26
  • Krilev
    #26
    Szerintem ezek olyasmik lesznek, mint a Watch Phone -ok, csak android lesz rajta nem a mostani op.rendszer, már évekkel ezelött megjelentek, még a jávás(java Me -s alkalmazásokat lehet rajta futtatni) verzió is. Én is vettem kb. 2 éve egy WP-t, érintőképernyős, bluetooth -os, sd kártyát lehetett bele tenni, 2 sim-kártyát kezelt, 3,1 colos kijelzője volt, adtak hozzá egy bluetooth-os headset-et, meg vezetékest is, kb. 100 dodó volt(akkoriban 20000 ft).
    Hátrányai hamar lemerült, mint az okostelefonok. a kijelző tők kicsi, csak bluetooth-os headsettel lehet használni normálisan (a Knight Rider-es módszerrel sokan hülyének néztek :-D), viszont a bluetooth és a telefon együtt hamar megeszi az akksit.
    Kiváncsi leszek milyen pluszt tud nyújtani ez az okos óra...
  • dezsooszkar
    #25
    Maholnap ez is ahoz a kategoriahoz tartozik amire mondjak a reklamban hogy "a kockaztatasok es mellekhatasok erdekeben kerdezze meg kezelo orvosat & gyogyszereszet ..."mert ugye a teloknak van egy bizonyos SAR sugarzasi ertekuk ,es ennek majd kesobb aruljak el a mellekhatasat,miutan mas jobban utanna nez ...
  • ugh
    #24
    :D

    De jot rohogtem, jol indult a napom.
    Koszi.
  • ugh
    #23
    "Okos" marhasagok segghulyeknek.
    Legalabb a zoknija legyen az ha mar o nem.
    Fel nem vennek egy ilyen "okos" genyot.
    Mar magatol a fogalomtol is kiuteses leszek, raadasul ledegradaljak azt a szot, hogy okos. Azaz okos aki droidkent cselexik mint egy kibaszott robot csak mert meg lehet "tanitani"(ez is kurva gaz egy kibaszott programot raksz ra amit vegrehajt ,nem gondolkozik ) valamire?
    Fasza.
    Raadasul kurva ocsmanyak is.
  • goldmember
    #22
    Ennél nagyobb baromságot én még életemben nem láttam, pedig ott voltam az új alkotmány írásánál is.
  • csimmasz
    #21
    Azt mondják a fiuk mindíg gyerekek maradnak csak a játkok lesznek egyre drágábbak!
  • dyra
    #20
    Egy újabb játék a nagy gyerekeknek.
  • csimmasz
    #19
    Van néhány olyan fukció ami miatt lehet én is vennék attól függetlenül, hogy órát mióta telefonom van nem hordok és nem igazán vonz az okos óra, de!

    A biztonságra elég jól ráfekhet a teló és az óra kombója
    mondjuk okosóra, vagy gyúrü nélkül nem lehetne hozzáférni a telóhoz, persze mint opció.
    Lehetne gyerekekre egyszerübbet adni, amit a telefonnal be lehetne cserkészni, nem mindegyikkel csak ami rá van állítva az adott órára, ugye fő a paranoia.

    Időseknek segélykérésre, elég ha az óra érzi a szív infarktus jeleit máris értesíti a mentőket, vagy vészhívás, stb.

    Szóval szerintem nem olyan hülyeség mint elsőre kinéz.
  • amitakartok
    #18
    Ez igaz. A rezgésnek csak akkor van értelme, ha a forrás közvetlen bőrkontaktusban van, különben nem érezni.
  • csimmasz
    #17
    Nem fog megállni a szekér!
    Majd jönnek a iShoes, iSandals,Galaxy Talp 8", Galaxi pata3 vagy Nokia lumia 42-43 EU méret.

    Ezek majd menet közben töltik az okos órákat, okos telefonokat, okos gyűrüket meg a hülye felhasználó kötött pulcsiját.

    Megjelenik majd a Amerikai mintára 5" körüli okos övcsatt ahol full HD ben lehet majd nézni pornó filmet.
  • Shiwo
    #16
    azért én látok előnyt is a smartwatch-ban.. egyrészt nem hülyeség a rezgés, mert én bőrtokban hordom a telefonom az oldalamon, és bizony nem mindig veszem észre, ha rezeg.. de régebben, kisebb telefonom sem mindig éreztem meg a zsebemben, plána koncerten, ugrabugra közben.. a karóra meg relative szorosan szokott az ember csuklóján lenni, jobban észreveszed, ha rezeg..

    de akár arra se lenne rossz, ha le tudná kérdezni, hogy hozzád képest milyen irányban helyezkedik el a telefonod (persze ez még nyílt téren működik, de olvastam, hogy készülnek már épületen belüli GPS követésen is), egyrészt meg tudod keresni, hogy hova tetted le (pláne ha megjegyzi az utolsó pozícióját a telefonnak, így a lemerült telefon is megtalálható könnyedén), másrészt ha ellopják, akkor egyből tudnád követni...

    továbbá számomra télen lenne hasznos, mert ha sms-em jön vagy hívnak, nem kellene kibányázni kabát, pulcsi alól a telefont a tokból, hanem megnézem karórán az sms-t, vagy megtekintem, hogy ki hív, és ha érdemes felvenni, akkor lehet keresgélni a telefont..

