65
 • Tetsuo
  #65
  Amiben mindenki egyetert, hogy a cigany-magyar egyutteles jelenleg nem mukodik. Ezen jelenleg csak egy part akar valtoztatni, a tobbi tolna tovabbra is ugyanoda az adofizetok szazmillioit... Cigany kultura kozpontja Miskolcon milliardert? Pont ez kell, hogy megoldodjon a konfliktus. (facepalm)
 • Katalizátor
  #64
  De könyörgöm, hát pont azt írtam én is!
 • Szefmester
  #63
  Hogy miért kezdtem személyeskedni? Olvasd már vissza mit írtál, és mi miről beszéltünk eddig. Ha ezt megteszed, akkor gondolj bele mélyebben a felvetett szövegedbe és máris meg lesz a válasz. Megoldás egy szoftvertől? Vicces lenne.
 • Katalizátor
  #62
  Te figyi má! Már másodjára kezded ezt a személyeskedést. Most ez jó? Meg a "Majd ha ez történik, akkor te majd..." kezdetű mondatok meg pláne nem idevalók.

  Gondoltam a témáról beszélgetünk, nem egymás farokméretét forszírozzuk.

  Főleg, hogy a kommented eleje nem is volt ilyen!
 • Szefmester
  #61
  A viselkedésminták ritkán változnak, a statisztika pedig egy adatbázisban letárolható. Hol a probléma?

  Az okát jó hogy nem fogja megszüntetni, senki nem is állította ezt! A szigorúbb büntetések már talán megelőznének pár apróbb esetet. De azokat bizonyos emberjogi szervezetek nem helyeselnének. Pedig szerintem a gladiátor viadalok visszahozása még nézőket is vonzana ami jó befektetés lehetne. :D

  Nem értem hogy te hogy várhatnád a szoftvertől a megoldás a bajra.. de semmi baj. Szedd be a bogyókáid, és nézz valamit estére... Amikor pedig majd egy gyakran hátrasandító emberke vesén szúr egy doboz cigire való kp-ért akkor majd mondogathatod magadban hogy de hát a program nem riasztott rá...
 • Katalizátor
  #60
  Nyilván nem, és nem is tévedne akkorát az a szoftver. A lényeg az, hogy ki updatelné a szoftvert? Mert az emberek, a világ változik. A szoftver viszont egy adott algoritmus alapján működik. A gondom csak az, hogy ez az egész fejlesztés is csak tüneti kezelésre alkalmas, de a probléma okát nem oldja meg.
  A cigányok bűnözése egy tünet, amit könnyebb kezelni, mint az okot megszüntetni. Persze mindig, mindenhol pontosan ez megy. Lövöldözés az iskolákban? Szigorítsuk a fegyvertartást! Pukkan pár bomba? Szigorítsuk az ellenőrzést! Szar a CO2? Korlátozzuk! Nevetségesen primitív...
  Sosem lesz hatékony, nem szünteti meg a problémát, csupán egyre több és több törvény van, meg kontroll. Ebből a gondolkodásmódból semmi jó nem fog kisülni a jövőben!
 • Szefmester
  #59
  Jogaik vannak... több joguk van mint nekem vagy neked! Kötelességük? Szinte semmi! Királyként élnek mégis mocsokban. És ezt ők választották.

  Volt egy munkatársam, lusta volt, trehány, és nem dolgozott túl sokat és túl hatékonyan. Kirúgták. Mi volt az első balhézós szövege: biztos azért mert ***** vagyok! A helyes megfejtőnek nem sorsolok ki semmit. Ha nem veszik fel melózni akkor azért mert ő az ami, ha kirúgják akkor azért ami ami, és nem azért mert szarul dolgozik.

  Én most vajon akkor szelektív rasszista lennék? Mert pl bármikor összejönnék egy szép japán nővel, vagy egy indiánnal, de afrikaival, vagy indiaival már kevésbé lennék lelkes. vallásilag meg nem érdekel amíg nem akar meggyőzni arról hogy az az igazi. Felőlem kelta, germán, katolikus, jehovista, luciferita, mohamedán. tök mindegy. Szerintem egy vallás még önmagában nem jelent semmit, csak akkor ha szélsőséges. Lásd terrorista merényletek, harácsolás és kizsákmányolás, valamint a szadista hajlamok.

