21
  • M2 #21
    Nálam ez bekerül a bukott Apple termékek kategóriába. Kizárt hogy valaha vennék ilyet!
  • kvp
    #20
    Nezzuk inkabb mire jo. Jo arra, hogy kihajtva kijelzokent hasznalja valaki. Csuklon viszont csak a felso 1/3 - 1/4 hasznalhato mert tul vicces korben ovasni a csuklonkrol. Ha meg folyamatosan korbefut a szoveg, akkor mindenki latni fogja mi van rajta. A megoldas egyetlen elonye, hogy igy a kijelzo tarolast megoldjak, mivel a mostani flexibilis kijelzok maximalis hajlasi szoge eleg nagy, tehat csak ugy siman feltekerni nem lehet oket akarmekkora helyre.

    Hasonloan hasznos lenne egy fixen a karra rogzitheto rendszer, rendes erintokijelzovel. Ez persze azt jelenti, hogy nem erne korbe, cserebe lehetne eleg kemeny ahhoz, hogy rendesen lehessen rajta gepelni. Ezt hivjak csuklo szamitogepnek, de ahhoz, hogy tenyleg hasznalhato legyen, legalabb a fel alkart vegig kell, hogy erje. Ezt lehetne levenni a dokkolo szijrol es ket kezben hasznalni tablet/telefonkent.

    A szabadalmakkal egyebkent az a gond, hogy ha valaki nem jegyzi be, de publikalja a sajat otletet, akkor azt mas mar nem tudja szabadalmaztatni. Ha megis sikerulne, akkor csak be kell mutatni a szabadalmi birosagon a korabbi targyat/otletet amit masoltak (es a publikalast bizonyitani) es mar el is toroltek a szabadalmat, amibol tobbet senki nem fog profitalni, csak ha felhasznalja azt egy eladott termekben. Jelenleg is ez a helyzet, csak neha eleg sokaig tart amig egy ilyen eljaras lefut. Jellemzoen az apple es a microsoft szokott perelni, mig a google peldaul tobbnyire a szabadalmak visszavonasat kezdemenyezoket tamogatja anyagilag.
  • narumon
    #19
    Mint ahogy csuklóra kapcsolható telefon meg okos óra is létezik. Mondom vagy beszéljük meg akkor, hogy mindegyik egy kalap - mert ennek nincs értelme, hogy szerinted az egyik nem innovatív a másik PONTOSAN UGYANAZÉRT meg igen.
  • Bagoly81
    #18
    okos óra létezik
  • Madve
    #17
    Mert szerinted az apple volt az első aki tabletet gyártott? Azért mert nem voltak polgári használatban elterjedve, az nem azt jelenti, hogy nem léteztek. Igazad van, nincs értelme olyan helyen innovációt keresni, ahol max. csak nyomokban fordul elő, mint a mogyoró a sima tejcsokiban.
  • narumon
    #16
    "Na azért ne soroljunk már egy scifit meg egy cég foglalkozáskörébe tartozó koncepciót egy kategóriába! "

    Akkor innentől ez megint kettős mérce? Mert amikor az apple kihozta az ipadot akkor mindenki a Star Trekre mutogatott.
    Hosszútávon rohadtul unalmas, hogy bármi amit apple csinál az szar és lopás - bármi amit más csinál az igazi innováció, még ha pont ugyanolyan a háttértörténete akkor is.

    Amikor a Sony 2010-ben (tehát a Nokia után 2 évvel) kihozta a saját koncepcióját erre a témára akkor nem láttam a nagy fikázókat, hogy ez mekkora lopás.... áh hagyjuk.
  • Papichulo
    #15
    "Tehát ha van egy jó ötleted, akkor védesd le, ne sírj 10 év múlva hogy megloptak"

    A gond csak annyi, hogy otletet nem lehet levedetni, csak megvalositast...
  • Madve
    #14
    Morph patent - Akkor ezek most ütik egymást?
  • Madve
    #13
    Na azért ne soroljunk már egy scifit meg egy cég foglalkozáskörébe tartozó koncepciót egy kategóriába! Maradjunk annyiban, ha 5 éve technikailag ott tartottunk volna, ahol most, akkor ez már nem csak rajzolt koncepció lenne. Most meg Elop óta az innováció el lett felejtve a Nokiánál. Gyakorlatilag az összes lumia még mindig az Elop előtt kitalált n9-es burkolatában virít...
  • amitakartok
    #12
    Pontosan.
  • loky
    #11
    Nem az számít, hogy ki "találta ki először", hanem az, hogy ki látott benne először fantáziát és szépen levédette. Ezen túl jöhet X vagy Y cég, hogy "dehát ez az én koncepcióm, elloptad a cukorkám" ... már senkit nem fog érdekelni...
    Tehát ha van egy jó ötleted, akkor védesd le, ne sírj 10 év múlva hogy megloptak :)
  • narumon
    #10
    Lásd neked is #9 hozzászólásom. Ezzel a szemmel semelyik gyártó nem talál ki semmit, mindent fellelsz a neten korábbi datálással.
  • narumon
    #9
    Fogadjunk ha kicsit utána túrsz akkor még régebbit is találsz mint a Nokia rajza? Illetve ha ezt nézed akkor soha semmilyen cég nem talált még ki semmit, mindenről találsz régi scifit, ötletet, skiccet.
  • gosub
    #8
    miért? az ötlet akkor sem az Apple-é. Ellopta az innovációt, pont azt csinálja mint amivel másokat vádol.
  • coolbboy83
    #7
    Én arra leszek kíváncsi, ha kijön az Apple TV valami egyedi 4-8 esetleg 16 magos egyedi CPU-val, akkor mit fognak csinálni a konzolgyártók, illetve hogyan hatna ez a piacra.... csakmert az iOS népszerű játékplatform lett az utóbbi időben, és szeretnek is rá fejleszteni, hiszen ObjC, illetve C++/OpenGL 100% OK...

    A jelenlegi úgymond okostévék meg kulák mind, akkor már jobb egy Galaxy S3 egy allshare dongle cuccal...
  • lordmorden
    #6
    egyébként az applénak nem sok köze az innovációhoz... minden "ötletét" másoktól szedi el, nem ez az első cikk, se itt, se máshol ahol azon lehet rajta kapni, hogy mások ötleteit csinálja emg.
    előny: de legalább kifejleszti.
    hátrány: apple? tűlárazott tudásban nem a elgnagyobb cumó ami kizárólag zárt körűen működik.
    nem kívánok nekik rosszat, de örülnék ha elnyűgöznének, és nem az áraikkal tennék ezt.
    másik: jó, hogy van apple, megőrülnék ha csak droid lenne meg windos...
    inkább kétszer apple meg winfos mint droid, de kitalálhatnának valami tényleg menőt is...
  • Madve
    #5
    Rajzolt, vagy nem, de akkor is egy egykor igen csak innovatív telefonokat gyártó cég ötlete...
  • narumon
    #4
    Na nehogy már egy rajzolt koncepcióval gyere.
  • coolbboy83
    #3
    Még semmi pontosat nem tudni, de a flame már indul... Megyek a popcornért! Hajrá droidok!!
  • Madve
    #2
    Na már megint azt akarják elhinteni, hogy innovatívak egy koncepció gyenge másolatával?
  • goldmember
    #1
    ez a szarság már senkit sem fog érdekelni és az apple végre kifingatja magát.