45
Nagy baj, ha kivételesen sz*rtam egy olyan dologra, aminek igazán nagy tétje nincs?
-
Tsol #5 Egyetértek, "éles" vizsgákon nem is volt gond soha. Érettségik jók lettek, egyetemre kb. 360 pontom lesz. Ssóval nálam ez a z első eset, hogy totális sötétség van a fejemben. -
#4 Én olyat ismerek sokat, akik már végeztek, és nincs munkájuk :DDD -
#3 Inkább gyakorikerdesek.hu-ra való ez a kérdés.
Szerintem néha lazíthat de nem szabad rendszert csinálni a lazításból, mert akkor sorra bukja el az ember a tárgyakat az egyetemen.
Nem 1 havert tudnék mondani aki úgy volt vele, hogy nem tanulok minden tantárgyra, majd megcsinálom köv félévben aztán most ott vannak, hogy tandíjat kell fizetni, mert csúsztak. -
Tsol #2 (elgépelésekért sorry) -
Tsol #1 Szóval, vagyok én négyes tabuló, igaz kicsit rontottam, 3,6-ra, de így is az osztályban fiúk közül a legjobb. Környezetvédelmet tanulok középszinten, év végén minősítő vizsga. Mivel félévkor 3,92 volt az átlagom, mehettem Országos Szakmai Tanulmányi Vetélkedőre, amiből az írásbeli 72%-ra sikerült. Ez azt jelenti, hogy év végén nem kell írásban vizsgáznom. Továbbjutottam az OSZTV barcsi szóbeli és gyakorlati részére is. Ez most kedden, szerdán és csütörtökön lesz. A helyzet az hogy az elmúlt egy hónapban egyszerűen nem tudtam rá tanulni, nem bírtam koncentrálni, ilyen-olyan magánéleti gondok miatt, ráadásul szakdogát is kellett csinálnom, meg dolgoznom is kellet szabadidőmben. Talán azért mert nincs komoly tétje. Ha sikerülne akkor semmilyen vizsgát nem kellene tennem év végén. Ha nem sikerül (valószínű), akkor júni. végén szóbelizek és gyxázok a sulimban, Sopronban. Akkor meg úgyis sikerül majd, mert jó tanuló vagyok, és lesz motiváció is. Kicsit szomorú vagyok, mert szeptembertől egyetemre járok majd, és tudom, hogy ott ilyen hozzáállással gondba leszek, bár szerintem ezen tudok majd változtatni és összeszedem magam majd. Szerintetek elfér egy kudarc a sikerek között? Néha lazíthat az ember, pláne ha nem életbevágó, nem? Végül is, csak egy verseny, bár jó lett volna ha év végén semmilyen vizsgám nincs.