28
Miért vitatkozik az ember? avagy csak a buta ember vitatkozik.
-
#28 Kifelejtetted, hogy négy. -
#27 Amúgy tudtátok hogy jézus doppingolt amikor csodákat tett?! Láttam a tv-ben és a tv-ben nem hazudnak!!!!4444 -
#26 csak buta ember vitatkozik? ember, ez akkora önirónia, hogy csak úgy füstöl -
#25 mert jól esik -
#24 A vita önmagában nem hordozza ezeket a negatívumokat, csak a kompromisszumkészség hiánya szüli. A vita alapból egy tök jó dolog, csak senki nem tud vitatkozni. A legtöbb céltalan elfajult fröcsögést el lehetne kerülni, ha valamelyik fél megkérdezi: "Te hogyan értelmezed azt a szót, hogy 'xyz'? " -
BladeW #23 Nem értek egyet. -
#22 Hú, most én is vitatkozni akarok :D
"Nem értünk valamit és nem vagyunk képesek megalázkodni az ismeretlen tudás előtt, mert azt egy másik ember hozta létre."
Számos áltudomány épül arra, hogy az erre nyitottabb (mondjuk ki, kevésbé tanult) embereket megtévessze.
Én pl soha életemben nem tanulmányoztam az Aloe vera akármilyen hatásait, de mikor anno egyik ismerősnél láttam egy Aloe sprayt ami megelőzte a rákos daganatokat, minden betegségre jó volt és penészoldó funkcióval is rendelkezett vhogy nem tudtam megalázkodni ezen tudás előtt.
Szvsz nagyban számít az adott tudásanyag forrása is, ezen felülvizsgálat nélkül könnyen befolyásolható, kormányozható birkákká válunk. -
#21 vitatkozni, vitázni jó! de csak akkor, ha valamelyik fél betudja látni ha esetleg tévedett... -
#20 francokat, a legjobb csak Itzam Na lehet! -
#19 Én ateista vagyok szval nekem 8
Csak annyiból jó hogy munkaszüneti nap. -
#18 Ja főleg hogy mind tudjuk, hogy jézus a legjobb!444 -
#17 Nem tudom mért kell egyáltalán azon vitatkozni melyik vallásnak van jobb képzeletbeli barátja.
(de most ne hogy vallás flém kerekedjen) -
#16 Na ez nagyon jól leírja a hittérítőket:D -
#15 Mer alapvetően félreértésekről szól.
... Ösztönök... dominancia.stb -
#14 Az is lehet probléma ha a saját véleményéhez ragaszkodik és azzal akarja "etetni" másokat,mikor nincs is igaza.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A hittérítés is hasonló.-.- -
#13 -
#12 új ismeretekre nyitott és a valóság megismerésében érdekelt egyének között információcsere, és új tudás beszerzése a célja.
az sg-n a saját véleményed ráerőltetése másokra write-only módban :) -
precise #11 "Manapság a vita miért inkább romboló, mint építő?"
kapitalizmus -
#10 á, hittérítő topic, pöpec.
és #2 kb teljes mértékben megválaszolta. -
#9 Kérdezd a keresztényeket:D -
Tsol #8 +1 -
Knabb #7 Szerintem a vitatkozás az jó dolog, hozzá tartozik a szocializálódáshoz. Amivel gond van, hogy újabban az emberek nem tudnak jól vitázni és abból csak veszekedés lesz, na azaz, ami rombol. -
YVYV #6 Azért nekem is van erre elképzelésem:
Miért vitatkozik az ember?
Ennek számtalan magyarázata létezik,
Ezekből:
Nem értünk valamit és nem vagyunk képesek megalázkodni az ismeretlen tudás előtt, mert azt egy másik ember hozta létre.
Máskép értünk valamit
Okosabbnak higgyenek, mint amilyenek vagyunk
Erősebbnek látszunk
Lehet pszichés kényszer is
Adódhat az életviteli felvett mintákból eredő „vitatkozási kényszer” is.
Mégis az alap vitatkozási kényszer, az emberben lévő „Teremtői tudástartalom”, más néven, köznyelven: a sikerélmény vágyának kényszere.
A BIBLIA a jó tudásának vágyaként örökítette meg.
Többet akarunk, mást akarunk, jobbat akarunk, gondolati eredményt akarunk létrehozni.
Ez az alap kényszer nem tehet minősített különböző életvitel tartalomra megkülönböztetést, mert akkor egy még nem létező tudástartalmat kellene a megszületésünkkor örökölni.
Ebből lehetne egy ideális állapotot létrehozni. De ekkor minden ember egyforma lenne, a fejlődési ütem mesterségesen lenne befolyásolt. De számtalan még nem látható hatása lenne.
