16
Minden a Nook Simple Touch e-book olvasóról
 • #16
  Média marktban vannak ilyenek kirakva, megéri megnézni élőben, hogy melyik tetszik az embernek.
 • #15
  Köszi a tippet!
 • bakvarnyu
  #14
  24-ért árulnak Hardveraprón új Kindle-t. Habár teljesen mindegy melyiket veszi az ember, ugyanazt tudja az is.Jó lenne kicsit nagyobb kijelzővel.
  Nekem tablet van azon szoktam olvasni de kicsit bántja a szemem a háttérfény, ezért veszek majd egy ilyet is.Sima könyvet olvasni ez tökéletes,hátránya viszont, hogy pdf-et nem tud.
 • Dzsini
  #13
  Ebook topic van is (eléggé halott), a legtöbb élet még a Kindle topicban van a fórumon, de ott sincs nagy pörgés.

  Egy kérdésedre válaszolva: mivel a rendszer nagyjából hasonló az olvasóknál, így egy Kindle-s forrásból válaszolnék: az ebook olvasót akkor éri meg teljesen kikapcsolni, ha előreláthatólag 2-3 hétig nem fogod használni. A sima sleep bőven elég amúgy, ha a wifi ki van kapcsolva, akkor elhanyagolható a fogyasztása, a rendszertöltés - ahogy írtad is - sokkal többet fogyaszt.
 • #12
  Majd várnám tőled a véleményeket amúgy arról is. Néztem azt is, de több, mint dupla áron lett volna és annyit nem akartam rá költeni.
 • #11
  (ja igen, nem a konkrét típusnak akartam eredetileg nyitni, hanem mint ebook olvasó, aztán meggondoltam magam és már nem írtam át a helyét :D)
 • #10
  Köszönöm, nem tudtam amúgy dönteni eredetileg, hogy hova is kéne.
 • #9
  A kijelző nem fogyaszt ez ok, de a háttérben megy azért minimális logika, ez a kérdéses.
 • Monoton
  #8
  Hardware fórumba átrakva
 • ProGabe #7
  Én úgy tudom, hogy az e-ink technika miatt egyszerűen felesleges kikapcsolni. Első kézből még nem tudom ezt megerősíteni, mert még nem ért ide a Kindle Papaerwhite-om :) Amúgy gondolkoztam én is Nook-on, de inkább "maradtam" az Amazon megoldásánál.
 • #6
  De, mégis jár még a szám :D Elfelejtettem pont azt megkérdezni, amiért még nyitottam a topikot (változó, amiket a neten találok válaszokat szóval):

  Kikapcsolni mennyi pihentetéskor van értelme? Éjszakára van, vagy inkább ha 2-3 napra hagyom úgy? A hivatalos oldal fórumán kicsit kikerülte a választ az egyik "ügyfélszolgálatos", de én úgy értelmeztem, hogy tényleg csak pár nap magára hagyáskor van. Ez logikus lenne, hiszen egy újraindítás biztos zabál az elemből, csak az a kérdés, hogy mennyit? Vajon mennyit eszik egy éjszaka alatt sleep modeban és mennyit, ha annyi ideig kikapcsolva hagyom és aztán elindítom másnap?

  Ha máshogy nem, majd tapasztalatból lesz valami ötlet erre.
 • #5
  Az meg szerintem nagyon emberfüggő, hogy kinek hogy tetszik: technikailag ámulnak sokan rá, amúgy meg lehordták a vérbe a külcsínt is és a belét is egy halom blogon, amit nem értek. Nem sok ebook olvasó volt a kezemben (konkrétan 1 meg mikor nézelődtem, megnéztem 3-4-et) és mint laikus nem érzem, hogy bármilyen hátránya is lenne.

  Igen, a rootolást meg már ahogy nézem írták is páran, hogy lehetséges és hogy meg lehet b*szni a szoftvert, azonban ne felejtsük el, hogy nem egy tabletről van szó: hihetetlenül kell optimalizálni az energiafelhasználást és nem egy LCD kijelző előtt állunk, arról nem beszélve, hogy nincs meg minden fizikai gomb ahhoz, hogy egy android 2.1-et teljesen irányítani tudjunk, szóval szerintem meg lesz a baj, ha valaki tapasztalatlanul belenyúl. Ha más nem, akkor az, hogy többszörösen fog merülni és nem annyira, mint alapból. Sőt, ezt biztosra veszem, mert a rajta futó megjelenítők ehhez a hardwarehez lettek optimalizálva, aztán rakjál rá egy olyan szoftvert, ami pl megjelenít DOC fájlt és egy normál tabletre van kitalálva. Heh.

