36
  • kenoby55
    #36
    Akinek nem világos: Ez is az Új Világrend építőköveinek egyike. Google = USA
  • Papichulo
    #35
    Gondolom az iOS és WP esetében jailbreak-el nem kerülnek eltávolításra az Apple/MS szolgáltatások

    Ugymint? Jailbreak utan az iOS-nel root jogot kapsz, magyarul barmilyen daemont/szolgaltatast kikapcsolhatsz. Androidot is raktak mar iPhone-ra...
  • Dodo55
    #34
    "Ott is az ember gyakorlatilag csak a licenszért fizet, de sosem lesz ténylegesen az övé a játék."

    Ez mindig is így volt mióta a szerzői jogok léteznek, mindig is csak a licensz volt megvásárolható.
  • Dodo55
    #33
    "Mindazonaltal ez mennyiben masabb, mint egy jailbreak-elt iOS/WP melyben ugyanezeket meg lehet tenni?"

    Gondolom az iOS és WP esetében jailbreak-el nem kerülnek eltávolításra az Apple/MS szolgáltatások. Ellenben az AOSP egy nyílt forráskódú projekt ami nem tartalmaz alapból semmilyen Google szolgáltatást.
  • Papichulo
    #32
    Ha deaktivalod a drm rendszert akkor igen.

    Forras?

    Nem veletlen tilos feltorni a itunes-t is.

    Ahogy a Play storet is. Semmi kulonbseg. A homebrew viszont ugyanugy nem illegalis JB utan, ahogy az androidnal a sideloading.

    Ha persze az ember legalisan szedi le a drm-et az itunes-os zenekrol

    Az iTunes zenek mar regota ab ovo DRM nelkul erkeznek...

    Ez szerintem jo.

    Nekem semmi bajom nincs az androiddal, szerintem is egy remek rendszer, en mindossze az altalad - hatalmas ferditesekkel es csunya hazugsagokkal folytatott - pro android, contra iOS keresztes haborut tartom betegesnek...

    Meg az apple, amikor egy update soran letorolte a location trace file-t minden keszulekrol.

    Magyarul nem remote torles volt... Try again!

    de kb. a google is ezt csinalta.

    Valoban a felhasznalok erdekeben, de attol meg megtette. Egyedul a Google...

    Az, hogy egy ujsag csak azt meri leirni, hogy lehetseges, nem jelenti azt, hogy nem is teszik meg.

    Magyarul egy orult agymenes volt a reszedrol es semmivel sem tudod alatamasztani, hogy a microsoft is mindig teglazza a feltores gyanus xbox-okat. Felesleges ujabb alaptalan kijelentesekkel tovabb asni magad.

    az egyik update-be kerult bele szandekosan egy hiba, ami lehetove teszi a privilege elevation-t

    Forras, hogy szandekosan kerult bele barmilyen privilage escalation(!) "hiba"? Bar ha szandekos volt, akkor hogyan lehet hiba???

    Ha minden allitast kimeritoen bizonyitani lehetne, akkor nem itt irogatnek

    Akkor te honna tudsz rola? Barmilyen - megbizhato - forras? Ha meg semmi, hanem csak te talaltad ki magadtol, akkor inkabb ne jarasd le magad a nagyotmondasi kenyszereddel ;)
  • kvp
    #31
    "Az closed source iOS meg illegalis???"

    Ha deaktivalod a drm rendszert akkor igen. Marpedig ez feltetele a gyarto ceg kizarasanak. Nem veletlen tilos feltorni a itunes-t is. Ha persze az ember legalisan szedi le a drm-et az itunes-os zenekrol es filmekrol, akkor mas a helyzet, de szerintem az USA-ban meg ervenyeben van a DMCA. Az open source-os android-ban viszont nincs DRM, pont azert, mert igy feltorni sem lehet, tehat torvenysertest sem kovethet el vele a tulajdonos. Ez szerintem jo.

    "mindazonaltal eddig egyedul a Google nyult tavolrol a keszulekekhez."

