22
 • gforce9
  #22
  Nem is tudtam, hogy atomtámadás miatt nem férnek hozzá most a megauploadra feltöltött cuccaikhoz a felhasználók. Pedig azt hittem atomtámadásról azért írna az újság.
 • willcox
  #21
  Atomtámadás esetén a legkisebb gondom is az lenne, hogy hova lettek az adataim.
  Egyébként meg még mindig nem értem, hogy egy gyenge kimenő sávszélesség esetén miért görcsöljek fel bármit is, ha helyben azt azonnal meg tudom oldani?
  A HDD lehet, hogy annyiba kerül, de ha neked van mobilinternet elérésed, ami ugyebár nem korlátlan, azzal hogy a bánatban töltesz le egy méretesebb filmet? Ami mondjuk 1.5GB? Azt még feltölteni sem pikpak (letölteni sem), de ha 100MB-os a csomagod, akkor egy év alatt le is töltheted. És akkor semmi mást nem csináltál. Bravo! Márpedig a mobilok és a táblák miatt érvelnek a cloud mellett. Persze lehet nagyobb csomagra is előfizetni, de az hányszorosa lesz egy HDD árának? A HDD-n meg ugye az 50GB sokszorosát le tudod tárolni.
  Atomtámadástól nem félnék a helyedben. De ha az lesz, akkor felhőzgetni sem fogsz tudni, abban biztos lehetsz.
 • Vaszilij Artyom
  #20
  Esetleg azért, hogy ne egy szaros 10.000Ft os HDD-n meg 200ft os dvd-n legyen minden adatod elmentve, hanem egy olyan helyen amit csak egy atomtámadás pusztít el?
 • willcox
  #19
  A telefonomhoz kaptam 50GB dropbox tárhelyet, de leszámítva azt, hogy a dropboxot nem tartom jónak, sem oda, sem máshova (így a Megára sem) nem töltenék fel semmi saját cuccot. Miért töltsem fel? Azért, hogy aztán majd letölthessem? Nem bolondultam meg! Lokálisan a lényeges cuccokról van mentésem, ha valami kell, akkor csak előveszem és ott van azonnal. Sokkal gyorsabban ki tudom másolni HDD-kra a cuccot, mint hogy a szűkös sávszélességemmel feltöltsek bármit is.
  Ha valakinek oda akarok valamit adni, azt a gépemről torrenttel simán meg tudom oldani, és még tracker sem kell hozzá.
 • galocza
  #18
  krómot nagyon nyomatják (ők is), gúgliékkal szerintem van vmi egyezségük (nekik is). ez lehet a magyarázata, hogy a listáról "kimaradt".
  amúgy szerintem nem olyan nagy gond: darabold szét a filét 8).
  én is saját képeket, videókat tervezek feltölteni (a 4 meglevő fizikai példány mellett), de tuti hogy 7zippel még darabolom majd és ráeresztek egy aes256-t is (titkosítás ide vagy oda).
  és persze valóban - várjuk sok szeretettel a klienst 8).
 • sanyicks
  #17
  letöltésért nem is, ha van ingyenes alternatíva...
 • Shiloh
  #16
  Ne is fizess. Manapság az ilyen már bűnös gondolat. Nem tudom mit képzelnek az emberek hogy valamiért pénzt kérjenek.
 • sanyicks
  #15
  nem volt lassú, a leggyorsabb volt még fizetés nélkül is. a legtöbb ilyennél 50 kbyte/sec már jónak számít, ezen simán jöttek 800 k-val is a cuccok.
  fizetni viszont egy fillért nem fizetnék érte.
 • FoodLFG
  #14
  Letöltés még nekem sem sikerült.

  De ami sokkal gázabb, hogy feltöltés közben a chrome fogyasztja a memóriát mint állat. Valszeg bent tartja a már feltöltött adatot a memóriában, ami egy 1GB fájl esetében röhejes. Olvastam, hogy ez csak az IE, firefoxnál jelent gondot, de úgy tűnik chrome alatt is van valami gebasz.

  + az oldalon írják, hogy a javascript kód titkosítja a kimenő adatot (nyilván mi más), ami nagy processzor terheléssel jár.

  For establishing shared secrets between users and dropping files into your inbox, RSA-2048 (the key length was chosen as middle grounds between "too insecure" and "too slow"). All encryption, decryption and key generation is implemented in Javascript, which limits throughput to a few MB/s and causes significant CPU load. We are looking forward to the implementation of the proposed HTML5 WebCrypto API in all major browsers, which will eliminate this bottleneck.

  Szóval a böngészők nem éppen felkészültek az ilyen felhasználásra. HTML5 WebCrypto APIt megvalósító böngésző meg majd lesz talán egyszer.
  Úgyhogy nem ártana egy natív klienst összehozni úgy elég hamar addig is a Megásoknak...
 • JL666
  #13
  45 másodpercet kellett várni, hmm nagy idő tényleg! 1 cd lejött 5 perc alatt! Mondj egy másik ilyen file letöltőt!
 • Vaszilij Artyom
  #12
  Ha hajlandó voltál havonta 5-10 euorót kiadni érte akkor szárnyalt.
  Márpedig a valódi userek 90%-a kiadott ennyit érte, én is.
 • Ferrer
  #11
  Nem igazán értem, miért kell isteníteni a megauploadot - ha jól emlékszem, időkorlátos volt, lassú, ahogy maga az oldal is sokat zabált., Ami igazán hasznos volt, az a megavideo, ahová a végére felkerült majd az összes valaha létezett sorozat és film.
 • Vaszilij Artyom
  #10
  Fain
 • lamer the true
  #9
  Hát még nem igazán megy. Az előbb tudtam feltölteni le meg nem, most fel sem tölt, igaz beadtam neki egy exe file-t lehet lerobbant tőle.

