40521

Játékosok listája Offtopic
Hearthstone tematikájú merchandise cuccok
Hearthstone kártyacsomagokat akarok
TITANS kiegészítő - Megjelent!
-
Negritis #6542 nem aktiválódik, tapasztalatom szerint úgy működik mint a faceless
szal egy 4/3ast idéz meg ergo 4/3as lesz a mirror is -
a mirror entity által beidézett minion battlecryja nem aktiválódik ugye? kivéve az injured blademaster? ez bug vagy feature? -
Volt még neki bent dark cultist, egy shieldmasta, youthful brewmaster... Lehet, hogy a lopott lapokkal akart nyerni, nem tudom... -
Negritis #6539 sztem egy fatigue decket építgetett, anno én is kísérleteztem vele a lényege hogy a lapok 90% healel téged és ezáltal kihúzod addig míg az ellenfélnek elfogynak a lapjai
bár azt hogy arany priest áll ennek neki azt kevésbé értem én rájöttem hogy abban a koncepcióban nem működik :D
bár lehet ő mást akart -
Nekem is van ilyen napi küldis paklim, hogy csupa 1-2 manás minion van benne, 3x elveretem magam és megvan a 40 gold. Mondjuk az earthen 3, ha jól rémlik, szóval lehet nem ez volt benne a ráció. -
Érdekes ellenfelem volt az imént: Arany priest, de az volt a fura, hogy woodoo dokival játszott meg earthen ring farseer-el, ilyen gyógyuló dekk volt. Nem tudom hogyan nyert ezzel 500-szor, mivel nem volt semmi, amivel engem üthetett volna. Egy párszor letakarította a boardot az rendben, de ezen kívül semmi. Hosszú meccs volt, én paladinnal voltam, az első 4 körben ki se tudtam hozni semmit, mert úgy adta a lapokat. Végül egy sereg silver hand recruit-al meg ilyen kis lényekkel vertem meg... -
Ez a Pay to Win-es téma már sokszor lerágot csont. Egy fontos dolgot elfelejtenek akik úgy látják, hogy csak akkor nyerhetnek, ha fizetnek, mégpedig, hogy ebben a játékban, mint sok másik free to play-ben is, IDŐT veszel magadnak. Ez nem egyenlő sem a skillel sem a legyőzhetetlenséggel. A pénzedért nem fogsz játéktudást kapni, ergő ugyanannyit fogsz veszíteni, mint aki basic deckekkel operál. A legendary lapok és a winráta pedig megintcsak nem állnak egyenes arányosságban, mivel szinte mindegyik értéke függ az adott meccstől, legtöbbjük csak egy-egy adott szituációban jobb, mint egy common vagy rare lap. Ezen kívül az, hogy könnyebb lereagálni a metát, ha megvan az összes lap nyilván megállja a helyét, de a meta apránként változik, 1-2-3 lappal (a most jelen lévő archetype-ok jó része már alfában! létezett), aminek nem kéne túl sok gondot jelentenie, nyilván csak akkor macerás, ha counter lesz az ellenfél paklija a mienkre. -
Hát ez majdnem egy Yeti, nekem tetszik. A 120-ból amúgy hány lapot fedtek már fel eddig?
Utoljára szerkesztette: Shep, 2014.11.25. 09:42:26 -
Itt egy újabb lap. -
Igazan kifejthetned hogy a causal resze a jateknak miert pay to win. Kivancsi vagyok hogy indoklod meg :D
Causal mod, leirom neked hatha sikerul megertened a dolgok mukodeset. Javaslom baratkozzal meg az mmr mukodesevel.
1, Hiaba veszed meg az osszes lapot es szerzed meg az osszes legendary kartyat, mivel a jatekban letezik mmr. Ezert az elejen ugyan nyerhetsz a kezdok ellen de utana ez a szam fel fog menni, es olyan ellenfeleket kapsz akik szinten sokat nyertek es hasonloan magas az mmr ertekuk. Ellenuk pedig nem fogsz mindig nyerni.
