95
A Creative Assembly új free to play játéka
  • Terawatt
    Hármas a commander egységeim 2. Tier1ben 12 barbár volt a csatában.
  • Terawatt
    tier 4 fölött már érezhetően segít a lovasság jelenléte. Egy jó lovas megnyeri a csatát. Nem egyszer volt olyan, hogy 7k+ pontot szedett össze a csávó velük. Ügyesen végig darálta az összes rangedet és az artikat
  • Malarki
    Azért jó hogy végre kezd rendesen kikupálódni a játék. Eddig nem sokat toltam vele, de most már jobban nekifekszem, úgy is most értem egy Med2 kampány végére. Ha jól tudom már törlés se lesz.

A barbárok ilyen üss és fuss egységek lesznek. Gyorsak, mozgékonyak, sokat sebeznek, de páncél híján hamar ledarálják őket. A lovasságra kíváncsi leszek, remélem tényleg visszaszorítja kicsit az íjász/peltast egyeduralmat.
    Utoljára szerkesztette: Malarki, 2015.09.24. 16:22:40
  • Terawatt
  • Terawatt
    Fasza. Mire meló közben volt annyi időm, hogy leírjak kurva sokat az új patchről kidobott az sg és amikor "elküdltem" a hozzászólást buktam amit írtam. :D

Szóval nyasgem SG ti meg olvassatok patch noteot. :D
  • Terawatt
    Flankelős sunyulós játékstílus kell majd ezzel szerintem ha annyira kevés az armor (block chance segíthet). Ellenségnek álcázás se véletlen van, de ezzel nehéz lesz trükközni egy értelmesebb játékos ellen.
  • Malarki
    Érdekesek lesznek ezek a barbár egységek, ha jól veszem ki akkor átmenetek lesznek a római offenzív és a hellén defenzív típusok közt. Bár ilyen kevés páncéllal meg az íjászok megeszik őket.
  • Terawatt
    Ezért closed. :) Szerintem ezzel csak azt sugallják hogy halad a játék. Rengeteg balance patch volt. Elvileg béta fázisban jön a legtöbb tartalom, mert az alpha az alapok fektetése (szerintem). Több reset nem lesz, szóval bátran lehet tolni.

Valszeg jönni fog még commander a barbárokhoz és talán új egységeket is kap. Új népnek egyiptomot simán el tudnám képzelni. Behoznák vele a lovasszekeret.

Az, hogy alacsony tierben is van már lovas nagy változást fog hozni szerintem. Sokat balanceolták a ranged egységeket, de még mindig tier 1-3ban nagyon erősek. Ma szerintem mindenki Arminiussal fogja tolni. :D

Kardos ikonnal ellátott egységek tudnak dobálni alt lenyomása után amúgy.
  • PrasCo
    Értem, ez fura. Nem teljesen világos, hogy eddig mégis milyen konstrukcióban üzemelt a játék, minthogy ugyanez volt: jelentkezni kellett a korlátozott számú kulcsra.
  • Terawatt
    "....(BLABLA).....
    Arminius and the Barbarians will be arriving in Total War: ARENA with Closed Beta tomorrow! Sign up here to receive a key: http://playarena.totalwar.com"

Ez volt a bejelentésben.
  • PrasCo
    Hehehe, kíváncsi leszek, Oathsworn-spam lesz-e a játék. :D
    Ugyanakkor nyílt bétába, nem?
  • Terawatt
    Holnap jön ki Arminius így az első barbár hadvezér lesz a játékban. Ezzel együtt zárt béta státuszba lép a játék.

Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2015.09.23. 20:46:41
  • Terawatt
    Akinek korábban volt Sega accountja és ott szerzett cuccokat az ezen az oldalon vissza tudja állítani, ha regelt új nem sega-s accot. Nekem így jött vissza 25k arany és pár prém egység. Leváltották azt az account rendszert és maguktól nem migrálhattak adatot csak ha beleegyezel.
  • Malarki
    Kaptam 3 kulcsot, úgyhogy aki be akar szállni az megteheti:

1) WKJVH-VTCM0-5GIAW
    2) ZGPJ6-IBYEJ-67ZNV
    3) MEA06-5LXWP-TYG4R
  • aadam
    sehogy. csak 3 egységed lehet.

