45
 • Meridian
  #45
  "De oket a reszvenyesek majd eltavolitjak, mikor mar nagyon rossz lesz a helyzet."

  Remélem mihamarabb észbe kapnak, és már holnap elkezdik verni az asztalt...! Én windows párti vagyok, de ezt a fost, amit 8 alatt összehoztak, egyszerűen ép ésszel fel nem foghatom...
 • Meridian
  #44
  Ezt a csempés baromságot sürgőssen hanyagolnia kellene az MS-nek.Ez akaparom, huzgálóm a képernyőt az egy telefonon (kis mérete miat) tök jó, de egyáltalán nem jó egy nagyobb képernyőn, ahol elkopik az egér, az ujjam, stb.

  Inkább huzogatom a f*szomon a bőrt, azt legalább élvezem is, nem úgy, mint a csempék húzogatását... amelyek ráadásul borzalmasan faék rondaságúan néznek ki.
 • Papichulo
  #43
  Milyen olyan funkcionális változás történt ami a produktivitásodat növelte?

  iCloud fejlesztesek, Notification Center (bar a growl-lal sem volt bajom), Mail VIP feature, most igy hirtelen... de volt jopar fejlesztes.

  Dehát nyilván nekem mint potenciális vevőnek kell bizonygatnom, hogy a Windows 8 megéri a pénzét...

  Ez szamomra egy non-sequitur...
 • Thewreck
  #42
  Nahh....
  Ez is egy nagy rakás kaki :'(
  Én még mindig azt mondom, hogy a '95 után az XP, majd és most a W7.
  Az összes többi kuka...!!!

  Job, Állás, Munka | www.fixallas.hu
 • sanyicks
  #41
  páran benyögik hogy a hülyék nem tudják használni ezt a felületet. Na most ahhoz tényleg fogyatékosnak kell lenni ha valaki ne tudja ezt a borzalmat használni.
  De a probléma nem ez hogy nem tudják használni, hanem az hogy ugyan azt amit eddig 5 kattintással elértünk, most 20-al lehet. Logikátlan, lassítja a munkát, zavaró. Nekem sem volt gondom elérni benne semmit, de emiatt a felület miatt, kb olyan érzés használni, mintha futnék valahova, és közben folyamatosan akadályokat dobálnak elém amivel lassítanak. Egyszerűen felbassza az embert a hátráltatásával.

  Ennek a csempének egy helyen lett volna értelme, rezisztív érzékelős. érintőképernyőn. Mivel az pontatlan, így pont kapóra jöttek volna a nagy csempék amikre könnyen rá lehet bökni. Csak rezisztív érzékelőt már szinte sehol sem használnak...
 • a_n_d_r_e_w
  #40
  Milyen programok futnak rajta? Semmilyen. Nincs kompatibilitas. Ami program fut, az desktop modban fut. Ha nem lesz desktop mod, nem lesz kompatibilitas, nem lesznek programok, es megy az egesz a kukaba. Persze lehet erolkodni MS szinten, de epeszu fejleszto nem fogja a modern UI-t elsodleges platformnak tekinteni. Lesz itt meg desktop mod tiz ev ulva is, mert ha az eltunik, eltunik a microsoft is.
  Lehet migralni a vezerlopultot is csempekre, de normalis felhasznalo ugyse azt fogja hasznalni, hacsak nem tiltjak le teljesen. Nem veletlen ebbe az iranyba igyekeznek, de ennek megint csak az lesz a vege, hogy vagy behodolnak, vagy elbuknak, de az ut amit valasztottak mar halalra van itelve, es szerintem ezt mar ott is tudjak, csak van nehany csokonyos hulye a vezetesben, aki meg nem latja. De oket a reszvenyesek majd eltavolitjak, mikor mar nagyon rossz lesz a helyzet.
 • M2 #39
  Személyesen még soha nem próbáltam, de a videókat elnézve ez a szoftver ergonómia csődje. Ha lehet én inkább kihagyom az életemből, marad a Linux és OSX vonal.

