49
  • levente68
    #49
    Érdekes, hogy a legjobb szándékot magamra erőltetve sem tudok mást mondani, mint hogy ismét hülye vagy és hülyeséget beszélsz.

    Persze, az is hülye, aki tőled mást vár.

    A lényeg: messze nem nekem válaszolt és a nagy kamuzás, amit a szeretett céged a hozzád hasonló mosott és moslék agyúnak 'reinvented' címszó alatt ad be, az nem azt jelenti. Kezdjük ott, hogy az első 'reinvented'-nek a seggeteken át feltolt dolog az a telefon újrafeltalálása volt...

    Mi meg - akik már akkor jóval komolyabb kütyüket használtunk az első szerencsétlen fostenger szifonnál - csak néztünk, kik mit meg nem képesek zabálni egy hype során...


    Szóval, maradjunk annyiban, amit írtam és amire NEM válaszolt senki, idézem a gyengébbek kedvéért:

    "Amúgy, részemről nem igaz, hogy "az Apple azért lett fikázva, mert csak eladhatóvá tette a tapogatós telefont, holott már létezett előtte is", hanem mert megpróbálta azokat saját érdemként elkönyveltetni a világgal hazugságokkal és megtévesztéssel, az én gyomromat az forgatta, nem az, hogy valóban jó dolgokat csináltak.

    ...

    Motorola a legjobb példa, amit ismerek, számos dolgot kitaláltak anno, amit aztán más, leginkább Nokia aratott le és sokan hitték, hogy Nokia találmány az.

    Az óriási különbség ott van, hogy Nokia nem hazudta és még csak nem is sugallta azokat sajátjának.

    Ilyen amúgy a színes kijelző esete is, sokan vannak, akiket, ha megkérdeznél, Nokia-ra tippelnének, no meg a kamera esetén is.

    De soha nem hazudták, hogy ők 'reinvented', érthető a bajom?"


    Ideje lenne... de nyugi, én nem reménykedem már régen a benned még felfedezhető értelemről, ami ennek alapfeltétele.


    Tehát, a lényeg, hogy a Nokia is rengeteg dolgot szépen ’átvett’ hasonlóan mindenkihez, csak legalább nem hazudoztak és ködösítettek, ahogyan Apple teszi/tette sokszor. Abban mindenképpen hasonlítanak, hogy az elért vezető helyüket bizony mások megoldásainak másolásának köszönhetik, így nem csodálkozhatunk a cikk tartalmán, bár hogy bármelyikük miért nézi ugyanazt, amit ők is megléptek ezerszer, olyan kritikusan, azt sose tudjuk meg, hehe
    Amit viszont látnak, hogy a fejükre nő az a ’kis senki’ cég, akit annyira lenéznek…

    A jó és trendi dolgok átvétele valóban igaz a Samsung-ra is, bár a két cég nagyban különbözik, hiszen míg az egyik jól megvolt és ma is meglenne a másik nélkül, addig Apple mindig is mások megoldásaira és gyártókapacitására szorult 100%-ban. Tudjuk, persze, megvásárolhatná, bla-bla, nem olyan egyszerű az, nézd meg, mennyire nem tud még ma sem a Samutól elszakadni és néhány dologban, amit már nem velük gyártat, be is szopja… Pedig óriási pénzeket költött erre, amik még tulajdont nem is hoztak, csak kis injekciók…

    Ami ugye kiverte a biztit Apple-nél, pontosabban Jobs pucunál, az a Samsung sikeressége volt a Jobs szerint csakis őket illető dolgok felhasználásával. Az is csak akkor, mikor igen megkésve felébredt a nagy hatalmi mámorból… Onnantól aztán mindenki tolvaj lett szerinte. Csak hát, ki is ő? Hát a főtolvaj, aki ezt büszkén híresztelte is anno. Márpedig, még ha lopásokról beszélnénk is: tolvajtól lopni nem szégyen! Sajnálom… :o)
    El is ülnek szépen ezek a dumák, ma már legalább nem kell azt olvasni egy napon, hogy az Android milyen ultrafos és mennyire szarabb az iOS-nél és hogy az Apple-től lopták, háhá…