illetve azoknak a játékosoknak ez egységét tudod irányítani akik még a betöltés közben kiléptek (CPU 19,18,stb) meg azokét akik csata közben kiléptek (a kék rész a nevüknél kicsit másabb színű). de elég macerás így gazdátlan egységeket irányítani+ ezeket minden csapatag tudja használni,tehát simán adhat tök ellenkező utasítást is. érdemes bedobni a kérdést csata elején,hogy ki fogja ezeket használni. persze van aki használja de elfelejt szólni....

meg igazából nem is éri meg. pluszot nem kapsz azért ha használod őket. védekezésre érdemes őket használni vagy felderítésre ha lovasság.
    Utoljára szerkesztette: aadam, 2015.07.10. 15:02:18
  • Party Hard
    Amúgy hogyan tudok több egységet irányítani???
  • Party Hard
    Igen erre mind gondoltam és végig is mentem rajta. A kérdés inkább arra irányozódott, hogy valaki találkozott e a problémával, illetve nálam szemfülesebb emberek gyakran vannak SG-n de azért köszi a tippet illetve az angol szöveget. Mert énnekem csak a google fordító van.

Kistothka ha elmúltál 18 vegyél fel nyugotan. Mocskos Gazember néven futok és remélem megoldódik a lagproblémám. a ts-t meg megbeszéljük.i
    Mellesleg mostár akárki kaphat kulcsot csak kérni kell.
  • kistothka
    Sziasztok!

Két dolog miatt írok.
    Első van 5 invite kódom a játékhoz, ha valakit érdekel
    Második, jó lenne valakikkel együtt játszani, szoktatok lenni valamerre TS-en? Esetleg ha van olyan, aki szívesen jönne szóljon aztán kreálok egy szobár TS-en (vagy ha nagyon sokan leszünk akár külön szerót :D ) .
  • aadam
    amiket még megpróbálhatsz: wifi helyett kábelen csatlakoztatni a géped a netre, ha laptopot használsz akkor töltővel használni és az energiabeállítást kiegyensúlyozottra állítani. minden beállítást low-ra állítani, csökkenteni a felbontást, teljes képernyő helyett ablakként futtatni (window mode)
    esetleg videókártya drivert frissítheted,azt szokták még ajánlani.

ha ezek se segítenek akkor szerintem írj a fórumra.amúgy elég ha tőmondatokba leírod,hogy mi a probléma. illetve a géped fő adatait: processzor márkája,típusa, teljesítménye. videókártya márkája,típusa. illetve hogy hány GB RAM van a gépedbe.

pl így: I7 2.50GHz, 8GB of RAM, nVidia GeForce 840M (nem az én gépem,csak az egyik fórumról kimásoltam)
    utána meg leírod a problémád,valahogy így:
    "i have 12-34 FPS. after the battle starts the CPU lag goes up to a very high level. between 1,5 and 4,5 min"

esetleg még dxdiag fájlt érdemes csatolni. windows 8.1-en nem tudom pontosan hogy van, win 7nél megnyitod a start menüt beírod hogy dxdiag. azt megnyitod, alul van egy olyan gomb hogy minden adat mentése. elmented a txt becsomagolod egy tömörített fájlba és úgy fel tudod tölteni a fórumra.
  • Party Hard
    Kösz a tippet eszembe nem jutott volna.
    Sajnos nem az a baj. win 8.1 em van, a játék 34 és 12 fps között fut szóval nem a géppel van a baj. Egyszerűen elkezdődik a csata és a játék felmegy 1,5 m től 4,5 m CPU Laging ra
    Szóval ennyi perc mire a katonáim reagálnak.
    De közben látok mindent mi történik a játékban és a chat en. Csak a parancsok késnek iszonyatosan.
    Amennyire rajta lennék a játékon még ez sem lenne para ha az íjászok maguktól lőnének
    Az angolom azsajnos Tarzan szint de azért utána nézek
  • aadam
    nagyon rossz a játék optimalizációja. de azért ennyire nem. a beállításoknál nézd meg, lehet hogy a játék az integrált videókártyát használja (ha van).
    illetve milyen operációs rendszert használsz? Win7nél régebbiekkel asszem nem megy rendesen. olyat is olvastam, hogy vistán kékhalált okozott valakinek.