  Most ha fogod a tapasztalataid meg a családod és barátod tapasztalatait, és betáplálod egy szoftverbe, tisztán statisztikai alapok miatt, majd egy kamera azt figyeli hogy a csoport ahogy halad hányszor néz hátra vagy szét, és ők pl romák, akkor az már rasszista lesz mert azt hiszi hogy rosszban sántikálnak? Mert hát ha én mondom ezt akkor annak neveznének. De ha egy gép, akkor meg a programozói lennének azok?
 • weine
  #58
  Csak nekem tűnt fel, hogy mekkora baromságot ír a cikk?
  "A jelenlegi hatékonyságával 100 gyilkosból nyolc ismerhető fel még a tette elkövetése előtt."
  Ha elém állítják azt a 100 gyilkost, akkor én a valószínűség számítás szerint több, mint 25%ban megmondom, mindenféle szoftver nélkül. • Tetsuo
  #57
  "A gyulolet gyuloletet szul," a bosszu bosszut. Ez igaz, de alapvetoen a magyar ember nem gyulolkodo, a tul baratsagos es oszinte, egyenesseg okozta tortenelmi tragediainkat, ma pedig egy nagy adag naivsag is tarsul hozza, ami miatt a magyar nemzet ki fog halni.
  Nem a magyar kezdte el utalni a ciganyt vagy a cigany a magyart, hanem a rendszer igazsagtalansaga kialt fel. Ha minden bunelkovetovel szigoruan elbannanak, fuggetlenul szarmazasatol es a segelyosztas is igazsagos lenne, pl. becsulnék vele a tarsadalmi hasznossagot, akkor tok jo lenne.
  Masreszt pedig igazsagos az lenne, ha Magyarorszagon a magyarellenesseget jobban buntetnek, mint pl. a tobbi nep ellenesseget ill. az ilyen atrocitasokat. Mert minden orszag a sajat nepeert van, elsosorban a tobbsegert, a kisebbseg pedig UTANA kene hogy jojjon.
  A kisebbsegeknek NEM CSAK jogaik vannak, hanem kotelssegeik is, mint minden allampolgarnak.
  Vegul pedig a Magyarorszagon elo szlovakoknak, nemeteknek, ruszinoknak, ciganyoknak es zsidoknak igenis tisztelni kell Magyarorszagot, a magyar kulturat, amit ok barmikor felvehetnek es igy magyarok lehetnek, vagy tarthatjak magukat barmely kisebbsegnek, ha elfogadjak a magyar normakat, vagyis be tudnak illeszkedni.
  Ha egy kisebbseg nem tud (pl. mert nem akar) beilleszkedni, az nem a magyarok hibaja. Azt nehogy mar a mi adoforintunkbol probaljak meg ezredszerre roszabbnal
  rosszabb modszerekkel!

