23
  • Tigristank
    #23
    Attól még, hogy állami, az nem jelenti azt, hogy támogathatják orrba-szájba. Malév-csőd, ismerős?

    Kína államformája kommunista népköztársaság. Az tény, hogy a gazdaságuk már nem a tervgazdaságra épül, különben nem itt tartanának. De ettől még kommunista ország, csak annak enyhébb változata jelenik meg náluk. Te tényleg ennyire hülye vagy, vagy csak tetteted? :D
  • Vaszilij Artyom
    #22
    Pedig a postát lehetne támogatni mert állami, ha meg nem akkor így jártak, hogy mindenki külföldről vásárol.

    Komolytalan : Te mi a büdös faszról beszélsz baszdmeg? Hogyan jön ide a Kommunizmus illetve Kínában mióta van kommunizmus ?! :D:D

  • Molnibalage
    #21
    West End méretű bevásáráló központban itton nem lehet normális pólót venni. Nekem nem sikerült... Kerékpár kiegészítő dettó. Röhejes, de a kis üzletekben - amik szintén egyedileg rendelnek innen-onnan (kurva drágán) - nagyobb a választék és jobb a minőség. Fel nem fogom, hogy kik vásárolnak plázákban. Drágán adják a gagyit van nincs is semmi...
  • #20
    ty captain obvious, ez itthon meg távol-keletről/re rendelve így van már kurvarég
  • mad mind
    #19
    No azért nem olyan rossz a helyzet ma sem. Sima légipostával most is itt van egy hét alatt Japánból csomag.
  • Yv@n
    #18
    Az 1-2 tételes vásárlás kínából emlékeim szerint egyszerűen vámcsalással jön. A csomagon feltüntetendő az értéke, mivel a vizsgálat felületes így nem igazán derül ki a dolog, egyszerűen a vám értékhatár alatti összeget írják rá az apró csomagokra.
  • kvp
    #17
    Kinabol egyebkent egyben hozzak az arut, majd csak az adott celorszagba erkezve bontjak szet kulon csomagokra. Igy a kina-eu tavot nagyjabol ugy teszi meg a cucc, mintha szenet vagy omlesztett rizst hoznanak. A maradek tav meg relativ rovid, foleg, hogy a keleteuropai elosztasi kozpont itt van nallunk pesten.

    A visszakuldest eddig is a legtobb helyen a vevo fizette. Tehat ha visszakuldte az arut, akkor vagy feladta sajat zsebbol, vagy az arbol levontak a visszaru dijat meg meg egy keveset kezelesi dijnak.

    Egyebkent a visszakuldesi dij helyett lehetne az, hogy ingyen van a visszakuldes, de dupla annyiba kerul a posta. Tehat mindenki kifizeti elore, az is aki nem fogja visszakuldeni amit rendelt.

    Eddigi legjobb tapasztalatom egyebkent Japanbol jott csomag. Itthon kineztem egy nagyon olcso learazott termeket egy osakai kis boltban. (nincs angol nyelvu oldaluk sem) Megvettem, kifizettem paypal-lal (szerencsere volt), reggel ment dolgozni a tulaj, nyitas elott feladta a helyi postan. Estere vonattal Tokioban volt a repteren, kovetkezo nap itt pesten, harmadnap reggel hozta a postas. Persze ez meg par eve a verseny utcai csomagelcserelo kozpont megszuntetese elott volt. Azota sokat romlott a helyzet.

    A posta egyebkent egesz jo teljesitmenyt hoz a tobbiekhez kepest. Az uj csomagszallito cegek ugyanis a postanal nagyobb csomagveszteseggel dolgoznak es ha elhagynak valamit vagy csak siman odaadjak a szomszednak, arra jaro hajektalannak, akkor is csak polgari peres eljarasban lehet oket karteritesre kotelezni, mivel a torvenyek szerint az ajanlott csomagot is csak best effort alapon kell kivinniuk, tehat ha van ra idejuk es barkivel alairatjak aki hajlando atvenni, nem csak a cimzettel. Igy az elore kifizetett (tehat utanvet nelkuli) csomagok ceg fuggoen kozel 50-100%-a tunik el szallitas kozben. Angliabol pl. ujabban csak a nyomkoveteses es ertekbiztositott csomagokat hozzak ki, minden mast nem kezbesit a jelenleg az angol postaval eppen szerzodesben allo ceg. Telefonhivasra azt mondtak, hogy ha nincs nyomkovetesi szama akkor nem tudnak felvilagositast adni, de a csomagot valoszinuleg megsemmisitettek, mert nem ment erte senki. Hazhozszallitast csak telefonos megkeresesre es a csomag azonosito megadasara vallalnak, de az sima csomagokon ugyebar nincs, tehat azokat ok soha nem fogjak kivinni. Ha nem tetszik perelje be oket a kinti felado, persze magyar birosagon. (neha kedvem lenne bekopogtatni az ilyen cegekhez par 'kozmunkassal', hogy a visszuk a sajat csomagjainkat, hivjanak tek-eseket vagy gardistakat ha nem tetszik valami, esetleg pereljenek be brusszelben)
  • passatgt
    #16
    én úgy tudom, hogy a dealextreme.com úgy tud postázni, hogy kg-ban számolják neki, egészen pontosan 85 dollár 1 kg csomag. Tehát 1 fülhallgató ami 2$-ért van mondjuk(amit nyilván nagy tételben, pár centért szereznek be kínában) csomagolással együtt max 0,1 kg, tehát kijön belőle 850 darab feladva, ami $-ban 1700, ebből lejön a $85 posta és még így is bőven van rajta haszna:)

