8
Mass Effect Trilogy kiadás FAQ
  • Plityu
    #8
    kérdés Mass Effect 3-nak a Genesis 2 miért nem indul el? Telepitve van indulnia kéne a kezdés elött szerintem
  • Harbinger
    #7
    Pedig azt tartalmazza talán a legtöbb plusz anyagot ME Wiki lista.
  • sublimaze
    #6
    :/ dettó
  • Fehercsoki
    #5
    EA....
  • tigeroo
    #4
    még megértem hogy a középkorban új pénznemeket és ilyen-olyan fityfene váltókat hoztak be és ezzel húzták le a jónépet, dehogy a bioware "pontokkal" (mint saját pénznem a webshop királyságukban) csinálja ezt 2013-ban... pfejj...
  • Szabi84
    #3
    basszus pedig terveztem megvenni ps3-ra:S
  • DanielT
    #2
    Korrekt összefoglaló erről a gyalázatról, ahogy jelenleg kinéz a kiadások helyzete.

    Remélhetőleg egyszer kijön egy mindent tartalmazó verzió, ahol nem kell kódokkal szarakodni és összetákolni a hiányos játékot.
  • Harbinger
    #1
    Ezt a topicot amolyan Mass Effect Trilogy FAQ-nak szánom. A többi Mass Effect topicba többen írnak, kérdeznek a Trilogy kiadással kapcsolatban és gondoltam egy külön topickal talán pár egyszerűbb kérdést megválaszolhatok. Jómagam nem rendelkezem ezzel a kiadással, így csak az ismert tényekre támaszkodok, valamint a részletes ismereteimre a szériát illetően.

    Mit is tartalmaz a Mass Effect Trilogy?
    A 3 részes pack természetesen tartalmazza mindhárom játékot, a 3-hoz egy Online Pass is jár, mely a többjátékos módot aktiválja. Valamint az 1-es játék a két megjelent DLC-t is tartalmazza a Bring Down the Sky-t és a Pinnacle Station-t. A 2 a Cerberus Network kulcsot, amit a BioWare Social Network-ön kell aktiválni és elérhető vele 5 ingyenes DLC. A 3-hoz az Online Pass (lásd részletesen lentebb) jár, ami a többjátékos módot aktiválja, valamint szabad hozzáférést az eddigi 4 db multis DLC-khez.
    A PS3 kiadás ettől több mindent tartalmaz, ott jár a 2-hez az OVerlord, Kasumi Goto - Stolen Memory és a The Lair of the Shadow Broker DLC-k valamint pár exkluzív fegyver DLC.

    Mi a Cerberus Network, Online Pass?
    Röviden és magyarul az EA védelme, hogy ne használt játékkal játsz, hanem újjal (és eredetivel). A Cerberus Network kód aktiválható a Bioware Social Network-ön és letölthető vele 5 db DLC a ME2-höz: Zaeed: The Price of Revenge, Hammerhead, Normandy crash site, Cerberus armor és shotgun, Arc Projector.
    A 3-hoz járó Online Pass hasonló elven működik, de ehhez nincs külön kód, szimplán jár minden új példányhoz. Ezt teszi elérhetővé a többjátékos módot és az ehhez járó ingyenes DLC-ket.

    Miket nem tartalmazz a Mass Effect Trilogy?
    Sajnos eme gyűjtemény közel sem teljes. Főkép a 2, melyhez nem kevés DLC készült, nem tartalmazza a Mass effect Trilogy! A 2-höz 4 db sztori alapú, 5 db fegyever és páncél kiegészítés, valamint 1 interaktív képregény. A 3-hoz a From Ashes, Leviathan, Oemga DLC-k jelentek meg valamint 3 fegyver és páncél bővítés, a co-op módhoz járó DLC-k ingyenesek!
    Részletesn a 2 DLC-i: http://social.bioware.com/page/me2-dlc
    Részletesen a 3 DLC-i: http://social.bioware.com/page/me3-dlc

