34
  • goldmember
    #34
    A jóisten fonjon kalácsot a farkamból, ha csak arra gondolok, hogy ilyet vegyek.
  • Jakuza001
    #33
    Ettol meg ravetodhetsz az almakukacra. :P
  • narumon
    #32
    Nyilván.
    Várj? Akkor olyan alma logós notim miért nincsen? Nem vagy te egy kicsit paranoiás.
  • Jakuza001
    #31
    Es egybol raugrana a belole kikandikalo kukacra. :DDDD
  • zola2000
    #30
    Nekem meg olyan bajom van, hogy a csempés programok egyszerűen nem akarnak elindulni, megnyitnám, és semmi vagy csak percek múlva indulnak, tehát az a része lehet hogy tényleg xar ... de nem érdekel, nem keresek megoldást, mert csempét nem használok az asztal rész meg gyorsabb mint a win7.
  • sanyicks
    #29
    ezt gondoltam. De ha alma lenne rajta, mindjárt más lenne :D
  • MsUser
    #28
    Több mint 4 hónapja fut a gépemen a Win 7 zökkenőmentesen kikapcsolás nélkül a futó alkalmazások száma megszámlálhatatlan, és nem lassul semmi gond, Xp-vel ezt sosem sikerült elérni. De talán nem is volt alatta ilyen vas. A Win 8-at tegnap telepítettem 2 Laptopra és meglepően jól mentek, gyorsak és könnyen frissült a nyelvi pack is, gond nélkül futnak az Online tartalmak folyamatosan, szóval semmi negatív tapasztalat. Nekem kicsit erősebb a laptopom, teljesítményben és értékben is mint a cikkben szereplő DELL, az akkumulátor idő meg nem egy nagy szám, viszont a kijelzője az jó lehet.
  • Jakuza001
    #27
    Ez lenne a legjobb ok ? Mindjart szaladok es beruhazok egybol haromra.
  • narumon
    #26
    Ejjaj ez nem kicsit randa :o
  • Tinman #25
    Szánalmas ár.
  • chuky123
    #24
    Ok a keret fém.(nem olvastam végig a cikket sorry)
  • chuky123
    #23
    fél millás ár meg szerintem pont hogy inkább elriasztja az embereket a win8-tol. Itthon biztos. Amúgy elég gagyi hatása van ennek a laptopnak így első ránézésre. Gondolom az a keret se fém pedig ennyi pénzért már az dukálna. Munkára ez szerintem használhatatlan az biztos. Max bohóckodásra, feltünésü viszketekségü, ki ha én nem embereknek ajánlott, de azok meg inkább macbookot vesznek mivel annak nagyobb a preztizsértéke. És még a kijelzője is kicsi FAIL
  • Petka
    #22
    Kövezzetek meg, de én tök jól elvagyok a 8-al. Igaz a csempés felületet én sem nagyon használom, de különösebb problémám nincs vele. A régi startmenüt egy kis okosítással vissza lehet rakni. :) Nem mellesleg atomstabil és atomgyors, bár én nem játékra, hanem leginkább zeneszerkesztésre használom, de az is igencsak erőforrásigényes időnként. Nálam jobban kihasználja az SSD winyó adottságait, mint a 7.

    Amúgy a cikkben említett gép annyira nekem sem tetszik. Nemigazán látom értelmét az érintőkijelzőnek. De most komolyan írja már le valaki, hogy mire használná legszívesebben! Ja és miért lehet kényelmesebb az egér/touchpad, bill. kombónál? Hülyét kapok, ha valaki azt mondja, hogy könnyebb vele ágyból facebookozni... :D

    OFF: a régi laptopom (MSI VR600X) egy win xp-vel 90 napot üzemelt folyamatosan, mire berottyant, de csak újra kellett indítani. A következő progik futottak rajta:

    Weather Display (időjárás állomás kezelőprogramja) - Percenkénti adatmentés és grafikonok generálása
    Időkép Uploader
    Icecast server
    NGINX server
    Streamripper (folyamatosan rippel egy netrádiót)
    FTP szerver
    VNC