    egyébként észre lehet venni, hogy a nehezebb dolgok viszonylag drágák dx.com-on is, néha még drágább, mint itthon, itt már kompenzálniuk kell a postán különben nem érné meg
  • caius marius
    #15
    Komolytalan ez a válaszod. Mi köze a kommunizmusnak az occó postához?
    Kínában nem a komcsik miatt van occó posta, hanem a gazdaságot támogatandó.
  • Komolytalan
    #14
    Ne sírjuk vissza a kommunizmust. Az a világ elmúlt, a központilag szabályozott áraival, meg béreivel, meg 100%-os foglalkoztatottságával együtt. Aki a 80-as évekre se emlékszik vissza, az ne vágyjon vissza az 50-es évekbe.
  • Tetsuo
    #13
    Nincs ingyenes szolgaltatas. Ami uzemanyagba es mas eroforrasba kerul, az miert lenne ingyen?
    A kinai postat valoszinuleg a kinai allam tamogatja es valoszinuleg azert, hogy megnagyobb piacot szerezzenek a kinai kereskedelemnek. Europaban mar allam nem tamogathat cegeket, mert az ellenkezik a szabad piac, a kapitalizmus torvenyeivel. Emiatt lett vege a Malevnak es meg sok europai cegnek.
  • drzen
    #12
    Azt is figyelembe vettem. Ezért írtam amit írtam.
  • Vaszilij Artyom
    #11
    Az lehet, csak azt nem veszed figyelembe hogy ők nem 1000 meg 2000 km ről küldik hanem 7000-10000 és átmegy rakás országon és mégis ingyenes a posta...
  • drzen
    #10
    Meg tudja oldani, de akkor neked 16 árát kell dolgoznod minimális összegért enyhén szólva is embertelen körülmények között. Pont ahogy nekik. Ingyen semmi nincs.
  • Vaszilij Artyom
    #9
    és ez egyedül európa hibája, mert ha Kína meg tudja oldani a szinte ingyenes postát akkor nekünk is meg kellene eun belül
  • Komolytalan
    #8
    "Már most is agyrém, hogy egy 1000 foritos tételért vagy kifizetsz 2000 forintot a futárnak,"
    Mert te elvinnél mondjuk 1000 Ft értékű üres PET-palackot, Szombathelyről Békéscsabára, olcsóbban? A szállítás elsősorban nem érték, hanem méret és tömeg arányos.

    "vagy ha a Magyar Postára bízod, akkor 80% eséllyel egyszerűen ellopják, de a legjobb esetben is neked kell a postán sorba állnod érte, mert a kikézbesítés kimerül annyiban, hogy bedobnak egy értesítést, akár otthon tartózkodtál, akár nem."
    Művelődjél: postai díjszabás .
    2000 Ft-ba az értékbiztosításos, garantált 1 napos kézbesítésű csomag is belefér. Általában nem így szokták feladni a netes boltokból a termékeket. Egyre többször fordul az elő, hogy megrendelek valamit a DHL-től, az elhozza Magyarországig, de itt már nem érdemes neki kézbesítenie, így inkább postára adja. Egyébként egy postai csomaghoz alapban jár UPS szintű (DHL-étől mérföldekkel jobb) csomagkövető, vagyis csomag nemigen veszhet el. A tartalma igen, de erre jó az értékbiztosítás. A házhoz kézbestés alapszolgáltatás, vagyis ha a postás nem kézbesíti - van ilyen - akkor panaszt lehet tenni a posta.hu oldalon (én is tettem már, azóta kézbesíti, igaz a kézbesítő is lecserélődött). Egyébként ha megvan a csomagod azonosítója (normális webshop ezt megmutatja, miután postázta), akkor erre hivatkozva nekem simán megadták a futár mobil számát, akivel meg tudtam beszélni, hogy mikor jöjjön, mert mikor vagyok otthon.