  Ha ezt valaki elmondja a politikaban (pl. a Jobbik), az mar neonaci... ez a torz, beteges, nemzetrombolo (al)liberalis felfogas nyirja ki az orszagok nepeit, epiti le igazabol az osszes kulturat es csinal egy nagy ocska globalis sz*rt, amit kb. a "Meki" jelkepez.
 • Katalizátor
  #56
  Bocsáss meg, tényleg félreértelmezhető voltam (Tetsuo szerint is)! A nácis dolgot nem rád értettem, vagy hogy itt bárki náci lenne, hanem a témára, amiről szó van: A cigányság kérdése. Ez ma már a legtöbb magyarnál hétköznapi téma. Nem mondtam, hogy rasszista lennél, épphogy ugyanazok a tapasztalataim, mint neked, tényleg! Csupán arra akartam felhívni a figyelmedet, hogy ha a tapasztalatok TÖBBSÉGE negatív valamivel kapcsolatban, az még nem 100%-os bizonyosság.
  Bennem is van ilyen előítélet. Amikor még új voltam Londonban és egyedül mentem haza késő este, rögtön résen voltam, ha pl indaiakkal találkoztam az utcasarkon. No nem mintha bárkire is veszélyesek lennének, csupán bennem élt a magyar tapasztalat, miszerint: késő este + elhagyott utca + barna bőrű emberek = VESZÉLY! Ez sajnálatos módon a legtöbb magyarban reflexszerűen él.
  Mindenképpen a kultúrális különbségekről beszélek! De mivel már oly régóta él a magyarság és a cigányság közti viszály (ami, valljuk be, folyamatosan erősödik!), ez ellehetetleníti a kompromisszumokat. Minnél erősebb ez a megosztottság, annál nehezebb lesz megoldani a problémát és annál véresebb, szörnyűbb dolgok történnek. Közhely, tudom, de igaz: A gyűlölet gyűlöletet szül. Csak kevés ember képes elengedni a haragját, épp ezért tűnik megoldhatatlannak a probléma. És mivel könnyebb kijelenteni, hogy "Azért, mert cigány!", nem igazán haladunk ebben előre. Mégegyszer mondom, nem rád húzom ezt az egészet, csupán magáról a problémáról, és annak általános kezeléséről beszélek.
 • Zoltan21
  #55
  De jó!
  Én, ma mertem rá gondolni, hogy chipet kéne beültetni a bűnözőkbe, ami lehet, hogy GPS adatokat is tud rögzíteni + a bűnügyi adatait is le lehet róla olvasni (persze, az adatokat, frissíteni is lehetne).
  Hozzáteszem, hogy eleinte, a szabadlábon engedés előtt kéne, beletenniük, hogy aztán, bűnismétlés céljából, súlyosbított körülményekre számíthatnak. A GPS adatok alapján, meg nem tudja azt mondani, hogy nem voltam ott. Ha meg, mégis ott volt, de NEM ő volt a tettes, akkor sem hallgathat.
 • Szefmester
  #54
  Egy munkatársam mesélte a következőt. Egy kezdetben rosszhírű környéken lakott, de jött pár befektető akik lakóparkokat kezdtek el építeni arrafelé. A putrikat felvásárolták és próbáltak egy elitebb környéket létrehozni, ahol biztonsági őrök voltak, kamerás szolgálat és takarítószemélyzet. Nos azok a lakók akiknél nem történt felvásárlás, és ott maradtak az utcában, szó szerint kikérték maguknak a tisztaságot, és hogy nem tehetnek meg akármit akármikor (szemetelés, óbégatás, randalírozás). S hogy mi történt? Elkezdtek elköltözni mert nem tetszett nekik a helyzet. Ma az a környék legbiztonságosabb és legtisztább utcája, aki pedig maradt az beilleszkedett. Milyen meglepő nem?

  "a segelyek teljes megszuntetesevel is osztonozni lehet"

  ha egy normál családot segély nélkül el lehetne tartani akkor messze a legjobb dolog lenne hogy csak mint ellenszolgáltatást kapja az ember és ne alanyi jogon a segélyt. De mivel az állami cégek mint olyanok szinte nem is léteznek, ezért a munkanélkülieket nem tudod elküldeni rendesen dolgozni, csak ilyen városkarbantartónak, ahol annyira kevés a meló, és annyira sokan vannak rá, hogy aki most megy el jelentkezni az majd talán márciusra kap is lehetőséget a munkára. Persze segíjkét addig is kap, csak épp nem csinál érte semmit.
 • kvp
  #53
  "Miért nem lehet megnevezni faj alapján pl hogy cigány Magyarországon a bűnelkövetőket"

  Mert a faj az az ember. Meg rassz alapjan is indoeuropai, ezzel sem vagyunk elorebb. Egyszeruen csak egy nepcsoportrol van szo, mint pl. a svabok. Ezen belul viszont mar ki lehet jelenteni statisztikai adatokat.

