54
Metal band with clean vocals
-
#14 jeremy mckinnon, a day to remember
scream/hörgések miatt mára nagyon kiforrott a hangja, jellegzetes hangszíne van, fiatal tehetség őis
-
#13 tommy giles rogers, between buried & me
2:52-től, nuff said
-
dregnarr1 #12 Epica is hasonló, van női és férfi vokál is, teljesen érthetők, még a hörgés is (ha van). -
Atkatáska #11 edios, ilyenre gondoltam:) én is ezért linkeltem live videókat, ott jönnek ki a hangok legjobban. ismertem nightwisht csak nem ezt az oldalát.
a Turisas és Ayeros is érdekes, de tetszik:) -
#10 Disturbed -
#9 Vagy Turisas, ez a három szám így akusztikus verzióban kifejezetten marahjó, de az eredeti se rossz (sőt):
http://www.youtube.com/watch?v=UznVH-lSATA -
#8 első hsz-ben megfogalmazott énekes által sikerre vitt és dallamos metálzene mintapéldánya a nightwish (főleg amit 6. perctől művel durva )
ezen kívül max a fates warning jut eszembe, akik bár nem lettek híresek, és dallamosság mellett már progresszívebbek is a fentinél, de az énekes hangszíne az egyik fő jellegzetességük. (a linkelt számban pont nem énekel olyan sokat, de egyik kedvencem tőlük.. :) ) -
#7 Ayreon?
Három kedvencem tőle:
Loser
The Sixth Extinction
[URL=http://www.youtube.com/watch?v=BuFMacUqKsU]E=mc^2[/URL]
Az a baj, hogy csomó metálbanda (legalábbis akiket hallgatok) képes nagyon szép tiszta vokálokra, de albumonként csak egy-két számra korlátozzák ezen tudásukat...
Pl ez, keveredik benne az ordítás meg a tiszta vokál, szerintem zseniális szám, nem tudom neked még belefér e:
Wintersun - Sons of winter and stars -
Atkatáska #6 :) kösz ezeket
Scar Symmetry megvan, az Artificial Sun Projection számukban a refrénért vagyok oda 1:35-től:) Solution 45-t is ismerem
Avenged Sevenfoldot valahogy rohadtul nem bírom, pont a vokálja miatt:)
Still Remains ilyen tinibandának tűnik nekem ez alapján, annyira nem fogott meg
Iron Maiden zenéje kétségkívül jó, de nem ilyeneket keresek, az vokál benne vékony, nyávogós nekem, mint a többi régi metál bandáé:) -
#5 Avenged Sevenfold -
lord nihilus #4 Still remainsnek ez a száma tetszett ebben az éneklős, metalos zenével kategóriában. -
#3 Bruce Dickinson/Iron Maiden. :) -
FL Zoli #2 Christian Alvestam-ot ajánlom Scar symmetry, Solution .45
Magyarhonban meg a Leander tör felfele akit érdemes hallgatni
-
Atkatáska #1 Nagyon szeretem a metál/rock zenét, az egy problémám csak az, hogy rengeteg bandának olyan jellegtelen, nyávogós hangú énekese van, vagy alapból a zenéjükben nincs semmi dallam, hogy élvezhetetlenné válik az egész.
Olyan bandákat keresek, amiket lehet úgy is mondani, az énekesük hangja vitt sikerre. Emellet pedig maga a zene amit csinálnak dallamos, energikus, nem pedig monoton hangszerpüfölés, és futószalag dallamok.
Pár példa mire gondolok (youtube linkek)
Clean vocal : Devin Townsend, Simen Hestnæs, Anneke
karizmatikus : Peter Steele, Andreas Bergh
Pl ezeken kívül néhány banda amire többé kevésbé illenek ezek : Gathering, Sabaton, Inflames, Soilwork, Rammstein , Die Apokalyptichsen Reiter, Muse, Superbutt
Viszont ezeket szarrá halgattam, és más normális bandát sehogy sem találok, szóval ha valaki tud, megköszönném ha megosztaná! Üdv