27
  • KopaszIsten
    #27
    Tévedsz, mert nekem már 4 éve nincs a gépemben floppy meghajtó. Semmi értelme nincs. Lassan az optikai meghajtó is csak arra lesz jó, hogy feltegyem a hardverekhez a drivereket installálásnál.
  • Lazarus
    #26
    "Ugorj a 273. sorra. cseréld ki az if második feltételénél a változót a users tömb id kulcsára"
    Ez így teljesen lehetetlen. Egy interaktív ujjakkal vezérelt nagy képernyőt amin össze vannak drótozva az objektumok UML diagram szerűen inkább érezném járható útnak.
  • Komolytalan
    #25
    "Persze ma még nem tudsz programozni így, de kérdem én ha átalakítják a nyelveket kódokat olyan formán, hogy azok hangvezérléssel is használhatók legyenek? "
    Bediktálod a hangvezérlőbe, az meg kiküldi pakisztánba, és az ottani coder megírja neked a programot. Kb ez a realitás hangvezérlés meg programozás kapcsolatában.
  • caius marius
    #24
    Oké, van abban valami amit mondasz, de ha csak abba belegondolsz, hogy amikor'96-ban telefonáltam a villamoson, utcán, stb, akkor hogyan reagáltak az emberek és ez mára mennyit változott, akkor láthatjuk, hogy az ember nagyon gyorsan alkalmazkodik ezekhez a változásokhoz.
    Persze ma még nem tudsz programozni így, de kérdem én ha átalakítják a nyelveket kódokat olyan formán, hogy azok hangvezérléssel is használhatók legyenek?
    Túlkiabálni pedig nem kell senkit, max olyan zaj lenne mint egy telefonközpontban.
    A kódjaimat pedig most sem ütögetem be nyilvános helyen, csak ha nagyon elkerülhetetlen.
  • willcox
    #23
    Így van. De tegyük hozzá, hogy egyelőre. Több nyelv is letölthető már, amivel megy offline is. Előbb-utóbb szerintem a magyar is letölthető lesz, és akkor menni fog offline is.
  • sanyicks
    #22
    gugli és az androidos hangfelismerés nagyon jól működik, magyarul is... a baj az vele hogy nem a gépen értelmezi hanem cloudban... így offline nem megy.
  • Tetsuo
    #21
    :DD Na kb. igy van nalunk is.
  • Tetsuo
    #20
    A munkamban pont hasznalok egy hangvezerleses raktaros rendszert, neha atom ideges leszek, meg a tobbiek is, aki meg hasznalja, mert neha felreerti amit mondunk :)
  • csimmasz
    #19
    Persze, ezért is mondom, hogy csak a diktálás, bár lehet akkor is maradnék a billentyűzetnél, talán.
    Az utómunka meg nyilván kényelmesebb a hagyományos módon.
  • willcox
    #18
    Az autómban van hangvezérlés is. Mindig megérti, hogy mit mondok neki (rengeteg, előre meghatározott parancsok vannak benne gyárilag), pedig nem az az anyanyelvem, amilyen nyelven a parancsot ki kell adni.

    Más:
    - a telefonomban van hangvezérlés is, igaz, az sem magyarul, de működik.
    - a gugli keresője beszélt szöveg alapján is tud keresni, magyarul is tud, és az esetek többségében hibátlanul felismeri, amit mondok neki.
  • kvp
    #17
    A beszedvezerles tipikusan ott jon jol, ahol beszedvezerelt embert valt ki. Ilyen pl. a beszedvezerelt titkarno akinek lehet diktalni. Tehat olyan embereknel idealis, akik most is csak egy segito segitsegevel tudjak kezelni a technikat. Tehat szemelyzet helyett johet jol. Minden mas esetben tobbnyire lasabban beszelunk mint ahogy gepelunk. Az olyan esetekben mint pl. autoban sms-t irni ugyancsak jol johet, de a kutatasok szerint ha valaki vezetes kozben diktal, az ugyancsak elvonja a figyelmet, bar kevesbe. Erre jo pl. a sofor, amit a robotsofor valthat ki. Akkor viszont felszabadul a vezeto es akar gepelhet is.
  • Komolytalan
    #16
    Húzd ki az egered, és rájössz. A hangvezérlés kvázi billentyűzet kiváltó eszköz lehet - na jó, nem teljesen, mert mondjuk NFS-t játszani elég beteg lenne hangvezérléssel. Egeret abszolúte nem váltja ki. A másik a többek által említett "nem egyedül vagyunk a barlangban" effekt. Nálunk pl. telefonálni is kimegy mindenki, mivel mocskosul zavaró a koncentrálásban, ha valaki dumál közben.
  • fszrtkvltzttni
    #15
    Dolgoztál már úgy párban, hogy a másiknak folyamatosan mondanod kellett mit csináljon?