    Nézzük úgy, hogy Apple összeszedegetett jó dolgokat, kicsit valóban tupírozta is némelyiket és tényleg megmozgatta a PDA-k posványát. (Ne feledjük, hogy a mai napig nem sikerült az összes korai hibát kijavítani, minden hiányt megoldani a nagy 'reinvented' telefonban! Tudjuk, persze, hogy ezek nem is hibák, meg nem is kellenek, de most a bibliátok kántálását kihagyjuk…)
    Az általuk kiötlött dolgok alkatrészein mindenféle gyártó logo-ját megtalálhatjuk, sokáig legfőképpen Samsung-ét, míg Samu cuccban hiába keresel nagy mennyiségben idegen logo-t.
    Samu notiban pl. semmilyen idegen alkatrész nincs, ők az egyetlen cég a világon, akik maguk képesek azt legyártani teljesen.
    Tiszta röhej látni egy közönséges DVD meghajtón az LG és az Alma logo-t egy külön ezért gyártott matricán (nem külön gyártott meghajtón…)…, nem beszélve arról a hozzáállásról, ahogyan szerelhetetlenné próbálják tenni a szarjaikat, de csak idióta megoldások tömkelegét láthatjuk pár jó megoldással fűszerezve.


    Samu meg dobja ki a jobbnál jobb eredményeket elérő telefonokat, míg Apple már nem diktál, csak kapkodja a fejét és sok kamu híren kívül semmi nem mutatja, hogy az egyébként jó ökoszisztémájuk képes lenne a mai tempót felvenni, holott az indítása az új generációs postWinMo PDA-knak valóban nekik köszönhető.
  • Linkout
    #48
    Mókás, hogy a NOKIA 2007-ben gyakorlatilag kinevette és nem vette komolyan az iPhonet, mert az nem állta ki a nem tudom milyen töréstesztet.

    Csakhogy az embereket ez nem érdekelte, azóta minden telefon egy nagy kijelző ami el tud törni ha elejted. A NOKIA is...
  • a_n_d_r_e_w
    #47
    Zsak a foltjat
    Szanalmas ez az egesz, ahogy kapalozik az, aki totalisan onhibajabol lett a "vilag" urabol egy utoso senki. Persze most hirtelen jo lett az appple, meg az oracle is, nemkicsit visszas, ahogy becsicskulnak.
  • M2 #46
    "Igazából nem az a lényeg, hogy ki csinál meg valamit először, hanem hogy ki csinálja meg először jól."

    Jééé, ezt is megértük, hogy NEXUS6 magyarázza el levente68-nak az Apple 'reinvented' lényegét!?
  • tacky
    #45
    Macropus Rufus válaszára jött a Samsung!és egy olyan oprendszer ½fejlesztése½amit más mobil cég nem bir használni vagy lincelszeni az nem sok szart ér...a vitta meg onnan jön hungi hogy az applenek pofátlan szabadalmi kérelmei vannak és ha valaki csak egy kicsit is foglalkozik vele vagy utána olvass az tudja miért...
  • narumon
    #44
    Például?
  • hungi
    #43
    Rosszul viszonyultok az okostelefon témához: a mai viszonyok között le kell szarni a brandet, hiszen mindegyik telefon ugyanazokat a technológiákat licenszelik: ARM procik, WIFI, BT, TP kijelzők,... stb.
    Fejlesztés? Hol itt a fejlesztés? Már úgy értitek a doboztervezés = fejlesztés? Mióta?
  • levente68
    #42
    Ajjaj, ott nagy a baj....

    Nem is teszek kísérletet a javításodra.

  • csimmasz
    #41
    Én nem húznám le az Apple t mert ugyan ugy mint a szakácsok akiknek ugyan azok az alapanyagok állnak a rendelkezésükre mégis az egyik fasirtot csinál a darálthúsból míg a másik tatár beefsteak et.

    De túl sem kéne értékelni, az meg aztán végkép nevetséges hogy a népszerűségen mérjük a fejlesztés mértékét.

    Az apple össze hozott egy komplett szisztémát, telefonnal iOS el iTunes al, de azért ne adjunk már nekik Nobel díjat.
  • Papichulo
    #40
    Honnan jon kepbe a Samsung?

    Utoljara!
    Ez volt az eredeti kerdesed: "az apple a mobiltelefon piacon mit is tudod fel mutatni mint fejlesztés???"

    Ha szamodra az egyik legsikeresebb mobil operacios rendszer nem eleg fejlesztes a mobiltelefon piacon, akkor szerintem legkozelebb probald meg pontosabban megfogalmazni a kerdeseidet!
  • tacky
    #39
    A te legelso kriteriumaid szerint az iOS egy tokeletes pelda. Ne utolag probald valtoztatni a kovetelmenyeidet!??? mi???azt hol olvastad???meg a Samsungra se lehet sok panaszunk a kijelzők és a chipek fejlesztése és gyártása révén!!!mivel az alma is azokból volt ... VOLT ... összerakva....
  • Papichulo
    #38
    "szerinted az apple kifejlesztette az IOS-t amit kikk is használhatnak csak...csak mihez jó"

    Nalad csak a SEP szamit?