  Az egész felület olyan, mintha egy Windows 0.6 Beta-t látnánk a nyolcvanas évekből.
 • kjhun
  #38

  Kicsit le vagytok maradva, már 3-4 napja letölthető warezon.


  Milyen lesz ezután a Win9?? Még rosszabb?
 • who am I 7
  #37
  remélem sokáig, mert ez a mocsok metrót nem fogom feltenni...előbb teszek fel linuxot.
 • who am I 7
  #36
  fel nem fogom, hogy még mindig erőltetik...nem volt nekik elég, az eladási mutatója ennek a gyásznak?
  Nem akarok egy rohadt tab interface-el a nagy monitoromon baromkodni.Ha meg gyökér widgeteket akarok látni frissülgetni a desktopomon akkor ki rakom őket...ne akarjon már telekúrni egy full hd-nyi felületet koszos csempékkel
 • NEXUS6
  #35
  Vazze, szakadjanak már le erről a metróról!!! Elszedték Balmer Bénikétől a kockásfüzetét, amit kisatírozott a színes ceruzakészletével, vagy honnan a faxomból jött az ötlet, hogy ezt az emberek lájkolni fogják!?


  A hideg kiráz, ahányszor csak meglátom.
 • vision5
  #34
  Hát ez baromi ronda lesz megint :S
 • mousee
  #33
  Igen, a lényeg ott van, nem véletlenül vitték vissza majdnem az összes RT táblát :)
  A windowst fogsz használni már kérdésesebb témakör. Ahogy írtam, egy jelentős felhasználói tábor kiesett a windows mögül, hála az android/ios kombónak. Ha kijön a linuxos/droidos office, akkor egy újabb réteg is el fog gondolkodni a váltáson (akár linuxra, akár macre), ha pedig egy felhasználói tábor átlépte a "kritikus" tömeget, akkor már meg fognak jelenni rá a programok is.

  Szerintem a helyes megoldás az lett volna, hogy kiadnak egy OS-t microsoft tiles néven a win7 mellé, és szépen sunyiban az összes programjukat portolják rá. Utána a köv winbe mehetett volna párhuzamosan (mint kb most a win8), és utána felhasználói visszajelzéstől függően tovább fejleszteni a dolgokat. Akinek classic windows kell csempék nélkül, megkapja, akinek csempe az is, viszont így sikerült duplán mellé lőni, mert a konzervatív felhasználóknak (nagy tömeg) nem jön be a dolog (lásd all over the internet), táblás eszközökön pedig szintén marginális a jelenlét, drioid és ios mellett kb esélytelen redmond.
 • paj01
  #32
  a lényeg a "futnak rajta a programok"-on van. Akárhogy fog kinézni windowst fogsz használni mivel az élvez előnyt kompatibilitást illetően. Az meg, hogy megszokta...hát ez kissé konzervatív gondolkodás. Majd ezt is megszokják(kénytelenek), sőt a fiatalok már csak ezt fogják megszokni:) Win7 meg jo kis oprendszer, sokáig támogatott lesz még aki nem bír váltani használja azt.
  Valahol muszáj elkezdeni, nem haladunk sehová ha mindig csak a megszokott dolgoknál maradunk.
 • Major
  #31
  Nem lehet ezt előre megjósolni, hogy hogyan alakul. Persze, most elmondhatom, hogy kényelmes, de lehet hogy később váltanom kell nem MS eszközökre.

  Fektetni, csak is aranyba :)
 • mousee
  #30
  Igen, kényelmes ha körbe vagy véve MS cuccokkal, mint ahogy ugyanúgy kényelmes a imac/macbook/ipod/ipad/appletv kombó is.

