21
-
amitakartok #21 Majd ha jobban belegondolsz rájössz, hogy ebben a kelet-európai szarfészekben sem jobb a helyzet. Sőt, bizonyos tekintetben még rosszabb. -
kisokka #20 Öreg. Értelmezd már légyszíves, amit írok.
Köszönöm. -
paraszgyerek #19 Minden általánosítás és következtetés nélkül, elég szomorú és sivár a kép és az ilyen élet is. Ilyenkor újra és újra rájövök, milyen jó hogy ide születtem.
-
Cat #18 azért nincs igazad, mert rengeteg olyan egyéb dolog van, amire szintén nagyon ráálltak a távol-keletiek, nagyon el tudnak merülni egy dologban, egyebeket kikapcsolva. Jó a "monotóniatűrésük". Egy dél-amerikai vagy egy arab képtelen lenne úgy viszonyulni a munkához, mint ők, nem bírna 12 órát a szalag mellett állni, mint egy kínai. Ez a társadalomban van benne.
-
nlght #17 "Hűházhatsz, de akkor is, náluk a legjellemzőbb ez."
Minő meglepő, mivel kb. minden 5. ember kínai... Képzeld a legtöbb náthás, fingós, stb. ember is Kínában található, ha népekre vonatkoztatunk statisztikailag (jó még az indiaiak esélyesek lehetnek azért 1-2 dologban). Szóval a te logikád alapján a kínaiakat mindennel meg lehet vádolni, hogy milyenek már... -
tomcsa4 #16 Leállhatnál a drogozással. Ha sikerült, utána ovlasd el, amit írtál! -
FoodLFG #15 nincs élettér, nincs nő, nincs létbiztonság
egyértelmű, hogy itt kötnek ki. nem tudnak mást csinálni. -
kisokka #14 Akkor mégis van remény -
Szefmester #13 Meg néhányan a kilőtt golyót... -
#12 azé az az 1 diák megállította ám a tankoszlopot -
#11 "amikor kolis voltam, akkor az egyik srác pár..."
Hát az ilyenek, azért agyilag sem teljesen tiszták. A koliban mi is nagy kockák voltunk, de aludni azért csak aludtunk, no meg ittunk is :D. -
kisokka #10 Így van, emelj ki egyet a másfél milliárdból, sőt néhány szót a kb. 200 szavamból. Hűházhatsz, de akkor is, náluk a legjellemzőbb ez.
Egyébként meg ott értesz egyet, ahol én, akkor miért emeled ki ezt az egy esetet?
Durvább világválságot meg egy rendszerváltás valóban okozhat, de ez szolgáljon a legnagyobb örömünkre, és legalább visszaveti ezt a sok szart, amivel elárasztják a világot.
Bár, ahogy nézem, egy rendszerváltásnak ott kb. annyi esélye van, mint 1 darab(ebbe is beleköthetsz) téri diáknak a tank ellen. -
nlght #9 másfél milliárd kínaiból egy meghalt a mosdóban? hűha! még ha 1000 kínai halt volna meg a mosdóban, mert 72 órán keresztül a gép előtt ült az is elhanyagolható lenne statisztikailag...
apropó: amikor kolis voltam, akkor az egyik srác pár szobával arrébb szintén majdnem belehalt egy egész hétvégés gémelésbe és mentő vitte el vasárnap este, mert az agya ledobta az ékszíjat (nem aludt és csak chipset evett egész hétvégén, aztán a szobatársa talált rá amikor rángatózott a földön), de szerencsére helyrejött, mindezt csak azért írtam le, mert nem egyedi eset, a világ minden országában előfordulhat...
A komcsi párt csak azért fújja fel az egészet, mert ha felnő egy online társadalom, amelyiknek lehetősége van rálátni a propaganda hazugságaira, akkor egyre valószínűbb egy forradalom (lásd az arab országokat). Igazából az egész csak a szarnak egy pofon, eredményt nem fog elérni vele a párt és egyre valószínűbb h egyszer bekövetkezik egy rendszerváltás ott is, ami elhozhat egy durvább világválságot is, mivel 90%-ban mindent Kínában gyártanak... -
kisokka #8 Én csak egybe kötnék bele(teljesen jószándékkal): "de Kínában úgy tudom ezzel nincs baj, durván emelkedik az átlagbér, éves szinten 7-8 százalékkal nő a gazdaság"
Az átlegbér lehet, hogy emelkedik, de ott akkora városok vannak(pl. Sanghaj, Peking...stb), hogy ezek viszik fel az átlagot. Szó sincs róla, nem vagyok Kína-elemző, de azért azt elég tisztán lehet látni, hogy itt a nagyvárosokról van szó. A kisebb városok/falvak meg éhen pusztulnak(lásd az Olimpia miatt is, találhat rá bárki példát). Abból viszont rengeteg van.
