40521
  • Mephike
    A lényeg, hogy a saját szinteden álld meg a helyed, idővel lesz akkora lapkészleted, hogy nagyobbakat is merj álmodni ;)
  • karmacoma
    A harmadikban tényleg csak a spectral knight ami jó lehet, de azt is csak drudáknál látom, a negyedik viszont brutál jó. A Death bite és a Dark Cultist szinte default választások a paklikba, a 4 neutral kártya meg nagyon sok dr pakli alapja. Az utolsó wing, nekem kicsit meh volt elsőre, de aztán a shadenek és Thusadnak is találtam helyet itt-ott.
  • Devv
    Nálam is ingyenes volt az első :) Az első kettő wingben nagyon jó lapok vannak (Belcher nélkül nem is játszanék), de ez a 3-as wing nagyon gyenge, kivéve a kasztos lapokat.
  • Tinman #6059
    Van azért pár nagyon frankó Naxx lap, de az 5x700G tényleg húzós. Nekem még mázlim volt, mert pont akkor csatlakoztam, mikor free volt az 1. wing, így 700G spórolás megvolt.

Sőt azt kell mondjam, hogy nagyon nehezen tudok elképzelni, úgy egy igazán sokoldalú dekket, ahol legalább 1-2 naxx lap ne lenne benne. Ott a Belcher pl. az 5 manáért atomjó, a webspinner meg egy atombomba 1 manáért, a Warlock Voidcallerje is nagyon must have. Ooze, Chow, Shade of Naxxramas? Hát nem szívesen mondanék le róluk sem.

Nyilván ha már minden lapod megvan, ami csak elérhető, akkor már nincs akkora jelentőségük, de k. nagy boostot tudnak adni egy kezdőnek, de még egy haladónak is.
  • Devv
    Én pont nemrég nyitottam a 3-as winget és igaz, hogy jópofa csaták vannak de egyszerűen nem éri meg a 700 gold 5 szar lapért... Na jó, a legendás az jó meg a Knight, bár egyelőre egyiket se tudom hová tenni...
    Utoljára szerkesztette: Devv, 2014.11.16. 16:57:15
  • dave9004
    hehe. vmi hasonló volt ma druid arénán nekem.
    deathwinggel elpusztított mindent, kivágtam a fát 8/8. nem akarta leütni, mert leápoltam 12/8-ra. fagyasztgatott, aztán 8-2 életnél pandáztam én is a fát, pumpálta 13-9-re a dw-t lecsapta, de akkorra már volt swipeom, meg elég sebzés a fa mellett h kivégezzem. epikus végjáték volt :D

egyszer toltak ellenem is deathlordot, tempót veszítek vele, de vmi nagyot kaptam én is szerencsére belőle.
  • Tinman #6056
    Mekkora mákotok van... ehh... nekem semmi jó :-(((

Más...

Mage-el 5. győzelemig jutottam, sajna semmi jót nem sikerült megint nyitnom. Illetve de... rugónak :-(

Palával tolom most arénában és megkaptam Ysera-t. Hát ez egy rohadt nagy cheater lap! Brutális!

Priest ellen voltam... szegény, már előre sajnáltam, hogy mit fog kezdeni a 4/12-es Ysera-val. Beleverte minden lényét (majdnem mind túlélte neki), lenyomta elég rendesen Ysera HP-ját, majd fogtam szépen panda mackót és felvettem, de közben ugye már megadta a Ysera Awakens kártyát. Egyik lényemmel Nerubian eggjét felpattintottam és lecsaptam Awakenst az asztalra. Tarolás, vigyor :-D

Erre kitett megint pár erős lényt, de Ysera-tól kaptam egy +5/+5 egy minonra dream cardot és hiába volt magas HP-je szegény priest elpárolgott.

Nagy tanulság számomra, hogy akkor tud az ember igazán jól fellépni egy adott kaszt ellen, ha nagyon sokat játszott vele. Az, hogy párszor nyom az ember casualban mondjuk egy warriorral az semmi. Priest-el nagyon sokat nyomtam, tudom minden gyengéjüket, olvasok minden lépésükből (pl. ez az ellenfél is kitette 1/7-es tauntot, tudtam, hogy fel akarja húzni innerrel) ezért nem emlékszem mikor vesztettem utoljára priest ellen. Eleve 4-es lényekkel romba lehet őket szívatni, így főleg emiatt, ha arénázok igyekszem 4-es lényekkel felszerelkezve érkezni, hátha lesz egy priest és általában van is :-)