    Képzeld el, hogy egy kép egyik részére rá akarsz nagyítani. Hogy mondod el?
    Nagyíts rá a fára. A másikra. Ott a ház mellett. A másik oldalon. Kicsit jobbra. Még egy kicsit. Most jó!
    Kézzel, egérrel, esetleg lézeres szemkövetéssel ez egy pillanat.
  • Szefmester
    #14
    Egy szövegszerkesztőben is max a nyers szövegbevitelre lenne jó ez. A formázással utána még foglalkoznod kellene. Sőt ha nem teszel bele spéci parancsokat akkor az egész diktálás egy ömlesztett, írásjelek nélküli förtelem lesz!
  • csimmasz
    #13
    Amugy mire munka közben elmagyarázom mit akarok addig egérrel 3 szor megcsinálom.
    Nem mondom, szöveg bevitel nem lenne rossz diktálással!
    Szerintem sem tudja teljesen kiváltani a beszédvezérlés a bill-egér párost.
    Talán egy közvetlen ideg interface amin keresztül gondolatok utján lehetne vezérelni a gépet, akár csatlakozón, akár agyhullámokon keresztül.
  • csimmasz
    #12
    És majd a gép visszakérdez, " kérem erősítse meg az animalpornoextrem.com cimet szeretné megnyitni igen/nem vagy kérem mondja be ujra hangosabban!
  • joghurt3
    #11
    Azért én nem szeretném, ha a fennhangon ezt kellene mondanom a gépnek az irodában: "Nyisd meg a youporn.com-t, kattints a Gay linkre..."
  • 12alpi12
    #10
    Még valami:
    Ha lesz ilyen, gondoljanak a tájszólásokra is. Me' münk itt Erdélyországba egészt másképpen diskurálunk ám, no, csak azé'.
    Sok online játékot játszok, rengeteget beszélek skypon/ts-en anyaországiakkal, de gyakran ők sem értenek, nemhogy egy kínai gyártmány!
  • Lazarus
    #9
    Erről az egyik iphone szótár app jut eszembe, gondoltam milyen jó lesz úgy szótárazni hogy csak kimondom a szót az pedig már mutatja is mit jelent. Az istenért nem hajlandó rendesen felismerni a szavakat :P
  • 12alpi12
    #8
    +1
    Pont ezt akartam leírni, de látom, hogy már megtették!
  • Szefmester
    #7
    Mo.-n lejátsza. de ha kíváncsi vagy rá: scottish voice operated lift a címe a youtube-on.
  • Dodo55
    #6
    Egyetértek.

    Autóvezetés közben (és egyéb olyan helyzetekben mikor nem lehetséges vagy nem biztonságos nyúlkálni mindenfelé) pl kurva hasznos dolog lehet, de ezen felül más téren szerintem nagyrészt felesleges.
  • Crane
    #5
    Pl. a számítógépen való munkavégzést nem lehet kiváltani hangvezérléssel. Képzelj el egy irodát ahol 30-an próbálják egymást túlordítani, hogy a gépük megértse, mit szeretnének.
    Egyszerű hangparancsok még elmennének, de pl. próbáld elképzelni milyen lenne hangvezérléssel programozni, vagy pl. grafikát készíteni.

    Másfelől - főleg mobil eszközök esetén - próbáld elképzelni azt a helyzetet, hogy a buszon utazol sok-sok idegennel körbevéve, Te pedig a belépnél pl. egy közösségi oldalra. Fennhangon ki fogod ejteni mindenki előtt a hozzáférési adataidat? :)
    Vagy pl. szeretnél intim üzenetet küldeni a párodnak...

    A hangvezérlésnek van jövője, de meg van a maga helye a többi adatbeviteli eszköz/lehetőség között. A billentyűzetet és az egeret még nagyon sokáig fogjuk látni, főleg munkahelyeken.
  • caius marius
    #4
    Kb. olyan ez mint, a floppy nélkül nem lesz soha számítógép építve...
  • caius marius
    #3
    Nem értem, egy tökéletes hangvezérlés miért nem helyettesítheti a billentyűzetet?
  • Tetsuo
    #2
    "This video contains content from Channel 5, who has blocked it in your country on copyright grounds." :(
  • Szefmester
    #1


    Erről a témáról nekem mindig ez ugrik be. :D