119
  • Irasidus
    #119
    Oh, dühönben nem is néztem a dátumot. Köszi. :)
  • gforce9
    #118
    Nem tudom minek fennakadni egy másfél éves cikken :)
  • Irasidus
    #117
    Ez a cím botrányos. Ezt a cikket egy újságíró-majom írta!? Azért egy szótárat felüthetne néha a cikk írója, mondjuk az űrhajós címszó alatt!!! Majom egy állat, meg Te kedves újságíró - a szakma szégyene. Szánalmas!
  • errorista
    #116
    "Nem akarják megismételni azt, amit a Szovjetek 1957-ben elszenvedtek, amikor egy élőlényt pályára állítottak mielőtt kidolgozták volna a visszatérést"

    ez olyan szep, megkonnyezem szegeny szovjeteket :'(

    (annyira mondjuk nem konnyezem meg oket, hogy megszegjem a helyesirasi szabalyokat es nagybetuvel kezdjem oket, de mondjuk en nem angolbol forditok, nekem szabad a magyar helyesirast alkalmaznom)
  • Ender Wiggin #115
    irán a photoshop hadviselés mestere.
  • Molnibalage
    #114
    Nem, Iránban volt ilyen. Attól a pillanattól kezdve képtelen vagyok komolyan venni annak az országnak a vezetőit. Vicc.
  • Tetsuo
    #113
    En mar semmin nem csodalkozom, de Magyarorszagon volt ilyen? Ki volt az? :D
  • Molnibalage
    #112
    Korlátozott csapásmérő képességgel - meg úgy általánosan is - semmi értelme válogatás nélkül civileket gyilkolni. Sokan azt hiszik, hogy még mindig a II. Vh-ban vagyunk... Akkori módszerekkel olyan pontosan tudtak célozni, hogy szőnyegbombázni kellett.


    Iszonyatosan nagy balfasznak kell lenni ahhoz, hogy PGM-mel te civilekre mozdulj rá. A képesség elpazarlása ez, miközben az ellenséges légtérbe berepüléssel a gép elvesztését kockáztatod.

    Többek között ezért bullshit az, hogy az IAF szándékosan civileket öl. Akkor nem 1 méteres CEP-pel rendelkező fegyvereket használnának, hanem felraknak 4 kazettás bombát és had szóljon.. Bagy űznék a palesztín módot. Aknavető és rakéta Izrael felé fordítít és reménykedik, hogy eltalál valakit...
  • blitzkrieg1
    #111
    Ne nekem mond, en nem tartottam valoszinunek, hogy egy orult szlovak pilota atjon es lebombazza Pestet.
  • Molnibalage
    #110
    Hogyan lehet két kultúrát összehasonlítani? Milyen vezérfonál mentén? Mindenesetre egy olyan ország kultúrája, ahol egyik politikus a másikat azzal vádolta, hogy földöntúli lényekkel működik együtt, ott azért az ember kezéből kiesik a bögre...
  • Molnibalage
    #109
    A gépek valóan nem lettek volna annyira olcsók - maga a gép inegyen lett volna, csak a support nem - viszont olyan képességgekkel rendelkezett volna, aminek a közelében nincsenek magyar helik. Millió dolláror FLIR, rakétavédelmi rendszer (MAWS), stb. A magyar helik egy nagy problémája, hogy sokszor túl nagyok, nüansznyi feladatokra is azokat kellett emelni. Mintha egy zsák lisztért egy platós IFA-t küldenél. Azt viszont tény, hogy a felajánlott UH-1 gépek kapacitása kisebb.