  "és ugyan azt csinálnám velük mint Hitler a zsidókkal.Aki dolgos tisztességes ember közülük egyedül azzal tennék kivételt."

  Ez ellentmondasos, mivel o pont nem valogatott. Arrol nem beszelve, hogy a gyerekekrol nem lehet tudni, hogy milyenek lesznek, csak egy adott kor utan. Ellenben a hitleri megoldas reszekent oket is gyilkoltak. Ez nemcsak nem jo, de nem is megoldas.

  A korrekt megoldas a tarsadalomra veszelyes egyenek azonositasa, darabonkent es eltavolitasuk a tarsadalombol. Ez nem gyilkossagot jelent, hanem atnevelest (munkatabort), ami sokkal hatekonyabb es egyben tiszteletben tartja az emberi jogokat is, mar amennyiben jol csinaljak. Hires oszodi miniszterelokunk is ezt javasolta, azzal az 50-es evekben bevalt modszerrel kiegeszitve, hogy a gyerekeket el kell venni a nevelesre alkalmatlan szuloktol. Ebben lehet igaza volt, anno rakosi alatt tenyleg nem volt jellemzo a bunozes.

  Persze az eu miatt nem lehet rakenyszeriteni az embereket az adott tarsadalom normai szerinti eletre, ezert fel kell ajanlani nekik a tavozas lehetoseget, tehat ha nem akarja intezetbe adni a gyerekeit es onket bevonulni az atnevelo taborba, akkor szabadon tavozhatna. Ezt a szabadpiac torvenyeit kovetve a segelyek teljes megszuntetesevel is osztonozni lehet. Az eremdeny egy eroszak nelkul rendberakott orszag lenne. A nyugati jogvedok meg majd kezdenek a problemas csoportokkal valamit ha mar ott laknak.

  A fenti 'ilyesszuk el oket' strategiat haborus kornyezetben egyebkent durvabb, de hasonloan eroszakmentes modon egy hires horvat tabornok kovette (civilben egyebkent csalo), aki ugy zavarta el a szerbeket horvatorszagbol, hogy csak azt hittek, hogy nepirtas van, de valojaban mindig a menekulok mogott maradt egy faluval, mivel igy nem derult ki, hogy nincs is eleg fegyveruk. Az eu vegul elismerte, hogy nem kovetett el nepirtast. Hat nem jobb megoldas mint gyerekekre lovoldozni?

  Roviden szolva, negy fontos lepes lenne lenyeges az itthoni eroszak megallitasara:
  -segelyek teljes megszuntetese (ugy sincs ra penz)
  -buncselekmenyt elkoveto szulok eseten a gyerekek kotelezo allami gondozasba vetele
  -onfenttarto bortonok letrehozasa (onellato munkataborok formajaban, ujmexikoi mintara)
  -az onkentes tavozas lehetosegenek kiemelese ha nem tetszik a helyzet (ezt is csak a korabbi kormanyok mertek kimondani es ok is csak a magyarokra vonatkozoan)

