30
  • narumon
    #30
    Nod egy ilyen ellenőrzéshez kell kb 15kbyte adatot küldeni. Szerintem nincs az a net amin ez ne menne át. Nem online játékról beszélünk.
  • narumon
    #29
    Az milyen szolgáltató már ahol 2 napig nincs net? Pista bácsi internet kft vagy mi?
  • narumon
    #28
    Előszőr nekem is durvának tűntek a korlátozások aztán elgondolkodtam.

    1, Soha nem vettem még használt játékot - szóval ezen nem is aggódom tulzottan
    2, Az állandó net miatt "rinyálók" azért azt észrevették már, hogy regneteg dolog épül erre? Thome TV - net nélkül nincs. DigiTV kábel, net nélkül nincs tv, stb. Szerintem ez pont olyan lesz mint nálam pl a kártyaszerós tv, kb 10-15mp-ként kéri le a kódot netről, ha elmegy a net akkor ott van az a 15mp amíg visszajöhet. A játékot is így tudom elképzelni 1 percenként csinál egy ellenőrzést pl. Bármilyen ótvargagyi net elég jó hozzá.
  • alien47
    #27
    És mi van akkor, ha a szolgáltatónál hiba van és nincs NET 2 napig?

    Akkor ne használjam a méregdrága konzolom?
    Elmehetnek vizet gereblyézni ezek a tuskók a micro_fostnál!!
  • Cumshot
    #26
    Remek. Akkor tovabbra sem veszek konzolt, se jatekot hozza.
  • cateran
    #25
    Az allando netkapcsolat, de foleg a nincs hasznalt jatek meg nyugaton sem palya
    ..(angliaban pl a nagyobb varosokon kivul szinte lehetetlen normalis netet szerezni...a BT -ami a legelterjedtebb videken- hihetetlenul szar. Fossa szurt adatforgalom megfejelve a csucsidos "lumbagos csiga szembeszelben" sebesseggel.... A konzolos gammak pedig itt is dragak (persze veszik, de a viszonylag nagy szamok nagy felvevopiaccal tarsulnak. Greater Londonban elnek annyian, mint MO.-on...)
  • Csacsis
    #24
    Mondjuk ha megfizethetőek lesznek a gammák xboxra támogatom a Microsoft "csak újat vegyél és tőlünk" politikáját. De ha maradnak megfizethetetlen kategóriába, akkor megtarthatják az egész cuccost, én meg vásárolok PC-re Steamről mert valahogy ők nincsenek elszállva az árakkal. Sőt! (pár száz forintért most vettem deus ex -et pl).
  • Csacsis
    #23
    Mondjuk az a kérdés, hogy mi számít lopásnak. Hogy te másolt cuccokat futtatsz a boxon, hogy használtan megvettet vagy az, hogy a legolcsóbb legótvarabb xbox játék is 4-5000 Ft-nál kezdődik. A live előfizetésről nem is beszélve.
  • Ender Wiggin #22
    online játék volt...
    de az ubi rosszabb, ott már az induláshoz is kell net. anélkül szevasz.
  • Loverman
    #21
    asszem már nem veszek X360-at, megvárom az újat, úgyis valószínűleg visszafelé-kompatibilis lesz majd ez is, szóval játszhatok 1-2 régi címen, meg az újakon. Aki meg warezolni akar, maradjon a pécénél (nem látom más okát miért sírna egy gamer a folyamatos netkapcsolat miatt)
  • TokraFan
    #20
    Ezt továbbra sem értem...
    A Steam-es játékokhoz nem kell netkapcsolat, hacsak nem massive multiplayer a game... Normál játékokat le kell tölteni, aztán váltás OFF-LINE módra, és soha többé nem akar felmenni a netre. Ennyi.
  • TokraFan
    #19
    Nem hinném, a Steam-ben van OFF-line mód. Net csak addig kell, amíg letöltöd a játékot. Itt arról írnak, hogy folyamatos netkapcsolat kell, ha leáll a net, nem tudsz játszani. Nos, ha ez igaz, nem sok jövőt jósolok a konzolnak.
    Ami nem is lenne baj, legaláb visszatérnénk a PC-hez, és talán végre elindulna egy pozitív folyamat mely a buta, 3 gombos agyatlan játékoktól visszavezetné a srácokat az értelmes, komoly, valódi kihívást jelető játékok felé, melyeket csak PC-re lehet írni.
  • FoodLFG
    #18
    Egyébként ha jól emlékszem John Carmack a 2012-es QuakeCont már augusztusban úgy kezdte, hogy nem mondhat semmit az új konzolokról. Szóval... xD
    Ha vasuk akkor még nem is volt, de már akkor tudták, hogy mi lesz benne.
  • FoodLFG
    #17
    Jó lesz ez nektek gyerekek, ne aggódjatok. XD
  • Ender Wiggin #16
    nem a netkimaradással van a gond, hanem a szerverelhasalással. ubisoft, steam nálam már volt, hogy nem működött, aznap nem tudtam játszani. meg aztán, a notebookot viszem magammal és nem mindenhol van net (például a hétvégi házban, ahol még mobil térerő sincs), ott nem tudok játszani. ez elég ciki. az accounthoz aktiválás is náci faszság. az évek során elfejti az ember a nicket vagy szimplán idióta a rendszer, mint a Live, pl. aminek még normális segélyszolgálata sincs. ilyenkor pedig az kívánom, hogy bárcsak inkább letöltöttem volna, de én hülye 10 ezreket adtam a játékért, amit nem adhatok kölcsön a haveromnak, ha eladom, akkor egy nagyon kellemetlen procedúrával tudom csak megszüntetni az aktivációt stb.
    minazon által az nem rossz dolog, hogy ha egyszer aktiválva lett, onnantól már el is dobhatom a DVD-t, mert a neten mindig elérhető és még gyorsabban is telepszik, mint lemezről...
  • Magnum PI
    #15
    Nem lenne gond azzal, hogy nem lesz használt játék ha nem 15k lenne egy jó játék hanem 5-6k. Egyébként már így is azt mondják a konzoloknak nincs nagy jövőjük mert átveszik a helyüket a mobil megoldások.