    A te legelso kriteriumaid szerint az iOS egy tokeletes pelda. Ne utolag probald valtoztatni a kovetelmenyeidet!
  • Macropus Rufus
    #37
    sőt, a gsm rendszert is a Nokia meg a Siemens dolgozta ki.
    A összes többi csak használja. Mint ahhogy a gesztus vezérlést sem a Apple vagy bármelyik mostani gyártó találta ki. Eleve a kapacitív technológia már qurva öreg, (Primó is használta meg sok Videoton TV) Szóval a mostani top gyártók, értem ez alatt elsősorban az Apple- Samsung duot, igazából semmi komolyat nem csinált.
    Ők maximum jól tudják keverni a már mások álltal megolkotot doglokat. Ez is valami azért, hiszen jelenleg a mobil piacon a Nokia nem túl jó név, ua. vitathatatlan, hogy a Nokia/Motorola/Siemens/stb nélkűl nem lenne mobilkommunikáció...
    (amikor az első gsm rendszer elindúlt az Apple még a Lisával bajóldott.)
    Viszont az is igaz, hogy abból nem lehet végtelenségig megélni, hogy 1x 30 éve valamit kitaláltak.
  • caius marius
    #36
    Azt meg tegyuk hozza hogy az alapok sem az ovek...
  • caius marius
    #35
    A Samsung miert? Ok azert letettek ezt-azt ugy gondolom... Joval tobbet mint az alma. Mar csak azert is mert nem csak a mobil szegmensben jeleskednek.
  • tacky
    #34
    nem,nem feljesztés...mondok egy példát!A Nokia pénz és időt nem sajnálva megalkodta mobil telefonokban is használható WIFI-t...és az van minden telefonban most már...még az Iphone-ban is...szerinted az apple kifejlesztette az IOS-t amit kikk is használhatnak csak...csak mihez jó...???na ugye...és ez csak 1 példa...
  • Papichulo
    #33
    "az apple a mobiltelefon piacon mit is tudod fel mutatni mint fejlesztés"

    Mi a gond az iOS-szel? Nem a mobiltelefon piac resze vagy nem fejlesztes?
  • caius marius
    #32
    Nem szokta tudni. Majd hoz linket...
  • tacky
    #31
    te tudod is hogy mit írsz??? papi
  • Papichulo
    #30
    Peldaul a masodik legnepszerubb mobile OS?
  • tacky
    #29
    narumon : ezt kifejtenéd hogy az apple a mobiltelefon piacon mit is tudod fel mutatni mint fejlesztés???
  • narumon
    #28
    "Az apple jobban tenné, ha pereskedés helyett inkább a fejlesztésre koncentrálna. Az iPad óta semmi újat nem rakott le az alsztalra."

    Ök legalább ennyit leraktak az asztalra. Az LG, Nokia, HTC, Samsung, stb még ennyit sem tud felmutatni... :(
  • Papichulo
    #27
    Van ilyen... a szabadalom 20 ev utan lejar. De ha peldaul valaki kihoz egy hasonlo termeket, akkor is csak meghatarozott ido all a rendelkezesedre, hogy jogi utra teleld a folyamatot, kulonben bukod a patentedet.

    Otletet amugy nem lehet szabadalmaztatni, csak megvalositast. Itt csuszik el jopar ember eszmefuttatasa :)
  • Sequoyah
    #26
    Törvénybe kéne foglalni, hogy ha az ötletből x éven belül nincs kész termék, akkor bukják a szabadalmat.
  • asgh
    #25
    A logikádat követve Szegej Bubka sem lehetne rúdugró világbajnok, mert ő csak jól eltanulta azok technikáit, akik nem vitték át a lécet és utána a saját érdemeként tüntette fel, hogy neki sikerült.
  • asgh
    #24
    Szerintem a Samsung meg is próbált mindent levédetni, de a szabadalmi hivatalban kiderült, hogy megelőzték őket, akikről másoltak.
  • NEXUS6
    #23
    Igazából nem az a lényeg, hogy ki csinál meg valamit először, hanem hogy ki csinálja meg először jól.