  Szerintem nagyon rovid idon belul kb. 6 millios lenne az orszag lakossaga, de ebbol 95% magyar. Es mindezt az eu kozponti bizottsaganak a szabalyainak pontos betartasaval is el lehetne erni, eroszak nelkul.
 • mx5 kevin
  #52
  Ha publikálható lenne hogy bizonyos népcsoportoknak a vérükben van a bűnözés előbb utóbb elkezdenék összeszedni őket.Miért nem lehet megnevezni faj alapján pl hogy cigány Magyarországon a bűnelkövetőket.Én személy szerint útállom az összes olyan embert népcsoportot aki itt él és zülleszti írtja kést döf a magyarságba és ugyan azt csinálnám velük mint Hitler a zsidókkal.Aki dolgos tisztességes ember közülük egyedül azzal tennék kivételt.
  Lásd a cigányokat sajnos a bűnözés a vérükben van és pusztítják a magyart ahol sokan vannak mindenütt csak a baj van velük itt is máshol is.Akkor lássuk a kommunistákat:A saját hazájukat árulták régen idegen hatalomnak, a rendszerváltás után mindent kiprivatizáltak,jóformán a hazudozáshoz,mások meglopásához,gyilkoláshoz,terrorizáláshoz értenek és a szegénység marad utánunk. A magyaroknak össze kéne fogniuk érvényesíteni a nép a magyarság akaratát ha ez így lenne nagyon gazdag ország lennénk nem minden vacak be lenne engedve és a termelők meg mennének tönkre.A külföld termeli meg a magyar fogyasztást az ő gazdaságukat növelve. Tetszik vagy sem amelyik országokban nincs társadalmi összefogás azokat ezek az elemek szétszedik.Ezek ahol tudják irtják a Magyar népet én az összes elemet szedném össze akire rábizonyítható hogy a magyarság ellensége és a népre bíznám mi legyen a sorsa.Sőt Trianon után akik elfoglalták a magyar földet magyar földön garázdálkodnak és még a népet cseszegetik,Amikor egy ilyen párt vezetett volna a választáson én már rárobbantottam volna a pártszékházat az ott élő magyarság helyében utána meg figyelmeztettem volna a népet ha háborút akar akkor megkapja és hogy magyar területen él azt bitorolja. Mindjárt nem lett volna szlovák nyelvtörvény csak hát a magyarság se összefogó nem a nép irányít ezért vagyunk itt ahol!Nem lesz hosszú életű Magyarország ha ez így megy tovább!Én Hitlert megértem ő összeszedte annak idején azokat az elemeket akiről azt gondolta Németország ellenségei bolsevikok,kommunisták,cigányok.És meg lehet nézni ezek mit csinálnak a társadalomban a mai napig és sajnáljam őket!Ha majd lesz olyan birka a kormány és az arabokat is beengedi azokkal is csak a baj lesz mert az sem egy kultúrnép.Akik ide beengedték ezeket a kultúrnépeket és amikor jöttek a bajok velük nem üldözték ki őket azok tették rosszul.Aki elmegy egy országba annak ott alkalmazkodnia kell együttműködni a néppel és hasznára válni ha erre nem képes ott helye nincsen! Énekem személyes tapasztalatom van ezekkel belém ezt senki nem táplálta amit tapasztaltam róluk azután írom ezeket!
 • Szefmester
  #51
  Idézd már nekem azt a részt ami szerint én karlendítős náci lennék! Még mielőtt azt mondanám hogy rágalmazol és irány a polgári bíróság!

  1.) Írtam hogy az általam ismert többség ilyen, nem azt hogy mind!
  2.) Nem írtam egy szóval sem hogy csak azért mert barna a bőre, vagy mert sárga, vagy mert féllábú, vagy akármi. Már más elbánásban részesül részemről! Mindenkihez úgy állok hozzá akit nem ismerek hogy tiszta lap. A viselkedése, és a tapasztalataim az adott etnikummal szemben mindössze esetlegesen óvatosabbá tesznek.
  3.) Ha nagyon szigorúak lenni akkor alkotmányellenes az miszerint ők elnyomott roma kisebbség, mivel mint tudjuk a megkülönböztetés bűn! Innentől nekem aki azzal jön hogy azért bánunk így velük mert hogy romák, akkor azzal elismerik a megkülönböztetést és rasszistaként viselkednek! Tudtommal minden Magyarországon született, és élő személy rendelkezik Magyar állampolgárságot igazoló irattal. Tudsz olyan országot mondani hogy az igazi "őslakosok" a romák? Ahol a személyidben az áll hogy roma vagy és nem pakisztáni, indiai, román vagy ilyesmi? Nem hiszem!

