15
  • Blacktom
    #15
    Persze, vírus.
    Almánál is probléma volt, mikor kiderült, hogy GPS infókat gyűjt a telefon.
    A nagy cégek azért megbízhatóbbak, mert rögtön tönkremennének ha elterjedne egy ilyen 'baki'.
    Androidnál pedig gondolj vírusirtóra, ha nagyon félsz. Meg ne telepítgess össze-vissza minden baromságot. (pl Facebook...)
  • csimmasz
    #14
    Paranoia be.

    Én néha elgondolkozom vajon a telefon élhet e saját életet, ha csak az asztalon hever elérik e észrevétlen a mikrofont vagy email, sms eket ha akarják?
    Lehet a következő nagy fejleszés a hardwares mikrofon kapcsoló vagy kamera reteszelő lessz mikor rájövünk hogy állandó megfigyelés alatt vagyuk, kiszerelhetetlen akkumlátoros soha teljesen ki nem kapcsolható helyzetmeghatározó oks szarjainkal.
  • Blasta
    #13
    "Hiaba nyomogatom a power gombot, csak nem csinalja azt, amit en akarok. "
    (magyarul nem tudom, sry)

    Settings->Accessibility->Power button ends call

    A nem-kiveheto akksi sztem is nagy fail, nem engednek egyetlen ilyen telefont sem forgalomba.
  • Camouflage
    #12
    Az elso ponthoz. Egy modern, de igazabol barmilyen telefontol joggal varna el az ember, hogy ha megnyomja a (hardware) kikapcsolo gombot akkor szakitja a hivast. Nos, ez a telefon nem igy mukodik. Hiaba nyomogatom a power gombot, csak nem csinalja azt, amit en akarok.

    Es ez az, ami felettebb frusztral. Egy Blackberrynel legalabb egy mozdulattal ki tudtam venni az akksit, ha meghulyult a telefon. Itt ezt nem lehet, a haz teljesen zart. Szerintem csak szoftver hiba, amit a guugl javitani fog.
  • Camouflage
    #11
    A baj az, hogy ha elveszem a fulemtol hivas kozben, vagy a vegen, amikor le akarom tenni, akkor is sotet a kepernyo. Ez, ahogy olvasom a proximity sensor es a 4.2.1 android miatt lehet. Most kiprobaltam a hangpostammal. Hivtam, belehallgattam, elsotetult. Elvettem a fulemtol es felebredt a kepernyo.

    Egyes tesztek szerint a kepernyovedo nejlon (ami tok felesleges, Gorilla Glass2 van a telefonon) blokkolja a proximity sensort es ezert nem erzekeli ha eltavolodik a fuledtol.

    @Csimmasz:
    nekem meg sosem indult ujra. Ez a hiba allitolag lokalis - gondolom ezzel azt akarjak mondani, hogy csak az angol nyelvteruleten kivul eloket erinti.

    @topitopi:
    Angliaban elek. Szerintem a legegyszerubb, ha megkersz egy kinti ismerost, hogy rendeljen egyet es kuldje el postan. 150k-ert mar egy fuggetlen Blackberry Z10-et, vagy egy iPhone 5-ot kapsz. Ennek a telonak epp az a legnagyobb elonye, hogy felso-kozep kategoriaban a legolcsobb. Es vanilla android van rajta.
  • Blasta
    #10
    Ha belegondolsz, lenyegeben minden referencia telefon hasznalo egy beta-user. Gyors a tempo, nem tudjak minden ketseget kizaroan letesztelni a friss oprendszereket.
    Amugy ugyan ez van az almasoknal is, az elso par hetben-honapban sorra derulnek ki a bugok, hibak, kellemetlensegek es jonnek a frissitesek. Sot a windows-nal is ugyan ez a szitu, csak ott joval tobb a hiba mivel sokkal osszetettebb a rendszer. Maskulonben nem kapnank hozza folyamatosan update-eket.
    A samsung/lg/sony/htc es tarsainak tobb ideje van tesztelgetni a uj verziokat amikor a sajat arcukra formaljak egy-egy uj telefon kiadasa elott.
  • csimmasz
    #9
    Akkor nagyon valószinű, hogy mikor a tesóm vette a telenornál valami nagy akcióban addigra már frissülhetett a droid mert sosem panaszkodott ujraindulásra.

