6
 • Sajátvéleményem
  #6
  Szerintem a Tollnoknak elgurult a gyógyszere, a nagyságrendekkel baj lehet...
  Azt elhiszem, hogy nagy probléma a kiberbűnözés, (Nekem már a kéretlen reklám is az.) Mindenki a gyermekpornóval jön, de itt nem-sok köze van az internethez,
  mert nem hiszem, hogy Jancsi vagy Juliska ül az oviban a "kakaóbiztosbíztos"
  számítógép előtt és skype-ol, és a "Csúnya boszorkány megkéri, hogy vetkőzzetek már le" Ez nem valószínű... Hanem inkább bizonyos emberek (nevelők, szülők,emberrablók stb?) személyes kapcsolat révén szerzik be a filmeket, fotókat. Az internet csak közvetítő közeg. Amikor nem volt internet akkor is volt gyermekpornó. Az erre vevő aberrált állatokat kellene kiszűrni, a mi világunkból, de vannak más kultúrák is ahol ez teljesen normális dolog...

 • Cat #5
  Oké, akkor számold ki, hogy ha egy napra lehal az amazon angol honlapja az mennyi elmaradt hasznot jelent a cégnek. (Igen, ez kár, amire perelni lehet a hackert.)
 • nlght
  #4
  most csekkoltam le, 4-szer lehetne kifizetni belőle a teljes magyar államadósságot!!! (talán még maradna egy kis apró is fagyira)

  szóval vkiknek k***va magas az órabére
 • nlght
  #3
  tudod hány óradíj fér bele 290 milliárd euróba? ez irdatlan nagy összeg...
 • Cat #2
  Szerintem itt nem csak a konkrét ellopott összegre kell gondolni, hanem pl. egy tönkretett honlapnál sok informatikus túlórája is biztosan benne van, adatbázisokat kell újrarakni, esetlegesen ügyfeleket értesíteni a jelszóváltoztatásról, a kieső működés miatt forgalomcsökkenés van, amitől elesnek a haszontól... Hosszan lehetne sorolni mindazt, amit a betörés nélkül nem kellene végrehajtani.
 • nlght
  #1
  "az éves kár pedig eléri a 290 milliárd eurót" csak az EU-ban?

  itt vmi nem kerek... ha a híreket rendszeresen olvasva azt kapom az arcomba, hogy a legnagyobb "kiberbűnbanda" évi pár 10 milla eurót tett zsebbe bankszámlák fosztogatásával, akkor nehezen jön össze az évi 290 milliárd euró...

  ez megint úgy jött össze hogy pár bérfarok a közvetett károkat is meghatványozva hozzáadott még pár 10 milliárdot és amikor a sok az ügyben érdekelt milliárdos bankár és az általuk fizetett politikusok bólogattak a szép nagy számokat meglátva, akkor felmarkoltak egy raklap készpénzt (persze h az átlag ember adójából) ezért a megrendelt "munkáért"

  összegezve: ez már pofátlanság határán túl van...

  ui: ha valaki tudna nekem egy ilyen melót szerezni, ahol nagy számokat kell kitalálni közvetett károkra hivatkozva, akkor dobjon egy mailt, majd visszaosztom a fizum egy részét (becs szó!)