  A helyi törvényeket pedig mindenkinek be kellene tartani, és mindenkivel be kellene tartatni! De tudod egy olyan országban élünk ahol úgy nevelik a purdét hogy 5évesen adnak a kezébe egy fahusángot hogy üsd meg azt a fickót, ha ellenkezik vagy megüt, akkor szólj! Ez a kis szösszenet pedig nem kitaláció... utolsó napom Székesfehérváron, költözés közben. Jön a kiskölök, hátbavágja a főnököm akinek segítettem, mindketten csak csúnyán néztünk rá, nem szóltunk semmit, nem emeltük a kezünk (csomagokkal megrakva nehéz is lett volna), de a kölök sírva futott el. Amikor beraktuk a kocsiba a cuccot, és hajtottunk el, csak azt láttuk hogy egy dühös csürhe (kb 20 fő) indul el a kocsik felé azt kiabálva hogy miért bántottuk a gyereket!

  Igazad van.. nem szabad előítéletes élni, de a TAPASZTALAT mit mutat? Hogy az esetek nagy részében félve kell bizonyos emberekkel felvenni a kapcsolatot. Engem nem hallasz zsidózni, "niggerezni" (bocsi), vagy sárgázni, netán komcsizni. Mert ezekkel a megkülönböztetett emberekkel nem volt még negatív tapasztalatom!

  A fehérgallérosokat belekeverni pedig tényleg nagy ostobaság. Itt legfőképpen az életelleni bűncselekményeket beszéltük, ahogy a szoftver is arra van hogy megállapítsa ki lehet potenciális gyilkos. És ez nem újdonság. A hivatalos nevük ha jól tudom valami ilyen: elkövetői profil. Eszerint a profil szerint én potenciális sorozatgyilkos lennék ha túlzóan rendszerető lennék, de mivel trehány vagyok...
 • Tetsuo
  #50
  Valamit nagyon felreertesz. Itt nincs nacizas, legalabbis amiket olvastam. Nem a genetikai szarmazas meg az osok hetediziglen visszakeresese szamit, hanem az adott kultura, amiben felno az egyed, amilyen ertekrendet magaenak vall, ami szerint gondolkodik.
  Hogy van-e olyan, hogy egy nepcsoport genetikailag hajlamos bunozni, azt nem mondhatjuk, de azt sem, hogy nincs. Ugyanis az erre vonatkozo kutatasok nem polkorrektek, vagyis nem publikalhatok.
  Viszont erdekes, hogy nem negativ kulonbsegek megallapithatok... na mindegy.

  En azt vallom, hogy a ciganysag genetikailag nem ilyen. Oket eredetileg a politikai jatszmak es a szonyegalasopres vezették ide, viszont mar igy szocializalodnak. Ugy nonek fel a purdek, hogy tudjak, nincs igaz igazsagszolgaltatas, a becsuletes, dolgos ember a legnagyobb balek mostani tarsadalmunkban.
  Amihez a regi kulturajukbol eredoen konnyen tudnak alkalmazkodni, kihasznalni a "foldhozragadt" embereket.
  Termeszetesen nem minden cigany tesz igy, de sokminden efele tereli oket.
  Ez teny. Aki ezzel nincs tisztaban: az a rozsadombi jogvedo, meg a gerinctelen komcsi.

  Hogy kezelni tudjuk a cigany-magyar egyuttelest ahhoz latni kell az igazi ok-okozatot, anelkul csak polkorrekt hazug maszlag az egesz.
 • Vol Jin
  #49
  "Ui. a statisztikában pont az a szép, hogy nem mind egyénre, hanem egy célcsoportra jellezmő. Lent előjött a cigány kérdés: tételezzük fel, hogy 10 cigányból 6 bünöző. A rendszer ez alapján 60% ad arra, hogy akit lát cigányt az bűnöző, a származása miatt. Ehhez nem kell már sok egyéb infó a rendszerből és már is 70%-nál járunk. Holott az illető muzsikus cigány pl."

  Nekem nem azzal van a bajom, hogy 60%-uk bűnöző (valójában 90 feletti az a 60), hanem az, hogy társadalomidegen az értékrendjük.
 • Vol Jin
  #48
  Liberálisként a fasisztáknál csak a cigányokat meg a jogvédőket utálom jobban.
 • nlght
  #47
  Tényleg kicsit offtopic, de muszáj válaszolnom...