    Szóval kíváncsi lennék arra, hogy a mai gépek hozzák-e ezt a stabilitást egy win7/8 esetében.
  • mousee
    #21
    Hát, ha ez a kütyü a legjobb ok a windows8-ra, akkor nekem tuti kimarad a későbbiekben is. Kapásból a win8 eléggé elcseszett koncepció, de ezt már kitárgyaltuk jó pár topikban, szóval akkor jöjjön ez a gép:

    Forgatható kijelző... Talán még jó dolog is lenne, csak nem felejtsük el ennek a hátulütőjét: Előbb vagy utóbb elfárad az anyaga, tippre 2-3 év rendszeres használat után majd hullik szét, recseg ropog, örülsz ha egybe van. Plusz a cikk írja, hogy a szerkentyű elég lassan fogja fel ha forgatják, mert ratyi a giroszkóp.

    Bill: Hol az í? Pici enter. Oké, angol kiosztás, nekem nem gyerebe, de ez egyéni. Pirospontos mondjuk a világítás, sötétben nagyon kellemes kis extra.

    Tapipad: Csak alul érzékeli a kattintást, pedig nincsenek külön gombjai. Nálam ez is negatív, bár gondolom a dupla koppintást érzékeli, és a legtöbben úgyis így használják, szóval nem tragédia.

    Szegényes I/O: Se dokkoló esély, se ethernet, 2 usb is elég vékony, bár belegondolva én se használok a laposnál egyszerre 2 usb-nél többet. De ennyi zsetonért nyugodtan adhattak volna többet is.

    Összességében: Ez egy korcs, ami szerintem kb semmire sem jó, azon kívül hogy 1 hónapig nagyon menőn néz ki, oszt annyi. Táblának nehéz mint a dög, keveset bír akksiról. Munkaállomásnak jó lenne, de arra meg mi a tökömnek kiszórni fél misit, ha töredékéből lehet venni arra megfelelőt, sőt, akár sokkal erősebbet is.
  • Omega
    #20
    Szerintem legalább 2 dolog kell egy jó laptoba:
    start menü
    legalább 14 colos kijelző
    Ez így nem ok.
  • end3
    #19
    De hát as ASUS-on legaláb van (ha 100-as is) ethernet, ezen a "szörnyszülöttön" meg még az sem.. Jól meg kell még azt gondolni! A hinni lehet a híreknek, a DELL az utóbbi időben nem virít olyan fényesen.
  • hunwhite
    #18
    Csak én vagyok ezzel úgy, hogy igen bután néz ki ez a cuccos???
    Azért fél milláért többet várnék...
  • end3
    #17
    Éppen tegnap futottam bele abba, hogy egy NET keretrendszer 4. 0-át igénylő programot a jó égnek sem tudtam a 8-asra telepíteni. Telepítő a keretrendszerre hiányára hivatkozva leált. Ráadásul a 4.0 alapból ott virit a helyén, ahová a 8-as telepítésével felkerül. Azután a Flash frissítés mondott csütörtököt, az IE-n, ott az Adobe telepítője dobta el magát, valami kompatibilitási telepítést szorgalmazva. (Túl sok időm nem volt vele kínlódni.) Ha ezek az egyszerű, bejáratott megoldások nem működnek a 8-ason, te jó ég, mi lehet a bonyolultabb szoftvereknél? Ráadásul 32 bites W8 volt. Csak nem kéne már inkompatibilisnek lennie a Win32 ősöreg szabványát tekintve...!?????? Ezek nem kisebb működési problémák, telepíteni nem lehet rá!

    Az, hogy a 8-as rendszer gyors, nagyon tetszik, az eddigi legjobb Windows lehetne, de még nagyon sokat kell vele a fejlesztőknek dolgozni és az applikációk fejlesztőinek is. Amíg legalább az általánosan használt progik nem működnek tökéletesen rajta, addig nem lett volna szabad kihozni. Ha valami miatt bukta lesz, akkor ez lesz az alapvető ok. (A "METRO" és a kinézete ehhez képest már semmiség.) Mire kijavítják, addigra mindenki lemond róla. A táblagépeknél az Android (azaz a Google) röhög a markába, A desktop gépeknél meg némiképp terjedni fog a MAC, Linux. És persze maradnak a régi Windows-ok. Ezzel a félmiliós XPS öszvérrel is alaposan befarag majd a DELL. Ugyan nem szeretnék jósolni, de szerintem nem lesz (lett) nagy üzleti siker. Ennyi pénzért inkább kisebb Macbook-ot választ az ember. - Core i5 ide vagy oda, Ti szeretnétek így, össze-vissza forgatni? Szerintem kicsit úgy néz ki, mint egy régi gombsoros számláló..... :-)
  • mrzool
    #16
    Nagyobb gond, hogy nincs rajta dokkoló, ami pedig egy csapásra megoldaná az ethernet + egyéb csatlakozók hiányát... És ne, ne jöjjön senki a csoda USB-s "dokkolókkal", funkcionalitásban ég és föld.

