54
Metal band with clean vocals
  • tigeroo
    jeremy mckinnon, a day to remember

scream/hörgések miatt mára nagyon kiforrott a hangja, jellegzetes hangszíne van, fiatal tehetség őis

• tigeroo
    tommy giles rogers, between buried & me

2:52-től, nuff said

• dregnarr1 #12
    Epica is hasonló, van női és férfi vokál is, teljesen érthetők, még a hörgés is (ha van).
  • Atkatáska
    edios, ilyenre gondoltam:) én is ezért linkeltem live videókat, ott jönnek ki a hangok legjobban. ismertem nightwisht csak nem ezt az oldalát.
    a Turisas és Ayeros is érdekes, de tetszik:)
  • tugyiti
    Disturbed
  • nearo
    Vagy Turisas, ez a három szám így akusztikus verzióban kifejezetten marahjó, de az eredeti se rossz (sőt):
    http://www.youtube.com/watch?v=UznVH-lSATA
  • edios
    első hsz-ben megfogalmazott énekes által sikerre vitt és dallamos metálzene mintapéldánya a nightwish (főleg amit 6. perctől művel durva )

ezen kívül max a fates warning jut eszembe, akik bár nem lettek híresek, és dallamosság mellett már progresszívebbek is a fentinél, de az énekes hangszíne az egyik fő jellegzetességük. (a linkelt számban pont nem énekel olyan sokat, de egyik kedvencem tőlük.. :) )
  • nearo
    Ayreon?
    Három kedvencem tőle:
    Loser
    The Sixth Extinction
    [URL=http://www.youtube.com/watch?v=BuFMacUqKsU]E=mc^2[/URL]
    Az a baj, hogy csomó metálbanda (legalábbis akiket hallgatok) képes nagyon szép tiszta vokálokra, de albumonként csak egy-két számra korlátozzák ezen tudásukat...
    Pl ez, keveredik benne az ordítás meg a tiszta vokál, szerintem zseniális szám, nem tudom neked még belefér e:
    Wintersun - Sons of winter and stars
  • Atkatáska
    :) kösz ezeket
    Scar Symmetry megvan, az Artificial Sun Projection számukban a refrénért vagyok oda 1:35-től:) Solution 45-t is ismerem
    Avenged Sevenfoldot valahogy rohadtul nem bírom, pont a vokálja miatt:)
    Still Remains ilyen tinibandának tűnik nekem ez alapján, annyira nem fogott meg
    Iron Maiden zenéje kétségkívül jó, de nem ilyeneket keresek, az vokál benne vékony, nyávogós nekem, mint a többi régi metál bandáé:)
  • aaasdd
    Avenged Sevenfold
  • lord nihilus
    Still remainsnek ez a száma tetszett ebben az éneklős, metalos zenével kategóriában.
  • Lacee86
    Bruce Dickinson/Iron Maiden. :)
  • FL Zoli
    Christian Alvestam-ot ajánlom Scar symmetry, Solution .45

Magyarhonban meg a Leander tör felfele akit érdemes hallgatni
  • Atkatáska
    Nagyon szeretem a metál/rock zenét, az egy problémám csak az, hogy rengeteg bandának olyan jellegtelen, nyávogós hangú énekese van, vagy alapból a zenéjükben nincs semmi dallam, hogy élvezhetetlenné válik az egész.

Olyan bandákat keresek, amiket lehet úgy is mondani, az énekesük hangja vitt sikerre. Emellet pedig maga a zene amit csinálnak dallamos, energikus, nem pedig monoton hangszerpüfölés, és futószalag dallamok.
    Pár példa mire gondolok (youtube linkek)
    Clean vocal : Devin Townsend, Simen Hestnæs, Anneke
    karizmatikus : Peter Steele, Andreas Bergh
    Pl ezeken kívül néhány banda amire többé kevésbé illenek ezek : Gathering, Sabaton, Inflames, Soilwork, Rammstein , Die Apokalyptichsen Reiter, Muse, Superbutt

Viszont ezeket szarrá halgattam, és más normális bandát sehogy sem találok, szóval ha valaki tud, megköszönném ha megosztaná! Üdv