A jatek mindig arra fog torekedni, hogy a Te win/loss ertekednek (mmr) megfelelo ellenfelet talaljon. Sok jo eros lapod van, akkor sok jo eros lappal rendelkezo ellenfeleket fogsz kapni. Ha meg most kezdted a jatekot, akkor max az elejen fog elofordulni, hogy nagyon eros ellenfeleket kapsz, elvernek 10-15szor utana hasonloan bena ellenfelek lesznek mint amilyen te vagy. Ez annyira pay to win, ja varj nemis.
2, Ranked, ez mar verseny aminek semmi celja nincs, nem kotelezo es nincs is semmifele jutalom egy hatlapon kivul. Ez pay to win lehet, ha nem lehetne nagyjabol 1000 dustbol lecraftolni a teljes zoo paklit es elerni a legendet.
3, Arena, random nem paytowin -
Bőség, jóság :) -
Ezzel a hármassal már volt 6db Acolyte-om :D
Gyorsan be is törtem 4-et kőkemény 20 dustért :P -
Zozo0122 #6530 Amúgy nekem ebből még egy sincs, igazán dobhatnál egyet :D Viszont nemrég nyitottam egy Ancient of Wart, szóval most bódottág van :D -
#6460 - Pay2Win :D -
csoszi87 #6528 Jó, bocs kicsit átestem a ló túloldalára...
Szerintem minden játék amiben valódi pénzért lehet olyan dolgokat vásárolni, ami előnyhöz juttathat P2W.
Itt minél több boostert nyitsz annál valószínűbb, hogy összeraksz erős paklikat.
De a játék randomitása + hogy nem tudsz +10 hp-t venni körönként és nem tudod a kártyákat cserélni másokkal, valamint a napi küldikkel (jó játékosok az arénával) ellen lehet súlyozni ezt.
Tehát szerintem P2W kategóriába tartozik (a 2. leírt mondatom miatt) de a szolidabbak közé.
Én nem köpködök a Blizzardra ez miatt lehetne a játék csak pénzes is.
Tény, hogy az korrekt, hogy 0 befektetéssel is el tudsz játszadozni, és sikereket is érhetsz el.
Nekem is onnan indult ez, hogy láttam a sírásokat hogy: jaj, nekem nem lesz meg az a lapom ami másnak igen és azzal a lappal mindenki nyerni fog... -
Whisp :DDDDDDDD -
Kicsit elvesztem... de nekem ebből most nekem az jön le, hogy azért P2W a játék, mert több lehetőséged van lereagálni a meta változást... Ami valljuk be az elmúlt fél év alatt azért olyan kegyetlenül hatalmasat nem változott, ugyanazokat a paklikat használják az emberek mint 1 éve. Csak 3-4 lapot cseréltek le (amit nem hiszem hogy fél év alatna nem lehetne kifarmolni).
Vagy azért P2W a játék, mert neked véletlenül kaptál egy lapot, amit egyébként soha nem gyártottál volna le... MI AZ A LAP KÉREMSZÉPEN AMI ANNYIRA FONTOS ABBAN A PAKLIDBAN, DE EGYÉBKÉNT NEM GYÁRTOTTAD VOLNA LE? -
csoszi87 #6525 Csak már én is unom ezt...
Jaj, nem lesz meg ez-az a kártyám, másnak meglesz, de én nem költök, bunkó fejlesztők.
Igen P2W, mert minél több kártyád van annál könnyebb lereagálni a meta változást, könnyebben tudsz netdec-elni 1 op paklit.
De még így is korrektebb, mint más játékok.
Más netes (nem kártya) játékban az ilyen sírásokat "how terrible", "go and play Barbi online" válaszokkal hessegetik el a fejlesztők.
Illetve amit többen is mondtak, hogy olcsó paklit is össze lehet rakni, ami borzalmasan erős. R13-ról R5-re 1 olyan paklival jutottam el fél nap alatt, amiben 1 epic és 5 rare kártya van. Minden más common, uncommon. (1300 dust)
Anno nem szerettem az aggro/face deckeket de ezt most még élvezem is. Legtöbbször 4. körre vége a játéknak. És látom az ellenfélen, hogy szenved amikor 5.körben tudja, hogy akármit csinál halott.
