4
 • kvp
  #4
  "sztem szép lassan a google meglépi, hogy csak bizonyos feltételek mellett lehet liszenszelni a droidot bizonyos verziószám felett, pl 5.0-tól vagy az azutánitól."

  Mar meglepte. Ha a play store is kell, akkor a 3-astol mar nagyon szigoruak a licensz feltetelek. Ha meg a nyilt valtozat kell, akkor adni kell melle a forraskodot es meg jopar dolgot. A le is masolom es at is alakitom igazabol a 4-es verzio utan mar nem mukodik, csak ha nagon sulyos penzeket fizet a gyarto.

  Az uj home screen eseten tobb lehetoseg van:
  -letiltjak a marketen az autoupdate-et, mert jogosultsag valtozas tortenik, tehat uninstall + reinstall utan megy csak, jopar jatek jart mar igy
  -a gyartok a sajat home-juk helyett berakott facebook-os home-ot blacklist-re teszik
  -a google frissiti az api-t, aminek hatasara nem fog mukodni a mostani home screen api
  -jopar egyedi android valtozattal inkompatibilis lesz, ezeken vagy utkozik a rendszerfunkciokkal vagy azok egyszeruen csak elerhetetlenne valnak
  -kijon egy google update, ami helyreallitja a gyari allapotot
  -hagyjak az egeszet a fenebe es a kovetkezo valtozatban a google szolgaltatasok eltavolitasa szerzodesszeges lesz

  Mindenesetre jol jon a google-nak a facebook-os program, mert igy konnyu azzal vedekezni, hogy nincs arukapcsolas, hiszen sok keszuleken semmilyen szolgaltatasuk nem erheto el integralt modon.
 • Darth Sith
  #3
  sztem szép lassan a google meglépi, hogy csak bizonyos feltételek mellett lehet liszenszelni a droidot bizonyos verziószám felett, pl 5.0-tól vagy az azutánitól. Ez az ő bevételeiket nem igazán venné vissza, sőt talán még védené is, hiszen a legnagyobb "felhasználóik" a samsung, htc stb.. mint építenek a google alap alkalmazásaira, play store-ra stb.. Tehát nekik ez talán még jó is.
 • NullZ3r0
  #2
  A gugli helyében ezt kitiltanám a Play-ről.
 • DrFantastikus
  #1
  joo nekunk az Android is, egyelore !