41
Might & Magic - Duel of Champions
  • erasmus4
    #41
    Megváltoztatják az UI-t is. Rá is fért mert tényelg lehangoló milyen ócska külsővel rendelkezik egy amúgy igen összetett játék.
    Jön egy nagy kampány remélhetőleg jó sok gold seal rewardal, hogy a kezdők könnyebben alakítsanak ki jobb paklikat, azért jelenleg elég sok időt és kitartást igényel egy jobb pakli összerakása.
    Azonban a leghülyébb ladder rendszerrel fog e történni valami azt nem tudom (ELO).
  • Eisenberg
    #40
    Ezt örömmel hallom. Az utóbbi időben mással játszottam, de kezdek visszatérni, már nagyon hiányzott a játék. :)
  • erasmus4
    #39
    Most fog nemsokára kijönni a Base set 2 amivel 2 részre osztják a játékot egyrészt lesz Standard format amiben csak a bs2-es lapokkal lehet játszani és az azután kijövő set-ekkel, valamint az open format amikor minden kártya elérhető. Egyik nap standard swiss tournatment/open jackpot köv. nap fordítva.

    Miért is jó a BS-2 leredukálódik a lapok száma. Kihagyták a nagyon op lapokat Pao, Dark Assasin, Forgotten Flame (stb). Ismét lesz értelme nagy költségű lapokat berakni mert nem lesz annyi táblaletakarító spell. Jelenleg nincs sok értelme, 6os lényt is alig látni nemhogy 7-8-ast.
    Na meg akiknek nincs egy t1-es deckjük amik tartalmaznak kb. 4-5 epicet, meg kitudja mennyi rare-t, így jobb esélyekkel indulnak majd. Könnyebb lesz egy jó paklit kialakítani.
  • twinr
    #38
    Még ha csak 10 -20 ezreket kéne....
    Őrülten drága játék a magic, főleg online. Anno 10-15 éve játszottam vele versenyszerűen, booster draftok, type 2, nem volt kevés pénz, maradjunk a több százezer forintban ha mindent összevetek. És ugyanez online, igaz nincs utazási költség, de mire összeszedsz egy épkézláb decket... az meg hogy három fordulós draftokat játsz, ahol kétszer megszívod manahalál miatt... aki szidja a MM DoC-t, az kissé bolond, vagy multi milliomos.
  • b-type
    #37
    Ez teljesen mindegy, Én sem játszom vele rendszeresen már, de azért ha ráér pár ismerősöm akkor játszunk.
    Jó a rendszer egy jó játékhoz, nem fáj ha elvernek, jól lehet gyűjtani...és egy fitying nélkül elég jó paklit tudtam összerakni (több fajtát is) amivel a magam szintjén nagyon jó csatákat tudok vívni egy erősebb paklival is.
  • atibacsi1977
    #36
    Hadd trollkodjon ez a majom, ha ez teszi boldoggá. Én figyelmen kívül hagyom a hozzászólásait.
    Mi pedig, akik próbálják a dolgok pozitív oldalát kiemelni, éltesük ezt a topikot, mert megérdemli szerintem.
  • Eisenberg
    #35
    Már ne haragudj de németet tanulok, nem tudok angolul. Úgyhogy ha nem fordítod le a bejegyzést nem érsz el vele semmit. Aztán: Ez egy ember véleménye, ráadásul azt sem tudom ki ez a csávó majd biztos hitelt fogok neki adni így elsőre látatlanba. Valami meggyőzőbbet legközelebb troll uraság aki csak azért jár fel ide, hogy szapulja a játékot mert szerinte szar. Ui: Egy troll véleményére is biztos sokan adnak.
  • Jakuza1
    #34
    http://mmoaholic.blogspot.hu/2013/11/duel-of-champions-is-bad.html