    Egyébként az is tévedés, hogy nekünk ajánlották fel, ugyanis bárki pályázhatott a gépekre. "Kitették a polcra" és lehetet jelentkezni és tárgyalni, hogy ki mit akar a felajánlott csomagból. Ugyanis a csomag ára tartalmazta volna az első 5 (?) év teljes üzemeltetési költségét is kb. a kerót leszámítva.
  • Molnibalage
    #108
    A magyar MiG-29 flotta gyak. roncs állapotú, nem röpképesek mert közel 0 vagy 0 üzemidő tartalék van bennük. Még az utolsó 4+1 gépben is. Az élettartam hosszabbítást is 2003 táján csak tizenx gépen végezték el. ---> Gripen FAQ.
  • Molnibalage
    #107
    A készültségi gépek számát ne keverd már a hadrafoghatóssággal te "zseni"...
  • Molnibalage
    #106
    A felsorolt rendszerk nagy része csapatlégvédemi eszköz, aminek a HMZ-je a Mistralhoz mérhető... A Patriot kivétel, de alacsonyan repülő cél ellen még sík terepen is a HMZ kb. 20 km vagy még annyi sem. A dobmorzat kitakarása miatt ez ennél jóval kisebb is lehet...
  • Molnibalage
    #105
    Csapásmérő konfigban gyak semelyik gép nem képes átlépni még a hangsebességet még utánégetővel sem. Utánégetővel is közepes magasságban M1.2-1.3 tája a plafon - kivéve F-22 - de ezzel kb. 6-7 perc alatt elfogyna a tüzelőanyag...

    Ajánlom figyelemdbe a HTKA.hu-n a haditechnikai összefoglalómat.
  • Molnibalage
    #104
    Mióta képes lézervezérlésű bombát használni egy szlovák MiG-29? Még, ha TV/IR változatról van szó, arra sem képes. Tudtommal ilyen eszközük nincs is.

    Szóval ennyi erővel sci-fit is írhatnál. :)
  • Molnibalage
    #103
    Szeritnem olvasgasd a HTKA.hu a Gripen FAQ-t amit írtam, mert eszméletelen, hogy miket zagyválsz itten össze.

    Az ukránokat leszámítva a Magyar Légierő vadászgépei annyira ütősek, hogy még ezzel a fegyvezettel és a gép képességeivel is nagyjából zárójelbe an téve az összes közeli szomszédunk vadászgépflottája.

    A szlovák MiG-29 gépek BVR képessége R-27R-rel egészen más dimenzió, negatív irányban.

    A román MiG-21 LanceR gépeknek nincs is BVR képessége.

    Szerb vadászgépflotta szinte már nincs is.

    A horvátokkal nagy haverok vagyunk a Kalasnyikov szállítás miatt (még mindig!), de MiG-21bisz gépeik nem sok vizet zavarnának...

    Szlovénia? Nincs is vadászgépük...

    Ausztria? Szép erős gépük van, csak összesen van hozzá 25 db IRIS-T rakéta. Na meg az osztárok alig várják, hogy elfoglalják ez a a "kánaánt" ami itt van...

    Szükség esetén egy C-17-es bármelyik NATO államból hozhat AIM-120-at, a Gripen az összes változatot tudtommal képes hordozni és alkalmazni, üzemeltetésük között nem hiszem, hogy grandiózus eltérés lenne. AIM-9M is hegyekben áll a NATO államokban. (A felújított L változatok az M-ek közeli rokonai asszem.)

    A gépek csapásmérő fegyverzete ami kevésnek mondható a környező országok eszközparkjához képest. Sajnos mi balfaszok aláírtuk az Ottawai Egyezményt - senki nem kért meg rá - ami a megtiltja gyak. a kazettás bombák használatát is, pedig a PGM-nek ez az egyetlen olcsó alternatívája.(Bár mát talán nem is olcsó, egy JDAM kit ára 20 ezer dollár tája, amivel egy 500 fotnos Mk-82 is PGM lesz. Az alá nem író országok nagy többsége ezért nem írta alá és nem azért, mert taposóaknák akarnak használni.
  • Molnibalage
    #102
    Azért az valahol meredek, hogy a civil ruhában akciózó civil létesítmények és civilek mögé elbújó terroristákat egyenruhában harcoló katonákhoz hasonlítja valaki. Nem semmi...
  • blitzkrieg1
    #101
    Bocs latom te mar leirtad kb. ugyanezt.

    "A Bibliaban emlitett zsido torzsek tobbsege valoszinuleg ma mar nem zsido vallasu, pl. a mai palesztinok inkabb azon leszarmazottak, mint az europai zsidok. masreszt az askenazi zsidok tobbsege kazar szarmazasu. Akik a zsido vallas felvetele elott hasonlo torzsi kozossegekben eltek, mint mi, magyarok."

