12
 • csimmasz
  #12
  Őszintén szólva megérdemlik a tetves cégek akik átköltöztettek mindent kínába, már Európában sincs lassan termelés.

  Eddig úgy gondolták, hogy a senki Kínaiak majd robotolnak éhbérért és majd gennyesre keresik magukat a multik, csak azt felejtették el, hogy ez nem tart örökké, akár a japánok annó átvették a vezetést a mikroelektronikában most kína veszi át mindenben szinte.

  Majd a nyugati világ szépen hanyatlani fog, mint az látható manapság, Kína meg szépen fejlődik egyre.

  Sebaj majd eljön az idő amikor a jóságos Kína segélyben részesíti az európai kormányokat.


 • pasi29uk
  #11
  És elfelejtettem írni... NEM volt "billentyűzet" érintő panelos volt! Mozgó alkatrészek száma 0 db.
  Csodálatos egy szerkezet volt!
 • pasi29uk
  #10
  Amcsik és sokan mások lázadnak a Huawei termékei ellen mert lehetséges kiskapukat tartalmaznak, a Windóóóózt ki gyártja? Abban nincsenek (direkt benne felejtett) kiskapuk?
  ...és majdnem azt mondtam, hogy a Magyaroknak xar mert nem gyártunk sem oprendszert, sem hardvert DE eszembe jutott régi (Videoton) Primo számítógépem és mindjárt jobb lett a kedvem.

  Aki nem tudná mire gondolok: A Microkey Kutatási Fejlesztési Termelési Társulást 1983-ban alakította a SZTAKI az Elektomodul és a sárisápi "Új Élet" MgTsz. A társulás egy éves fejlesztési munka után 1984 tavaszán jelentette be a nyilvánosságnak, hogy egy egyszerű és olcsó otthoni számítógép gyártásába kezd. Ez a számítógép a Primo volt. 1986-ig, a gyártás befejezéséig összesen mintegy 7000 darab készült belőle, ebből 1000 darab valódi billentyűzettel.
 • sedward
  #9
  Így van, eddig sem Kína hencegett azzal, hogy más országokban hajtott végre kibertámadásokat és robbantott fel létesítményeket. Biztos felháborító lehet, hogy Kína feltörhetetlen rendszereket telepít! Hát nem ismeri a jómodort? Azonnal "párbeszédbe kellene bocsátkoznia a kibertérben követendő globális normák elfogadásáról" :)
 • Vaszilij Artyom
  #8
  Szar érzés lehet, hogy a másik erősebb
 • alien47
  #7
  Obama befoghatná. Ők a kiberbűnözés éllovasai. Lsd Iráni urándúsító elleni amcsi támadás. Szóval atomot az USAnak mert hazudik. (Te meg itt füttyögsz te barom)
 • DeviloftheHell
  #6
  már nem azért de nem ök voltak az elsö barmok akik kinában gyártatták az oly szigoruan védett ipari titkaikat rejtö vackokat utána kinai termékekkel figyelték a dolgozoikat munkaközben? maguknak köszönhetik :D
 • torreadorz
  #5
  A második képen a kinai fickó az előtérben szerintem konkrétan játszik valami lövöldőzőset (a bal keze a nyilakon van) :)
 • Sajátvéleményem
  #4
  Pont az amerikaiak pofáznak...
  -Nem is tudom, hogy ki indít kibertámadásokat egyes országok ellen...
 • kvp
  #3
  Az a szuperbiztonsagos kinai os csak egy megerositett freebsd. Az usa meg az nsa linux-ot hasznalja ugyanerre a celra. Persze attol meg a predatorokat windows-os gepekkel iranyitjak, mert attol hogy letezik, hasznalni meg nem szeretik.

  A megerositett hardver pedig az uj intel altal is hasznalt biztonsagi megoldasok (pl. az adatvegrehajtas vedelem) atmasolasa arm es mips alapu chipekbe, amiket hazilag terveztek es gyartanak.
 • MANOWAR
  #2
  Csak erdekessegkeppen :
 • MANOWAR
  #1
  "Kína olyan szuperbiztonságos operációs rendszert telepített kormányzati és harcászati számítógépeire, amelyet az amerikai hírszerző és katonai ügynökségek számára eleve áthatolhatatlannak terveztek, írta meg többoldalas cikkében a The Washington Times kedden. A Kylin névre keresztelt fejlesztéssel kapcsolatos legfrissebb fejleményekről az Egyesült Államok kormánya hivatalosan április 30-án szerzett tudomást, amikor Kevin G. Coleman kiberbiztonsági tanácsadó tájékoztatta az illetékes kormánybizottságot az operációs rendszer technikai részleteiről. Az ominózus meghallgatáson szóba került az is, hogy a kommunista állam informatikai készülődése egyfajta digitális fegyverkezés, amely előkészület lehet egy jövőbeli kiberháború kirobbantásához.

  „Jelenleg a kiberfegyverkezés korai szakaszában állunk, és nekünk is meg kell tennünk a megfelelő lépéseket” – nyilatkozta Coleman a Washington Timesnak. A szakember hangsúlyozta, hogy a Kylin fejlesztése azért jelentős előremozdulás az ügyben, mivel ez a rendszer „ráerősített” a kulcspozícióban lévő kínai szerverekre, melyek elsődleges amerikai célpontok voltak. A támadások fókuszában mindig is a távol-keleti ország kormányzati és katonai számítógépei álltak, amelyeken egészen idáig kevésbé biztonságos rendszerek futottak. „Az informatikai fegyverarzenálunkat Linuxok, Windowsok és UNIX-rendszerek ellen terveztük meg” – tette hozzá.

  A szuperbiztonságosnak tekintett Kylin fejlesztése az USA szerint 2001-ben kezdődött, először pedig 2007-ben került használatba. Az operációs rendszer tervezésével egy időben azonban egy másik biztonságra kihegyezett mérnöki munka is kezdetét vette: a kommunista állam kutatói olyan mikroprocesszorokat is előállítottak, amelyek az amerikai chipekkel ellentétben kifejezetten a külső támadások ellen védik meg az informatikai infrastruktúrát. „Egy megerősített mikrochip és egy szintén megerősített operációs rendszer kombinálásából egy áthatolhatatlan platformot kapunk védelmi rendszerként” – mondta Coleman."