    Hat hogyne. :PPPP
    Makikam a szemellenzot nyugodtan leveheted, mert itt nem fog mukodni az en kicsi kertem a legzoldebb.
    Ez egy szar jatek es ezt nem csak en irtam le, hanem mas is tenyekkel alatamasztva.
    Ja es meg valami, ez van olyan egyszeru mint a faek amit te emlegetsz, te olcso janos. :P
  • Lupous
    #33
    Szerintem is marhajó ez a game :), én nagyon csípem, kb egy hónapja bukkantam rá :)
  • Eisenberg
    #32
    Személyeskedünk személyeskedünk? Ehhez értesz meg a vádaskodáshoz de azt nem tudod kifejteni miért gyenge a játék. Mintha lenne egy ilyen mérce ahol meg lehetne nézni. Ha összehasonlítanád a kettőt rájönnél (vagy nem), hogy a Duel of Champions nem sokkal marad le a Magictől. Az meg aztán k.va logikus, hogy a Hearthstone tutorialját nem voltam képes megcsinálni de azért Magic-ezek évek óta, és a Duel of Champions-al is játszom. De Te csak ehhez értesz, a sárdobáláshoz. Igazán szép. Amúgy akkor elmagyarázom neked részletesen hátha meg érted:
    Jobb a Magic, de mivel fizetős ezért jópár Magyar játékosnak (illetve külföldinek is) jobban megéri egy Duel of Champions mint a Magic. Mert: Miért költene rá pénz? Nem feltétlenül kell mindenkinek az a játék. Sőt vannak akik a Hearthstone-al is megelégszenek. Így van ez amúgy a torrenteknél is ha pl filmről beszélünk: Nem baj ha nincs popcorn meg szélesvászon meg rohadt jó hangzás, elég nekem ha gépen megnézem a filmet vagy youtube-on 720p-ben a kis 10.000 Ft-os hangfalammal. Amit mondjuk tekerhetnék csutkára azt szólna...de minek? Ráadásul ingyen van (kivéve az áram + a net de m1...) Érted mostmár miért hoztam fel a pénzt? Sokaknak a Duel of Champions egy jó alternatíva. Azoknak akiknek kevés a Hearthstone nyújtotta egyszerű játékmenet, de mégsem akarnak pénzt költeni egy kártyajátékra. Vagy azért mert szükségtelennek érzik, vagy azért mert nem játszanának vele komolyan, csak hobbiszinten mégsem akarják, hogy elverjék őket, vagy azért mert...van egy hasonlóan komplex játék csak ingyen. :) Amúgy szerintem is a marketinget cseszték el a srácok, Én is nemrég hallottam a játékról csak. Facebookon szerveződik a Magyar közösség keressen rá aki akar. További jó pampogást.
  • Forrest Tomee
    #31
    Szerintem is jó kis játék, a Hearthstonnál sokkal komolyabb, a Mojang Scrollsnál, meg szórakoztatóbb. Én is élvezem és sok más magyar is csak az sg fóruma már évek óta a trollkodásról szól és nem a játékokról.