    Amugy milyen durva mar ez. A mai zsidok igazabol nem is zsidok, hanem kazarok es egyeb kevert nepcsoport, akik harcolnak az igazi zsidokkal (akikbol palesztinok lettek). Vajon ok maguk tudjak ezt? :)
  • blitzkrieg1
    #100
    Szerintem meg kemmuholdak felloveseben is erdekeltek lesznek hamarosan.
    A kereskedelmi celokat meg nem arra ertettem, hogy majd barmelyik orszagnak lonek fel muholdakat, hanem inkabb ugy tudom elkepzelni, hogy majd itt Magyarorszagon is foghatod a muholdas irani csatornakat, amiben megy majd a kemeny USA es Izrael ellenes propaganda.
  • blitzkrieg1
    #99
    Hogy meg pontosabbak legyunk, az europai zsidok legynagyobb resze a kazarok leszarmazottai. Azoke a kazaroke, akik mellett eltunk Levediaban, mielott osszebalheztunk volna veluk es Etelkozbe koltoztunk volna.
    Nos a kazarok ket nagy birozalom es egyuttal vallas kozott egyensulyoztak: Bizanci birodalom (keresztenyek) es a muzulmanok kozott, akik persze teriteni akartak oket, de a kazarok nem szerettek volna egyik befolyasa ala sem kerulni, ezert felvettek egy harmadik vallast, a zsido vallast. A kazar birodalom kesobb megszunt letezni, a zsidova valt kazarok viszont szetszorodtak Kelet-Europaban.
  • Irasidus
    #98
    Friss!

    Kiderült, hogy kamu volt az Iráni majom. Gáz.

    Iran space
  • Vol Jin
    #97
    Berlin szőnyegbombázását, és a két atombomba bevetését a németek és a japánok alaposan kiérdemelték. Sőt a japánok még meg is köszönhetik ezt az egészet, mert ha az amerikaiak nem fejezik be ilyen módon a háborút, akkor a ruszkik végig trappoltak volna az egész országukon, sokszorosan több halottat hagyva maguk után, és most nem egy fejlett ipari állam lennének, hanem egy olyan szarfészek putritelep, mint Észak-Korea.
  • Vol Jin
    #96
    Kedves vagy, hogy olvasol a gondolataimban, és tolmácsolod helyettem azt a nagyérdeműnek, mert éppen most gondoltam arra, hogy milyen jó lenne, ha egy fasztarisznya elmondaná itt helyettem a dolgokat, hogy miről miként, éppen hogyan vélekedek.

    De sajnos mellényúltál.

    Én azt háborús bűnnek tekintem.
  • Vol Jin
    #95
    Hülye gyerek, mi a fasz köze van a Malajziában nyaraló új zélandi turistának az eltévedt amerikai bombákhoz? Mi a fasz köze van Algériában egy muzulmán, de valakik szerint nem eléggé muzulmán falu teljes lakosságának, akiket bárddal szétkaszabolnak (igen, egyszerre több száz embert) azokhoz az eltévedt rakétákhoz. Mi a fasz köze van ehhez az Egyiptomban nyaraló turistáknak vagy egy iraki piacon az arab, egyébként muzulmán járókelőknek. Mondom, előbb rohadjon meg a fél családod kéz és láb nélkül elvérezve a földön fetrengve egy robbanás után, azt utána okoskodjál azon, hogy milyen fasza gyerekek a terroristák!
  • Tetsuo
    #94
    Civilek tamadasa mindket oldalon volt es van a mai napig. Vol Jin csak az egyik oldalt veszi eszre es csak azt hivja terrorizmusnak.
    Mert hivatalosan is csak azt hivjak annak. A masik, eltussolt nepirtas zsoldosok altal, felszabadito haborunak alcazva.