  Csak a windows phone perpil kb hibahatáron mozog, és nem is igazán akar növekedni, tableten se nagyon akar megragadni a win8, az RT pedig az évezred buktája, amit a droid és az alma kézenfogva körberöhög. A PC piac zsugorodik, az MS pedig már azt is felvetette hogy jön a droidos/linuxos office is.
  Az MS átalakulóban van, a windows jelentősége egyre csökken, aki eddig windowsos gépet vett fészbukozásra is, annak most bőven elég egy teló/tábla is.
  Ez az évente kijövünk egy új OS-el pedig szerintem a legnagyobb baromság amit kitalálhattak.

  Egy tuti: én mostanság nem fektetnék MS részvényekbe :)
 • Major
  #29
  érthetőbben = érezhetőbben
 • Major
  #28
  Fejemből nem megy ki mert, a telefonomon és az Xbox-on is a csempés felület fogad, ráadásul több gépemen is fent van a Windows 8. Magát a Metrot nem használom abszolút, mint ahogy a Start menüt sem használtam, de a gépek érthetőbben gyorsabbak (még). Ami pozitív az a közvetlen outlook fiókhoz való társítás, továbbá a telefonon, xboxon való adatok átjárhatósága.
 • mousee
  #27
  Ha felteszed a nyolcast, az arcodba lesz tolva a metró. Minden egyes bootnál ott figyel, hogy véletlenül se menjen ki a fejedből (pont ez a célja). Asszem developer preview-ben még volt opció a simán desktop-ra butulásra, aztán kivették. Persze, nem kényszerítés, akkor nevezzük parasztságnak, a lényege ugyanaz.

  A metro-t nagyon kevesen szeretik, a win8 kb most olyan (fogadtatásban) mint a linux. Egy elenyésző kisebbség használja, az isteníti, a maradék 90% pedig kerüli, mert nem olyan mint az eddig megszokott. Később lehet hogy beérik ez a csempés felület, amikor már mindennaposak lesznek az érintőképernyők, de egyelőre sima gépeknél semmi előnyt nyújt az előd 7-eshez képest.
 • Major
  #26
  Miért most nem opcionális? Kényszerít bárki is bárkit a Metro felület használatához vagy egyáltalán a Windows használatához?
 • wiIlcox
  #25
  A windows 8 meg nincs is?
 • mousee
  #24
  Vannak páran, akiknek bejön ez a megoldás, de a windowst azért szereti a világ 90%-a, mert megszokta, ismeri, futnak rajta a programjai. Semmi gond nincs azzal, hogy változni akarnak, sőt, kénytelenek megtenni, mert a PC piac zsugorodik, és ők is pénzből élnek, muszáj tapicskolós cuccra is fejleszteniük.
  Nincs ezzel semmi gond, csak tegyék opcionálissá, és egyből a háborgók jelentős százaléka békén fogja hagyni őket.
 • paj01
  #23
  Egyertelmu a cel, elfog tunni a hagyomanyos asztal/startmenu. 8ast kb felkeszen adtak ki, asztal nelkul nem is lehet hasznalni. Fokozatosan rakják bele az egyes menupontokat a metro környezetbe míg a végén minden elérhető lesz onnan és nem kell asztal. Sztem ez jo dolog, kell az arculat valtas, uncsi volt már a startmenus megoldás. Én alig használtam egyébként, 8ban sem hianyzik.
 • Xellos999
  #22
  Meddig van win 7 támogatás?
 • dregnarr1 #21
  Még a 8-ast se láttam:D
 • rolika
  #20
  Ha tehetitek, próbáljátok ki valami ARM-alapú eszközön a RISC OS-t. Na, az operációs rendszer.
 • kvp
  #19
  "Így van. A leánykori nevén SP1."

  windows nt 6.0 : windows vista
  windows nt 6.1 : windows 7
  windows nt 6.2 : windows blue

