenek a piacon mint korábban.

  Az x86 os Android nagyon szépen muzsikál, sajna program az nincs hozzá, elérhető a Play de 9 letöltött és telepített alkalmazásból jó ha 1 fut, arról nem is szólva amelyek eleve le sem töltődnek az inkompatibilitás miatt.

  A TV okosítók megfogják tépázni mindenféle lejátszókat, a fényképezőkün is terjed, kitudja még mi mindenre heggesztik rá, H¤tők és autórádiók szerintem már a sarkon vannak, és ez mind mehetne Windowsal is de persze mindenki hülye mert nem MS terméket használ!

  Senki nem akadályozta az MS-t, hogy ő legyen a meghatározó szereplő még az Apple sem, senki, csak megfelelő terméket kell készíteni, enyi, nem károgni meg erőfölénnyel visszaélni.
 • sola
  #15
  Igen, az 50 dolcsis "TV okosító" / "mini-PC" tényleg forradalmi fejlemény.

  És ma már gyengének sem nevezhetőek, mert van már a piacon egy rakás négymagos 2GB RAM-os darab. Szerintem még idén kijönnek a Cortex-A15-re alapuló készülékek, amik még tovább erősítik a piacot. Nekem jelenleg a Mele A1000G tetszik a legjobban (ez még egy SATA merevlemezt is be tud venni).

  Ami szerintem még érdekes fejlemény lehet az az, hogy a desktop-Linuxok egyre közelebb araszolnak az Android-hoz. Az Ubuntu Touch pl Android-os grafikus driver-eket fog használni és emiatt az 50$-os mini PC-k java részén hasonlóan jól fog futni mint az alap Android, amivel azok gyárilag jönnek. Nemrég felreppent hírként, hogy a Wayland-hez is készült egy hasonló kiegészítés (a Wayland a következő generációs megjelenítő rendszer az asztali Linuxokhoz).

  Azaz az Intel és a Microsoft ott fog állni egy szép új világban, ahol letarolják előlük a piacot 50-100$-os ARM alapú mini-PC-kkel, amelyek Android-ot vagy Linux-ot tudnak futtatni és az emberek 80-90%-ának teljesen jól kielégítik az igényeit (web, email, facebook, játékok).

  Mindez megfejelve azzal, hogy az alkalmazások jelentős része átmegy a web-re, azaz javarészt platformfüggetlenné válik.

  Ebben a szép új világban a Microsoft/Intel a 600$ tabletekkel és az 700-1500$ ultrabook-okból sokkal-sokkal kevesebbet fog eladni. Idővel mindenki rájön, hogy nincs rájuk szüksége.

  Ha pedig nem a hagyományos PC részesedést nézünk (aminek ma már nincs sok értelme), hanem azt, hogy az emberek számítási feladatokra (pl.: tartalomfogyasztás) milyen rendszereket használnak, akkor a Microsoft részesedése már most is csak 20% és gyanítom, hogy az Intel aránya sem sokkal jobb.
 • gforce9
  #14
  Nem védem az MS-t, csak annyit mondtam, az akkoriban más világ volt. Amikor a PC-k terjedni kezdtek bőven ott lett volna az Amiga is(főleg, ha kicsit rágyúrnak), ami akkor igencsak jónak számított és volt grafikus oprendszere is. Akár az is elterjedhetett volna, olcsónak egyik sem számított.
 • sanyicks
  #13
  egyáltalán nem a 95-el tett fölényre szert az ms, ugyan is alapból monopolhelyzetből indult. A dos volt az ibm pc-k kizárólagos os-e.
  A windózok meg kompatibilisek voltak a dossal-> összes addigi pc-s program fut vindózon-> vindóz ezért elterjed.
 • asgh
  #12
  Vonatkoztass el egy kicsit a telefonoktól és nézd meg hogy nyomul a droid pl. a filléres "tv okosító" műfajban.
  50 dollárért már kapsz olyan pendrive méretű droidos minigépet, amit a tv-re dugva használhatsz médialejátszónak vagy egy nagyon alap pc-nek.
  És itt jön a poén: az emberek egy jó részének nem is kell több.
  Azaz az otthoni pc piac jelentős százaléka a pár százezres árkategóriából lecsúszott a pár tízezres kategóriába.
  Ez az, amitől az intelt és a microsoftot kiveri a veríték.
 • gforce9
  #11
  Csak ugye annó mikor a DOS-al elkezdett az MS gizdáskodni a piac még tényleg csak arra épült, hogy volt olyan ember akinek kell gép. Nem nulla forint volt. Nem csak úgy az ölébe tették az embernek, hanem valóban az vett gépet, akinek kellett. Aztán persze kinőtte magát. Nyilván az MS lényegében a 95 után már egyeduralkodó lett (bár magánembernél MS-DOS volt előtte az elterjedt, szóval az sem igaz, hogy a 95-el tett szert fölényre az MS), de mindegy is. A lényeg, hogy akkor még az vett gépet, akinek tényleg szüksége volt rá. A rajta futó SW meg egy újabb kérdés természetesen. De nem lehet ezzel összehasonlítani, mert van egy lényegi különbség. Mégpedig az, hogy most a vásárlók jórésze úgy jut androidos készülékhez, hogy lényegében azt sem tudja, mi az az android. Míg annó azért, ha kifizetett az ember egy gépért 50-100k-t nagyon megnézte mit is vesz. Most meg ezt "ingyen kapja" a jófajta kis árukapcsolásnak köszönhetően. A helyzet hasonló persze, bizonyos szemszögből, de másfelől nézve homlokegyenest más.
 • mousee
  #10
  Ugyanaz mint a PC világban a windows. Ez van mindenkinek, ezt szokta meg a nép, erre van a legtöbb program, ehhez ért pistike a másodikon. Az én ismerőseim nagy része teljesen jól elvan a droiddal, telefonálgatnak, fb-oznak, chatelnek, zenét hallgatnak, van 2-3 app amit használnak rajta, meg pár játék vonatozás közben.