    "Az pedig már hab a tortán, hogy ha Kínából rendelsz, akkor ingyen van a posta, míg ha a szomszédból, akkor levesznek 2000 forintra."
    Benne van az árban. A sok lépcsős kereskedelem árrései viszont hiányoznak, ahogy a garanciád sincs ez esetben, tehát annak az ára is hiányzik. Az más lapra tartozik, hogy egy 1USD-s fülhallgatót is elküld ingyen - ezen ő nyilván bukik, minimum 20-30 USD-t. De te 1 USD-s fülhallgatót veszel, más meg 1000 USD-s műszaki kütyüt, azon meg többet fog nyerni a 20-30 USD-nél, jóval.
  • Palinko
    #7
    én már mifelénk is észrevettem hogy nincs választék a boltokban. élelmiszerből is mindenhol ugyan azok a gyártók, importőrök vannak stb.
  • Tetsuo
    #6
    Na igen. Ez oli meg az europai kereskedelmet.
    Angliaban millios nagyvaros alatt mar nincs is bolti valasztek, mindenhol ugyanaz a nehany marka. Netrol rendel a tobbseg, annak tobbsege pedig Kinabol, mert lenyomjak az angol boltokat.
  • Palinko
    #5
    nyilván benne van az árban, de megnézed más ipkel nem változik az ár lakhelyedtől függően. és még így is sokkal olcsóbb mintha boltba besétálnál és ott vennéd. tuti nem ingyen dolgozik a posta ott se, de hogy valami hihetetlen olcsón az biztos. lehet valahol fülhallgatót 1$ ért rendelni és elküldi ingyen. itthon még levelet se nagyon vinnének el ennyiért, emitt meg még terméket is kapsz :D
  • Palinko
    #4
    hogy csinálják a kínaiak ezt az ingyen postát? legtöbb dolgot onnan rendelem már én is, mert az egy dolog hogy ötöde néha az ár az itteninek, de még a szállítás is ingyenes :D eddig megjöttek a dolgok, bár a csomagkövetés néha érdekes, de még az is működik olyan low budget módon :D
  • hartmano
    #3
    Előző: na érdekesen gondolkodsz,de eddig is neked kellett megfizetni,ha elállsz a vásárlástól.
    http://europa.eu/youreurope/citizens/shopping/online-shopping/returning-unwanted-goods/index_hu.htm
    Gondolkodj. Nem azért veszed meg a neten,mert ingyen visszaküldheted,ha nem tetszik. Azért veszed meg mert a bolt olyan messze van,hogy sokba kerül odamenni (időben és pénzben is) esetleg nem is érnél oda nyitvatartási időben. Szóval nem tudom mi itt a gond.. A kínai téma meg persze, ingyen..(semmi sincs ingyen) max benne van az árban.
  • Magiszter
    #2
    Én USA-bol rendeltem anno. 3 nap alatt itt volt a termek és meg a vámot is visszatéritette a cég akitől kaptam. Ellenpélda mikor vidékre rendeltem Pestről kb 50 kilométerről. Egy hét alatt jött meg 5000 forintos plusz költséggel, mert annyiba hozta a dhl.
    Ha tehetem most már külföldről rendelek. Hamarabb és olcsóbban megkapok elég sok mindent.
  • asgh
    #1
    Ez nálunk kb. a netes kereskedelem végét jelenti. Már most is agyrém, hogy egy 1000 foritos tételért vagy kifizetsz 2000 forintot a futárnak, vagy ha a Magyar Postára bízod, akkor 80% eséllyel egyszerűen ellopják, de a legjobb esetben is neked kell a postán sorba állnod érte, mert a kikézbesítés kimerül annyiban, hogy bedobnak egy értesítést, akár otthon tartózkodtál, akár nem.
    Ez már így is a tizedére szorítja vissza itthon a netes vásárlást, ha ezek után a visszaküldés díját is hozzá kell adni, akkor egyszerűen semmi értelme nem lesz netről rendelni.
    Az pedig már hab a tortán, hogy ha Kínából rendelsz, akkor ingyen van a posta, míg ha a szomszédból, akkor levesznek 2000 forintra.