19
  • Vol Jin
    #19
    "A két vállalat szintén nem kommentálta a kiszivárgott információkat."

    Hogy a Sharp és a Samsung nem kommentálta, az érthető, hiszen a beszállítói szerződésben még titoktartási záradéknak sem kell lennie, hiszen a polgári törvények is védik az üzleti titkokat.

    Az viszont, hogy az Apple sem reagált, azt jelzi, hogy a tablet mára már nem az iPad-t jelenti, hanem a konkurensek egyre nagyobb szeletet kaparintanak meg maguknak a piacból. Tehát nem az van, hogy az iPad leveszi a piac 70%-t, a maradékon meg osztozik a száz másik gyártó, hanem azt, hogy akár két három gyártó is felsorakozik a menő kategóriába, együtt lefedik a 70%-t, és a maradékon osztoznak a dzsunkaművek ltd és társai tucatszámra.

    Ez törvényszerű folyamat.

    Amúgy csak érintőlegesen jegyzem meg, hogy milyen groteszk helyzet az, hogy a Samsung szállítja a kijelzőket az Applenek. Így nagyon fura legagyizni a konkurenciát...
  • M2 #18
    Szerintem csak annyi a történet, hogy jobban kannibalizálta a Mini a nagy iPad-et, mint amennyire számítottak. Így a raktárkészlet átbillent, amit ki kell korrigálni. Mindennapos eset - szokásosan felfújva.
  • Inquisitor
    #17
    Érdekes következtetés a kijelző gyártásának leállításából.
    Nem arról van szó, hogy a SHARP áttér az IGZO kijelzők tömeggyártására? Amikor 2012 nyarán bemutatták, már akkor arról volt szó, hogy jön Apple termékekben.
    Jelenleg meg még csak a saját telefon és tablet gépjükben mutattak be ilyet, szóval simán el tudom képzelni, hogy az Apple is olyat akar. Még is csak sokkal kisebb a fogyasztása.
  • M2 #16
    Amúgy nyáron jön majd három új Apple telefon:
    - az olcsó műanyag, 3.5" képernyővel, az lesz az iPhone Mini,
    - a nagyobb, műanyag 5" kijelzővel, az meg az iPhone Maxi,
    - csuklón hordható, színes alu házas, 1" kijelzővel, iPhone Micro.

    Az iPhone 5S is jön, további öt alapszín és négy metálos színű, feláras kivitelben.

    Az iPad Mini Retinás lesz, cserébe az iPad meg Super Retinás 4096x3072, így ugyanazt tudja, mint az új Apple iScreen tévékészülék (4096x2304).

    Ha lenne blogom, ezt megírhatnám, összevágnék hozzá 2 perc alatt egy képet és már vehetnék is át a hírügynökségek. :-)
  • Papichulo
    #15
    "mert ha te is magyar vagy, akkor logikad szerint te is gyakran e-celbol irsz hozzaszolast."

    Akkor ez nem jott be ;)

    Termeszetesen nem gondoltam azt, hogy minden magyar ember, minden hozzaszolasa ilyen megnyilvanulast takar, de sajnos elegge jellemzo erre a nemzetre... mindazonaltal orulok, hogy sikerult megfognod, mind a cikk, mind a hozzaszolas esszenciajat es igy relevansan tudtal reagalni ;)
  • Tetsuo
    #14
    Rasszista szovegedet idezem: szanalmas es tipikusan magyar karorvendesed.
    Ezert kerdeztem, mert ha te is magyar vagy, akkor logikad szerint te is gyakran e-celbol irsz hozzaszolast.
  • M2 #13
    Nálam willcox szövegei alapból csukva vannak.. Nálatok nem?

    Mert nem éri meg kinyitni! :-)
  • asgh
    #12
    iPad kijelzők megrendelésére vonatkozó másodkézből kapott pletykák alapján az Apple végét vizionálni, na az tényleg álmodozás.

    PS: Ha a mondandód végére odaböffentesz valami frappáns visszavágásnak szánt hülyeséget, az is reagálás. Gondoltam szólok.
  • Papichulo
    #11
    Reszben igen, miert? Tovabbiakban hogyan jon ez az Apple megrendeleseihez?
  • Tetsuo
    #10
    Te nem magyar vagy?
  • willcox
    #9
    Éhes disznó makkal álmodik - a mondás szerint.

    PS: csulakula haverodnak add át légy szíves, hogy szellemi rövidnadrágokra nem reagálok.
  • asgh
    #8
    Nehéz nem észrevenni a tőzsdemanipulációs szándékot az ilyen szinten gagyi "elemzések" mögött. Hamarosan jön az Apple éves beszámolója, ilyenkor mindig meglódul az árfolyam, így most beerősít az "elemzői" gárda, hogy lenyomják a részvényárakat. A spekuláció ugyebár a _különbségen_ kaszál, így érthető, ha gagyerák pletykákkal operálnak, az már érdekesebb kérdés, hogy milyen érdekek mozgatják pl. a Wall Streat Journal-t, hogy megéri nekik abszurd elemzésekkel rombolni a hitelességüket.
  • Papichulo
    #7
    "Gondolom, hegyekben állhatnak az eladatlan igagyik, a raktárak megteltek, nincs már hova tenni ezeket."

    Bizonyara azert is vallaljak csak egy hetes szallitasra az iPad Miniket...
    Ja meg gondolom azert, mert a tiniknel mar nem menok az Apple termekek... ja de, megsem, bebizonyosodott, hogy az is egy nevtelen ceg 15 perc hirnevre valo torekvese volt :)

    Itt egyebkent gyonyoruen le van vezetve, hogy miert hulyeseg a te szanalmas - es tipikusan magyar - karovendesed: http://www.forbes.com/sites/markrogowsky/2013/01/15/did-the-wsj-get-punkd-on-apple-or-is-it-rotten-to-the-core/ ;)
  • sanyicks
    #6
    én a sasszem retina kijelzőt várom, 1000 ppi-s felbontással, mert ami kisebb az fos. mikroszkóppal még ezen is látnám a képpontokat, de hát ez van, nekünk igényesss embereknek még várnunk kell pár évig.
  • willcox
    #5
    Kipukkadt a nagy lufija, majd ki fog a kisebbé is pukkadni.
    Gondolom, hegyekben állhatnak az eladatlan igagyik, a raktárak megteltek, nincs már hova tenni ezeket.
  • Szefmester
    #4
    " A hírt eddig sem a Sharp, sem az Apple illetékesei nem erősítették meg, igaz, nem is cáfolták."

    Ez pedig itt az "Sg.hu infotmatika & tudomány" & bulvár & mocskolódás & cenzúra & hibagyűjtemény....
  • Magiszter
    #3
    Én se rohanok a boltba fejvesztve. Ha igaz hogy március magasságában jön az iPad mini 2 (vagy: új iPad mini, iPad mini Retina Kijelzővel...stb...Apple marketing nevek) akkor azt még megvárom. Kitudja, lehet inkább azt fogom megvenni, ha annyival többet tud. Vagy a mostanit nyomott áron :)
  • mousee
    #2
    Ugyanez itt, csak én megvárom a vérfrissített minit :)
  • Magiszter
    #1
    1.) Talán én tévedek a legnagyobbat, de az iPad mini az 7,9"-os és a matematika törvényei szerint az már inkább 8"-nak felel meg mint 7"-nak.

    2.) Az Ipad mini az pont az a méret ami szerintem a legtöbb embernek még nem túl nagy, nem túl kicsi. Személy szerint az Ipad 1-2-3-4-et akkor se vettem volna ha fele annyiba kerül, mert túl nagy, túl nehéz. Az iPad minivel ismerkedve viszont már be is ütemeztem a vásárlást, mert egyszerűen megfelelő minden tulajdonsága. (tudom, tudom, csak 1024x768-as a kijelzője, pfujj de rossz (nem))