    Egyébként a tournamentek elején gyakran látok magyar nevet, szóval vagyunk páran.
  • Jakuza1
    #30
    Mert en ide akartam irni es barmennyit rinyalsz, akkor is ideirok, mert nem te szabod meg, mit csinalhatok.
    De ilyen erovel te mit makogsz itt a Hearthstone-rol ? Barki megjegyezte nem ?
    Lehet mas miatt nem tudtal, amugy is tul jutni a tutorialon, mert a felfogo kepesseged erre volt eleg.
    Mellesleg nem azt kerdeztek, hogy mi mibe kerul, hanem mi a jobb.
    De itt is ugy tunik ez nem tudott eljutni a tudatodig.
    Viszont ettol nem lesz meg kozepes jatek se a Duel of Champions, ugyanolyan gyenge marad, mint amilyen eddig is volt.
  • Eisenberg
    #29
    Ha van jobb akkor minek írsz ide? Attól, hogy van nála jobb attól még rohadtul nem gyenge. A gyenge az a Hearthstone. Faék egyszerűségű sz*r csak azért mozdulnak rá sokan mert Blizzard meg WoW. A tutorialig jutottam, pofon egyszerű unalmas, gagyi. Mellesleg a Magic The Gathering fizetős ha érdekel. Az online rész is, és valódi kártyát sem kapsz pénzért sőt, ha jó paklikat akarsz több ezer/tíz/húszezer forintokat bele kell ölnöd. Olyan mint az airsoft: Drága hobbi. A legjobb lövöldözős elfoglaltság de azért egy Battlefield 4 mégis olcsóbb hosszú távon.
  • Jakuza1
    #28
    Vissza kellene olvasni, de peldaul ott a MGTO is, azon kivul es meg tudnek mast is felsorolni.
  • MarkBlade
    #27
    Nem Trolkodásból ha van ismerősöd nagyon jó kis progi a Lackey.. Több kártyajátékot is magában foglal ez teszi igazán jóvá.
  • atibacsi1977
    #26
    Példa?
  • Jakuza1
    #25
    TCG
  • Jakuza1
    #24
    Es kit erdekelnek az agyhalott lovoldozos jatekok ?
    Ennel a jatenal van sokkal jobb CTG a piacon es nem egy.
  • atibacsi1977
    #23
    Most kötözködhetünk is egymással, vagy inkább írj egy olyan topikba akkor, amelyik játék szerinted nem gyenge!
    Én sem írok a sok agyhalott lövöldözős játék topikjába...
  • Jakuza1
    #22
    En meg igen...
  • atibacsi1977
    #21
    Hááát! Én nem úgy vettem észre, hogy gyenge lenne...
    Szerintem a több ezer játékos sem erről tanúskodik!
    Biztos itthon is lennének rajongók, de a hírverése ennek a játéknak igen gyenge! Egy éve megy a játék, én mégiscsak egy hónapja találtam rá.

    Az is lehet, hogy itthon többen vannak a Call of duty-s "jaaaaaaj dejó a grafikája" típusú emberek, akik a külcsínre mennek, mint inkább a belbecsre.
  • Jakuza1
    #20
    Mert a jatek gyenge, azert nem el.
  • atibacsi1977
    #19
    Helló!

    Ez a játék a valaha volt legjobb amivel találkoztam!
    A Hatalom kártyáihoz hasonlítanám, talán annyi különbséggel, hogy azért igencsak több lap járt ahhoz, mint ehhez.
    Ez az egy dolog, amiben még van hova fejlődni szerintem!
    Nekem ettől függetlenül No.1. :)

    Nem értem mért nem él ez a topik, hisz sokan jáccák nagyon ezt a game-t. Bááár.... Lehet nem magyarok!
  • Jakuza1
    #18
    Inkabb az Eredan-al, mert az jobb sokkal.
  • Eisenberg
    #17
    Hali, Én nemrég akadtam rá, szvsz jobb mint az a faék Hearthstone. Aki azt mondja nincs benne stratégia az hülye. Ember mondok párat: Van egy lény aminek 2 támadása van, az ellenfél lényének 3 életereje. Viszont neked van egy +1 dmg-t adó lapod. Viszont az ellenfélnek van egy lénye ami fel van turbózva magic lappal így védelmet kapott, és X ideig nem ütheted le. 5 erőforrásod van, és van egy varázslat megszakító kártya a kezedben. Viszont ha ezt kijátszod nem fogod tudni kijátszani azt a lapot ami a lényednek +1dmg-t ad így az ellenfél leüti, pedig dzükséged lenne rá. Ám ha ilyenkor nekromantával vagy, és van a paklidban olyan lap amivel vissza tudnád hozni a lényt...akkor mégiscsak megérné hosszútávon a felerősített köcsögöt támadni nem? Alkalmazkodni kell a szituációkhoz, előre kell trvezni sokszor, gondolkdni, taktikázni kell. Nem a lapjárástól függ. Nekem 79 lapos paklim van 2-es szinten, van miből válogatni. Olyan pakikat kell összeállítani, hogy ne nagyon forduljon elő rossz lapjárás. A többiről majd a profik mesélnek :) Am pár kérdés a végére: A shopban megvehető dolgok nekem kevésnek tűnnek. Nem lehet kategóriákra sem bontani a packokat, dckeket, hogy mégis milyet keresel. Tehát ennyi az össz? Ezeket megveszed aztán kifújt vagy van még lap a játékban? Mmint, hogyan lehet méshogy lapot szerezni? Hősöket mikor kapok és miért? Kb mennyien játsszák ezt a játékot? Mindig szinte egyből bedob a duelba szal gondolom sokan. E-sport lesz belőle? Köszönöm, a hibákért elnézést telón vagyok.
  • kabel15
    #16
    Innen gondoltam :D Kicsit pörgetni kéne ezt a topicot. Mondjuk különböző deck ek magyarázatával vagy taktikákkal.
  • JohnAngel
    #15
    Nem is kevesen.
  • kabel15
    #14
    Sziasztok!

