45
KockaFarm.hu - Magyar fejlesztésű, böngészőben játszható, sokjátékos, építkezős és gazdálkodós játék.
-
TomXXX #45 Meg is feledkeztem erről a topicról. :D
Amúgy nem tudom, a nem böngészős játékok közt is van sok, amivel hónapokat el lehet játszani, pl Sims, Tansport Tycoon
Igazból pont azt sajnálom a rövid játékidejű játékokban, hogy nem marad meg amit csinálok és más nem láthatja, itt meg megmarad minden. :D -
#44 jóez, anno én is sokat farmerkodtam más gammákban haverokkal
egy idő után persze hótunalmas, de akkor van másik, vagy kiszállsz... -
#43 Ezt a f..st :D raktam neked 300$ értékben füvet :D
Sosem értettem hogy tudnak emberek millió órákat beleölni ezekbe az értelmetlen böngészős vackokba :D -
TomXXX #42 Minek 2 bolt és 4 teherautó?
1 tojásszállítóba 36 tojás fér egy körben és egy bolthoz 50 házat is lehet tenni. A gyár meg 10-et is tud termelni, sőt 15-öt is majd ha kifejleszted. Szóval hacsak nem szállítasz nagyon-nagyon messzire akkor 1 jármű bőven elég.
-
Ironman2 #41 Egy telekre csak 1 gyárat lehet lerakni sajnos,nekem most maximálisan ki van használva az az 1 gyár.4 teherautó szállít 2 boltba,és 8 házba -
TomXXX #40 Igazából világvége koordinátából nagyon sok van. Sokan ki is települtek oda. :D -
#39 Ha valaki nem tudná,felfedező feladatba van:
központ koordináta 0:0
világvége koordináta 2000000000:2000000000
-
TomXXX #38 A szállításért kapod a pénzt. -
Ironman2 #37 birtokom! -
Ironman2 #36 AMúgy nagy lehetőség rejlik ebbe na játékban,ha jó irányba fejlesztik.Kicsit olyan Transport Tycoon-os játék lehetne belőle -
Ironman2 #35 CSak akkor nem lesz bevétel,nem? -
TomXXX #34 Mi bajod a flash-el? Tök alap dolog mint a DirectX, az OpenGL, a .Net a Java, vagy az oxigén a levegőben. -
TomXXX #33 Mert különben túl egyszerű lenne. Egyszerűen ez a szabály. De boltot tehetsz üres területre is. Vagy szállíthatsz másokhoz. -
Ironman2 #32 Nem értem.Nem tudok lerakni egy birtokra egy gyárat,és egy boltot egyszerre,mert azt irja ki hogy csak az egyiket lehet egyszerre lerakni a birtokra? Miért? -
Ironman2 #31 Még jó hogy a 10 000 répába beleszámolja az első ezret amit ültettem -
#30 Há' ez flashbő' van :c -
TomXXX #29 Ez ilyen univerzális. XD -
#28 aratáshoz kombájn kell! :D -
TomXXX #27 Szerintem birtokonként 1 termőföldtulajdonság elég, amit akár csíkokkal is jelezhet.
Elvileg a termőföldön traktorral lehet majd gyorsabban aratni meg vetni, bár mehetne traktor nélkül is gyorsan, de abban úgy nincs semmi poén. -
#26 Mondjuk én felvennék egy alap termőföld lapot. Azt x pénzért lehet venni (ne legyen olcsó). Letevése után csak arra lehet haszonnövényt ültetni. Ha learattuk, utána a földterület egy másik termőföld lapra vált (sötétebb, gyengébb). Persze a júzer lebonthatná és vehetne oda megint kiváló termőföldet, de az drága. Ésszerűbb még annyiszor használni, amennyiszer kifizetődő (egyre gyengébb föld lesz) és utána pihentetni, lucernázni, miegymás, amitől magától feljavulhat akár a kezdeti állapotára, vagy akár afölé is (ezt pl. trágyázással is lehetne spékelni)! Ügyesen balanszolva a dolgot az emberek megtanulnák becsülni a kis termőföldjüket!
Később, ha bejönnek a szarvasmarhák, juhok stb. azoknak a legeltetése (pl. egy tehén maga körül x szabad mezőt igényel, sűrűbben nem is lehet őket telepíteni és azt az x mezőt évad végéig le is legeli) és a mező pihentetése/öntözése is hasonlóan érdekesen megoldható. -
#25 Aránylag 1xűen megoldható. Kis számocska látható minden termőföld szélén ha rámutatsz (vagy a színe jelzi állandóra), hogy mennyire kimerült. Aztán attól függően mit teszel vele, a föld minősége javulhat, de romolhat is. Ez pedig meglátszik a termésen. Akár veszteséges is lehet utána rajta termelni, nodepláne megpusztul az egész termés. Ha pedig nagyon jó minőségű éppen a földecske, akkor komoly bónuszokat hozhat.
