Itt az év nagy zombifilmjének, a World War Z-nak az új előzetese

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mintha innen hiányozna egy nagy igazságtartalmú hsz korábbról...

A buddhista béke jele. http://en.wikipedia.org/wiki/Swastika

koschwarz
max brooks könyve nem azért nagyszerû, mert valami újat talált ki a "zombi-univerzumban", hanem az, ahogyan bemutatja ezt az univerzumot, a "kisemberi" történetek és a globális összefüggésekre rámutató történetek sokaságán keresztül, ráadásul a legtöbb esetben olyan szempontokból, amikre eddig zombis témákban nem is gondoltak, se regényben, se filmben.

mindenesetre nálam kötelezõ lesz a film már a moziban is.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Tekintve hogy zombik nincsenek senki nem tudhatja hogy szaladnak-e még te sem. A könyvben nem szaladtak ez tény. Én erre gondoltam a hsz-ben. Tehát akkor a logikád szerint Max Brooks könyve is röhejes?
Igen egyetértek veled. Erre próbáltam rávilágítani én is de traktornak nem így esett le 😊
Lehet, de mikor láttál te zombis filmet? 😊 Vagy 10 éve volt értelmes és komolyabb film. Felõlem akkor lehet önismétlõ. Tíz évente egyszer.

Eleve hány zombis filmet láttál?
Hmmm.... nem tudom. Nem fogott meg továbbra sem. Semmi pluszt nem ad, amit más zombis filmek már nem mondtak el ezerszer. Talán a könyvvel érdemesebb lenne próbálkoznom.
koschwarz
azért különbség van adaptálás és adaptálás között. az hogy a sikerkönyv címét, meg, a benne megteremtett világot vagy a szereplõket felhasználják, még nem adaptálás. adaptálás az lenne, ha a könyv történetét viszik vászonra.

mivel a könyvnek gyakorlatilag története nincs, csupán egy egy apokaliptikus háttérben történetek sokasága, én is rohadt nehezen tudom elképzelni a könyvet mozifilm formájában. egyszerûen nem olyan a könyv szerkezete, amitõl egyébként tényleg annyira jó maga a könyv. ahogy írták lejjebb, egy HBO sorozatként viszont király lenne.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

A könyvet én olyan pár évados (minden évadban 12 rész) HBO minisorozat formájában tudnám a legjobban elképzelni.

A moziba ezt nehéz lett volna adaptálni. Ez történetmesélõsebb trailer jobban tetszik mint az elõzõ.
Ja. Nem lehet vászonra ültetni. Mondd inkább, hogy te nem tudod, nem lenne rá ötleted, de miután tavaly a Pi élete és a Felhõatlasz is kapott filmverziót, meg azelõtt vagy száz "nem lehet"-könyv, ezért érdemes tartózkodni az efféle kijelentésektõl.

A zombikkal kapcsolatban meg azt akarod mondani, hogy a valóságban nem szaladnak? Ez így elég röhejesen hangzik.
Valóban nem írt róla. Ez így ebben a formában szimpla baromság, lehetetlenség lenne ellenük a harc ha egymásra másznának és még szaladnának is. A könyvet egyébként nem lehet vászonra ültetni mert nincs egy fõhõse hanem minden fejezet és rész másról és másról szól. Max dokumentum formájában lenne lehetséges de az nem kerülne moziba.
max brooks nem írt hipersebességel szaladgáló zombikról, vagy igen?

Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams