26
  • hagyimiklos
    #26
    Át kell lépni az idióta hozzászólásain, mindenhol ezt adja elő.
  • Papichulo
    #25
    Vegulis mit akarsz bizonyitani? Mit allitasz? Kijelentesem melyik felevel vitatkozol?
  • UUUU
    #24
    caius marius persze, hogy ismerjük ennek a bugyuta gyereknek az USA imádatát és más országokkal szembeni gyülöletét.
    Ez az ami mindig eltakarja a szeme elöl az igazságot és mindig ezért beszél hülyeségeket.
    Közben az ilyen részleteket észre se veszi a tartalékokról.



  • Papichulo
    #23
    "Az összes hsz-ből süt a Kína fóbiád és a beteges usa imádat. "

    Melyik kijelentesem nem allja meg a helyet? Mit nem tudtam tenyekkel alatamasztani? Nalad a targyilagossag az "Kína fóbiád és a beteges usa imádat"???
  • caius marius
    #22
    Az összes hsz-ből süt a Kína fóbiád és a beteges usa imádat. Miért várod, hogy valaki érdemben vitatkozzon veled?
  • Papichulo
    #21
    Mit akarsz bizonyitani? Mit allitasz? Kijelentesem melyik felevel vitatkozol?
  • UUUU
    #20
    Erölködj még egy kicsit az idézőjelekkel.
  • Papichulo
    #19
    Egy idezojelet is keptelen vagy a szoveg elejere es vegere biggyeszteni? Miert probalsz olyan szinben tetszelegni, mintha ez a szoveg a te fejedben fogant volna meg?

    Mindazonaltal en ezt jelentettem ki: "Magyarul megallapithatjuk, hogy a kovetkezo par evben Kina - egyre csokkeno mertekben - meg nyomast gyakorolhat a vilag tobbi reszere, de ezt a lehetoseget egy WTO hatarozattal es banyaik/lakossaguk iszonyat merteku rombolasaval sikerult csak elerniuk. Szo sincs itt sikersztorirol vagy bolcs es elorelato kinai emberekrol!"

    Szoval mit akarsz bizonyitani? Mit allitasz? Kijelentesem melyik felevel vitatkozol?
  • UUUU
    #18
    Inkább vedd le a szemellenződet, és húzd ki amerika seggéből a fejed pajti.

    Megállapítható, hogy Kína fölénye a létfontosságú ritkaföldfémek kitermelése terén megkérdőjelezhetetlenül magas annak ellenére, hogy a világ más országai, köztük az Egyesült Államok és Japán, igyekeznek csökkenteni ezt. A nagyhatalmak, főként az USA katonai és gazdasági biztonságát jelentősen meghatározza a ritkaföldfémekhez való hozzáférés, így egyértelmű, hogy mindent megtesznek azért, hogy a nyersanyagok beszerzésének biztonságát minél nagyobb mértékben növeljék. Az erőfeszítések ellenére azonban úgy tűnik, a feldolgozási technológia bonyolult és költséges mivolta miatt a következő néhány évben is Kína fogja uralni a ritkaföldfémek világpiacát, ami a rohamosan fejlődő amerikai hadiipar számára számos kockázattal jár.

  • Papichulo
    #17
    Gratulalok, hogy sikerult forrasmegjeloles nelkul idezni!

    Persze a korrekt az lett volna, ha megemlited a cikk egyeb reszleteit is.

    Mint peldaul:

    "A jelentősebb bányanyitások Malajziában és Kaliforniában folynak a Molycorp vállalat zászlaja alatt, amely az 1980-as években a világ vezető ritkaföldfém kitermelője volt. John Kaiser, a Kaiser Research Online szerkesztője szerint öt éven belül a világ számos táján feldolgozott ritkaföldfém ki fogja szorítani a kínai nyersanyagokat."

    "2012 nyarán Japán és Vietnám létrehozott egy közös központot a ritkaföldfémek kutatására, ami világosan rámutat arra, hogy az országok képesek összefogni egy nagyhatalom monopolisztikus helyzete ellen."

