13
  • kjhun
    #13
    Hát az lehet, hogy nem lesz elég már erre a 400Mhz-es processzor. Vagyis valamivel többet fognak fogyasztani, az erőssebb hardverigény miatt, és drágább is lesz. PC-nek ez szerintem az i7-es procik korában, meg 2GB-os videokarival megtámogatva meg se kottyan neki. De a boxok/kis kütyük azok lehet hogy gyengék lesznek hozzá. Bár az okos cuccokban is már lassan 2-3Ghz-en megy a processzor, meg 4 magos VGA-k lesz(nek) bennük.
  • zola2000
    #12
    Értem én, hogy kisebb sávszéllel ugyanolyan jó kép, de ... GÉPIGÉNY?!

    (nem PCre értem, de pl telefon - tablet - okostvt lehet cserélni, nem elég a lejátszót frissíteni ha az ilyenek elterjednek)
  • FoodLFG
    #11
    Úgy tudom, hogy voltak licenszelési problémák már a h264-el is. Konkrétan fizetni kell érte, ezért az opera pl nem is támogatja...
    Gondolom ezzel az új verzióval is ez a helyzet... teljesen véletlenül persze...
  • jézusom
    #10
    Ez az új kodek 3D-re lesz jó, ugyanis ha a régi képet, és az újat egyszerre nézzük megfelelő szemüvegben, akkor a bácsi ki fog jönni képből.]
  • item
    #9
  • kjhun
    #8
    Hát azért reméljük, nem így állnak hozzá majd a földi DVB-T platformon, ha áttérnének erre a kodekre. Kérdés, hogy mikorra lépik ezt meg? És a DVB-T2-vel akarják ezt, vagy a T3-mal inkább, ha az még fejlesztés/kidolgozás alatt van. Csak nehogy a T2-őt és HEVC kodeket támogató set-top-box-ot kelljen már 1-2 év múlva beszerezni, az analóg adások lekapcsolása után, mert az eléggé gáz lesz. Pláne aki(k) mostanában beszerzett/vásárol majd boxot/lapos tv-t, a jelenlegi rendszer vételéhez.

    Ha már jobban tömörít, inkább jobb képminőség legyen, mintsem még 2* annyi töltelékcsatorna. (Jelenleg 3 mux-on 31 tv adás vehető.)
  • knightbali
    #7
    Látok magam előtt egy embert aki megnyom egy piros gombot és egy felrobbanó épületet a kommentedet olvasva.
  • heist
    #6
    Miattam ne csinálják, én nem vagyok egy youtube-buzi, havonta ha 2-3 videót megnézek rajta akkor az már sok...
  • kvp
    #5
    A ket codec kozott minimalis kulonbseg van, csak a predikcio merteket es a tomoritesi szotar meretet noveltek meg. Az algoritmus elonye, hogy idealis eseten csokkent 50%-ra a savszel igeny. Nem idealis esetben pedig pont ugyanakkora, mint az elodjenel. Ha viszont a csatorna fele akkora (helysporolasbol), akkor minden nem idealis esetben pixelesebb kepet kapunk mint a korabbi valtozatnal. Tehat tomoritesre jo, de ha savszel limit tartozik hozza, akkor sokkal rosszabb is lehet.
  • noland
    #4
    Aha, és úgy tűnik térbe is beforgatja a képet. Fantastische :)

    Amúgy a színkérdés mióta színes film van létezik, más a színezettség a 30 as évek filmjein , a 60-70 es és a 2000 években. Ma már rengeteg digitális film emulátor létezik, amik ismerik a valaha létezett filmek sajátosságait.
  • IMYke2.0.0.0
    #3
    És mi van, ha valójában a H264 színezi át, csak megszoktuk már?
  • suba53
    #2
    Ha az új kodek ilyen látványosan átszínezi a képet, akkor van még mit csiszolni rajta. :-)
  • zord01
    #1
    Jól hangzik. Bár én nem értek a videó kódoláshoz, számomra az volna a fontos szempont, hogy stabil formátum legyen. Nagyon sok olyan videó van a neten, ami pixelesedik, megakad, csúszik a hang, nem lehet tekerni, szétfagyasztja a lejátszót, stb...
    Ha ezeket kiküszöbölnék, best of...