    Ez azért elég lelombozó, hogy ezzel számolni kell egy ilyen telónál bár valamit valamiért.
  • Cat #8
    A képeidből ítélve Angliában élsz - Magyarországon alig néhány hete kapható.
  • Gauge
    #7
    Ennek a telefonnak egy nagy előnye van: a szoftveres alapgombok. Kibaszott idegesítő, mikor fotótzás közben akaratlanul is megnyomja az ember valamelyik fix gombot. Sajnos viszont a külön telefongomb az oldaláról még hiányzik itt is...
  • Blasta
    #6
    Az en Galaxy Nexusom is sorozatosan ujraindult amig meg nem kapott 1-2 frissitest.
    4.0-val kalap kaki volt, 4.1-el tokeletes, 4.2.2-vel mar lassul, nem az igazi, de legalabb nem resetelget, ahogy tette ezt 4.0-val.
    Ez sajnos benne van a referencia telefonokban, aki Nexust vesz, az keszuljon erre.
  • topitopi
    #5
    Hello!
    Meg tudnad mondani, hogy hogy vetted Google Store-bol? Kinnt vagy UK-ban, vagy valahogy meg lehet oldani, hogy ide is kihozza a Google? Mert ugye ha proxy nelkul, siman belepek a store-ba, akkor mondja, hogy a-a te oda nem rendelsz... ugyanis 85k-ert (~£240) vennek egyet, 140-150k-ert (kartyafuggoen) nem.
  • Blasta
    #4
    Most, a Nexus 5 bejelentesenek kuszoben igencsak idoszeru volt a cikket lehozni, gratulalok a gyorsreagalasu hadtestnek! :D
  • csimmasz
    #3
    Amugy nálad is ujraindulgat?
  • csimmasz
    #2
    Minden értelmes okostelefonban van olyan érzékelő ami lekapcsolja a telefon kijelzőjét, nem is értem hogy akarod hasznaálni ha a füledre teszed, ráadásul ugye a füleddel össze vissza nyomogatnál rajta mindent.

    Az öcsémnek a régi Samsungos Nexusa van ami nagyon megbízható telefon, imádja is ezzel szemben ennek az ujraindulásai elég szánalmasak, azért így kiadni egy referencia telefont?
  • Camouflage
    #1
    "női kézzel is még kellemesen kezelhető" - ez igy nem teljesen igaz. A telefon akkora, mint egy kisebb peklapat. Keptelenseg egy kezzel hasznalni.

    A hatlap valamifele specialis uveg, ami sima feluletrol lecsuszik. Akkor is ha vizszintes - eleg, ha jarkalnak mellette, a rezgesektol arrebb csuszik. Es hiaba a Gorilla Glass2, es a bumper, a telefon szilankosra torik (persze attol is fugg hova esik)

    Nem tudom, hogy a telefon, vagy az Android hibaja-e, de eleg nehezkes telefonalni vele. Ha beszelsz a kepernyo kikapcsol, es csak akkor kapcsol be, de tavolabb viszed a fejedtol. Ettol erzekenyebb emberek hajlamosak agyfaszt kapni (igen, koztuk en is). A 2., 3. ilyennel fontolgattam, hogy odabaszom es visszaterek a fapados blackberrymhez.

    Gesture typing van benne, ami egyelore csak angol szavakkal mukodik. Ha magyarul akarsz irni rajta, kulon ki kell kapcsolni - egyebkent minden szot megprobal ki javitani angolra.

    A 8/16GB hattertar nem keves. Pont eleg ahhoz, hogy ha tarold rajta a cuccaidat, amig hazaersz. Persze azoknak lehet hatrany, akik sok zenet tarolnak a mobiljukon. Egyebkent ott a Dropbox es a GDrive.

    Hirtelen ennyi jutott eszembe. Az sajatomat £240-ert vettem a Google storebol. Ennyiert, ebben a kategoriaban ez a legjobb telefon.