  • cateran
    #93
    "Polgári célpontok szándékos támadása, ahol a fő szempont a minél nagyobb polgári áldozat. És minden egyes ember legyen áldozat, aki elkezd szőrözni a definíción."
    Mint pl Berlin szonyegbombazasa vagy nuklearis csapas Hirosima es Nagaszaki ellen? Ohh well...
    ""The destruction of German cities, the killing of German workers, and the disruption of civilized community life throughout Germany [is the goal]. ... It should be emphasized that the destruction of houses, public utilities, transport and lives; the creation of a refugee problem on an unprecedented scale; and the breakdown of morale both at home and at the battle fronts by fear of extended and intensified bombing are accepted and intended aims of our bombing policy. They are not by-products of attempts to hit factories." -- "Air Marshal Arthur Harris, Commander in Chief, Bomber Commander, British Royal Air Force, October 25, 1943 quoted in Tami Biddle, Rhetoric and Reality in Air Warfare: The Evolution of British and American Ideas about Strategic Bombing, 1914-1945 (Princeton, NJ: Princeton University Press, 2002), p. 220."
    Szoval pofa sulyba kispajtas:P
  • sanyicks
    #92
    viszont kívánom ezt neked. Polgári célpontok szándékos támadása(óvodák, lakóházak: IDF stílusa is persze később mindig véletlennek mondják, jó sok a "véletlen". Bár az amcsiktól érkező rakéták is szeretnek "eltévedni"
    Egyébként az én családomnál kicsi ennek a valószínűsége, mert nem egy agresszor országban élek ;) akik csak úgy ellopják, lerombolják, lebombázzák, lefoglalják mások tulajdonát. (Ebben az országban az állam csak a saját polgárainak tulajdonát lopja :D).
    A vallásháborút ne keverjük ide, ha nem tűnt volna fel amióta valami fasz kitalálta a kereszténységet, azóta folyamatosan ölik egymást annak, vagy klónjai nevében. Vagy akkor vegyük az inkvizíciót, meg a keresztesháborúkat is a terrorizmus kalapba, meg a szovjet felszabadítást is vegyük ide, ahol ugye végiggyilkoltak erőszakoltak a "felszabadított" országokban.
  • Vol Jin
    #91
    Bár nem értem, hogy ennek az egésznek mi köze van ahhoz, hogy Irán tudományos, űrhajózási kísérletnek ad el egy harcászati ballisztikus rakétatesztet.
  • Vol Jin
    #90
    Rohadjon meg a fél családod egy terrorakcióban, és majd utána elmélkedj filozofikus síkon arról, hogy mi a terrorizmus!

    Addig legyen elég, amit én mondok. Polgári célpontok szándékos támadása, ahol a fő szempont a minél nagyobb polgári áldozat. És minden egyes ember legyen áldozat, aki elkezd szőrözni a definíción.

    Egyébként például Irakban a legtöbb áldozatot a terroristák akciói okozzák. A siíták bombát robbantanak a szunita bazárban, a szuniták meg bombát robbantanak a siíta piacon.

    Én külön választom a partizánokat, akik katonai célpontokat, politikai vezetőket támadnak, és azokat, akik egy óvodásokat szállító buszt vagy egy mozit, piacot.

    Még a nyolcvanas években raboltak el egy franciát meg egy ruszkit a palesztinok. A Kremlben nem gatyáztak sokat. Felcsaptak egy listát a palesztin vezetőkről kinézték, hogy kiket tudnak a leghamarabb begyűjteni, küldtek néhány kommandót, leöltek akit tudtak a környezetükben, a vezetők fejét levágták, bele egy dobozba, és kidobták Arafaték főhadiszállása elé egy kocsiból és elhajtottak. Órákon belül szabad volt a két túsz.

    Mert a ruszkik úgy gondolták, hogy nekik ehhez semmi közük, így nem tolerálják, ha az embereiket csak úgy elrabolja valaki.
  • Vol Jin
    #89
    "gen, diktatura, nyiltan. USA pedig tervezetten fogyaszto birkakat nevel, ugy hogy az emberek tobbsege nem veszi eszre, hogy korlatozva ill. terelve van.
    Ami lelkileg konnyebb is, de vegso soron talan karosabb."