Más deckjeimben minimum 3, de van ahol 5 legend is van de soha nem tudtam velük bemenni R13 alá.
P2W, igen mert magamtól azt az 1 epicet biztos le nem crafoltam volna magamtól, csak a sok nyitásból beesett, és megláttam ezt a paklit összeraktam. Mint más netes paklit ha megtetszik 1. -
Én 1 ft nem fizettem a játékért. (jó a villany számla)
Mégis van 13 legendarym. ebből 6 mondjuk naxx de azt is gold ból nyitottam.
Nem érzem azt hogy csak akkor érhetnék el sikert ha fizetnék egy rahedli pénzt a blizz nek a kártyákért. Nekem is hiányzik jó pár kártya amik kellenének de ez van. Attól még hogy valakinek ott villog gold Sylvanas még nem biztos hogy jobb játékos mint te. Ha meg meg tudod verni akkor magadban csak jobb érzés lesz, hogy igen én pénz nélkül is képes voltam erre. Ehhez kapcsolódnak még ezek a netről nézett deck dolgok is. Attól mert valaki megnézi hogy más mivel játszik még nem biztos hogy ő is fog tudni vele játszani. Össze raksz 1 paklit és 100 -200 játszma után már elkezded érteni. De az nem megy egyik pillanatról a másikra hogy juj trump ezzel legend lett akkor én is az leszek.
-
Most pont azt keresem hogy mennyi fizető játékos van, legutoljára május körül volt róla hír, akkor valahogy 5-7 % körül volt. Vagyis 100 meccsből kb. 90-en olyan emberrel rak össze aki szint úgy nem fizetett a játékért (statisztikailag 90, lehet hogy valójában csak 75, de mondjuk 10 000 meccsnél már jobban közelítene a 90%-hoz), vagyis valószínűsíthető, hogy lehet hogy van 3-5 legendary a paklijában, de azokra vette a fáradtságot, és lefarmolta értük a dustot/ nyitott annyi paklit hogy megkapja.
Számomra itt a vége a P2W vitának.
#6521 Igen neked ment, te panaszkodsz folyton a noob zoo/legendary heavy paklik miatt. -
Srácok, csak pár apróság. Nem decket nyitsz, azt a játékban használod, itt 30 lapból áll magicben 60-ból. Amit kinyitunk az csomagnak, boosternek hívjuk. Nem nagy különbség és nem fogok rosszul aludni, de ha már mindenki így szakérti a témát, akkor ne beszéljünk mellé.
Rossz hírem van, a játék pay to win, de csak a türelmetlen embereknek, a türelmesek pár hét játékkal össze tudnak tenni egy értelmes decket, 2-3 hónap alatt akár többet is, de ehhez az kell, hogy napi szinten belépj. Aki ezt nem teszi meg, vagy tele van pénzzel, az fizetni fog, a Blizzard meg elfogadja a pénzt, mert azért alkotta meg a játékot. Értelmetlen vita ez, és igaza van annak, aki azt mondja, hogy hiába van valakinek jó lapkészlete, ha nem tudja azt használni. Jó éjt :) -
Ez gondolom Shep-nek ment, mert a hsz-ben semmi olyat nem írtam, hogy nem tetszik. Tényeket közöltem. -
Ha keresnék 4-500k-t simán megtenném, miért ne? Aprópénz lenne. Így, hogy annyit keresek, mint egy mosogató Ausztriában, így azért kicsit más a helyzet (és akkor még egész jó fizetésem van a vidéki bérezéshez képest.