ha beszélsz angolul itt érdemes szétnézni, esetleg posztolni a problémád:
    Hivatalos fórum
    Utoljára szerkesztette: aadam, 2015.07.09. 18:26:21
  • Party Hard
    Azt irja 1.4 m a lagom
    Hogy lehetséges ez amikor általában két online játék is fut egymás mellett probléma nélkül de ez egyedül sem akarózik.
  • Party Hard
    Üdv.
    Kipróbáltam a játékot és az a problémám, hogy a parancsaimat túlzás nélkül kb 90 másodperc múlva kapják meg.
    A játék amúgy szépen fut kb 30 fps el a netem pedig stabil 25mb/sec .
    Valakinek van ötlete vagy megoldása? vagy találkoztatok már a problémával?
  • Terawatt
  • aadam
    T5-6-ban már nincs annyi ostrom gép, előfordul hogy egyik csapatban sincs.

a csapatmunkán van mit javítani az biztos. tényleg alig olvassák a chatet. meg azt se tudják, hogyan kell szavazni a Team Leader választásnál, nem mintha sokszor lenne ilyen...
  • Terawatt
    Főleg az alacsonyabb tierekben növelték az infantryk block esélyét, hogy növeljék a játékélményt velük. Ennek nagyon örülök, bár még nem próbáltam. Herost of the storm nagyon leköt és nincs is időm mást tolni. Witcher is hetek óta porosodik.

Alig várom, hogy rendesen kijöjjön a játék, mert sajnálom tier 5 fölé vinni tudva, hogy úgy is wipe lesz.
  • Malarki
    Na így kb 1 hónap játék után én nagyon meg vagyok elégedve a játékkal. Az alapötlet nagyszerű, a megvalósításban még vannak hibák. Ami nagyon nem tetszik, hogy a távolsági fegyveres egységek és az ostromgépek túlságosan erősek. A lovasság most az utóbbi patchben kapott egy kis nerfet, így már az már kb. a helyére került. Szerintem a fejlesztés is jó irányba halad. Sajnos a játékosállomány képességeit nem tudják javítani, nagyon sok a krumpli játékos, csapatmunkára képtelenek, folyamatosan nyomatják a friendly firet, össze-vissza szaladgálnak, nem kommunikálnak.
  • Terawatt
    Firkálom is a pályát ezerrel, hogy "hülyegyereeeeknemennyéóda!!!"
  • aadam
    csak óvatosan a csapdákkal. láttam már 1-2 játékost aki a bázis minden bejáratát teli rakta csapdával és mikor a csapat visszavonult sikerült kinyírnia 2-3 saját egységet.

elég nehéz észrevenni a csapdákat, néha csak akkor lehet észrevenni ha rázoomol az ember (vagy már belement)...
  • Terawatt
    elkezdtem az arty vonalat csinálni és ez a mini ballista cézárnál hát nem tudom... Nem rossz. Védekezni a legjobb vele. Leraksz csapdát meg barikádot majd szórod a népet.

Ezzel most tier 3ban vagyok.
  • antiqueA
    "After a great weekend of Total War: ARENA action at the ESL studios we are happy to announce that we are dropping the non-disclosure agreement (NDA) for Total War: ARENA Alpha Testers.

Any player involved in the Closed Alpha can now tell anyone whatever they like about our latest game in development! This means that you can now also stream the game on Twitch or Youtube... we want to see you play!"
  • aadam
    én is bent vagyok. T4-5ben játszok. szerintem ott is teljesen elfogadható a várakozási idő. 1-2 percnél nem szokott több lenni
  • Malarki
    Azért most sem olyan lassú, főleg így hétvégén. Nem kell perceket várni egy meccsre. Bár én még csak hármas-négyes szinten járok, magasabban lehet hogy már sokat kell várni.
  • Torzonborz
    Ahhoz mondjuk pont hogy több ember kell. Kevés játékossal nem csoda ha sokáig tart. :P

Amúgy remélem hogy ezt a bázis foglalás marhaságot kiszedik vagy változtatnak rajta. Baromi illúzió romboló.
  • Terawatt
    Én bent vagyok, de majd csak akkor fogok többet játszani, hogyha gyorsabb lesz a matchmaking.
  • Malarki
    Bent van még valaki a zárt alfában? Jó lene valaki akivel tényleg össze lehet dolgozni, a játékosok nagy része erre sajnos képtelen.
  • Terawatt
    Köszi szépen a nevében is! :)
  • Csokis
    Privátban elküldtem a kulcsot.
    Utoljára szerkesztette: Csokis, 2015.05.08. 23:36:56
  • Terawatt
    Engem érdekelne, havernak kellene, hogy tudjuk tolni. Elkelt már? :)
  • Csokis
    Kaptam egy Steam kulcsot a beta-hoz, ami nem kell. Akinek kell, az jelentkezzen privátban érte. Az elsőnek jelentkezőnek adom.