Még egy gondolat... ez a priest 2. körben kicsapta 2/8-as tauntos Deathlordot. A köv. körben leszedtem, kaptam is a boardra egy erős lényt cserébe. Death Lord nekem továbbra se a szívem csücske.
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2014.11.16. 13:15:31
  • Devv
    Megint rare-epic párost nyitottam :P
  • dave9004
    kilátástalanságában öngyi lett valszeg.
  • Tinman #6053
    Igen, azt levágtam, sőt Ysera-t is tették már ki párszor ellenem, de Awakens-t még nem dobták rám. Sokat gondolkodom azóta is és nem hiszem, hogy ha nem hibázik túlélem-e, mert pont ott tudott volna fordítani az egész meccsen. A priest-nek ez az egyik nagy erőssége, hogy képes 2HP-ről is feljönni és nyerni... sokszor megtettem már én is :-)
  • karmacoma
    Azt Ysera egyik dreamcardja. Mindennél jobban utálom. Sámánnal hiába hexelem le 1 kör után, ha ezt a kártyát kapja, az egész boardot lemészárolja, és kb annyi is volt. Ma pont húzta ki warrior ellenem.
  • Tinman #6051
    Hűha! Ez egy nagyon érdekes meccs volt arénában.

Mage-em egy priest ellen. Chipdmg-et nyomtam végig kis lényekkel, szedegette le őket, érezni lehetett, hogy későbbi körökre tol ki durvát... és így is lett. Kitolt egy Ysera-t, betauntoltam magam duplán és bőven volt lent annyi lényem, hogy a maradék 5 HP-ját lazán 1 körben lenyomjam.

Ekkor kapkodva ellőt egy olyan kártyát, amit én ebben a játékban még soha nem láttam, főleg nem egy priest-től. A Ysera Awakens kártyáról van szó, mely 5 dmg-et nyom mindenkire. 1 lényemen kívül minden lényem leszedte, de mivel 5dmg ment az ő hősére is ezért azonnal vesztett. Nagyon úgy tűnt, hogy elkapkodta... ha gyógyított volna magán 2-öt túléli és az 1 minionom ami túlélte sem tudott volna végső csapást bevinni, hiszen még ott volt neki Ysera, amivel még nem is lépett. WTF?

Jah, amúgy az egyetlen kapott flamestrike-om megint nagyon sokat segített, amikor lenyúlta az egyik lényem :-)

(5. nyert meccsem mage-el, yeahhh :-).
  • Shep
    Igen :) Nekem eddig 2x adott: Mukla, Crush
  • Negritis
    egyébként csak nálam ad a webspinner 25-30%ban Legendaryt?
    ma már másodjárakaptam Beastet belöle
  • Shep
    Igen, és nem látod ahogy a hülyegyerekek egymás után nyomkodják a hello-t, meg a véged van, mint a botnak üzeneteket.
  • Zozo0122 #6047
    Hopp, ezt elírtam :D Tehát 10 meccsből 9 győzelem-ebből 5x feladták, és csak egyszer kaptam ki. Bár gondolom még mindig nem sorsol nekem túl jó játékosokat a game...max ritkán. A múltkori arany druid csak arany lapokkal és vagy 5-6 legendaryval még mindig emlékezetes, de fogalmam sincs, hogy kaphattam egy ennyire jó játékost ellenfélnek ? Tettem is be róla képet pár napja, milyen lapjai voltak...bár lehet, hogy már mindent kimaxolt és direkt feladja a meccseket a végén, mint sokan mások.
  • Zozo0122 #6046
    Ha rámegyek az ellenfélre és rányomok a squelchre akkor mit történik? Nem egészen tiszta...kikapcsolom az ő szövegeit így nem tud idegesíteni? Nem mintha idegelt volna eddig bárki is, jó kis primitív társalgások szoktak folyni :D
  • Zozo0122 #6045
    Ysera eddig az egyetlen legendarym :) Amúgy igen, mindenből paklit nyitottam, vagy arénáztam. Minden herot felviszek 20-as szintig, utána jobban rámegyek 2-3ra amiből jobb lapjaim vannak és megyek rankedre, mert most rank 19-en vagyok csak. Naxx szárnyakra is hamarosan gyűjtögetek majd :) Amúgy a most csinált paladinom elég durva lett...a legutóbbi 10 meccsből 1x győztek le, 3x győztem és 5x feladta az ellenfél mert teljesen kilátástalan helyzetbe került :D Az előbb szétvertem egy full murlockos maget, a 2. kör végére már 5 szörnye volt lenn felbuffolva, mégis tudott fordítani a paladinom :D Elég jó ez a kaszt, az egyik kedvencem lett, pedig nem tetszett...a druid ami még nagyon bejön.
  • Tinman #6044
    "elbuffoltam Yserát"

