6
 • mestertomi
  #6
  Teljesen egyetértek, nagyon jó cikk!
  Az adatelemzés egyre fontosabb lesz! :-)
  Mester Tomi
  http://www.adatlabor.hu
  Utoljára szerkesztette: mestertomi, 2014.11.09. 23:29:12
 • savaz
  #5
  A szakértői rendszer is csak összegzi és osztályozza az adatokat a beprogramozott algoritmusok mentén. Az ilyen rendszerek az esetek nagy többségében azt hozzák ki válasznak, amit a felhasználó empirikusan amúgy is kitalált. Ha ennél 20-40%-ban többet ad az a haladás, ha ennél is több új információ van az eredményben, akkor azt nem hiszi el :-).

  A kenyérpirítót azért egyszerű kezelni, mert egyszerű választ várunk tőle - megnyomom a gombot, pirítson kenyeret. A számítógépektől sokkal összetettebb kérdésekben várjuk a választ, ezért nem olyan egyszerű megfogalmazni a kérdést.
 • kvp
  #4
  A szokasos adatvedelmi meg egyeb dolgokon kivul nekem egy aggaszto dolog tunt fel a cikkben: Mi lesz egy adott tudomanyterulettel, ha mar csak egy szakertoi rendszer kepes megerteni az adott teruletet? Tehat ha tobb tudas gyulik ossze, mint amennyit egy ember kepes megerteni, akkor onnantol mar ember nem nagyon tud fejleszteni rajta. Van ertelme a szamitogepek es az mi-k hasznalatanak, de szerintem fontos lenne, hogy mindig legyen egy strategia arra, hogy nelkuluk is megerthessunk mindent. Egyebkent egy ido utan ugy jarhatunk, hogy az osszes tudos egy-egy program lett es nincs ember a foldon aki ertene mirol is beszelnek...
 • Cat #3
  Pedig szerintem igaza van abban, hogy olyan mennyiségű információ termelődik minden nap még egyes szűk szakterületekre lebontva is, hogy azt már lehetetlen gép segítség nélkül átlátni.
 • Tetsuo
  #2
  Ez a cikk olvasasa nelkul, a keprol is latszik. ;)
 • willcox
  #1
  A lózunggyártáshoz nagyon értenek.