    Manapság, amíg egy ötletből, egy koncepcióból, egy levédhető patent képes elgondolásból amíg termék lesz az iszonyat pénz és humán erőforrás igényes dolog. Kitalálni valamit, majd kidolgozni annyira, hogy levédhető legyen az kb 2 hét melő egy embernek. Ebből terméket csinálni 2 év, meg 2 millió dollár, x embernek!

    Kinek is van tehát igaza, amikor valaki a magáénak érez egy terméket!? Pláne, hogy nem biztos, hogy annak jutott valójában is a világon először eszébe a dolog, aki először megpróbálta levédetni!
    Sajna a jelenlegi patent törvények olyanok, hogy egy pistabácsi aki egy sajtpapírra felfirkant egy skiccet, és hétfőn levédeti, az joggal támadhatja be XY céget, aki már 10 éve fejleszt titokban valamit. Csak egyrészt a cégnél triviálisnak, nem levédhetőnek gondolták az alkalmazott megoldásokat, másrészt pont emiatt nem verték nagydobra, nehogy a konkurencia másolja.

    Látni kell azt, hogy a találmányi hivatalokat elárasztják az un. feltalálók a hülyeségükkel, aki lát egy lehulló juharfamagot és levédeti az egytollú légcsavart, aztán meg a magától záródó tejesdobozt, meg minden baromságot, ami jó ötlet, de a termékké alakításához még akár évtizedes meló kell.
    Ezekhez a nagyon okos kreatív emberekhez, most csatlakoztak a patent-troll cégek, akinek egy része nem is bír semmilyen termékkel, csak nagyban csinálja ezt a mókázást, csak és kizárólag valami haszon reményében.
    A Apple is szórakozik ilyen baromságokkal a bíróságon, pedig neki sincs gyártókapacitása gyakorlatilag, tehát a termék gyakorlati kifejlesztéséhez, a gyártástechnológia kidolgozásához lehet, hogy az égvilágon semmi köze. Na most megkapta magána a Nokiát fegyverhordozónak, akik iszonyat erősen gyúrnak rá, hogy gyakorlatilag az egész okosteló bizniszt ellúzereskedjék, kimaradjanak belőle.

    Jó társaság, kár lenne kimaradni belőle.
    :D
  • levente68
    #22
    Motorola a legjobb példa, amit ismerek, számos dolgot kitaláltak anno, amit aztán más, leginkább Nokia aratott le és sokan hitték, hogy Nokia találmány az.

    Az óriási különbség ott van, hogy Nokia nem hazudta és még csak nem is sugallta azokat sajátjának.

    Ilyen amúgy a színes kijelző esete is, sokan vannak, akiket, ha megkérdeznél, Nokia-ra tippelnének, no meg a kamera esetén is.

    De soha nem hazudták, hogy ők 'reinvented', érthető a bajom?
  • levente68
    #21
    Na, kezded látni.

    Tehát:
    - van különbség?
    - megaász az Apple, vagy egy a sok sikeres közül, aki más technikáján befut?
    - mindig változnak a szereplők, míg a recept nem nagyon?


    Amúgy, részemről nem igaz, hogy "az Apple azért lett fikázva, mert csak eladhatóvá tette a tapogatós telefont, holott már létezett előtte is", hanem mert megpróbálta azokat saját érdemként elkönyveltetni a világgal hazugságokkal és megtévesztéssel, az én gyomromat az forgatta, nem az, hogy valóban jó dolgokat csináltak.
  • G_ArchAngel #20
    "Amúgy, szerinted érdekes az, hogy a finnek 1992 óta tehát nem tudták megcsinálni? Ok, legyen érdekes, de akkor nem gáz? Na, ugye."

    Ez érdekes, annak a fényében, amikor az Apple azért lett fikázva, mert csak eladhatóvá tette a tapogatós telefont, holott már létezett előtte is.
    Ergó a Samsung sem csinál mást, csak konzumerré tesz egy 2 évtizedes technikát.
  • Jakuza1
    #19
    Mindenki masol, mindenkit.
    Felhasznaljak egymas technologiait. Ez alol az osszes megemlitett ceg sem kivetel.
  • levente68
    #18
    Az lehet, de az mikor jön el, hogy felébredjetek ebből a másoló mizériából?
    Mindenki másol, másolt és másolni fog, az viszont tény, hogy Samu mára messze nem csak másol és a kis szülemény eluralkodik a saját gazdáin.

    Igen, ahogyan évek óta mondjuk, a következő evil a Samu lesz és ez a küszöbön is van már. Azt, hogy ezt elérték, akkor is el kell ismerni, ha nem tetszik.