    Meg az apple, amikor egy update soran letorolte a location trace file-t minden keszulekrol. Azokrol is amiken egyebkent a tulaj hasznalta sajat celra. Ertem, hogy ez a felhasznalok vedelme erdekeben tortent, de kb. a google is ezt csinalta.

    "Ismet problema az angol nyelvvel."

    Az, hogy egy ujsag csak azt meri leirni, hogy lehetseges, nem jelenti azt, hogy nem is teszik meg. Annyi tortent, hogy nem akartak pert a nyakukba. Tehat nem a nyelvvel van a gond, hanem a jogi szoveg megertesevel es nem nallam. A fuse kisutest egyebkent altalaban egy hibas digitalis alairasu bootloader eszlelese aktivalja, kiveve ha a megfelelo gyari backdoor-os firmware valtozat van a konzolon es azon keresztul torik meg. (az egyik update-be kerult bele szandekosan egy hiba, ami lehetove teszi a privilege elevation-t)

    "Az, hogy valamit hasonlot idezel a temaban, nem jelenti azt, hogy a merhetetlenul tulzo allitasodat bizonyotitottad volna."

    Ha minden allitast kimeritoen bizonyitani lehetne, akkor nem itt irogatnek, hanem az EFF perelne miatta es egy ido utan sg-s hirkent latnank viszont. https://www.eff.org/
  • Lollerka
    #30
    nem ertem felbaszodasotokat-.- ez nem a sima eladasos szemuveg, hanem tezsteloknek szant, beta videot sem lehet folrakni youtubera, igy nem ertem miert erthetetlen hogy egy beta szkozt nem lehet eladni
  • Papichulo
    #29
    az open source android legalis

    Az closed source iOS meg illegalis??? De meg az iPhone jailbreak is rendben van. Azutan meg korulbelul ugyanazt meg lehet tenni az iPhone-nal is, mint egy android keszulekkel. Ilyen szempontbol kar megkulonboztetni oket...

    hack-eles nelkul fel lehet rakni egy biztosan tiszta (es google mentes) android-ot.

    Melyekre sideloadolhatod cserebe az alkalmazasokat... mindazonaltal eddig egyedul a Google nyult tavolrol a keszulekekhez.

    Az xbox live account-ok torleset inkabb nem magyaraznam el ujra

    "One former software and hardware tester said this is possible.."

    Ismet problema az angol nyelvvel. Az, hogy valami lehetseges nem jelenti ezt: a microsoft is mindig teglazza a feltores gyanus xbox-okat Try again!

    Kindle: (alul a remote content removal-nal irja)

    Semmit sem ir a wiki, ami a legkisebb mertekben is alatamasztana ezt: az amazon keszulekekben, amik net nelkul leallitjak magukat egy adott ido utan.

    Az, hogy valamit hasonlot idezel a temaban, nem jelenti azt, hogy a merhetetlenul tulzo allitasodat bizonyotitottad volna. Vagy azt gondoltad, hogy senki sem olvassa el a linkeket? :)
  • Vaszilij Artyom
    #28
    Mosod a dolgokat.
    A szoftvereknél MINDIG csak a licencet veszed meg és nem a szoftvert magát. A steam mindössze egy platform ami egybe foglal mindent.


    sonajdoba: Jólvan takarodj a krumpliföldekre kapálni.
  • sonajdoba
    #27
    dugja fől magának a szemüveget a guugli. tiszta parasztvakítás és a sok hülye gyökér vesszi mint a cukrot.

    hat akinek nincs jobb dolga az vegyen minél több baromságot ami nélkül ember nem tud létezni.
  • Lunki88
    #26
    Nekem erről a cikkről egyből az origin ill. steam jutott eszembe. Ott is az ember gyakorlatilag csak a licenszért fizet, de sosem lesz ténylegesen az övé a játék.
  • kvp
    #25
    "Csak azt nem értem, hogy akkor miért kérnek érte pénzt? Érteném a fenti logikát ha a google ingyen küldené a termékeket tesztelésre, node valaki megrendelni, kifizeti, megkapja majd nem adhatja el akkor sem ha neki nagy csalódás és a polcon áll (benne meg egy csomó lóvéja)."

