9
 • csimmasz
  #9
  Igen, próbáltam a wp telefont, sőt a tabletet is nyomkodtam egy keveset.
  Az én véleményem tartom, számomra szar, ettől még neked tetszhet, iPhone -t sem vennék de attól még elfogadom hogy jó telefon vagy, hogy más számára jobb mint a droid.

  Személy szerint örülnék az MS bukásának mert nem a vásárlói igényekhez fejlesztett hanem a fejlesztéshez akarja igazítani a vásárlókat, ez elfogadhatatlan főleg hogy nem borsóért árulja azt a világmegváltó csodát, mert akkor még lenne kifogás, hanem keményen megkéri annak a fapadnak az árát.
 • Narxis
  #8
  Én próbáltam, kb. 2 hétig mert csak utána tudtam odaadni annak akinek meg kellett vennem és szerintem is borzalmas. Egyszerűen nem áll kézre ráadásul nekem még a dizájn se tetszik, olyan mintha egy gyerektelefon lenne. Képtelen vagyok megszokni.

  Az, hogy gördülékeny nem jelent semmit, nekem is az volt az androidos telóm, pedig nem is felsőkategóriás volt de biztos én választottam "rosszul".
 • SupraMKIII
  #7
  Akár mennyire akarja elhitetni az ellenkezőjét az MS, ez egy vadiúj platform, ami belátható időn belül nem fog közeledni az X86-hoz felhasználói szempontból!

  Egyébként minek vegyek egy drága notebook helyettesítőt, ha ugyanannyiért vehetek egy rendes cuccot - a két platform közötti fogyasztás különbség pedig rohamosan csökken.
  Az MS 10 évet késett ezzel: addig volt érdekes a kis fogyasztású platform, amíg a különbség 10-20x-os volt. Most hogy egy CPU/APU 5 vagy 10 wattot eszik az tökmindegy, pláne akkor, ha a gép többi része ennek a sokszorosát fogyasztja.

  a felhasználók számára nem maga az ARM platform az érték, hanem az a brutális software választék, amit ez ezen futó oprendszerekre írtak.

  KVP: azért az nem olyan egyszerű! Az emulátor hatásfoka általában elképesztően rossz, sokszor csak pár százalék!!! A virtualizációban elért 80-95%-os hatásfok teljesen más dolog, és még HW alapon is támogatva van! Te mennyit adnál egy 200 ezres masináért, amin úgy futnak a dolgok, mint egy 486-os PC-n?
 • kvp
  #6
  A felhasznalok egy reszenel a problema az, hogy a rendszer kevesebbet tud, mint a felhasznalo korabbi 'buta' symbian-os nokia telefonja. A masik problema, hogy rengeteg alkalmazas meg nem erheto el winrt alatt, ami azzal jar, hogy ha a szomszednal megy, nallam nem, akkor rossz a keszulek. Ez egyszeru logika, ami bar hibas, de a felhasznalo szempontjabol jogos. Arrol nem beszelve, hogy ha valaki windows-os tablet-et vesz, akkor arra szamit, amit a desktop windows tud es sok emberben nem tudatosul, hogy ahhoz egy surface pro kellett volna. Az utobbi egyebkent sokkal jobb, azt mar hasznalni is lehet rendesen, mivel teljes erteku netbook helyettesito. (csak a 3D teljesitmenye gyenge, ebben sok sony termek veri)

  Az idealis osszeallitas egyebkent egy surface pro szoftverrel szerelt arm-os keszulek lenne, tehat egy desktop windows arm-os platformon. A bitek szama nem szamit, de az x86 es win32 kompatibilitast jit-es x86 emulatorral meg lehetne oldani es onnantol mindenki ezt venne.
 • Johnye840
  #5
  Lehet egy kérdésem? Használtál te már huzamosabb ideig wp telefont? Nem? Akkor miért szarozod le? Mert az ismerősöd azt mondta? Egyébként én is idegenkedtem tőle, de nagy nehezen rávettem magam arra, hogy vásároljak egy ilyen nokia ,,szörnyet,,. Én voltam legjobban meglepődve azon, hogy milyen szinten gördülékeny és egyszerű a kezelése. Nincs akadás, nincs fagyás, egyszerűen és gyorsan mindent el lehet érni róla. Tehát előbb érdemes lenne kipróbálnos mielőtt hülyeségeket írogatsz
 • csimmasz
  #4
  Szerintem az MS a Nokian keresztül vagy direk a szolgaltatokra gyakorol nyomast, talan kedvezmenyekkel de nagyon sok ismerősömtől hallottam hogy a szar wp telefonokat erőltetik a kliensekre akik nek nics kialakult elkepzelesuk, vagy könyebb befolyasolni.
  Mondjuk engem is probaltak ravenni az optimus L9 helyett valami Nokia szörnyre.

  szóval szerintem az eladasok nem tükrözik hűen a vasarloi igenyeket, sokan azert vettek mert rajuk tukmaltak.
 • sola
  #3
  Egyébként a cikkíró sokkal optimistább mint ami indokolt.

  A Microsoft küzd a mobil szegmensben mint az oroszlán, de előrelépés pontosan semmi.

  Ezen nem fog változtatni az, ha a jövőre érkező 64 bites ARM architektúrára vált és addig a versenytársak szabadon hódítanak.

  Az sem pontos, hogy a Microsoft a története során a második próbálkozásra sikeres volt. A WP8 alapú termékek pontosan ugyanolyan sikertelenek mint előtte a WP7-esek pedig sok-sok millió dolláros marketing keretet adtak melléjük.
 • sola
  #2
  Szerintem sincs az égvilágon semmi összefüggés a termék 32 bites voltával.

  A legnagyobb baj szerintem, hogy a Microsoft eszetlenül kiherélte a terméket. Az RT termékek erős differentációja lehetett volna az érintőképernyő mellett elérhető, teljes-értékű desktop környezet, ami sem az Android-ban, sem az iOS-ben nincsen (az érkező Ubuntu mobil verziókban viszont van/lesz).

  Ha lett volna egy mindenki által használható desktop benne, ami tulajdonképpen egy netbook helyettesítővé emelte volna a terméket, akkor villámgyorsan megindult volna az alkalmazások portolása az RT környezetre hiszen Windowsos programból is sok készül részben/egészben platformfüggetlen technológiákkal.

  Persze más problémák is vannak de ez javított volna a helyzeten.
 • skinnyman
  #1
  "Az RT egyik legnagyobb hiányossága, hogy kizárólag 32 biten elérhető"

  Szerintem egy kicsit nagyobb hianyossag peldaul hogy a vilagon semmire nem jo.