  De mindegy, nem jártatom a számat, hanem várom a jelentkezését annak itt, aki esetleg már customizálta ezt a gépet és pozitívak a tapasztalatok.
 • #4
  Egyébként a touch interfészt kivéve is van pár gomb a gépen, annak ellenére, hogy ezen nem látszik: alul a kis patkó (?) lenne a főmenü gomb, a hátulján fent van a kikapcs gomb, az elején pedig oldalt biztos látjátok a kis csíkokat: mind a 4 csík mögött egy kis gomb van, amit nyomogatva lehet lapozni (bizonyos könyveknél 2 van dedikálva a scrollozásra és 2 a lapozásra)
 • #3
  Googleön lehet találni egy rakat képet, itt van egy, ha esetleg valaki lusta lenne

 • #2
  Rögtön akkor kezdenék is egy hasznos tippel: van nálam egy már szinte sehonnan megszerezhető szakmai könyv, ami scannelve volt, a gépre töltve nem az igazi: kizoomolva olvasható, de ez köszönhető annak, hogy sasszemem van, továbbá ha betűméretet állítok, akkor egy default betűtípussal szövegfelismerővel adja be a szöveget, ami nem tökéletes.

  Erre a legjobb megoldás, amit eddig találtam a következő: felejtsétek el a pdf -> epub konverziót ilyen esetben. Működik valamilyen szinten, de kb annyira, mint maga a fenti pdf. Rakjátok fel az Adobe Acrobat 11-et, aztán szövegfelismerőt le kell futtatni rajta, hogy konvertálja át az egész doksit. Az eredmény észrevehetetlenül különbözik az eredeti könyvtől, tehát semmiben nem lett más, mint előtte, azonban az összes szöveg megkapta a betűtípus információt, szerkeszthető lett és ami a legjobb, hogy kb 15%ra redukálódott a mérete a fájlnak. Második lépésben pedig ajánlatos lehet az, hogy a Crop menüt használva a margókat levágni, ami a számítógépen egy kicsit zavaróvá teszi az olvasást, de aki ott olvassa, használja az eredeti verziót. Rátöltöttem az egészet az olvasóra, kb. olvasható kizoomolva az egész, de nem az igazi. Aztán hopp, betűméretet állítottam és mit látok: betűtípusok szépen megmaradtak + olvashatóan tördelődött a szöveg. A képeket persze nem jeleníti meg bezoomolva, de az a 2 koppintás a képernyőn már mindegy, ha nagyon akarom megnézem mi a szöveg.

  Nem az igazi ez így persze, de ez már bőven használható és szép. Esetleg majd megpróbálom azt is, hogy a mostani redukált felismertetett szöveget epubba átkonvertálom és megosztom a tapasztalatokat.


  megjegyzés: ja, az olvasó sem mindenható, gondolom azért lesznek bizonyos érdekes betűtípusoknál is problémák, mert nem embeddelődik minden.
 • #1
  Sziasztok!

  Nos először is, a topik azért nyílt, hogy a fent említett e-book olvasóval kapcsolatos tapasztalatokat és tippeket megosszuk. Az oprendszer, ami fut alatta, elvileg már kapott frissítéseket is, stb, ezzel kapcsolatban várok majd tapasztalatokat. Másrészt várok (és biztos más is) szívesen linkeket olyan oldalakra, ahol hasznos könyv fent van az általa támogatott formátumokban. Én magam munka miatt vettem, hihetetlen mennyiségű új dolgot kell mostanában tanulnom és a gép előtt ramaty dolog olvasni könyveket, ezért gondoltam veszek egy ilyet és rátöltöm az olvasnivalót. Nem bántam meg, tényleg kényelmesebb és a szemnek is jobb megoldás.

  Az olvasóról egy kicsit: én a napokban kaptam meg a kezembe ezt a kis gépet, USAból rendeltem (ha valakinek megtetszik, pm-ben elküldhetem a konkrét eladó elérhetőségét, ebay, teljesen ok volt a vásárlás és legjobb ár-érték arányban adta, amiben értem a gép árát + a szállítás díját). Teljesen elégedett vagyok vele, hihetetlen szép a kijelző, a dobozolás igényes, az olvasó kialakítása kényelmes, jó a fogása. Nem valami sok formátumot támogat (könyv formátumokból konkrétan epub és pdf), de pár konvertálással ez nem jelent gondot. Ezen kívül elvileg Android alapú a bele, szóval lehetséges, hogy a neten is találni hozzá pár hacket. Mondjuk én nem kockáztatnám meg.

  Amit még érdemes tudni róla és amiatt nagyon megtetszett az az, hogy touch-screenes, így nem a kis szar 4 irányú gombokkal kell bénázni, ha beírok valamit, vagy a GUIn navigálok ide-oda. A gyártójának (Barnes & Noble) a rendszere pedig milliónyi könyvet tartalmaz fent. Egyébként pont ezért is tetszett meg elsőre. A Media Marktban 35-ért hozzád dobják, de ha nem akarsz magaddal kiszúrni, akkor az ebayen kell inkább nézelődni. Én kb annyiért vettem, mint a B&N oldala hirdeti + ráment kb 20 dollár szállítás, így 21 ezer forintból meg lett a kicsike. A szállításnál 45 dollárt írtak rá a csomagra, szóval még áfa meg vám se ment rá és itt volt 2 héten belül annak ellenére, hogy USPS + Magyar Posta volt a kivitelező.

  A hivatalos oldal leírása a termékről