    "Az erőfeszítések ellenére azonban úgy tűnik, a feldolgozási technológia bonyolult és költséges mivolta miatt a következő néhány évben is Kína fogja uralni a ritkaföldfémek világpiacát"

    Magyarul megallapithatjuk, hogy a kovetkezo par evben Kina - egyre csokkeno mertekben - meg nyomast gyakorolhat a vilag tobbi reszere, de ezt a lehetoseget egy WTO hatarozattal es banyaik/lakossaguk iszonyat merteku rombolasaval sikerult csak elerniuk. Szo sincs itt sikersztorirol vagy bolcs es elorelato kinai emberekrol!

    ps: A cikk szinvonalat nemileg arnyalja, hogy Tomahawk "cirkaloraketa"-rol beszel, holott az xGM109-nel (az esetleges booster fazison kivul) nyoma sincs a raketahajtasnak (turbofan hajtomuvet hasznal), igy a megfelelo terminologia az robotrepulogep lett volna ;)
  • UUUU
    #16
    Az amerikai ritkaföldfém-bányászat bővülése lehetővé teszi, hogy védelmi iparuk nyersanyagszükségletének nagy részét hazai forrásokból biztosítsák, azonban előfordul néhány olyan elem, amelyek még mindig hiányt képeznek. A Pentagon jelentése szerint az elsősorban lézerekben használt ittrium jelenleg nem áll rendelkezésre akkora mennyiségben, amely kielégítené az Egyesült Államok igényeit. Néhány ipari szakértő azonban nem ért egyet a Pentagon jelentésével, mivel szerintük a helyzet súlyosabb a mágneses anyagok előállítása terén is. Ed Richardson, a ritkaföldfémek egyik szakértője szerint, még ha az amerikai bányászok képesek is lennének elegendő mennyiségű nyersanyagot kitermelni a katonai minőségű mágnesekhez, a gyártási kapacitás nem lenne elegendő ahhoz, hogy finomítani tudják ezeket a nyersanyagokat, amely képességgel jelenleg csak Kína és Japán rendelkezik. Richardson szerint jelenleg egyetlen útja van a szükséges mágnesek beszerzésére, mégpedig az, hogy Kínától vásárolják meg azokat.
  • UUUU
    #15
    Megállapítható, hogy Kína fölénye a létfontosságú ritkaföldfémek kitermelése terén megkérdőjelezhetetlenül magas annak ellenére, hogy a világ más országai, köztük az Egyesült Államok és Japán, igyekeznek csökkenteni ezt. A nagyhatalmak, főként az USA katonai és gazdasági biztonságát jelentősen meghatározza a ritkaföldfémekhez való hozzáférés, így egyértelmű, hogy mindent megtesznek azért, hogy a nyersanyagok beszerzésének biztonságát minél nagyobb mértékben növeljék. Az erőfeszítések ellenére azonban úgy tűnik, a feldolgozási technológia bonyolult és költséges mivolta miatt a következő néhány évben is Kína fogja uralni a ritkaföldfémek világpiacát, ami a rohamosan fejlődő amerikai hadiipar számára számos kockázattal jár.
  • Papichulo
    #14
    "Viszont a ritkaföldfémeket Kínától veszik"

    Legalabbis addig, amig olcsobb onnan venni, mint a sajat kitermeles. Mivel Kina elkezdett zsarolni a REE-kel, ezert ujranyitottak a vilag egyik legnagyobb ilyen banyajat Californiaban...
  • Zombee
    #13
    Viszont a ritkaföldfémeket Kínától veszik, amiből a Kínát figyelő kémrendszereket építik.
  • Papichulo
    #12
    "Mit fognak szólni, amikor Kína kicsit szankcionálni fogja őket a tartozásaikkal?"

    Azt ugye tudod, hogy a teljesen USA tartozas csak 7.5%-a van kinai kezen?