Nem először olvasom, hogy milyen lapjaid vannak... ezek szerint eléggé bevált az a stratégia, hogy a megszerzett goldból dekket nyitsz többnyire. Nekem csak Naxx legendary lapjaim vannak, igaz elég szórakoztató és emlékezetes győzelmek vannak miattuk. Ha nyitok dekket, abban általában mindig akkora hulladékok vannak, hogy az hihetetlen... vagy ha jó lap van benne, akkor kaszt specifikus mondjuk rugónak, amivel lehetek vagy lvl10, mert sosem játszom vele :-)
  • Tinman #6043
    Köszi :-)

Ja-ja, ha már 4-5 win megvan, teljesen oké a dolog.
  • Zozo0122 #6042
    Az előbb szerintem egy totál kezdővel sorsold össze a gép :D A lapjai a legkevésbé sem egymásra épültek, az 5. kör végén szinte mindenét kijátszotta stb...azonnal arcba támadt és hasonlók. Jó volt figyelni, hogy kb. egy hete én is ilyen lehettem, de azóta mennyit fejlődtem :) Levittem 1 Hp-ra és hagytam egyenként kijátszani a lapjait, ő is belement a játékba, nem adta fel :D A szörnyeit mindig lecsaptam, de nem öltem őt meg és ez ment amíg ki nem merültem a lapokból...ekkor felbuffoltam Yserát 24 attackra és -23-ra ütöttem :D Remélem nem vette magára, végül is végig tolta a well played-eket :D
  • Negritis
    dr priest 5/14es undertakerrel nem támadt 6 v 7 körön keresztül mert félt hogy freezing trapem van lent :D
    ami ténylegesen az is volt, csak nem tudott mit csinálni mert mindig leszedtem a többi lényét és ő túlságosan azt buffolta :D

mire végül ütött vele már túl késő volt :D
  • karmacoma
    Sámánnal meg jó Priest ellen nem tudok nyerni. Egyszer nyertem Rank 11-en win streakben, lefagyott az ellenfél gépe. Már sirattam a streaket az ellenfél láttán :D
  • Shep
    Hát ellenem ezt nem tudnád megcsinálni, mert sámán ellen kapásból feladom :D Én nem küszködök ellenük, semmi értelme. Jó mondjuk handlockkal sikerült elvernem egyet tegnap de annak nem volt szerencséje, nem jöttek neki a válasz lapok úgy, aohgy az összes többis sámánnak mindig jön. Úgyhogy mondjuk úgy csak szerencsém volt ellene.
  • karmacoma
    Pont reggel volt, hogy már a tököm tele volt. 3* kaptam ki a legjobb karimmal egymás után úgy, hogy semmi nem jött össze, majd jött egy miracle. Körök: Chow,Ferral spirit, sebzős Totem, Doomhammer (itt jött a laphúzó köre+boardclear), dupla rockbiter. :D
    Utoljára szerkesztette: karmacoma, 2014.11.15. 14:25:05
  • Shep
    Imádom a M. rogue-ot, hogy 1 kör alatt felhúzza a pakliját. Ezzel igazán kezdhetnének már valamit, marhára unalmas, hogy ha 6. körig nem öli meg az ember akkor már vége a dalnak. Emiatt várom csak a kieget, hátha hoz valami új színt a játékba, hogy ne csak ez a 3-4 pakli pörögjön folyton, persze van sok variáció de olyan 4-5 pakliverzió az ami igen erős, a többi csak bohóckodás.
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2014.11.15. 14:22:04
  • karmacoma
    Grat! Nekem is akkor kezdett alakulni a paklim, mikor Arénában elkezdett kialakulni a 4-5 győzelem közötti átlagom. Az már pont jó. Amúgy durva, hogy az uccsó 10 arénából csak gold jött jutalomnak, pedig volt 2 6+ győzelmes is. A paklik most engem is szívatnak. Nyitottam vagy 10-et. 1 Leeroy mellett csak használhatatlan rare-ek voltak, az is paklinként 1. Sebaj, mikor kiesett a black knight, eldöntöttem, hogy a következő 50 pakli miatt nem sírok. :D
  • karmacoma
    Ezért is megy minden Priest a folyamatos laphúzásra az elején, akár értékes lapokat is felhasználva.
  • Negritis
    igazából ez jól leírja hogy pl aki sír hogy nincs priest board clearje ami 2 lapos kombó alapesetben mennyire nem biztos hogy kézbe jön az első 4-5 körben
  • Tinman #6033
    Múltkor nem is írtam... priestel végül 7 győzelem után a 8. már nem jött össze.