Tehát 2006-ban ez a tudástartalom, ami az emberi intelligenciális viselkedésre meghatározó a jelen kor tragédiájává vált. Bár e nélkül az emberiség fejlődése kizárt lenne. Mégis ez már több sérülést mint fejlődést eredményez.
A gátlástalan gazdagodási vágy is ebből ered. Mert nem lehet minősített kényszer az emberi cselekedetre, akaratra.
Röviden ennyi. -
YVYV #5 TEREMTŐNK MEGSZÜLETÉSE
A kezdetekben a gázatomok, -szervetlen atomok milliárdjainak milliárdszoros
hatványán töltötték be a világmindenséget. Ezek az atomok semleges, illetve negatív
töltéssel rendelkeztek. Innentől beidézném; Marx György,- Életrevaló atomok
(atomfizika biológusoknak) tanulmányát.
Aki ezt a tanulmányt elolvassa. Ha minimális tudás ismeretekkel is rendelkezik, - azok
számára is bizonyított, hogy akár csak gáz atomokból létrejöhet víz molekula, más
szervetlen, majd szerves tömegek. Létrejöhet az atomok különböző energia
koncentrációjából fény a kozmoszban, - a világmindenségben. Létrejöhetnek hatalmas
energiával bíró csillagok és azokhoz vonzásilag kapcsolódó kisebb nagyobb tömegek,
bolygók. A kialakulás tekintetében, minden csak idő kérdése. A mai tudomány több
milliárd évre tekint vissza.
Ezek a véletlenszerűen kialakult kényszerkapcsolatok mindegyike önálló különböző
mértékű energiával,- pozitív és negatív töltéssel bírnak. Egymásra energia kölcsön
hatással vannak. A nagyobb energiával bíró halmazok fény és hőenergia együttes
jelenlétével csillagokként jelennek meg. A csillagokhoz szilárd halmazállapotú tömegek
– bolygók kapcsolódnak, mint együttes tömegvonzási kényszerkapcsolatok. Ennek a
folyamatnak befejezéseként megjelenik csillagjaival bolygóival a jelenlegi galaxis. Ezek
a kölcsönhatások a különböző csillagok és csillagok bolygóinak együttállása, más - más
pillanatnyi helyzetet rögzítenek. Állandó mozgásban vannak. minden történést,- mint
egy „fényképezőgép” szerint rögzítenek.
A fény és már vízképződésből. Más éltető atomok kölcsönhatásaiból a nagy tömegek
felszínén kezdetleges életek (egyszerű működések) alakulnak ki. Tehát, ezek a
változások rögzítődnek azon energia alapú kényszerkapcsolatokban (mint eltérések) a
kozmoszban, - a világmindenségben. Emiatt a nagy energia kapcsolattal bíró
tömegkapcsolatok rendelkeznek, akár a vonzási változás és annak automatikus
definiálásával, vagy a különböző változások automatikus definiálásával. A változás,-
fizikai változás is jelent reakciót, ellenreakciót, ami már egyfajta értelem.
Ezek hatás és ellenhatás energia különbözőségeket, - állapotokat közvetítenek. Ezek
kozmikus értelmek. Tehát ezek a kölcsönhatások különböző helyzeteket rögzítettek,
melyek milliószámra megtalálhatók a galaxisban. Ezek olyan egységek, folyamatok,
mint az algoritmusok. A számítógép processzorai. Évmilliárdok alatt mind több és több
kölcsönhatás, egyben információ alakult ki. Kozmikus értelem alakul ki. Ne felejtsük,
hogy évmilliárdok teltek el. Ha képesek vagyunk elhinni Darwin elméletét sokkal
rövidebb időre vonatkoztatva, akkor ez sokkal hihetőbb történet. Több mint 15
milliárd év elteltével ez a monumentális rendszer tudatára ébred. Képes a fény és
galaktikus csapadék kozmikus ásványi anyagok eleinte véletlenszerű együttlétét,
ebből élő működőképes rendszert memorizálni. Ettől a ponttól kezdve a folyamat
felgyorsul. Kialakul az alkotás vágya. Előbb a szerves anyagokat hozza létre a
Teremtőnk, majd mindig bonyolultabb élővilágot alkot.
Majd maga alkotó képére formálja az embert.
-
YVYV #4 de hát akkor mi lesz az emberiséggel? -
YVYV #3 okos vagy
a világ, jelenlegi világ elért arra a pontra ahol a fejlődés elemei már inkább rombolnak mint építenek
-
Tsol #2 Mert az emberek nem azt szeretnék, hogy valamiben előbbre lépjenek. Mindenki azt akarja bebizonyítani vagy magának vagy a másiknak, hogy ő a nagyobb májer. -
YVYV #1 Manapság a vita miért inkább romboló, mint építő?