    Mik a BioWare pontok és hol lehet venni őket?
    A BioWare Points (pontok) a BioWare DLC-hez kitalált váltó - akárcsk az Xbox/LIVe-hoz a MS pont. A lényeg, hogy a további DLC-ket ezekért a pontokért vehetjük meg. A pontokhoz több módon is hozzájuthatunk. A legtöbb hazai PC-s üzletekban kapható 1600 pontot tartalmazó kiadás, senkit ne zavarjon meg a Dragon Age és Mass Effect 2 borító, a 3-hoz is tökéletesen jó! A kódot a Bioware Social Network-ön lehet beváltani, majd ott lehet megvenni a kívánt DLC-t a 2-höz, a 3-hoz csakis az Origin rendszerén keresztül érhetjük el!
    A pontokat a BSN-n is megvehejtük dollárért, ami ára változó 400-560-800-1200-1600 pontok vásárolhatók 5-7-10-15-20 dollárért. Az Originen is elérhető, de ott a shopban 800 és 1600 pont van 8 és 16 euróért.

    Milyen nyelven elérhetők a játékok?
    Kizárlóag a 2 tartalmazz hivatalos magyar feliratot. Az 1 anno nálnuk a CDProjekt jóvoltából volt magyar feliratos, de a mostani kiadás az EA-től származik. Sok webshop tévesen írja, hogy az 1 és 2 játékok is tartalmaznak magyar feliratot, ez sajnos hibás infó!

    Mi az a Origin kliens és miért kell?
    Az Origin az EA kliens szoftvere, melyen aktiválhatjuk a legtöbb EA játékot, letölthetjük vele és frissíti is őket szükség szerint. Támogatja a magyar nyelvet és bárki, aki játszott már EA játékkal használhatja azzal az accounttal is. Elvileg mindhárom játék aktiválható a kliensen. A 3 csak az Originnel együtt működik, mindenkép ott kell aktiválni és futni kell a játékkal. Az 1-2 esetében mellőzhető. Az Origin ezenfelül a játékmentéseket is tárolja, ha azt úgy kívánjuk.
    A Mass Effect 1 meglehet nem aktiválható az Originen, ha ilyen probléma adódik érdemes a supporthoz fordulni live chaten (angol nyelvű) vagy e-mailen magyar nyelven is).

    Mi a Galaxy at War és mi plsuzt add a Mass Effect 3 co-op módja?
    A Galaxy at War kihatással van az ME3 single-jére, a galaktikus készültség emelhető vele az alap 50%-ról 100%-ra. Ehhez megfelelő mennyiségű kört kell sikeres teljesítenünk. Egyébként ez nem kötelező és a legutóbbi patchek után a játék maradéktalanul élvezhető a többjátékos mód nélkül is.
    Az ME3 co-op módja egy survivorra hasonlító csapatjáték 1-től 4 főig, melynek érdekessége, hogy szinte minden ismert fajjal játszható, rengeteg fegyverrel és egyéb fejlesztésekkel felvértezve. Új fegyverek és karakterek a játékban gyűjtött pénzért unlockolhatók ún. reinforcement pack-okból. Ezen packok tartalma változó.

    Mi az Extended Cut?
    Az Extended Cut egy ingyenes DLC, mely a Mass effect 3 végét hivatott bővíteni sok rajongó kérésére. Ezen téma nagyon spoileres, így ettől többet nem írhatok!
    A játék ezen DLC nélkül is játszható.


    Figyelem, fontos!
    A BSN-re ugyanazzal az e-mail címmel lépjünk be, amellyel a játékokat és az Origint is hasznájuk. Ez a DLC-k aktiválása végett fontos.


    Ezek csupán pár, alapvető információk a Mass Effect játékokról. Bármilyen egyéni kérdésre ezen topcikban adunk választ.

    Hasznos linkek:

    BioWare Social Network
    Origin
    Mass Effect honlapja
    Mass Effect 2 honlapja
    Mass Effect 3 honlapja
    N7 HQ ME3 co-op stats
    EA Támogatóközpont