4
A titokzatos aranyvárosok c. sorozatról minden.
  • zsuzsye90
    #4
    Sziasztok! Ennek a zenének a címére lennék kíváncsi esetleg hátha ismeritek https://data.hu/dir/83xwgidvsu279 Előre is köszi a segítséget :)
  • LoonyLuna
    #3
    Szia!

    Gondoltam, hogy az AA-ról szedted az ismertetőt... hmmm, olvastam párat, és hát, nem túl megbízhatóak... nem igazán ügyelnek a részletekre.

    Az utolsó bekezdés... Ez véletlenül sem anime, igaz, hogy részt vettek japánok az elkészítésében, de jórészt francia. Kábé annyira "anime", mint a Hercegnő és a kobold. Ami ugyebár magyar, de szintén részt vettek benne japcsik. Na, nem baj, legalább így felrakták a részeket AA-re. :)
    Egyébként- csak érdekesség képpen mondom- Japánban nem igazán lett olyan népszerű. A japcsik még új zenét is komponáltak hozzá, ami sztem borzalmas lett, kábé, mintha a régi Majmok bolygójából lettek volna kivéve :P
    Majd fel is rakok pár vidit, amiben a japán zenéket hallhatjuk... többek között van egy részlet, ami az egyik epizód alternatív befejezése, mikor megérkeznek a Galapagos-szigetekre. :)
  • slycoop
    #2
    Biztos sokan emlékeznek még erre a sorozatra, egy ilyen nagy klasszikus szerintem megérdemel egy külön fórumot.
    Akit érdekel már elkezdték vetíteni a 2. évadot is.
  • slycoop
    #1
    A XVII. században hatalmas flották indultak el Európából nyugatra, hogy megkezdjék a két amerikai kontinens meghódítását. Az emberek égtek a vágytól, hogy szerencsét próbáljanak az új világban. Feltérképezetlen tengereket és hegyeket átszelve követték a nyugvó Nap útját, hogy eljussanak Eldorádóba és a titokzatos aranyvárosokba...

    A történet főhőse a fiatal Esteban, aki egy árva, és egy barcelonai kolostorban él. A város lakossága a Nap gyermekének tartja. A főapát a halálos ágyán megosztja vele a titkot: Estebanra az óceán közepén bukkantak egy hatalmas viharban. Apja is vele volt, de őt már nem tudta megmenteni a bátor Mendoza. A főapát még megkéri a fiút, hogy különleges erejét, amivel véget tud vetni a viharoknak, mindig fordítsa jóra, majd meghal. Esteban Mendoza hatására csatlakozik az újvilágba tartó expedícióhoz, annak reményében, hogy esetleg újra láthatja apját. Hosszú útja során számos barátot szerez, mint például a gyönyörű inka lányt, Ziát vagy a Mu birodalom utolsó sarját, Taót. A történet előrehaladtával természetesen rengeteg minden kiderül a hét aranyvárosról, az elfeledett birodalmakról és arról, hogy kik is valójában főhőseink. Igazán izgalmas és fordulatos anime bontakozik ki ezalatt a 39 rész alatt...

    Egy újabb nem japán témájú anime, egy újabb remekmű. A világ számos nyelvére lefordították (köztük magyarra is!) és Ukrajnától kezdve egész Izraelig mindenhol hatalmas sikerrel sugározták. Első ránézésre az ember nem is gondolná, hogy ez anime, rajzstílusa inkább a \'80-as évek európai rajzfilmjeire emlékeztet. Mindemellett nagyon részletes háttérrajzokat láthatunk és néhány egész eredeti különleges effektust is, amik nagyon hangulatossá teszik az animációt és az egész sorozatot.

    Ismertető innen van:
    Ismertető

    Egy magyar rajongói oldal:
    A titokzatos aranyvárosok

    Epizód letöltések:
    Epizódok