  Szoval sp2. Egy kerdesem van csak: Hova lettek belole az ablakok??? (szerintem 'windows blue' helyett 'microsoft tiles blue' neven kellene arulni)
 • pasi29uk
  #18
  Néha arra gondolok, hogy az internet hozzáférést az intelligencia hányadoshoz kötném...
 • Narxis
  #17
  Egyetlen ember írta ezt de azért jó, hogy jöttél és megmondtad te élettképtelen szerencsétlen hülyegyerek. Majd akkor gyere vissza ha megtanultál érvelni.
 • AgentKis
  #16
  És akkor ezen jobban megy a flessjáték, vagy több wörddoksit lehet kinyitni, több weblapot lehet megnézni, miközben 2 fullHD videót egyszerre lejáccik a gép? Vagy ha ezek egyike sem akkor mivel jobb mint az elődei? Mivel tud többet, milyen új nélkülözhetetlen technológiát támogat, amit az elődök nem. Azért, hogy a 7 helyett 8 vagy Blue a felirat még nem fognak túl sokan rágerjedni. Amíg nincs valami plussz addig csak divatból kell, akinek kell...

  Vagy nem lesz DirektX15 már csak ezen?
 • Vaszilij Artyom
  #15
  Hát ha iOs en vannak a dolgok akkor nagyon komoly cég lehet, ahol a nap 24 órájában megy az Angry Birds.

  Te osx re gondolsz.
 • sascha
  #14
  "Tekintettel a Mac iOS-esedésére (meg az eszetlen áraikra), inkább a Linux-nak van értelme. Ott ha egyszer betanulsz akkor hatékonyan, gördülékenyen lehet dolgozni."

  Ennyi erővel a Windows 8-ba is bele lehet tanulni.
 • Vaszilij Artyom
  #13
  Hogy ti milyen segg buták vagytok basszátok meg.

  A Windows Blue nem más mint a Windows 8 -hoz letölthető javításokat és kiegészítéseket tartalmazó csomag. Nem egy különálló új kiadás.

  Csak mivel már nincs Sp1 Sp2 stb most ilyen van.

  Szánalmasan idióták vagytok.
 • mousee
  #12
  iOS vs OSX. Feel the difference ;)
 • TomecK
  #11
  Az iOS -re váltás nem olyan macera, tessék megnézni 1-2 hackintosh tutorialt, ha nagyon nem értetitek miről beszélek. Sokak szerint iOS csak Apple termékeken teljes értékű, nos ők tévednek "normál" PC-re is telepíthető és ugyanolyan hatékonysággal használható, nekem is az ultrabookomra Win és iOS van egyidejűleg, mert ahol dolgozom mindenkinek mac-je van, és a célszoftverek is csak iOS-re elérhetőek, (Audió-Vizuális cég). Nem akartam 500-ért macet venni hanem vettem, egy ugyan olyan paraméterekkel rendelkező Dell-t. 1-2 kolléga megirigyelte a dolgot, és 1 konkrétan akar egy ugyanolyan ultrabookot mint én.
 • Narxis
  #10
  Milyen olyan funkcionális változás történt ami a produktivitásodat növelte? Dehát nyilván nekem mint potenciális vevőnek kell bizonygatnom, hogy a Windows 8 megéri a pénzét...
 • wiIlcox
  #9
  "Kiszivárgott a Windows Blue előzetese" - persze. Inkább kiszivárogtatták. Nem mindegy! Kiszivárgás akkor lett volna, ha pl. a teljes forráskód kikerült volna.
 • wiIlcox
  #8
  Így van. A leánykori nevén SP1.
 • Papichulo
  #7
  "Tekintettel a Mac iOS-esedésére[...], inkább a Linux-nak van értelme."

  Milyen olyan funkcionalis valtozas tortent az elmult valtozatokban ami a produktivitasodat csokkentette? Vagy csak a Launchpad zavar ennyire?
 • Zombee
  #6
  A Blue nem a Windows 9, hanem egy nagyobb frissítés a Windows 8-hoz, amit a meglévő rendszerre tudsz telepíteni.
  A most kiszivárgott verzió valószínűleg integrált telepítő.
  A Mac-re váltás kicsit problémásabb, mint a Linux, drága a gép, mindig is az volt.