Hogy mit kaptam? Dustot, SEMMI extra kártyát, goldot, ami bőven elég volt a köv. aréna körre és egy dekket, amiben Angry Chicken, Mad Bomber (ez gold lapként) és egyéb hasonló agyfaszok voltak. Grrrrr -.-

Megérte? Még így is bőőőőőőven :-)
  • Zozo0122 #6032
    Alapesetben ugyanaz, ha nem volt laphúzó kártyája vagy bármi más módon nem kapott plusz lapot :D Akkor a 10. körre ér el a 4/18-ig, ha 2.ként kezdett akkor 4/17. Ha mondjuk másodikként kezdett volna, és mind a 4 lapot visszadobja akkor meg 4/13 a 10. kör, így viszont már kb. 30% az esélye, hogy a 11. körben végre Flamestrike jön :D Ha esetleg így történt, vagy csak 2-3 lapot cserélt le, vagy ha akár laphúzói is voltak, elég jó eséllyel jöhetett volna pont a 11. körben a Flamestrike :D Nagyjából 25-35% esély :D Vagy a pakli legalján csücsültek sorban egymás után
  • karmacoma
    Köszi! Amúgy ez az igazán lényeges része az egész beszélgetésnek: "10. körben is csak 22% esélyed van rá". Én is erre akartam elvinni. Itt jön be az emlegetett tudás és a tapasztalat. Sok ilyen döntés van, ahol tapasztalatlan játékosok elkezdik ütni az ellenfél arcát, bent tartanak egy kisebb spellt, mert van a pakliban 4 boardclear, pedig csak 4-ből nagyjából egyszer fog beesni, míg a másik kényelmesen takaríthat, megszerezheti a boardot, mi meg sebeztünk bele mondjuk 8-at, és ott állunk vesztésre ítélve. (Mielőtt félre értenéd Tinnman, nem rád gondoltam, hogy te biztosan ezt csináltad, csak jól illusztrálja, hogyan kell a tudás-szerencse kombó játékokban használni a matekot és csökkenteni a randomfaktort).
    Utoljára szerkesztette: karmacoma, 2014.11.15. 14:02:21
  • Shep
    Simán lehet, hogy az utolsó 4 lap volt a flamestrike.
  • Tinman #6029
    A körök előrehaladtával azért reménykedtem, hogy az egyre kevesebb lapból, jóval nagyobb eséllyel esik, de hát nem :-(
  • Negritis
    az nem 10. kör hanem a 10. kihúzott lap lesz :D
  • Tinman #6027
    Kezdőben nem tartanám meg, mert drága, viszont az említett esetben se kezdőben, újbóli leosztáskor, se semmikor sem jött. Nem baj, azóta legalább 1 jön és az már igen jó :-)
  • Zozo0122 #6026
    Én is kiszámoltam, a 10. körre nagyjából 18% az esélye, hogy nem jön ki még mindig egy flamestrike sem. Ha addig nem kaptál egyet sem, akkor magában a 10. körben is csak 22% esélyed van rá, hogy az következik. (ez ugye a 4/18-as helyzet) Úgy számoltam, hogy 4/30 az alap ugye, utána válogatás -3 lap kezdés- 4/27, ez pedig körönként csökken 4/26, 4/25 és így tovább. Aztán az összes kijött eredményt a 10. körig elosztottam 11-el,mert a kezdeti lapkiosztás is számít ugye. Ebbe nincsenek beleszámolva olyan dolgok, hogy 2.ként kezdtél, hogy volt valamilyen laphúzó kártyád stbstb...de alapesetben nagyjából ennyi körül lehet :D
  • Tinman #6025
    Túl vagyok 4 győzelmen és 1 vereségen. Annyira nem rossz ez a 4 flame... egyszerűen nem tud mint, kint hagyni. Olcsó minionokkal megyek, ha marad is erős lényt kint, azt ilyen olcsó senkikkel letakarítom. Az 1 vereség is azért volt, mert nem volt flame :-D
  • karmacoma
    Sztem annyi, hogy a visszadobálást bele kell számolni, úgy hogy megkérdezzük, megtartaná-e kezdőkézbe a flamestrikeot. Az hogy egyszerre dobja lényegtelen. Ugyan annyi esélye van kiesni, mintha egyesével dobná. Képzeld, el ahogy élőben felhúzod a lapokat a pakliból a kezdőkézbe.
    Utoljára szerkesztette: karmacoma, 2014.11.15. 13:53:02
  • Negritis
    ugye az első kézbe kerül 3 lap ami nem 1esével van húzva
    mondjuk azt nem néztem hogy mit dob vissza, és így se biztos hogy jól számoltam:D