    Nekem sem tetszik és ha lesz alternatívája egy-egy szegmensben, én gátlástalanul váltok majd, mert engem semmi nem köt egyik céghez sem, ellentétben pár vallási fanatistától.

    Amúgy, szerinted érdekes az, hogy a finnek 1992 óta tehát nem tudták megcsinálni? Ok, legyen érdekes, de akkor nem gáz? Na, ugye.

    Lehet akkor avval érvelni, hogy az Apple nagy találmányának kikiáltott (messze nem az övék sok egyébbel együtt) multitouch kijelzőkkel más kezdett el foglalkozni? Vagy ugyanez a kapacitív kijelzők esetén? Ma már más aratja le a babérokat, milyen szánalmas más avval foglalkozni, hogy ki mikor, vagyis inkább mióta NEM tud belőle profitálni...


    A Mazda Wankel motorja szarabb attól, hogy mindenki a világon feladta a gyártását, mert mesügék voltak ahhoz, hogy a tömítést megoldják? Vagy attól, hogy egy német fickó találmánya?


    A KIES-ről annyit, hogy én kb. 2 és fél éve láttam utoljára.
    Igen, a Samu jó dolgokat (is) gyárt, sajnos software terén messze szarok.
    Nem csak a KIES, szar a Touch Wizard is.

    Sőt a PC-s DLNA soft-juk is egy kalap kaki.

    Viszont, ezeket elhagyva messze jobb telefonokat gyárt, mint az LG.
    De nyugi, már ez sem lesz így sokáig, ők is elkezdik egyre kevésbé matathatóvá tenni a cuccaikat és ez vissza is fog ütni.
  • rajdi
    #17
    Nem az a nyerő aki elsőnek talál ki valamit, hanem az aki elsőnek védeti le :) ez one, ilyen világot élünk.
  • G_ArchAngel #16
    Finnek 1992-ben kezdtek hajlítható kijelzőkkel kísérletezni. Akkor a Samsung még csak hűtőszekrényt másolt.
  • csimmasz
    #15
    Én megvoltam elégedve a Samu cuccaival de az árpolitikájuk kezd bosszantani, mag a Kies is.
    Most az Lg L9 Ami teljesen kielégiti az igényeimet relative olcson.

    Szóval látni kéne hogy van élet a Samu, Apple, Nokia hármason tul is.

    Hogy hol hibaznak a többiek nem tudom de készülékekben nincs meg az a nagy külömbség, talán a marketig, és az almának is ez fáj talán, hogy a samu figyelt és tanult.
    A samsung helyében levédettem volna mindent amit lehet akár a hajlíható kijelzőkkel kapcsolatban, aztán kemény bírósági pereket mindenkinek.
    ezt még nem tanulták el az Almáéktól.
  • levente68
    #14
    Vagy esetleg megokosodnod...

    Ha nem elég a bohóc szerep...

    Bár itt kell akkor megjegyezni, hogy a jó bohóc sok mindenhez ért.
  • levente68
    #13
    Nos, ez csak egy újabb példa a loser cégekről, akik az Apple seggébe tolják a kis nyelvüket, mert maguktól nem képesek lassan megmaradni.

    LG, HTC, nem tudom még kik és most Nokia is.

    Mindegyik jó cég (volt és lehet is), de hogy miért kell ilyen húzásokba belemenni, azt nem értem. Ha simán profit orientációt vizsgáljuk, lehet, nem a legjobb partnert választották a jövőre nézve.

    Az is igaz, hogy a Samu kinőtte magát annyira, hogy talán el is utasítja az új udvaroncnak jelentkezőket.

    Vagy az a motiváció, hogy rájöttek, le kell törni most a Samsung-ot?
    Pár éves késésben vannak az ilyenek. Persze, sose késő...
  • ugh
    #12
    Azért a kettő között még ott van a sima számitógép billentyűzet is(van olyan, de tényleg) .
    Jó lenne nem átesni a pacin nem?
  • ugh
    #11
    Szemelyeskedunk ?
    Melle ment plazacsaj.
    Pont egy ilyen szarrol irtam es tapasztalatbol.
  • ugh
    #10
    Egy 7 colos android tablet.
    Es tapasztalatbol irtam mert pont azon probaltam irogatni.
    Es ugy kerultem ide, hogy az oldalrol beugro gecit akartam kiikszelni ami lathatoan nem sikerult.
    A fikat meg 3 ilyen baromtol dicseretnek veszem.
    Koszi :D
    Lehet tolni a minuszokat..