Amúgy a vetőmagokból is kéne hibrid, ilyen-olyan feljavított verzió stb., mert az is tovább szinesíti a dolgot. -
#24 Meg a garázsban lehetne tárolni a munkagépeket. Akkor be lehetne azokat is vezetni. Hiszen aratáshoz stb. kellenek azok... -
TomXXX #23 A vetésforgón én is gondolkodtam. :) -
#22 Ott van az is, hogy a földek értéke külöböző (ahogy merül ki, meg mennyire tarják jó karban). Pl. lehetnének itatók/folyók stb. ahova bizony el kell menni vízért, vagy kiépíteni onnan az öntözést. Mindjárt menne a harc az erőforrásokért, vagy éppen az összefogás! -
#21 Gazdálkodásnál arra is kell figyelni, hogy a föld gyorsan kimerül. Meg kell tanítani a kicsiknek is a vetésforgót és bezony néha ugarra venni a földet, beültetni lucernával stb.
Ha ügyesen csinálják, akkor szépen lehet csepegtetni némi VALÓDI földművelést is a dologba. -
#20 Mondjuk az sem utolsó, ha lehetne fejleszteni a teherautóparkot. Pl. gyorsabbak, többet szállítanak, környezetbarátabbak, olcsóbban üzemeltethetőek. -
#19 Ha megnyitod a garázst, ott tudod menedzselni a meglévő gépkocsijaidat. Pl. átfesteni, lemosatni, adni-venni őket, nomeg feltuningolni extrákkal stb. Ha játszottál már Gran Turismo 3-mal, lehet elképzelésed.
Ugye mit vesznek a gazdag gazdák?! AUtókat, műtárgyakat, építtetnek maguknak medencéket, szép házakat, istentudjamit, meg piknik/grillhelyeket stb. Mindig nagy sikerük van az ilyesféle "dekorációnak" ezekben a játékokban.
A legnagyobb feature pedig a házasságok mellett a közös gyerekvállalás!!! Hiszen mekkora móka a gyerek nevére venni az új birtokokat pl.! :D Egész birtokos famíliák épülhetnek ki! -
#18 Meg lehetne fehér területre kocsmát telepíteni, ahova el lehet autózni és esténként buli lenne, meg késelés... hmmm... Valahol a helyi gazdáknak is mulatni kell.
Meg lehetne házasodik a gazda vetélkedő, ahol lehet licitálni az arákra, hölgyeknek meg az urakra!!! ÉS akik összeházasodnak végül, azok kapnak valami bónuszt a birtokaik közelsége, meg kereskedelme alapján stb. meg lehetne közös házuk, ahol együtt élhetnek. -
TomXXX #17 A garázs mire lenne jó? -
#16 Mondjuk lehetne venni egy idő/pénz/birtokméret után egy luxuskocsit a gazdának, amit kitehet útvonallal, mint a teherautókat és az meg szépen bejárja így a birtokát, vagy csak kiteszi és akkor rnadom járja be az utakat. Mekkor már, hogy piros ferrarival lehet csapatni a módosabb gazdáknak. Ha még különböző típusú és árú autók is lennének (lehetne pl. garázsépület is), akkor méginkább megdobná a bevételeket. Jó kis autó management. Ugyanezt el tudom képzelni lovakkal és istállókkal! Akkor lehete végre SZószfórk Rencset építeni! :DDD Pláne ha lehetne szarvasmarhákat is tartani. -
#15 Azt olvastam. -
TomXXX #14 Sőt, linkelni is lehet, koordinátára: http://kockafarm.hu/?x=0&y=0 -
#13 akkor az kipipálva :D -
TomXXX #12 Koordinátára ugrás van. A jobb felső sarokban, ha be vagy lépve. -
#11 Ha megnézed a toplistában az élen lévőket, akkor asszem alul mutatja, hogy milyen fokozatokat teljesítettek mely feladatokból. És mivel adott feladatból általában max. 3 fokozat van, ezért ilyen murván ugrik a feltétele. -
Ironman2 #10 Annyiból jobb hogy itt látják is egymást a szomszédok -
Ironman2 #9 Azért a feladatok is elszálltak egy kicsit mint a Farmeramaban.Répaültető 2.fokozat kapásból 1000 répát kell leszedni.DDD -
#8 Még egy kicsit egyszerűcske. -
Ironman2 #7 lehet kockulni benne! -
Ironman2 #6 hmm.érdekes