    Egy mobiltelefonos feltoltokartyas elofizetessel is ez a helyzet. Azokat sem lehet eladni, a szolgaltato pedig nem fizeti vissza a kartyan levo penzt. Feltorni, fuggetleniteni pedig ugyancsak nem szabad. Mondjuk annyi van, hogy a google legalabb visszaveszi a glass-t ha megsem kellene a tulajnak. Eddig meg tudtommal senki nem adta vissza.
  • narumon
    #24
    "Viszont "szállítják a fejlesztőknek és a tesztelőknek " gondolom nem véletlenül nem lehet eladni, nem véletlenül a fejlesztőknek és a tesztelőknek küldik ki és nem akárkinek akinek van pénze."

    Csak azt nem értem, hogy akkor miért kérnek érte pénzt? Érteném a fenti logikát ha a google ingyen küldené a termékeket tesztelésre, node valaki megrendelni, kifizeti, megkapja majd nem adhatja el akkor sem ha neki nagy csalódás és a polcon áll (benne meg egy csomó lóvéja).
  • narumon
    #23
    "De a microsoft is mindig teglazza a feltores gyanus xbox-okat."

    Szerintem csak bannolja, ráadásul az xbox bármikor eladható...
  • Vaszilij Artyom
    #22
    Hogyan jön rá, hogy más használja?

    Viszont "szállítják a fejlesztőknek és a tesztelőknek " gondolom nem véletlenül nem lehet eladni, nem véletlenül a fejlesztőknek és a tesztelőknek küldik ki és nem akárkinek akinek van pénze.

    Ellenben 90.000$ ért eladtam volna simán :)
  • adenoma2
    #21
    Arra senki nem gondolt, hogy ez csak a beta termékre igaz? A végleges liszenszt mélg senki nem olvasta, illetve a google el akarja kerülni, hogy "csalókhoz" szállítsa az első google glass szemüvegeit, akik ahelyett, hogy tesztelnék, 90.000 dollárért akarják eladni.

    Mellesleg nem régen(tavaly?) kapcsoltak le néhány enginier sample processzor kereskedőt, akik egy csomó ES laptopprocesszort árultak az ebayon.
  • Tetsuo
    #20
    Hát ez az, ami engem - egyelore- nem érint. Ha széleskorben elterjed, majd meg is lehet kerulni es én meg is fogom.
    Ha pedig majd a levegot is licenszelni kell, akkor már úgyis mindegy.
  • Cuchulainn
    #19
    Egyetértek. Azért nem fogok sírógörcsöt kapni mert a szegény e-bay üzérek nem keresnek dollárezreket azzal, hogy hamar felvásárolnak belőle sokat aztán tízszeres áron eladják.
    Ez az amit vállalsz azért, hogy egy ilyen készüléket veszel. Aki nem vállalja az ne vegyen ilyet.
  • Meridian
    #18
    Ez a dolog jónéhány hacker lelkivilágát sérteni fogja, szvsz elég gyorsan meg fog jelenni törés hozzá.

    Ugyanakkor ezért nem szabad mindent a "felhőben" tárolni... ami ott van arra nincs garancia, hogy az a tiéd. Csak az a tiéd, ami nálad van konkrétan.
    Ugyanez vonatkozik a facebookra is például. Tök jó dolog, meg minden, de aztán senki nem garantálja azt hogy nem élnek majd vissza az adataiddal - mivel amit oda felteszel, az nem a tiéd elven...
  • kvp
    #17
    "Szerintem a főzött Androiod ROM-okra gondolhatott. Azokban tényleg nincs olyan daemon, amivel távolról törölhetnének bármit a telefonodról."

    Nem fozott, open source. Ezekben nincs market es nincs rajtuk a google digitalis alairasa sem, tehat nem tolt le es ha kap, akkor sem fogad el google update-eket. Mivel ezekben van a visszahivasi lista, ezert egy az open source android-os keszulekrol nem torolheto (hivhato vissza) semmilyen alkalmazas. Mindezek mellett fizikailag hianyzik rola a teljes google drm alrendszer, tehat nem kezel semmilyen masolasvedett file-t. Na ezek a keszulekek tisztak minden szempontbol. Tipikus open source android-ra epulo android disztribucio a cyanogen. Ezt utolag kell kiegesziteni markettel es egyeb nem open source alapu programokkal.