  Jó lenne egy becsatolható hálózati meghajtó már. Elég a sok kliens programból, amik egy idő után nem tudnak szinkronizálni rejtélyes okokból.

  Ma már szerintem mindenkinek kéne 1 Terra cloud tárhely és egy 100Mbit es net hozzá (de legyünk mohók 1000 lenne az ideális ). Mind ezt egy windowsos fájlmegosztás egyszerűségével kéne már nyújtani és bumm meg is lenne az a felhő.
 • torreadorz
  #8
  "Nem is az volt a cél, hogy sittre kerüljön, hanem hogy eltakarítsák a cégét a színről és egyben üzenjenek a többi hasonló szolgáltatónak, hogy ki itt a jani és hogy fogják vissza magukat rendesen.
  Mindkettő sikerült nekik."

  Figyelembe véve a fenti cikket illetve az új vállakozást, ez nem biztos hogy összejött. Nem mellesleg, ha ez tényleg veszteséget jelentett a szórakoztatóiparnak (ahogy a cikkben irják), akkor gyakorlatilag az öntökönrúgás esetének klasszikus fennforgása van.
 • Ellaberin
  #7
  Nekem az szimpi, hogy 50Gib ingyen és széles sávon, méret korlátozás nélkül lehet (majd) feltölteni. Ilyet más nem ad csak pénzért.
  Sajnos még érdemileg nem tudtam feltölteni, gondolom a nagy érdeklődés, kezdeti nyavalyák miatt.
  Nekem meg a saját fotóim biztonsági másolatára nagyon jól fog jönni, fájl megosztást nem akarok, arra ott vannak a torrentek. :P
 • FoodLFG
  #6
  Nem is az volt a cél, hogy sittre kerüljön, hanem hogy eltakarítsák a cégét a színről és egyben üzenjenek a többi hasonló szolgáltatónak, hogy ki itt a jani és hogy fogják vissza magukat rendesen.
  Mindkettő sikerült nekik.

  Érdekes, hogy az amerikai szolgáltatók mint pl a MediaFire nem igazán ingottak meg a Meagupload lekapcsolása után. Nyilván azért mert amerikai cég és az usákok rálátnak mindenre amit csinál, könnyen kontrollálhatják őket. Ugyanez igaz a microsoftra, epülre és a google-re is.

  Dotcommal az volt a baj, hogy nem pucsitott be eléggé a demokrácia fellegvárának és benne volt a potenciál, hogy még jobban elszabadul (elég jól ment neki a diznisz) és még több kellemetlenséget okoz az amerikaiaknak, amit már végkép nem tudnak kontrollálni.

  Úgyhogy lekapcsolták, mert ők megtehetik.
  Közben mindenki csak kussolt az iparban miközben ugyanilyen alapon őket is lelőhették volna. Hulladék, kipusztulásra érett, szánalmas banda egytől egyig.
 • FoodLFG
  #5
  Semmivel sem jobban bűnös, mint a kiadók emberei és a korrupt politikusok.
  Először őket küldjék börtönbe aztán mehet dotcom is.

  Az összes nagy cég és kiadó, akiknek üzletébe belerondít dotcom, vastagon megérdemli. Nem kell őket sajnálni.


  A szolgáltatás viszont tényleg használhatatlan jelenleg. Megfektették rendesen.
  50GB tárhely, a korlátlan fájlméret és titkosítás viszont odabasz. Vannak hiányosságai még, de már most minden más hasonló szolgáltatás bohóckodás ehhez képest.
 • JL666
  #4
  persze jogosan járna neki a dutyi, de én mint felhasználó csak profitálok ebből, mert a megaupload sztem a legjobb file sharing szolgáltatás volt. Ezzel az új szolgáltaással kapcs is bizakodó vagyok, mert jobb lesz, mint a dropbox ha rendesen működni fog...
 • Darth Sith
  #3
  sittre került volna, ha az idióták nem illegális módszerekkel próbálják lebuktatni, amely még ki is derül. illegálisan hallgatták le, nyomoztak utána bírói engedély nélkül, majd ezek után több tucat szabályt szegtek meg az eljárások során, amelyek közül 1 is elég ahhoz, hogy az egész érvénytelen legyen, de ők tucatnyit követtek el az eljárás minden fázisában. ezek után szerintem nincs az a jogász aki ebből kitudna hozni bármit, hogy komoly büntit kapna. szerintem ezt ő is tudja, a jogászai végig nyálazták az egészet, ezért csinálja nyugodtan az új bizniszt.
  Bár amellett sem lehet elmenni, hogy az usákoknál a lobbi tuti megtud kenni bár bírót, aki a szabálytalanságok ellenére is rátud húzni majd valamit. Az megint más kérdés, hogy amúgy jogosan járna neki egy kis dutyi, de elméletileg az aktuális jogszabályok alapján nem nagyon tudnak vele mit kezdeni, de majd kiderül...
 • gombabácsi
  #2
  a youtube sokkal jobb, én hónapok óta azon nézek filmeket :D
 • Cumshot
  #1
  Megse kerult sittre a dagi? Jol nyomja.
  + Uj vallakozas is rogton, ejha...