    viszont alapkövetelménynek tartanám egy ilyen smartwatchnál, hogy elég jól bírja az ütéseket, vízálló legyen, -10 fokban is még működjön rendesen és ne legyen 150k az ára, mert azért egy komoly smartphone-nal nem ér fel...
  • gergod
    #15
    mivel ez elfoglalna a fel alkarodat, hosszu ujju ruha alatt eleg lenne csak a kepernyo kis reszen (a csuklodnal) kijelezni az idot, illetve ha erzekelne a kijelzo, hogy elhuztam az ingemet/pulcsmat, akkor atvaltana a teljes kepernyore.
  • gergod
    #14
    Szamomra az ora a TagHeuer, Rolex, Patek Philippe stb-nel kezdodik. Ilyen szir-szar muanyag bohockodas mint a kepen a Sony/Pebble oraja nagyon gagyi.

    Ugy tudnam esetleg elkepzelni, ha megoldanak, hogy ez legyen a kijelzoje a telefonnak (telefon kezdetben csak egy kijelzotlen kis tegla lenne, ami kesobb integralodhatna a kijelzobe ha mar eleg vekonyra meg tudnak csinalni) amit a csuklodon hordasz, mintha a mostani okostelefonokat hajlitanak hosszaban a csuklod kore.
  • Zombee
    #13
    Gondolhatod, hogy nem a lakosság kis hányadát kitevő sportolóknak -elsősorban futóknak- akarják majd eladni.
    Okostelefon mellé teljesen értelmetlen.
  • Zoliz
    #12
    Várjá' és még ezek meg is veszik majd.
    Vigyenek a hátukon egy akksitöltőt is, mert ezek már nem gombelemmel mennek..
  • asgh
    #11
    Az okosórát alapvetően azoknak a sportolóknak találták ki, akik most is használnak elektronikus eszközöket, mint pl. lépésszámláló, szívritmus mérő, stb. Ezekhez jön még hozzá a zenelejátszó és a telefon. Ha ezeket egy eszközbe integrálják, akkor lesz egy réteg akiknek az ilyen óra tényleg hasznos lehet.
    Ettől persze még lehet belőle divatőrület, mint a tamagochiból - a gyártók is nyilván igyekeznek efelé tolni a piacot -, de az hamar kifullad.
  • M0RN1NGST4R
    #10
    KITT, szállj ki a kocsiból...
  • kvp
    #9
    "ha még nem késtem le, akkor én leSZABADOLTALMAZTATOM az okosgyűrűt és az okosfülbevalót"

    Lekested, a szabadalom jelenleg a google-nel van:

    http://www.google.com/patents/US7013018

    Egyebkent hasznosabb mint az okosora, mert nem a csuklonkba kell beszelni telefonalas kozben. Viszont nem is nez ki tole ugy az ember mint michael knight.

    Telefonalas okosoraval:
  • FoodLFG
    #8
    14 évesen hordtam karórát legutoljára.
    Mindenféle felesleges szart magamra aggatni nem az én stílusom még akkor sem, ha minden kis hülyegyerek ezt csinálja.
    山(^.^)山
  • norbre
    #7
    úgyse
  • ENVE
    #6
    Kezd undorom lenni ettől a "fejlett" civilizációtól. Kikötölzök az amazonashoz és beállok sámánnak. Sziasztok
  • thesalamon
    #5
    Nahát, ha még nem késtem le, akkor én leSZABADOLTALMAZTATOM :) ( itt őszinte elnézést kérek az érintettektől ) az okosgyűrűt és az okosfülbevalót.
    A gyűrű nanoSIMkártyával működik, az első verziókban a működése leginkább a hangátvitelre fókuszálna, persze emellett lenne benne wifi, bluetooth, minden, gesztusvezérléssel is működne, de például gyorshívóként elég lenne egy párszor balra - jobbra tekergetni az ujjunkon. A fulbevaló egyben ékszer egyben mikrofon hangszóró és még mittudomén... Természetesen minden mindennel együttműködik, a gyűrű vízálló is meg minden, lehetne vele ajtókat nyitni, autót beindítani, orvosi alapműszer funkció, az arra alkalmas zuhany-csaptelep beállítaná a számunkra ideális vízhőmérsékletet, stb... Aztán jön az okos kontaktlencse hozzá, és nincs megállás...
  • BrockSamson
    #4
    Ezt persze az elso hozzaszolashoz fuztem hozza. Az ekszerek aranylag ritkan merulnek le...
  • BrockSamson
    #3
    Ebben igazad lehet, de ugyanez elmondhato a draga sportkocsikra, ekszerekre, mutargyakra meg ezer mas dologra is. Szoval nem ujdonsag.
  • torreadorz
    #2
    Vicces lesz majd hogy minden este töltőre kell dugnod az órád. Meg majd kérdezik mennyi az idő, oh b.zmeg, nem tudom mert lemerült :)
  • ENVE
    #1
    Még 1 felesleges szar ami nélkül kevésnek érezheted magad, mert mindenki másnak van már, és ha azt mondod majd hogy felesleges hülyeség, majd az okosak megmondják, hogy amúgy nem az, csak te nem érted! Megy pocsékba a sok energia, nyersanyag, stb., a szar előállítására, aminek semmi értelme maximum az emberiség 1-2%-a az aki tényleg igényli. Hurrá