    "Mindazonaltal ez mennyiben masabb, mint egy jailbreak-elt iOS/WP melyben ugyanezeket meg lehet tenni?"

    Az, hogy az open source android legalis es barki felrakhatja egy unlock-olt keszulekre. Sok gyarto ad ki gyarilag unlock-olt keszulekeket, igy ezekre hack-eles nelkul fel lehet rakni egy biztosan tiszta (es google mentes) android-ot.

    Az xbox live account-ok torleset inkabb nem magyaraznam el ujra, eleg gyakori, de a szandekos bricking is...
    http://technologizer.com/2009/05/14/rumor-microsoft-can-kill-xbox-360s-remotely/
    http://forums.sega.com/archive/index.php/t-102638.html?s=ec03d51a14529de0c955011e5aaf79bc

    Kindle: (alul a remote content removal-nal irja)
    http://en.wikipedia.org/wiki/Amazon_Kindle
  • togateam
    #16
    És akkor most mi van? Hű de nagy dolog,hisz minden telefon amit a szolgáltatónál "veszel" mind ilyen.
  • BrockSamson
    #15
    Nem latom a problemat. A Google kiadott egy beta fazisban levo cuccot fejlesztesre; termeszetes elvaras, hogy az emberek ne adjak el, ne huzzanak belole hasznot. Egyreszt ez a valtozat meg nem arra van, masreszt a kiforratlan hardver/szoftver miatt negativ kritikak szuletnenek.
  • Papichulo
    #14
    Szerintem a főzött Androiod ROM-okra gondolhatott. Azokban tényleg nincs olyan daemon, amivel távolról törölhetnének bármit a telefonodról.

    Majd kiderult, hogy mire gondolt, mivel kvp-nek nem erossege, hogy a kijelenteseit barmifele modon is alatamassza.

    Mindazonaltal ez mennyiben masabb, mint egy jailbreak-elt iOS/WP melyben ugyanezeket meg lehet tenni? Sot, a Google-lel ellentetben az Apple vagy a Microsoft eddig meg nem nyult tavolrol a telepitett programokhoz.
  • sola
    #13
    Na ilyen terméket és szolgáltatást én nem fogok venni soha.

    Vagy mondják meg előre, hogy csak bérlem a dolgokat (és az ár legyen ennek megfelelően nagyon alacsony) vagy pedig legyen ténylegesen az enyém és akkor nincs visszavétel. Ez a tiéd-is-meg-nem-is dolog szerintem törvényellenesnek kellene számítson.

    @papuchito
    Szerintem a főzött Androiod ROM-okra gondolhatott. Azokban tényleg nincs olyan daemon, amivel távolról törölhetnének bármit a telefonodról. A Cyanogen és más ROM-oknak ez az egyik vonzereje.
  • Papichulo
    #12
    De a microsoft is mindig teglazza a feltores gyanus xbox-okat.

    Forras, hogy mindig[/n] es, hogy a [b]gyanus konzolokat is szandekosan tonkreteszik?

    Az android open source valtozata tipikusan ilyen es az ezt futtato hardvereket nem lehet tavolrol iranyitani sem

    Unalmas mar nalad mindig ugyanez a lemez...
    [URL=http://gizmodo.com/5572510/google-remotely-removes-apps-from-android-phones-for-security-reasons]"Google Remotely Removes Apps From Android Phones For Security Reasons"[/URL]

    Ebben elvileg nincs olyan idozito, mint az amazon keszulekekben, amik net nelkul leallitjak magukat egy adott ido utan.