Alapvetően nekem pozitív a benyomásom erről az egészről, mert simán megtehetné a Blizz, hogy minden pénzért megy és nincs ingame goldos vásárlás. Ráadásul nem vészes gyűjtögetni és a játék díjazza is keményen, ha csóró, de JÓ vagy (aréna). -
Esküszöm néha már azon golkodok, minek játszol te még ezzel a játékkal, ha semmi nem tetszik. -
Nem bírom elképzelni, hogy valaki minden egyes nap vegyen paklit pénzért... Máshol sem kapnak annyival több fizetést, hogy ezt megengedhessék maguknak.
És egy másik dologról is valahogy elfeletkeznek az emberek, hogy ez egy gyűjtögetős kártyajáték, aminek van egy olyan velejárója hogy alkalmanként ki kell jönnie, egy olyan lapnak amiért megéri grindolni, megéri gyűjtögetni a pénzt. Ellenkező esetben nem kapna valódi vérfrissítést a játék.
És ha nem adj úristen kijönne egy nagyon mocskos erős lap, akkor is maximum egy hónap alatt össze lehet szedni annyi dustot hogy azt a specifikus lapot lecraftold.
Ezt lehetne mondani kiszúrásnak azokkal a játékosokkal szemben akiknek nincs meg az a lap, de ez a játék, ezért kártyajáték és nem sakk,mert van benne véletlenszerűség. (A véletlen/RNG fontosságáról remek előadás volt a mostani blizzconon, ami be is lett ide linkelve ide a topikba, keressétek vissza, megéri megnézni) -
Negritis #6517 azt írtam hogy ez a 2 sírás megy, ami ellent mond egymásnak de sebaj -
"1. pay to win a játék csak a legendarykkal lehet nyerni" - tehát az 1. pont egyezik azzal, amiről én is beszéltem.
"2. túl erős a zoo és túl könnyű összerakni" - vannak balansz gondok. Ahogy te is írod egy kasztnál jóval olcsóbb egy jó dekket összeszórni, mint a másiknál. -
Mintha nem is ezzel a játékkal játszanál :-D
Segítek:
1. Casual mód - pay2win
2. Ranked mód - pay2win
3. Aréna - random, de a belépő pénzes és ha nyertél a lottón, akkor egész nap arénázhatsz kedvedre, ergo még ez is valamennyire pay2win, mert az arénázását nem lehet videókból megtanulni, magadnak kell megtanulnod és alkalmazkodnod a számos random változóhoz. Már pedig minél több lehetőséged van arénázni, annál jobb leszel benne, már pedig ha van miből..... -
Negritis #6514 én 3 nax winget és 1 decket vettem bankszámláról
én is jóval többet nézek streamet mint amennyit játszok
viszont legendarykkal jobban állok mert van :
általam craftolt : antonidas, cpt greenskin és leeory
nyitott : harrison , cairne, tbk , ragna, malygos és ysera
most van 1300 dustom de hogy melyik legendaryt craftolom azt nem tudom
-
Ezt várom már :D -
karmacoma #6512 Ezt nem teljesen így érzem. Soha nem fizettem deckért, nem is játszok túl sokat meló mellett, 4 craftolható legendem van(Cairne, Sylvanas, The Black Kinght, Leeroy). A legtöbb deckbe nem fér bele 2nél több legend még így se. Gyakran van, hogy maximum 1(általában Sylvanas) kerül bele. Persze dühít a sok rossz nyitás, meg hogy fontos class kártyák hiányoznak, de szép lassan azért fel lehet fejleszteni 2-3 hőst. -
Negritis #6511 pont hogy most írod rosszul mert 2 fajta sírás megy :
1. pay to win a játék csak a legendarykkal lehet nyerni
2. túl erős a zoo és túl könnyű összerakni
1000 dustból elég erős zoo decket lehet összerakni, ami ha folyamatosan peched van akkor kb 30 pakli kinyitása, viszont azzal már kb sima út a legendig csak a játékóra a kérdés
nyilván nem minden classnál lehet olcsó, erős és könnyen tanulható hatékony decket összerakni -
Senki nem kenyszerit hogy rankedezz, szoval nem pay to win. Azert szep probalkozas volt. -
"miért Pay 2 Win a Hearthstone"
Nekem, mint tisztes bérből és fizetésből élőnek nem fér bele, hogy teszem azt naponta pénzért nyissak egy dekket. Sok más játékosnak viszont igen! Eleve nem veszek pénzért dekket, mert nekem ez szórakozás és nem görcsös harácsolás, így a saját magam kis céljait tenném tönkre azzal, ha pénzért dekket nyitnék. 1 hónap alatt 30 dekket nyitnék pénzért, EGYÉRTELMŰ, hogy SOKKAL jobban állnék, mint ha csak akkor nyitnék dekket, ha éppen összejön rá a gold, vagy az aréna jól megy.