Nekem azt senki ne akarja bemagyarázni, hogy Kínában marhajól él mindenki, mert az csak mese habbal. Egy komcsi országról beszélünk, aki sokkal jobban uralkodik a világ felett, mint bármelyik komcsi ezelőtt és ne felejtsük el azt se, hogy a befolyt összegekből nem a szegényeket támogatják.
Nézzük csak ezt a függőséget. Ezt a jelenséget Kínából a legtöbbször hallani(durván legtöbbször), a legutóbbinál egy halálesetről is olvastam, ahol kiment a srác a mosdóba és meghalt. Ez se lehet véletlen.
Ez pontosan ezért van, mert ezek a kávézók olcsók, de mégsem teszik tönkre az embert anyagilag. Ha nincs munkája, inkább ott dekkol, mint egy lakásban, amit ki sem tud fizetni, mivel nincs munkája(biztos van ott is valami szocirendszer, amiből kap erre pénzt).
Kérdem én, hol van itt az, amit említesz, hogy nincs baj?
-
#7 Mer ők már nagyon régen érték alapú politizálást folytatnak, ami szabad fordításban ugyanúgy rablókapitalizmus, csak vörös ideológiával fűszerezve. Ők a legkapitalistább vörösök ugyebár. :D
Amúgy van ott legalább 100 gép is, hiszen a sorszámok ott mennek, hogy 098-099 stb. :DDD -
Macropus Rufus #6 én is ezt számolgattam. De a 240/nap az 4800/hónap (20 nappal számolva/hó)
Keveset számoltál, 20 gép az nem sok. Csak a fenti képen majd 25-26 gépet láthatsz. (valamelyiket csak szék alakban, de ott is van gép)
Azért nem rossz bevétel egy kommunista országban.
Ahhoz képest, hogy a kommunizmus alapja az, hogy nincs felhalmozás és mindenki egyenlő, qurva sok Bentley meg Aston rohangál arra felé...
-
#5 bezony -
#4 lehet hogy farmol az MMO-ba, és valódi pénzér adja el... ezek a kínaiak is rafkósok ám! -
vakondh #3 Ha van 20 géped Kínában, akkor napi 240 euro a bevétel, az havi 2700 Euro. Még, ha jelentős része elmegy adóba, akkor is szépen meg lehet belőle élni... -
Cat #2 Amellett, hogy jót nevettem a hozzászólásodon, két apróság:
"Munkát nem tudnak adni a fiataloknak"
A munka nem olyan, hogy a kormány adja, neki az a dolga, hogy a feltételeket megteremtse. Nálunk vagy Európában jogosan lehet ezt kritizálni, de Kínában úgy tudom ezzel nincs baj, durván emelkedik az átlagbér, éves szinten 7-8 százalékkal nő a gazdaság.
"Én az állam helyében programot dolgoznék ki az internetfüggőség NÖVELÉSÉRE"
Ezek az emberek nem azért ülnek az internet előtt, mert munkát keresnek vagy tanulnak, hanem szimplán elcseszik az időt. Ha valaki MMO-val játszik akkor sose lesz munkája. -
#1 Bírom ezt az álszentséget. Munkát nem tudnak adni a fiataloknak, akik még a szállásukat sem tudják fizetni, ergó internetkávézókban dekkolnak ócsóé, hiszen az országuk köszöni, de nem kér belőlük. Namost ezután nyilván INETRNETFÜGGŐK a kis gecik és jól be kell őket tiltani, ez a megoldás, hallelujja!
Rohadjanak már meg a hivatalos szervek a baromságaikkal! Ha valamit nem tudnak megoldani (márpedig EZT nem tudják, mer meló, pénz stb. az NINCS), akkor legalább hagyják lógva a nyomorult fiatalokat, hadd vesztegessék el az életüket az egyetlen lehetséges módon... Míg az interneten vannak, legalább egy kicsit szabadnak és fontosnak érzik magukat, nem pedig csak a rideg elutasítás és nyomor várja őket. Még mindig jobb, mint ha az utcán bandáznának és fosztogatnának/rabolnának/gyilkolásznának/drogoznának/innának stb.
Én az állam helyében programot dolgoznék ki az internetfüggőség NÖVELÉSÉRE, hogy a polgáraink, legalább virtuálisan jók érezzék magukat! :DDD