    Játszik még valaki ezzel a játékkal?
  • iliili
    #13
    Az a baj,h manapság nagyon kevés a Stratégiai RTS,vki vmi jót ?
    Tudom,h van,de azért,h 1 hét alatt összelehet szedni 600 lapot,és 212 félét,semmi pénzel,nem sok játékkal az korekt xd
  • Masakari
    #12
    Stratégia RTS-ben van,itt szerencse(az alapján feljön-e az a lap ami neked kell),lapgyűjtés meg pakli építés van.
  • iliili
    #11
    Bőven van benne,milyen paklit állítasz össze,azt milyen arányba,és a játékba ,hogyan játszod ki,ez elég komoly stratégia. Nem értem akik azt szidják,hogy csak sok idővel,vagy pénzel lehet jó decked,én 2 napja játszom de már van 350 lapom :D
  • Fehercsoki
    #10
    Stratégiáról szó sincs ebben a játékban, csak az számít, hogy milyen kártyáid vannak.
  • iliili
    #9
    Sziasztok,játszik valaki vele ?
    Sztem egy nagyon jó kártyás,stratégiás játék,ha van valaki fent van,akk Tarmatron néven megtalál!
  • Masakari
    #8
    Nem tudja vki hogy a kártya artworköket nem lehet valahonnan letölteni? van 1-2 ami nagyon jó,csak az istennek se találom meg a neten....
  • Pio
    #7
    Nemrég ismerkedtem meg a játékkal. Nagyon tetszetős, bár annyira nincs rá sok időm, hogy pénzt öljek bele, így viszont nem igazán tudom kipróbálni a fejben jónak tűnő paklikat. Olyan paklival viszont, aminek én is érzem a gyengéit nem szívesen tolnék le sok-sok meccset, hogy legyen kristályom/goldom még több paklira. Szóval ez egy amolyan ördögi kör.
    Azért így is el lehet vele szórakozni.
    Viszont cucu9999, látom Te nagyon komolyan tolod az ipart, további sok szerencsét, jó látni, hogy van egy magyar is az élmezőnyben! :)
  • Sceleton
    #6
    Én csak idén kezdtem el, de nagyon bejön. :)
  • cucu9999
    #5
    Nagyon jó kis game, október óta tolom!!

    Ha valaki kiváncsi rá streamemen megtekintheti. http://www.twitch.tv/cucu99

    Ha lenne elég sok néző magyarul kommentálnám is.
  • Sceleton
    #4
  • Sceleton
    #3
    Might & Magic Duel of Champions
  • Sceleton
    #2
    Tegnap hívta föl rá a fegyelmem az egyik ismerősöm. Este regisztráltam is - a HoMM VI accont jó hozzá - s neki is álltam kipróbálni.
    A tutoriál gyermeteg - a Haven néppel kell végig játszani, kivéve az utolsó tutorialt, ahol végre a kiválasztott pakliddal gyakorolhatsz.
    Kezdésnek három fej közül lehet választani - Haven, Inferno, Undead, a maradék három fajt csak később tudod paklik, és random csomagokból megvásárolni.
    A single player része nagyon kevésnek tűnik, bár a kártyás játékok lényege úgy is a duel. Van lehetőség gyakorló játékokat is játszani tét nélkül - baráttal, vagy ismeretlennel is. A Héten még jobban neki fekszem, mert érdekesnek ígérkezik...