    BTW: "The Pentagon did an evaluation on the risks posed by China’s ownership of U.S. debt in July and came to the same conclusion: “Attempting to use U.S. Treasury securities as a coercive tool would have limited effect and likely would do more harm to China than to the United States.”" - http://www.forbes.com/sites/kenrapoza/2013/01/23/is-chinas-ownership-of-u-s-debt-a-national-security-threat/

    "Vagy amikor olaj embargót baszik ki az USA-ra valami importőr? "

    Az USA mar most csak az energiafelhasznalasanak a 20%-at importalja, de 2020-ra a legnagyobb koolajkitermelove valhat ;)

    [URL=http://www.forbes.com/sites/rickungar/2012/11/12/iea-report-usa-set-to-become-number-one-oil-producer-by-2020-energy-independent-by-2035/]"IEA Report: USA Set To Become Number One Oil Producer By 2020-Energy Independent By 2035"[/URL]

    Szoval kellemes tovabbi buta oromkodest... ;)
  • Vaszilij Artyom
    #11
    Amerika... feketék építették és most kínaiak lakják :)


    Nevetséges. Mit fognak szólni, amikor Kína kicsit szankcionálni fogja őket a tartozásaikkal? :) Vagy amikor olaj embargót baszik ki az USA-ra valami importőr?

    Majd jön Pápícsúló és megmagyarázza hogy valójában nem is így van :D
  • Papichulo
    #10
    Ezt nem kizarolag az #5-re szantam...
  • Papichulo
    #9
    Ha valaki ki mer jelenteni ilyen abszolut aranyokat, akkor feltetelezem, hogy valahonnan szedte az informacioit es nem a seggebol huzta elo... En csak szeretnem tudni, hogy honnan vannak az adatok, mert szerintem ezek orbitalis baromsagok, de nem akartam anelkul lehulyezni 'kvp'-t, hogy nem adok eselyt neki allitasi alatamasztasara.

    Persze tudom, hogy ez itt tul poltikailag korrekt megkozelites, dehat majd talan idaig is el fog jutni az sg szinvonala... egyszer... a jovoben... ;)
  • csimmasz
    #8
    Ezzel a forrásozással kiborit a kedves forumtars. :)

    Amugy ahogy en lattam egy két egyetem saját kimutatását a fehérek aránya a 70%körüli az ázsiaiak kb 5% a fekete és spanyol ajkuak is hasonló nagysagrendben vannak jelen.
    Az orszagos átlag sem lehet jelentősen eltérő.
  • Tetsuo
    #7
    :D
  • caius marius
    #6
    Szerintem Papi az esküvőjén is ezt fogja kérdezgetni. :)
    -Akarja ön ezt a...
    Erre Papi:
    -Forrás? Forrás?

    :D
  • Sippie
    #5
    nézd meg a képen látható csávót, az is indiai... :D
  • Papichulo
    #4
    "az ottani egyetemi diakok es kutatok jo resze mara kinai szarmazasu"

    Forras?

    "az afroamerikai es latin lakossag koreben meg az erettsegi is ritka"

    Forras?

    "gyakorlatilag indiai es kinai diakokkal vannak kitomve a muszaki egyetemek"

    Forras?
  • kvp
    #3
    A kinaiaknak joreszt be sem kell torniuk az amerikai kutatointezetekbe az adatokert, mert az ottani egyetemi diakok es kutatok jo resze mara kinai szarmazasu. Egyszeruen feher ember nem megy mernoknek vagy kutatonak, az afroamerikai es latin lakossag koreben meg az erettsegi is ritka. Igy gyakorlatilag indiai es kinai diakokkal vannak kitomve a muszaki egyetemek. Innentol nem kinabol fogjak feltorni oket, hanem a sajat kutatoik adjak ki az adatokat. Mondjuk a fenti strategia igazabol csak a tamadasi vektorok felmeresere jo, de nem is szanjak masnak. Anno McCarthy is eleg jo volt benne, nagyot nem bukhatnak.
  • antgecc
    #2
    Viszont hogy ők mindenhol kémkednek, az persze helyén való.
  • caius marius
    #1
    Ezek mán megen hüjjék! Szegény kínaiak most biztos jól bepisiltek, hogy a nagyságos ámerikaji egybesült államok ilyentet montak.
    Ritka nagy idióták ezek az amcsik. Kiváncsi leszek, hogy mit kezd majd Kínával. Hahaha. Már előre nevetek ezeken a balfékeken... :)