    A netről meg annyi, hogy most aki vesz egy 100k-ás konzolt annak csak van tán nete is. Egyetlen gond akkor van ha netkimaradás van, de én hirtelen nem is tudom mikor volt nekem olyan. Igazából nem értem mi a problémája az embereknek a folyamatos netkapcsolattal. A wow-hoz is az kellet mégsem sír senki.
  • zola2000
    #14
    Az wiiut ott szúrták el, hogy korán kiadták a gépet, néhány porttal aztán ... semmi. A tényleges húzócímek csak most fognak jönni, meglátjuk hogy pár olyan húzócím mint a zelda wind waker hd, xenoblade 2, shin megami tensei x fire emblem, monster hunter 3U, dragon quest 10 (európai-amcsi kiadás), meg valami metroid egy árcsökkentéssel megtámogatva, aztán beindul az is mint 2011 vége után a 3DS, szerintem nem kell aggódni miattuk, főleg hogy a japán piacot a nintendo tartja a kezében a 3DSel ( http://www.gamer365.hu/show-article.php?id=19169&news ami így néz ki, és ezek csak heti adatok )

    Egyébként ezen már azért látszik hogy direkt wiiura készül:
  • kékherceg
    #13
    Nem tűnik megkerülhetetlen védelmi rendszernek, valószínűleg, elég hamar fel lehet majd törni.
  • Molnibalage
    #12
    Furcsa, mert külföldi szimes fórumokon szoktam látny rinyálni jenki, kanadai és más nyugat európai fickókat is, hogy nekik nincs pénzük 1000 dolláros PC-re. Ez annak fényébe elég vicces, hogy ott a tescos árufeltőltő fietése kb. 2-3 szorosa az enyémek, pedig itthon egyáltalán nem rossz pénzért melózok, mint mérnök...
  • Narxis
    #11
    És? Ne a magyar piachoz viszonyítsd, külföldön nekik minden szaréhugyé van.

    Am. meg állhatna egy fickó a konzolok elé és hugyozhatna az összesre akkor is megvennék. A többség nem tudatos vásárló, megveszi és majd utána mérgelődik ha baja van vele, a másik meg, hogy pénzügyileg náluk ez nem kiadás. Külföldön úgy fogy a Galaxy S 3 és az aktuálisiPhone mint nálunk a ZTE Blade.
  • NEXUS6
    #10
    Lehet, hogy sok pénzt fognak költeni a reklámra, sőt biztos, de a korábbi konzolgenerációkat nézve a kiadás előtt már 1 évvel demózták, promózták a gépet. A PS2 esetében, aminek a sikerét talán még a Wii sem érte utol, ráadásul a megjelenés először csak Japánra korlátozódott és egy bő félév múlva került csak sorra Amcsi, meg Európa!

    Februárban demózzák a PS4-et, és karácsonykor/novemberben meg már a boltokban lesz? Hmm. Persze egy PC szerű gépről van szó mindkét esetben, sokkal kevesebb egyedi alaktrésszel, mint az előző generációban. Tehát a gyártás könnyebben megoldható.