    Azért kíváncsi vagyok rá, eddig is delleket használtam, valószínűleg a következő (céges) cserénél ezt fogom berendelni, hacsak nem hoznak ki jobb cuccot. A többieket még mindig veri (pl. az ASUS kiad 100 megás ethernettel bíró cuccot 2013-ban? LOL?)
  • sanyicks
    #15
    ja megoldható usb eszközzel az ethernet... mint minden... azt leszámítva hogy zabálja a cpu-t és még lassú is (gigabit helyett 200mbit) :D
  • frensys
    #14
    Hihetetlen..megakarják menteni ezt a szar fos oprendszert a dellel, ez már a kétségbeesésük felső foka.
  • zord01
    #13
    Ránéztem erre a gépre, és az ugrott be: bruhahahahahha... desza... bruhahahaha
  • syn7h37ic
    #12
    Jaj de csúnya. Legalább is nekem. Valahogy ezek a tepsi formák olyan gagyinak tűnnek...
    Pedig a HW erős, csak az a design...
  • Vaszilij Artyom
    #11
    Fura ezt úgy mondanod, hogy Windows rendszert használsz és csakis ezt használtál egész életedben, nem ?
  • esemve
    #10
    A dell inspiron duo nem tökugyanez volt?
  • Csaba161
    #9
    Hát igen, pont ilyen geci buta a M$, meg arrogáns. mint te, ahelyett, hogy csinálnának végre egy jó oprendszert...
  • asgh
    #8
    Van miniDisplay portja, tehát van rajta külső monitorkimenet, legfeljebb kell hozzá egy párezer forintos átalakító. Az Ethernet csatlakozás is megoldható külső USB eszközzel, így ezeket nem látom tragikus hiányosságoknak.
  • Szefmester
    #7
    És még ha újdonság lenne a Dellnél ez a géptípus... a windows 8 megjelenése előtt is dolgoztam már velük. Max nem ezzel a verziószámmal/kódnévvel.
  • Vaszilij Artyom
    #6
    Na ha, hogy te milyen geci buta vagy. Na ja.
  • Komolytalan
    #5
    "de a Dell XPS 12 megfelelő alternatíva arra, hogy egy eszközben kapjunk egy érintőképernyős táblagépet és egy hagyományos notebookot."
    Ugyanez a firkász mit írna egy másfél kilós táblagépre?
  • kvp
    #4
    Ertem, hogy manapsag nem divat az ethernet vagy a video kimenet egy szamitogepre, de ha valaki munkara akarja hasznalni, akkor nem biztos, hogy ezek nelkulozhetoek. Tehat egy ceges halot nem biztos, hogy kiraknak wifi-re csak egy laptop kedveert es a kulso monitorkimenet hianyaban csak wifi-n lehet vele kivetitore kepet kuldeni. Szoval magancelra meg jo, de uzleti szempontbol kerdeses a hasznalhatosaga. Arrol nem beszelve, hogy nem tudom meddig (hany atforditasig) fogja birni a kijelzo kabelezese tores nelkul.
  • Treviz
    #3
    Ez most komoly? Azért mert egy retardált telesír egy blogot az azt jelenti, hogy a Windows 8 szar? Nem vagyok egyik oldalon sem, még vagy 1 évig biztos elleszek a Windows 7-el, de amiket az a majom leírt, azok nevetségesek. Szóval ezt a cikket felesleges volt belinkelned.
  • Csaba161
    #2
    Na ja
  • endrev
    #1
    Ööö, nem.