  "Asztali gepen meg aki androidot hasznal az egy diszbarom."
  Netbook-on teljesen jó, a legtöbb igényt simán kielégíti. Idővel szépen lassan jönnek majd rá a komolyabb programok is ha megtelepszik x86 környezetben (lásd cikk). Most ez a divat. Anno volt windows meg windows, valaki szerette, valaki fikázta. Most majd lesz droid, valaki szeretni fogja, valaki pedig fikázni. Utána meg majd jön a következő :)
 • ugh
  #9
  Az android a tokeletes pelda arra hogy egy tal fost is megesznek az emberek es meg orulnek is neki ha csicsas szalaggal van atkotve a tanyer.
  Elobb utobb le fog ez csengeni.
  Nem tudjak a teljesitmenyt feltornazni az aksik miatt.
  Most meg egyre izmosabb cuccok jonnek de ez majd nyom egy satutfeket.
  Hacsak nem talalnak ki egy aksi meretu reaktort idokozben.
  Asztali gepen meg aki androidot hasznal az egy diszbarom.
 • ugh
  #8
  Na ezt jol latod.
  Szerintem ha le kene tolteni es telepiteni vagy neadjisten fizetni erte rohadtul nem kene a fenenek se.
  Mar nem azert, de olyan eszetlen, atgondolatlan, agyament okorsegekkel van tele, meg olyan bugokkal meg a 4.1 is hogy az ember esze megall.
  A winfost ennel kevesebbert is szenne fikazta mindenki.
 • gforce9
  #7
  Azért nem árt hozzátenni, hogy az android azért van a felhasználók legalább felénél, mert ha készüléket vesz az ember - mert telefont cserél teszemfel -, lényegében android van nulla forintért dögivel. Amit ugye nyilván percdíjban kifizet az ember, mondjuk az már más kérdés, hogy csúnya és bujtatott árukapcsolás. Szóval nem azért van az emberek nagy százalékánál android mert az nagyon kell nekik - hiszen leggtöbbjük azt sem tudja mi az -, hanem azért mert azt kapják oszt csókolom. Köze nincs ahhoz, hogy erre van igény. Ahhoz van köze, hogy ez van ócsóér. Igaz nem olcsó ez sem , mert nyilván csak úgy tud a távközlési cég olcsó mobileszközt adni, ha a percdíjakban eleve garantálja a gyártónak (hw és sw gyártónak), hogy az új szarja el lesz adva. Büdös ez az egész mobilpiac úgy ahogy van. Az androiddal az élen, de persze a többi sem kutya.
 • sanyicks
  #6
  ő mostanában csak a hwsw-n írja le a látomásait :)
 • item
  #5
  Jáááj!
 • mousee
  #4
  Feszülten várom vers kollégánk véleményét a cikkről :D
 • Vaszilij Artyom
  #3
  Mert ebben van a jövő jelenleg
 • AgentKis
  #2
  Úgy tűnik hallgattak rám...
 • sola
  #1
  Annyira azért nem nagy meglepetés ez, ismert volt eddig is, hogy az Intel saját finanszírozásban minden nagyobb Android változatot portolt a saját x86-os hardvereire.

  Eddig nem lettek népszerűek az x86-os processzorok a mobil szegmensben bár mára az Intel nagyjából utolérte fogyasztásban az ARM-ot (viszont az üzleti modell miatt messze nem tudja az OEM-ek számára hozni az ár/érték arányt).

  Ami érdekes fejlemény lehet az egy desktop képességekkel is felszerelt új Android főverzió, ami direkt konkurenciává emelné az Android-ot a Windows-hoz képest. Erről már rágóta hallani szóbeszédet bár jelei még nem nagyon vannak.

  Egy másik fejlemény az Ubuntu Touch és a hasonló más Linux fejlesztések, amivel a desktop Linux-ok tudnának betörni a mobil szegmensbe. Az Ubuntu Touch alatt szolgáló Mir és a Wayland is képes lesz nemsokára direktben Android driverek fölött futni, amivel nagyon megkönnyítik majd ezen oprendszerek megjelenését a tipikus Android-os hardvereken. Ez a vonal magában hordozza annak lehetőségét, hogy Android és desktop Linux programok egyaránt képesek legyenek futni egyetlen integrált grafikus környezetben és a szituációnak megfelelően lehessen használni egyiket vagy másikat (pl.: billentyűzet és egér csatlakoztatása esetén hazsnálni a full-desktop appokat).