    De ha ennyire PC-szerű, akkor miért ne vegyenek az emberek inkább egy PC-t? Vagy is miért adjanak ki valszeg nemkevés pénzt erre a gépre? A korábbi konzolgenerációk mellé odarakták mindíg a szuperkompjúter-konzoldobozban legendát, amit azért a HW is valamilyen szinten, ha más nem, az egzotikussága miatt igazolt.
    Szerintem a WiiU-ból kiindulva marhára nem fognak állni a sorok, vagy inkább csak a jelenlegi konzolok miatt, főleg ha mondjuk az újra való tekintettel árcsökkentés lesz.

    Technológiailag, és az eddig kiszivárgott specifikációk is csak megerősítették, nem lesz ez a generáció akkora előrelépés, mint az előzőek voltak (PS esetében ez mindíg kb 20X számítási növekedést jelentett). Ha viszont kisebb az előny, akkor az átlagember miért ne egy olyan konzolt válasszon, ami mögött X ezer cím áll, szemben egy kicsit csicsásabb csupán pár játékot felvonultató, a régével abszolút nem kompatibilis, sőt esetleg használt játékokat sem futtató újjal!?

    Ezt ráadásul még ronthatja az olyan apróság, hogy a pletyik szerint a GTAV pl mindkét generációra ki lesz adva.

    A Sony-nak valami eszméletlen agydurrantós produkcióval kell a bemutató során előállni, ha sikert akar, különben megy ő is a levesbe, mint a Nintendo.
  • JaSoN HuNTeR #9
    Nem 100%os a hír szerintem.
  • NovaTerra
    #8
    Hogy ne tudnák felépíteni karácsonyra. Már most is mindent nextgen konzollal kapcsolatos dolog hírértékű és minden oldalon ott van.
    Ha meg bejelentik, elkezdik reklámozni teljes erővel. Japánban One Piece és Naruto közé berakják a PS4 reklámokat és fél japán látja.
    USA-ban ugyanez, csak ott NFL monday night közben.
    Állni fognak a sorok, ahogy eddig.
  • NEXUS6
    #7
    Egyetértve az elöttem szólókkal csak anyit fűznék hozzá, hogy a 2 cég a nagy titkolódzással szerintem önmagát xopatta be. Ha tényleg karácsonykor akarják megjelentetni, akkor addig eccerűen nem fog felépülni a hájphullám, senkit nem fog érdekelni, ahogy a wiju is csak döglődik, feltéve persze ha el is akarnak egyáltalán adni belőlük.
  • mousee
    #6
    Én is filóztam nextgen konzolon, de így esélytelen, főleg az állandó netkapocs miatt. Szerintetek milyen szinten lesz intenzív qanyázás, amikor a játék közepén pillanatra szakad a net, és megy az egész a levesbe? Nane...

    Meg a bound to acc játékok se viccesek. Oké, steamen is így van, de ott szaré'hugyé' mennek a játékok, a konzolos játékok árai pedig sosem arról voltak híresek hogy olcsók...
  • culas25hc
    #5
    Pedig én eddig inkább konzolpárti voltam, de hogy állandó net kell és nem lehet használt játékot venni... ez nagy idiótaság. Remélem valami kamu hír csak. A játék másolást mindig elítéltem, de a lopás és a használt áru eladása között azért van különbség... Ennyi erővel adhatna ki a Mercedes is autót beépített bombával, ami felrobbantja magát, ha használt autó piacra kerül.
  • NovaTerra
    #4
    Pont úgy működik majd, mint a steam meg origin és a többi. Beregisztrálod a játékodat, és utána nem tudod eladni. De te bármikor játszhatsz vele.
  • KopaszIsten
    #3
    Jól mondod. Ilyen feltételek mellett hülye aki konzolt vesz. Pl. mi van, ha letörlöd a játékot, aztán újra elővennéd, de nem enged játszani, mert már érvénytelen a kódod, stb...
    Azokat szopatják (és végső soron ezzel magukat is) akik megvennék a játékokat. Azt érik el vele, hogy még kevesebben fognak játékot (és végső soron konzolt) venni.
    Soha nem volt konzolom, de ahogy nézem most már nem is lesz.
  • NovaTerra
    #2
    "Már készülnek a következő generációs játékok"

    Tényleg? Én meg azt hittem majd megveszem a következő ps-t és vagy xbox-t, aztán majd leteszem és három év múlva majd elkészül rá az első játék.
  • Jagdgeschwader
    #1
    Folyamatos netkapcsolat, egyszer használatos játékok... Egyszerűen szuper! Pár hónapja még vacilláltam, hogy megérné-e pénzt kiadni egy új Boxra, de a fentiek fényében rájöttem, hogy lóf*szt!

    Köszönöm az észhez térítést Microsoft!