    WTF???
  • sokadikgab
    #11
    "mint az amazon keszulekekben, amik net nelkul leallitjak magukat egy adott ido utan."

    bovebben? errol me'g nem hallottam semmit...
    koszi
  • MsUser
    #10
    Már az eszköz is nonszensz egyenlőre, nem hogy a teljes függőség kialakítása egy multitól.
    És ez pont igaz a Microsoft az Apple az Amazon módszereire, és szépen a Google is csatlakozik ehhez az üzletpolitikához.
  • fszrtkvltzttni
    #9
    És hogy jön rá, hogy más használja?
  • kvp
    #8
    Nem ertem mi a gond, az apple is pont ezt csinalta az eladott iphone fejlesztoi peldany eseten. De a microsoft is mindig teglazza a feltores gyanus xbox-okat. Az amazont es a jatek account-okat mar emlitettek masok.

    Ha az ember hardvert vasarol, akkor erdemes olyat venni, amit nem titlthatnak le es erdemes olyan szoftverrel hasznalni, ami folott csak a vasarlo rendelkezik. Az android open source valtozata tipikusan ilyen es az ezt futtato hardvereket nem lehet tavolrol iranyitani sem, csak ha a tulaj ezt kulon telepiti maganak. De az atlag xp-s/win7-es windows-os pc is ilyen, tehat kb. azt csinal vele az ember amit akar, es megfelelo beallitasok mellett tavolrol nem szolhat bele senki.

    ps:
    A google azt irja, hogy csak eladni tilos, de ingyen ajandekba adni teljesen legalis, csak jova kell hagyatni a google-al az account cseret:
    "Resale and Gifts
    You may not commercially resell any Device, but you may give the Device as a gift, unless otherwise set forth in the Device Specific Addendum. Recipients of gifts may need to open and maintain a Google Wallet account in order to receive support from Google. These Terms will also apply to any gift recipient."
    "You must be 18 years or older, a resident of the United States, and authorized by Google as part of the Glass Explorer program in order to purchase or use Glass Explorer Edition. Unless otherwise authorized by Google, you may only purchase one Device, and you may not resell, loan, transfer, or give your Device to any other person. If you resell, loan, transfer, or give your device to any other person without Google’s authorization, Google reserves the right to deactivate the Device, and neither you nor the unauthorized person using the Device will be entitled to any refund, product support, or product warranty."

    Egyebkent meg nincs sajat internet kapcsolata, tehat ha valaki eladja, akkor csak ki kell kapcsolni a google update-et. Ebben elvileg nincs olyan idozito, mint az amazon keszulekekben, amik net nelkul leallitjak magukat egy adott ido utan.
  • bunny
    #7
    Azért nem mindegy, hogy egy fejlesztői eszközt korlátoznak vagy egy végterméket. Első esetben baromira érthető, hiszen az kiválasztott fejlesztőknek készült nem végleges verzió, elég gerinctelen dolog eladni a nem publikus fejlesztői eszközt.
  • MrGer
    #6
    hát ezért jó nekem a régi gép és nem veszek se okos, se új dolgokat.... közeleg a dugó kihúzása, hurrá!!!!

    ugye az a biztos, ami a saját gépeden van, meg a techno-fanatikusok által lenézett, "elavult" DVD és CD lemezek!!!
  • Szefmester
    #5
    Szoftvereknél és zenéknél filmeknél ez már régi dolog. Lásd az ejjtyúnsz öröklés tiltása. A hardverek eddig a tieid voltak, de nem nyúlhattál hozzá alaposabban se szoftveresen, se hardveresen. Ez most egy új lépcsőfok abba az irányba hogy használod a géped, csönget pár idegen és bejelentik hogy ők most úgy döntöttek hogy elviszik mert csak...
  • KopaszIsten
    #4
    Figyelem! A nyugalom megzavarására adhat okot ez a hozzászólás:

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Szóval, az első ami az eszembe jutott a fenti üzletpolitikát olvasva, hogy:
    "A kurva anyját!"
  • Lazarus
    #3
    Szoftver bizniszben ez már megszokott és sűrűn alkalmazzák is (pl. mmo account adás-vétel), de hardwareknél szerintem az amazon akcióját leszámítva erre még nem volt példa és kétlem hogy a google élne ezzel a jogával
  • Vol Jin
    #2
    Szerintem már elmúlt április elseje...
  • endrev
    #1
    Ez durva.... Nem kicsit veszélytelen.