Minden játékban ahol valódi pénzért (akár sok pénzért) előnyhöz tudsz jutni az Pay2win. Múlt héten volt priestel egy olyan csatám, melynek során 70%-ban(!) legendary lapokat tolt ki a srác. Ha nem priestel vagyok, nem húzom sokáig, de az ellen az összegrindelt vagy ÖSSZEVÁSÁROLT dekk ellen nem nagyon van esélye senkinek. Egyszerűen vannak a játékban olyan lapok, melyek X manáért a legjobbak és ha sok ilyened van, durván jók lesznek az esélyeid.
Ha eleve jók a lapjaid, akkor már nagyon bénabalfaxnak kell lenni ahhoz, hogy pér hétnyi gyakorlás után ne tudj vele büntetni. Erről szól a ranked.
Szerencsére ott az aréna, ahol a random, randomjának a randomja van, ott szinte bármelyik csóró fecske csinálhat nyarat, még én is. -
karmacoma #6508 Totál egyetértek. Főleg, hogy az új lapok deckekből jönnek, még csak egy kieget se kell megvenni vagy ilyesmi. A Naxxnál lehetett mondani, hogy annyira drága mindent megnyitni, hogy ott már a pénzre mennek, de az se volt nagyon drága, és azért napi 1-2 óra játékkal pár hét alatt össze lehetett hozni. A többi gyűjtögetős kártyajátékhoz képest ez tényleg ingyen van. -
Csoszi az alábbi írást ne vedd magadra, nem személyesen neked szól, csak már túl sok embert láttam emiatt sírni, teljesen ok nélkül (szerintem).
Én vagyok ez az egyetlen akinek már ohadtul elege van, abból a hozzáállásból, hogyha egy játékban lehet pénzt költeni akkor az Pay 2 Win?
Valahogy elfelejtik az emberek hogy attól még hogy megveszel egy paklit valódi pénzért, az baromira nem garantálja azt hogy pont azok a lapok lesznek benne, amikre szükséged lenne, sőt valószínű hogy a szükséges lapok közül egy sem lesz benne. Vagy ha esetleg nem adj úristen pont nyitsz belőle egy ragnarost, akkor az még mindig csak eg y ragnaros nem pedig egy premium kiadás, ami mindig a megfelelő célpontot találja el.
Szóval ezek után valaki pontról pontra szedve, magyarázza el hogy miért Pay 2 Win a Hearthstone (ja és nem nyafogást várok, mert "jajj uramisten az ellenfelemnek 2-vel több legendary lapja van mint nekem, biztos 40 000 dollárt költött a játékra, hogy meglegyenek neki azok a lapok") -
Negritis #6506 magicban is vannak :D -
csoszi87 #6505 Ez 1 kártyajáték, és mint olyan pay to win.
Shards of Fate-ben vannak olyan lapok, amiknek a pénzeli értéke több ezer forint, bizonyos paklik 10-20 ezer vagy annál több.
Gondolom Magicben is...
Blizzard is szereti a pénzt, és most talált 1 fejőstehenet, amit meg is fog fejni. -
-
Nem konkrétan erre a lapra gondoltam hanem az egész kiegre, már ha lehet annak nevezni úgy általában. Attól tartok nagyon durva paklik fognak születni még jobban ellehetetlenítve a gyengébb esetleg az adott lappokkal nem rendelkező játékosokat, a randomitást már nem is említem :)