31
  • FoodLFG
    #31
    kezsüel géjming, gyerekek. kezsüel géjming a kulcsszó.
    Leülsz, nyomkodod egy kicsit megy birizgálod a kis botocskát a kontrolleren és örülsz a fejednek.

    Nem véletlen, hogy amelyik játéknak a koncepciója már egy kicsit is értelmesnek mondható azok a fejlesztők inkább kickstarteren szedik össze a pénzt rá, mert egyébként úgysem adná ki egyik kiadó sem.
    PL Planetary Annihilation
    http://www.kickstarter.com/projects/659943965/planetary-annihilation-a-next-generation-rts
    Elite
    http://www.kickstarter.com/projects/1461411552/elite-dangerous

    Persze ezek még nem jelentenek garanciát arra, hogy valami értelmes dolgot is sikerül kihozniuk, nem pedig egy átlagos semmilyen szart. De legalább próbálkoznak.

    Az Eliten már lehet érezni egyébként, hogy valamennyire el lesz baszva, hogy a kezsüel géjmerek is feltudják fogni, de remélhetőleg majd moddolható lesz.

    Egyébként én nem támogatnék semmilyen játékot kickstarter, amiket már a kezdetektől fogva nem úgy fejlesztenek, hogy moddolható lesz. De ez már mellékes.
  • mousee
    #30
    Én azt is hatalmas gondnak látom, hogy elég kevés olyan játék van, amire érdemes lenne pénzt vagy időt ráfordítani. Legújabb cod? Ezerfaszomtudja hanyadik NFS? Ne vicceljünk már. Nagyon kevés JÓ játék van a nagy PC/konzol fronton is (sajnos).
    Ha meg jó játék, akkor többnyire rövid, épp most pörgettem ki a MP3-at (höhö, dehülyénhangzik :D), annak spec bejött a története, játékmenete, pedig nem szeretem a lövöldözős játékokat. De nagyon kevés játékról mondható ez el mostanában. Majd ha lesz eksünben sztímen, akkor rámegyek a dishonoredre, az még jónak tűnik :)
  • Yagami
    #29
    "Az emberek nagy részének messze nincs igénye komolyabb játékokra..."

    Mert az emberek nagy része eleve messze igénytelen? Bár ugye ez mit se számít.
  • narumon
    #28
    "És itt nem csak a grafikát, sokkal inkább a játékélményt értem."

    Hát játékélményben szerintem 10 évvel ezelőtt sokkal előrébb tartottunk mint most. Pl szerintem a tavalyi PC-s játékfelhozatal az elmúlt tíz év leggyengébb felhozatala volt. 1-2 jó játék a többi csak graf demo volt sajnos :(
  • sanyicks
    #27
    hát nem összevethetők egy mai pc-s játékkal. Pl egy vice city, ezerszer nagyobb élmény, a mai übergrafikás fostengerben. Igen, csak a grafika a különbség, az sem sokáig.
  • mousee
    #26
    Figy, ez más súlycsoport, de van abban igazság amit mond.

    Az emberek nagy részének messze nincs igénye komolyabb játékokra, amibe évezredeket lehet ölni, meg csúcsgrafikája van, vagy akármi. Az embereknek gyorsan és könnyen végigvihető játékok kellenek, acsívmentekkel, olcsón, lehetőleg telefonra vagy táblára. Sok kicsi sokra megy alapon ezekbe nagyon nagy biznisz van. A fejlesztés költsége a töredéke egy komoly játékhoz képest, a bevétel pedig egész jó, ha épp rákap a nép. Az egész projektben töredék kockázat van egy nagy játékhoz képest :)

    Ettől függetlenül a komolyabb játékosok ugyanúgy nyomják majd PC/Konzolon, de ez sajnos a kissebbség.
  • zord01
    #25
    Szerintem meg se próbálj párhuzamot vonni. Én úgy látom, az android/ios mint játékplatform, ott (sem mindig) tart, ahol a PC tartott 10-15 éve. Pötyögni jó az Angry Bird-szel, mint anno a Worms-szal PC-n, de azért ezek a játékok az idő eltöltésére jók, nem összevethetők egy mai PC-s játékkal. És itt nem csak a grafikát, sokkal inkább a játékélményt értem.

    Én spec ezeken a platformokon el nem tudom képzelni, hogy valaha is komoly értelemben véve játsszak.
  • sola
    #24
    Szerintem okosan csinálná a Valve, ha a SteamBox-ra csinálna/venne egy profi Android-os futtatókörnyezetet, amivel az Android-os játékok nagy része tökéletesen menne. Egy ugyanolyat, mint ami nemrég Window-ra is megjelent.

