Problémát jelentenek a nyomtatókkal gyártható lõfegyverek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
igen egyik felét leírtad amire én is gondoltam.
a 3d nyomtató árát megmutatnám a professzornak és azután kérdezném meg vajon hány tizenéves birtokol ilyet? bûnözõket hagyjuk ki mert ha komoly ott van tõke is, és nem nyomtatóra fogja költeni tuti, megvannak a bejáratott módszerei :D
de mernék fogadni hogy a következõ 5 éven belül nem lesz elérhetõ áron tizenéveseknek a 3d nyomtató
a másik meg az, hogy szerintem AutoCAD ben vagy hasonló szaktudást igénylõ programokban rajzolhatnák le mit szeretnének gyártani, nem olyan egyszerû hogy letöltjük torrentrõl a halálcsillag.cad et...
a 3d nyomtató árát megmutatnám a professzornak és azután kérdezném meg vajon hány tizenéves birtokol ilyet? bûnözõket hagyjuk ki mert ha komoly ott van tõke is, és nem nyomtatóra fogja költeni tuti, megvannak a bejáratott módszerei :D
de mernék fogadni hogy a következõ 5 éven belül nem lesz elérhetõ áron tizenéveseknek a 3d nyomtató
a másik meg az, hogy szerintem AutoCAD ben vagy hasonló szaktudást igénylõ programokban rajzolhatnák le mit szeretnének gyártani, nem olyan egyszerû hogy letöltjük torrentrõl a halálcsillag.cad et...
Bármennyire is furcsa, de az usában nem vehetsz csak úgy pl. 10 deka ként. Semmilyen formában. A salétrom is törvényhez kötött, úgy mint a mûtrágyák, tehát a foszfor, kálium, nitrogén. Nem csak, hogy törvény szabályozza, de engedélyhez is kötött. Természetesen a tenorizmus miatt/óta. Ha Norvégiában is így tettek volna, a gyökér nem tudott volna robbantani. Merthogy mûtrágyával tette. Tippeket nem adok. :D.
Mintha nem lenne elég egy mûhely fémhulladékkal meg némi tudással hogy gyilkos lõfegyvert állítson elõ bárki puskapor nélkül is.
Különös hogy a t. professzor úr puskapor elõállítására nem talált leirást a neten, de fegyvertervrajzokat igen.
A fogyasztói társadalom három alappillére: a reklám, a tervezett elavulás és a hitel
Lehet a megoldás keresgélését ott kéne kezdeni, hogy miért lehet az USA-ban akár a sarki zöldségesnél(a répa és a sütõtök közötti polcon) lõfegyvert és éles lõszert vásárolni?
Nem! Szabályozzuk a puskaporhoz való hozzáférést, mert azt ugyebár marha nehéz elõállítani...
*facepalm*
Nem! Szabályozzuk a puskaporhoz való hozzáférést, mert azt ugyebár marha nehéz elõállítani...
*facepalm*
Idáig is csak az nem csinált/vagy szerzett tûzfegyvert, aki nem akart. Igaz, most a 3D nyomtatással lényegesen egyszerûbbé vált, de nem hinném, hogy a 3D nyomtató megjelenése megnövelné a pszichopaták számát.
A puskapor használata pedig csak egy módja a halálos lõfegyver készítésének.
A puskapor használata pedig csak egy módja a halálos lõfegyver készítésének.
Mert illegálisan marha nehéz fegyvert venni az usaban. Azért van olyan ritkán volt elítélteknél.
Az szerintem sokkal rosszabb, hogy kinyomtathatsz akár egy halálcsillagot is (max. kisebb alkarészenként)... :DDD
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Ami mondjuk jóval veszélyesebb, az ez:
http://www.youtube.com/v/59ttSwYNspw&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB
Mert puskaport aztán olyan baromi nehéz készíteni. Még az Egri csillagokban is benne van a recept, a hozzávalók meg könnyen hozzáférhetõk.
Most õszintén.. ha csak egy adott személyt akarnál megölni akkor bõven elég lenne egy lövés is, kit érdekel ha szétesik! Az ilyen eszközöket, megtervezed (ne hasonlítson valódi fegyverre), kinyomtatod, használod, majd nemes egyszerûséggel ledarálod, vagy egyéb módszerrel megsemmisíted. Tádááá kereshetik a hatóságok a fegyvert.
Lehet túl sok cyberpunk rpg-t toltam de ez az ötlet kb 2 percembe került a cikk elolvasása után.
Lehet túl sok cyberpunk rpg-t toltam de ez az ötlet kb 2 percembe került a cikk elolvasása után.
Ha jól emlékszem a Mythbusters -ben csináltak ezzel a módszerrel egy másolatot, egy - két lövés után szétesett.
All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill
3d-nyomtatótartási engedély is lesz, vagy fegyvernek nyomtatott tárgynak látszó tárgy?
Az a szomorú, hogy ilyen világban élünk, ahol ez valós veszély is lehet.
Magyarországon még csak-csak megérteném, de én úgy tudtam, hogy az USA ban könnyû fegyvert szerezni(pont most szigorítják), akkor miért kéne nyomtatni.
Az a szomorú, hogy ilyen világban élünk, ahol ez valós veszély is lehet.
Magyarországon még csak-csak megérteném, de én úgy tudtam, hogy az USA ban könnyû fegyvert szerezni(pont most szigorítják), akkor miért kéne nyomtatni.
És egy kiskanállal is lehet halat filézni...de most komolyan...nem túl paranoiásak?
eszembe se jutott, hogy ilyenre is alkalmas lehet
most már tudom!
XD
most már tudom!
XD