15
-
iopi #15 Ez alapján a filmzene sem természetes. Vagy szoktál az utcán lassítottan sétálni andalító zenére? :D -
kukucs1919 #14 Egy kis más megközelités:-))Nekem tetszik:-))
http://www.youtube.com/watch?v=-Cj9Je1Lqko -
Zoliz #13 Egyetértek. A Bosszúállók meg lehetett volna fél órával hosszabb, mert az is mestermunka. -
Nos #12 Nekem nagyon tetszett a film. Baromi jó operatőri munka. De egy fél órával lehetett volna rövidebb. -
sandor8206 #11 engem csak azért nem érdekel, mert eléggé lerágott csont már ez a mű, annak ajánlható aki nem ismeri sztem -
asgh #10 Sok minden van a filmekben, ami nem természetes, de működik.
A lassítás pl. nem természetes, mert ha nem vagy durván begombázva, akkor nem lassítva látod magad körül az eseményeket. Ennek ellenére nem mondanám, hogy pl. a 300 szar, mert nem természetes, pedig ha visszagyorsítanál benne minden jelenetet valós időre, akkor az egész film alig lenne hosszabb 45 percnél.
Ugyanez a helyzet az énekléssel. Van amikor működik, van amikor nem.
Persze lehet szeretni meg utálni műfajokat, de felesleges e mellé valami egzaktnak szánt ideológiát gyártani, mert akkor sem mondasz vele többet, mint hogy "nem szeretem az éneklős filmeket". -
#9 Nekem nem túlzottan jött be, pedig nekem még a Grease is tetszett.
Itt mentek a színészek énekeltek de kb köze nem volt a történethez, csak a pillanatnyi lelki állapotukhoz.
Az meg külön zavaró volt, hogy folyamatosan az orlyukukat kellett nézni, merthát ez nem előre felvett éneklés volt -
paj01 #8 Megnéztem, mert eddig műveletlen voltam és nem ismertem A nyomorultak történetét, ezért úgy gondoltam ez remek alkalom. Egyetlen gondja, hogy túl hosszú. Körülbelül 30-40perc volt számomra ami élvezeti értékkel bírt a többi üresjárat. Ha 100percbe belebírták volna sűríteni akkor még a nem éppen műkedvelő mozizóknak is lehetne ajánlani. Az eleje még leköt, ahogy felveszi az ember a fonalat, követi a történetet +a látvány is megfelelő. Aztán jön Hathaway szólója ami tényleg zseniális abszolút egy kis csúcspontja a filmnek. Aztán kezd lanyhulni az érdeklődés, elkezdik zavarni az embert az állandó énekléssel előadott párbeszédek. Aztán jön S.B. Cohen és H.B. Carter és színt visz a dologba, humoros jelenetekkel. Jól játszák a csaló szélhámost ők ketten:)Az a rész is tetszett. Viszont ezután szinte csak vontatottabb részek következnek, zajlik a történet mesélés de zavaró a folyamatos kornyikálás a párbeszédek alatt. Ja maradt még egy rész, a film abszolút csúcspontja a forradalom előtti este. Zeneileg ez a tetőpont, a különböző zenei témák összeharmonizálása remek, aki szereti a műfajt, annak ez a libabőrös rész:)Aztán jön még a forradalmi téma a vége meg ismét langyi. Vannak jelenetek amiket szívesen visszanéznék, de teljes egészében a filmet megint nem ülném végig... -
Wittgen #7 Ennek ez a sajátossága. Én sem járok operába, nem nézek musical-eket, de ez a film nagyon bejött. -
willcox #6 A filmek túlnyomó részében van filmzene. De nem a szereplők énekelnek, vagy éppen táncolnak, hanem csak a megfelelő hangulathoz/hatáshoz ad zenei (többnyire hangszeres) aláfestést. Ezzel semmi gondom nincs. De ha leállnak énekelni és táncolni a cselekmény közben, az röhejes. -
willcox #5 "Nem állnak le nótázni és folytatják utána, hanem a cselekmény közben énekelnek." - még rosszabb. Ami nem természetes, azt ki nem állhatom, és ez nem természetes. -
Katalizátor #4 Naná, hogy a zenékkel rendelkező filmeken nevelkedett embereknek picit fura, de régen nagyon is hatásosnak számított ez a műfaj, és napjainkban is hatalmas rajongótábora van. -
kalapos01 #3 Nem állnak le nótázni és folytatják utána, hanem a cselekmény közben énekelnek. Nem mintha ez változtatna bármin is. (Szerintem csak nem tudod kettéválasztani, hogy az ő világukban ők nem énekelnek, csak nekünk adják át a színészek dalban, amit el akarnak mondani. Ezért színházi műfaj. Olyan, mint az elnagyolt gesztusok a színpadon és a közönségnek beszélés. Azok sem a valóságukban történnek, csak nekünk adják elő így. Innentől kezdve, ha jó a zene, akkor az mindenképp plusz élvezeti fok. Az pedig tény, hogy dalban a dráma is jobban kijön.) -
willcox #2 A musical-eket kifejezetten utálom. Olyan, mint az operett, amit szintén utálok. Nincs is annál nevetségesebb dolog, amikor a cselekmény közben mindenki leáll nótafázni meg táncikálni. És utána, mintha mi sem történt volna, folytatódik a cselekmény. Röhej a köbön!
Nekem a nyomorultak filmes megvalósításában csak egy verzió jöhet számításba: az, amelyikben Jean Gabin a főszereplő. Az összes többi felejtős. -
xido #1 Na..ez a felirat dolog érdekes fejlemény...Annak idején lepett meg hasonló a Jézus Krisztus Szupersztár honi dvd kiadásán,mikor is értelmezési fordítást fedeztem fel,rímektől mentes műfordított,hivatalos dalszövegek helyett..és valahol tetszett is ez a módi