    Az Android is erősödik mint játékplatform, legalább annyira mint az iOS.
  • zord01
    #23
    Nagyon-nagyon-nagyon sok víznek kell még lefolynia a Dunán, és az Apple-nek nagyon sokat kéne változnia, hogy betegye a lábát a nappalimba. De a steram box jöhet any time...
  • Narxis
    #22
    Reméljük hamarabb.
  • FoodLFG
    #21
    Ez a gabesz gyerek szeret beszélgetni, úgy látom.
    Most akkor az jönne, hogy ki is kéne hozni valami. thanks
  • narumon
    #20
    Ezt a részét megint nem értem. Ha linuxos lesz akkor mivel játszol rajta? Mert ugye a fejlesztők addig nem fogják rá portolni a játékokat amíg nem fogy belőle elég, de addig nem fog fogyni amíg nincs mivel játszani.
    A legózásról meg annyit, hogy mindegy nézhetjük úgy is, hogy ezer cég fog ezer ilyen dobozt kínálni (mint ahogy most is vannak ilyen mini dobozos PC-k).
    No én egyelőre a felsoroltak alapján nem látom az életképességét, osztán akkor ezek szerint még az is lehet, hogy tök más lesz a dolog :)
  • ugh
    #19
    Szerintem ket noverke fog mar pelenkazni mire eleri a linux, hogy ha jatszani akarsz ne kelljen win.
    En szemely szerint a windowsnal csak a linuxot ruhellem jobban szal en meg remelem felfordulok addigra.
  • kvp
    #18
    A steam boxnak annyi ertelme lesz, hogy barkacsolas nelkul biztosan menni fognak rajta a steam-es jatekok. Tovabba valoszinuleg foleg erre fognak optimalizalni a fejlesztok, mert egyreszt jo referencia, masreszt megis csak a sajat hardveruk. Innentol lenne egy stabil pc-s jatek platform. Meg mellette meg media pc is, tehat ha mar ugy is a tv-re van kotve a jatekhoz (akar eger+billentyuzet iranyitassal), akkor miert ne ezen nezzen az ember filmeket is. Es mivel pc, ezert a filmek johetnek barhonnan...
  • Kornan
    #17
    Én úgy tudom, hogy a Steam már működik Linuxon és valamennyi játék is megy. Például a team fortress 2 ,ami úgy is ingyenes.
  • sanyicks
    #16
    nem láttad hogy az apple minden szar miatt beperel mindenkit? És ennek a steam boxnak lekerekítettek a szélei :D
  • SzirmosSzisza
    #15
    Egyelőre úgy néz ki, hogy a SteamBox nem egy fix dolog, hanem egy "ötlet". És pl a Piston megvalósítja (~támogatja a Big Picturet). (nem tudom érthető-e így :D)
  • shaddam
    #14
    Elég durván angry birds tapera szart gányol ez a gabe a half life helyett ha tölük fél...
  • Zoliz
    #13
    Az Apple mindenkire veszélyt jelent.
  • Yv@n
    #12
    "de miért? Ez olcsóbb lesz mint egy ilyesmi legózott PC?"
    It just works!

    A legózást felejtsd el, az egy igazi geek tevékenység, sokkal nagyobb piac az a réteg, aki nem akar legózni, egyszerűen csak használni a terméket.
  • teccikérteni
    #11
    Fix hardver, előtelepített OS-sel (és gondolom Steam klienssel), ráadásul, mivel Linux fut majd rajta, az előbb említett két dolog így még jelentősebb (szerintem). Amúgy amit talán sokan félreértenek, hogy a Steambox a Valve számára nem egy XOR (kizárólagos vagy) irányvonal, hanem a desktop kliens _mellé_ érkezik, azaz akinek már van egy naprakész PC-je (vagy rühelli a koncepciót, hogy Linux-os lesz, jó szokás szerint látatlanba' is), annak továbbra is ott a lehetőség a hagyományos desktop felület használatára, akár Win vagy Mac alól is...
  • Yv@n
    #10
    "Valaki elmagyarázná? Ez akkor most egy PC kicsi dobozban?"
    Olyasmi, bár még nem nagyon tudni róla semmit. A sajtó lelkesen felkapta és bullshitel mindenfelé. A piston, amit illusztrációnak használnak pl épp nem a steambox. A valve egyelőre csak megszellőztette, hogy lesz ilyen, de túl sok konkrétum nem derült ki róla.

    "Miért cserélném le rá a meglévő PC-met?"
    Nem cseréled le, nekik a lényeg, hogy steam legyen, amit használsz, mehet az pc-n is. Egyelőre úgy néz ki kínálnának egy brandelt "steam pc"-t, ami nem konzol, egyszerűen csak rajta figyel egy steam out of the box, és valószínűleg linuxos.

    Gyak mivel a fő bevételi forrásuk a steam, és ennek konkurenciát állít az MS a win8-ba épített alkalmazás boltjával, így a valve megpróbál nyitni másfelé...szabadulni a win-től. Én örülnék, ha működne a dolog, mert a munka platform számomra linux, windows-t csak játék miatt bootolok, jó lenne elhagyni.
  • narumon
    #9
    de miért? Ez olcsóbb lesz mint egy ilyesmi legózott PC? Mondjuk nekem a konzol mellé van PC is, de ha venni fogok valamit az egy nextgen konzol lesz nem még egy PC :o
  • gombabácsi
    #8
    a konzolosok fogják ezt venni
  • Jakuza001
    #7
    Vagy a smilet felejtyette le a hozzaszolasa vegerol, amit potolt. :D
  • narumon
    #6
    Ezt a steamboxot én nem értem. Valaki elmagyarázná? Ez akkor most egy PC kicsi dobozban? Miért cserélném le rá a meglévő PC-met? (Vagy miért vennék még egyet a meglévő mellé?) Vagy csak valamit nagyon rosszul értelmezek?
  • Sippie
    #5
    lehet elfelejtett átváltani a kamuregjéről :D :D
  • ProgServ
    #4
    Zseniális mondat! :D
    De,hogy magadon röhögsz az mégjobb! :D
    Nexus, nem csalódtam benned! :D

    Aztán hogy a cikkhez hozzászóljak...szerintem az Apple fizet azért, a minden hirban benne lehet legalább
    egyszer a márkaneve! :D

    És a CocaCola meg kűzd a jegesmedvékért! A CocaColának is benne kell lenni minden hírben, mert a CocaColából már van zéró CocaCola, ami hasonló ízvilágú, mint a hagyomáyos CocaCola, CocaColát a népnek!
  • NEXUS6
    #3
    :DDD
  • NEXUS6
    #2
    A parti vadászmenyét elszaporodása pedig jelentős kockázattal jár a kisfülű indiai elefánt életterét tekintve.
  • Tinman #1
    Hw specifikációk mik lesznek?