    Ez vicces. Amerikában vagy sikeres vagy és jól élsz, vagy mész a gettóba. Nyoma sincs a központilag irányított fogyasztó birkáknak. Bár nem is értem, hogy mi problémád lenne azzal, ha az állam törekedne a jólétre. Ez az egész fogyasztó birkák duma az ostoba emberek műértelmiségi agymenése.
  • Vol Jin
    #88
    Olyan 20 éve a rendszerváltás környékén. Palesztinok voltak, de iráni támogatást élveztek. A Ferihegyre vezető gyorsforgalmin, ha jól emlékszem. A reptérre tartott vagy onnan jött a busz. A másik eset, a bécsi reptéri akció. Az még a rendszerváltás előtt történt, és sok magyar áldozata volt.
  • sanyicks
    #87
    "A terroristák, meg ha beszüntetnék a terrorizmusukat, megszűnnének a kiváltó okok is. Ugyanis azért vannak basztatva meg bombázva, mert robbantgatnak."

    Tudod a terrorizmus nézőpont kérdése. Terrorizmus valós meghatározása kb ez: minden ami az aktuális irányító, kormányzó hatalom ellen irányul. Lásd az 56os harcosok is terroristák voltak, és petőfiék is terroristák lettek volna, ha már akkor divatos lett volna a szó.

    Tudod attól hogy az usa hadserege, vagy az izraeli hadsereg hivatalból robbantgat, gyilkolászik, attól még semennyire sem különb mint a terroristának nevezett emberek.

    Az általad terroristának nevezettek is befejeznék a robbantgatást, mert akárhogy sugallja neked a média, ők nem szórakozásból csinálják, hanem válaszul arra hogy őket robbangatják/kirabolják.
    Tudod a ma terrorizmusnak nevezett dolog, az egy reakció volt, a hódítás ellen ;) A hivatalos terrorizmust (hadsereg) nem engedhetik meg maguknak. Bár hadsereggel is terroristának hívnák őket, amíg nem ők lennének az erősebbek, ha igen akkor fordulna, és az eddig "terrorellenes" szervezetek lennének a terroristák :D

    Tudod ez úgy van, hogy az erősebb írja a történelmet, és az erősebbet támogatja a tömegmédia.

    A terrorizmusra egyébként van egy nem is olyan rég használt másik szó is, a partizán. Akik ellen irányul annak terrorizmus, akikkel együtt harcolnak, azoknak partizán/szabadságharcos.
  • ManoNegra
    #86
    Úgy tudom Iránban hivatalosan elismert vallási kisebbség a judaizmus. Tehát nem a zsidókkal van bajuk, hanem a cionizmussal.

    Magyarországon buszt robbantottak irániak? Erről nem hallottam eddig, mikor történt?
  • Tetsuo
    #85
    Igen, diktatura, nyiltan. USA pedig tervezetten fogyaszto birkakat nevel, ugy hogy az emberek tobbsege nem veszi eszre, hogy korlatozva ill. terelve van.
    Ami lelkileg konnyebb is, de vegso soron talan karosabb.

    Demokracia soha nem volt es nem is lesz, mert egy paradoxon. Illuzio, a borfotelben ulo, fiatal jogvedoknek. Az idosebbek mar tudjak, de hazudnak rola.
  • Vol Jin
    #84
    Nem szólok én bele, csak sajnálom őket. A véleményem meg meg van a rendszerükről. Gonosz. Házasságtörésért, eretnekségért (hitehagyásért) kivégzés az nagyon embertelen. Irán egy totális diktatúra. Persze választani azt lehet, csak a miből van nagyon lekorlátozva.
  • Tetsuo
    #83
    :D Mar megint felreertettel mindent. Epp azt irtam, hogy nem zsidozok. Azt is irtam, hogy nem hiszem, hogy a szarmazas lenne a legfontosabb.
    A kultura a donto ill. az egyeni cselekedet. Genetikatol fuggetlenul, ha valaki egy kannibal torzsben el, az O szokasaikat koveti, akkor O nagyon valoszinu, hogy mas torzsek egyedeit eszi vacsorara. Amit en elitelek, mert en olyan kulturkornyezetben nottem fel, ahol ez altalnosan elitelendo dolog es egyaltalan nem tesznek ilyet a tarsadalom hasznos tagjai.

