17
-
duke #17 Ilyenkor azert irigykedek. Mert kinek jutna az eszebe, hogy ilyen faszsagert barki fizetne egy fillert is, vagy akar csak egyetlen masodpercnyi erdeklodest is mutatna.
Komolyan elgondolkozom azon, hogy mondjuk kutyaszarbol fogok ajfont formazni, vagy barmit aminek koze van az ajfonhoz. Es mar nem leszek meglepve, ha lecsapnak ra a befektetok. Kicsit gusztustalan, de minimum olyan jo otlet, mint a fonti program, amiert milliardokat fizettek. Beszaras. -
kvp #16 A yahoo szinte mindig mellenyul egy felvasarlasnal, tobbnyire ez kulonbozteti meg oket a google-tol. Figyelembe veve, hogy a google eppen kivonul errol a piacrol, lehet, hogy nem kellene epp most ide befektetni. Persze az is lehet, hogy a google reader-t hasznalo emberek valojaban mind most fognak pc-rol iphone-ra valtani es rogton at is allnak a yahoo megoldasara.
ps: Szemelyes velemenyem, hogy egy barhonnan elerheto web alapu szolgaltatas kb. ugyanezt tudja, toredek aron es jobb hasznalhatosaggal. Ezert van az, hogy az ingyenes webes alkalmazasokat szinte csak az iphone user-ek valtjak ki fizetos app-okkal. -
M2 #15 Már az is hír, hogy a Yahoo szarul vásárolt!? -
bunny #14 Töltsétek le, és próbáljátok ki, minek találgatni hogy működik amikor láthatod magad is? LOL. -
#13 Hogyan döntöd el, hogy fontos egy ige vagy sem...? -
#12 vagy // nem er egy nagy csomo szart-se az egesz ! ! ! -
karesz6 #11 Vagy megnézi a többi hírforráson előforduló leggyakoribb szavakat azonos témájú cikkekben és azokat emeli ki. Az alapján hogy azonos témában írt cikkekben ezek a szavak milyen sorrendben és milyen szerkezetekkel követik egymást meg tudja saccolni hogy marad értelmes a szöveg.
De kíváncsi lennék a valóságra én is. -
Cat #10 francokat. Elég, ha csinál hozzá egy szótárat, azonosítja, hogy a szövegben milyen igék vannak, és ezek közül kiemeli a legfontosabbakat. Ezek elé és mögé rak az angol nyelv szabályai szerint néhány főnevet és kész is.
Nyilván borzasztó sokat kéne tesztelni, felállítani valamilyen hierarchiát a szavak fontossági sorrendje szerint, de szerintem kb. ennyiről van szó. (Nem véletlenül kellett hozzá befektetői tőke, hiszen minden elérhető hírforrást be kell húzni egy adatbázisba, a szöveget feldolgozni, és kiküldeni a mobilokra.) -
#9 Egy hírt csak úgy lehet rövidíteni, hogy a program értelmezni tudja a jelentését. Erről van szó? Mert akkor megérteném a 30 millát. -
#8 Ha minden ilyen otletre milliokat adnanak az eleg erdekes lenne . .. -
karesz6 #7 A skin detection rész pedig innen jött csak hogy mindenkinek legyen valami ötlete a dologról.
http://worldjournalofscience.com/index.php/wjst/article/view/14035 -
karesz6 #6 Már megbácsáss de én is lekódolom neked ha leírod hogy pontosan mi és hogyan működik lépésről lépésre apránként. A srác nem a fenomenális programozói tudásáért kapta ezt a pénzt hanem a kreativitásáért. Gyárts le egy ilyen ötletet működő algoritmussal ha tényleg le tudod le is kódolod és dollármilliomos vagy. Nem attól zseni valaki hogy lekódol egy step by step tutorialt hanem attól hogy kitalálja az ötletet megírja az algoritmust és szerez egy havert (vagy megcsinálja maga) aki le is kódolja.
Én szimpla "geek" ként írtam egy kódot androidra ami tud élfelismerést, egy ember körül kivágja a teljes hátteret és kontrasztot tud növelni és van ötletem (saját) hogyan lehet ebből csinálni egy arcfelismerő programot(face recognition nem pedig face detection). Amit eddig csináltam "step by step" algoritmusok alapján volt és a húgom megérti hogyan működik. És állítom ha megtanítom az alapokra le is kódolja. Ez nem kunszt. Ha gondolod elküldöm a kódot és fejezd be (akár versenyezzünk. :) ). Persze ez csak akkor érdekes ha te sem hivatásos programozó vagy.
A lényeg: kódolni megtanulhatsz, akár netről akár az egyetemen de ha nem vagy kellően kreatív "csak" egy síma programozó (vagy geek) vagy aki elég jól keres de nem lesz dollármilliomos. Ellenben a srácnak volt egy olyan ötlete ami senki másnak a világon. Az ötletet vették meg nem pedig a kódot. Ha a srác nem "elég tapasztalt" ilyen téren az első yahoo alkalmazott újrakódolja és kész. Kódolni egy dolog. Egy teljesen másik dolog az amikor hozzádvágnak egy problémát és anélkül kódold le hogy a googliban az 100 találat azzal a mondattal kezdődik hogy simple algorythm for...
-
#5 akkor vilagosits mar fel , legyszi, hogy mitol olyan kulonlegesen milliokat ero ez a progi !! ? ? -
NovaTerra #4 Másolják egymás programjait nyugi. Csak utána mehetnek a jogdíj és szabadalmi perek, ahogy folynak állandóan. Tehát lehet így jobban jártak. -
nú #3 na te is aztán kurvára értesz ám hozzá... gyökér -
#2 Egy kibaxot progiert ennyi penzt kidobni ? ? mi a franc er rajta millio dollarokat ? Akarki leul oszt 2 nap vagy 2 het vagy 2 honap alatt lekodolja ! ! !
Nehogyma' pont ez valtja meg a vilagot ?!?
jaaa, es nem irigy vagyok , csak zavar hogy mindig a MARHASAGOT emelik fel, es jutalmazzak ! ! ! -
wiIlcox #1 Gondolom, hogy nem kápét kapott, hanem yahoo részvényt, és még persze az sem biztos, hogy az összeg tényleg annyi, de hát ez végül is egy bújtatott yahoo reklám.