3
  • asgh
    #3
    Csakhogy az MS nehezen tudna kínai gyártókkal kizárólagos megállapodásokat kötni. Pl. ha a Lenovó azt érzékeli, hogy a userek előtelepített win8 helyett win7-et akarnak a gépeikre, akkor nem fogja a win8-at erőltetni csak azért, mert az MS-el kötött szerződései erre kötelezik. Ettől még nem lesz a Microsoft kisebb szereplő a piacon és a windows hegemóniája sem törik meg (pl. az ubuntutól nem aggódnék a helyükben), viszont az MS ilyen körülmények között már nem tudja diktálni a fő csapásirányt az informatikában.
  • Yv@n
    #2
    "a kinai pc-kre telepitett windows-ok nem igazan tekinthetoek licensz szempontjabol jelentos forrasoknak"
    A Lenovo épp kínai pc, de ha külföldi piacra szánja az eszközt, akkor nem warez win-t fognak rátolni ők sem, szóval MS szemszögből nézve ez nem hozna semmi változást.
  • kvp
    #1
    Ha a dell ilyen helyzetben van, akkor eleg konnyen elofordulhat, hogy kiesik a piacrol. A hp desktop reszlege sem all tul stabil labakon, igy vegul a microsoft elveszitheti a piacat. (a kinai pc-kre telepitett windows-ok nem igazan tekinthetoek licensz szempontjabol jelentos forrasoknak) A vegen meg ugy jarunk, hogy a microsoft is sajatmarkas pc-ket kell, hogy aruljon, mint ahogy azt az apple teszi. Csak persze ebben az apple-lel szemben pont nem jok.