    A magyarok es zsidok erdeterol mar sok konyvet es rengeteg publikaciot olvastam. Sajnos nincs teljes bizonyossag, mert durva kodosites van mindket temaban.
    Engem ma mar inkabb a kodosites erdekel. ;) Persze, ha uj informaciok derulnek ki, kivancsian fogadom.
    A Bibliaban emlitett zsido torzsek tobbsege valoszinuleg ma mar nem zsido vallasu, pl. a mai palesztinok inkabb azon leszarmazottak, mint az europai zsidok. masreszt az askenazi zsidok tobbsege kazar szarmazasu. Akik a zsido vallas felvetele elott hasonlo torzsi kozossegekben eltek, mint mi, magyarok.
    A mai askenazi zsidok egy resze a 19. szazadtol, genetikailag erosen keveredett a magyarokkal, nemetekkel, lengyelekkel, oroszokkal, ukranokkal. Utobbiakkal kevesbe, mert ott zartabb kozossegekben eltek.

    A lenyeg, szerintem a luciferanus, talmudista beteg hit es a cionista hatterhatalmi torekves, amivel egyre tobb zsido szembesul es tiltakozik ellene.
    De ezt te ugysem hiszed el, mert nem is hinni kell, hanem tapasztani vagy tudni. Te ennek komolyabban ugysem jarsz utana soha sem, szoval en neked egy osszeskuves-hivo vagyok... de nem naci.

    Mert bar a patriotizmust egy fo erenynek tartom, messze vagyok a barmely ertelemben negativan vett nacionalizmustol, hiszen alapbol eroszakellenes vagyok es tudom, hogy a gyulolkodes, a harag, a bosszu csak onmagukat gerjesztik, ami egy talmudista cel is, mellesleg.
    Hiszem, hogy a magyarsagnak fontos szerepe van, de inkabb a beke es megbocsatas oldalon. Az pedig eleg logikus, hogy a magyarsag onmagaban elveszik, ha nem fog ossze a tobbi karpat-medencei neppel.
    Az is bizonyos, hogy az EU jelenleg a legnagyobb ellensege nem csak hazanknak, hanem Europanak is. Te ezt sem hiszed, mert tudni nem tudod...
  • Tetsuo
    #82
    Mi ez a kerdes? Igen, specialis esetekben ezert is jar halalbuntetes, sot visszaeso alkoholfogyasztonak is.
    Hogy egyetertek-e ezzel? Nem. Azzal viszont igen, hogy tok egyertelmu, ha Iranban vagy, ne eroszakolj meg senkit es ne torj hazassagot, mert nagyon megjarod. Ennyi. Ez a torveny, be kell tartani es gondolom a nagyon nagy tobbseg be is tartja.
    Nekunk ez tul szigoru, sot az elkepzelt, idealis vilagomban :) is tul szigoru lenne, es Magyarorszagon semmikeppen nem akarok hasonlot.

    Olyan igaz liberalis eszmeket vallok, hogy mas ember vallassaba nem szolok bele. ;) Pont az un. liberalisok azok, akik mindenkinek az eletebe bele akarnak szolni es bele is szolnak...
  • Vol Jin
    #81
    Ott legalább nyíltan vannak titkos katonai projektek, és nem a katonait adják elő tudományosként.
  • Vol Jin
    #80
    Mielőtt nagyon zsidóznál, mondok egy friss genetikai kutatásról egy hírt. Egy jobbikos barátom, aki rendszeresen próbál zsidó ellenes propagandával hatni rám, ami azzal szokott zárulni, hogy Izraelt én is egy rasszista agresszor államnak tartom. Na ő mondta, hogy szar került a ventilátorba. Az európai zsidóságot, akik a mai Izrael területéről vándoroltak Európába, eltüntették az évszázadok. Az európai zsidóság Ázsiából telepedett be, és nem a Közel-Keletről. Na most készíts egy pohár vizet magadnak! A genetikai kutatás szerint igen nagy az azonosság az Ázsiából betelepült zsidók és a magyarság között. Hogy értsd, a Közel-Keletről Ázsiába vándorolt zsidók, majd onnan Európa felé irányt vevő zsidókkal rokonok vagyunk. Elment a kedved a zsidózástól?