  Attól már náci leszek, ha szeretném hogy egy több száv éve idevándorolt népcsoport viselkedjen a befogadó népnek megfelelő magatartással? Én nem azt mondom, hogy irtsuk ki őket, csak azt, hogy jó lenne ha elfogadnák, hogy már nem Indiában vannak, hanem Magyarországon, ott nagy divatja van a nemierőszaknak és rablásnak (a hírekben is olvasni róla eleget), itt nincs.

  Másik kérdés: amikor a középkorban a spanyol-francia-német uralkodók azt mondták a cigányoknak, hogy most már elég, két hetetek vannak arra, hogy visszamenjetek keletre, akkor ők is nácik voltak? Mert szerintem ők hozták meg a jó döntést, a magyar királyok meg épp nem (az eredmények ezt igazolják azóta).

  Másik kérdés: miért van az, hogy ugyanúgy a középkori normákat képviselik még mindig (ha tetszik akkor elveszem tőled mert a tesók úgyis bevédenek), amikor több különböző országban is jelen vannak? Miért nincs egy olyan ország sem, ahol normálisan beilleszkedtek volna? Ezzel szemben egy kínaival, horváttal, arabbal, stb-vel sem sikerült még balhéba keverednem, mert valahogy ők be is akartak illeszkedni.

  Félreértés ne essék én is ismerek egy rendes cigány családot, akik beilleszkedtek amennyira csak tudtak, na ők a kivételek például. Szóval nem tartom magam fajgyűlölőnek, de tapasztalataim alapján elég rossz véleménnyel vagyok a cigányságról általában (persze a magyar rendőrségről is hasonló véleményem van sajnos).
 • Katalizátor
  #46
  Figyu nemá! Ez a "messiás" baromság tök nem kell! Nem akartam személyeskedni, semmi ellened irányuló tevékenységet nem folytattam, csupán azt fejeztem ki, amit jómagam is nap mint nap meg"tapasztalok". Hogy mennyire tudja a döntésemet befolyásolni egy múltbeli tapasztalat. És hamár Archenemy is előjött a dolgaival:
  IGEN!
  TÉVEDTEK!
  Rossz úton közelítitek meg a valóságot.
  Amit leírtattok, épp azt fejtette ki, hogy a cigányság számottevően agresszív viselkedést mutat, a társadalmi norma tökéletes ellentéte. De nem fedi le a 100%-ot!Ez nem demokráciai elven működik. Ha nem kapom meg a 100%-ot, akkor nem helytálló a genetikai hipotézis! Tehát inkább "kultúrális" különbségekről van itt szó. Generációk, akik átveszik egymás viselkedését. Nem kötelező! Mint ahogy nem mindenki lett bűnöző, aki általánosban "rossz társaságba" keveredett. A génekből adódna? Azért, mert cigány?

  Egyébként Archenemy képletére a válasz:

  Tapasztalat1: Barna bőrű, piros sapkájú ember bánt.
  Tapasztalat2: Fehér bőrű, piros sapkájú ember bánt.

  Jajj de zseniális!

  Én régen postás voltam. Amikor 2 millával kellett bemennem 50 cigány közé egy szeméttelephez hasonlító putriba, akkor nem igazán éreztem magam biztonságban. És nem is volt játék. Nekem is van elég rossz tapasztalatom, de attól még nem őrülök bele egy emberellenes ideába. Az ember ember!

  Most komolyan srácok, ilyen náci szarságokat kell most itt megbeszélni? Esküszöm nem akartam belekötni semmibe és senkibe (pláne)!
 • Archenemy
  #45
  ...

  Tapasztalat1: barna bőrű, fehér sapkájú ember bánt.
  Tapasztalat2: barna bőrű, fekete sapkájú ember bánt.

  Megvizsgálom, mi a közös bennük, a barna bőr.

  Akkor most már mondhatom, hogy a VIZSGÁLATOM azt eredményezte, hogy a barna bőr és az engem bántás között van összefüggés?

  Netán esetleg megfogalmazhatom ezt úgy, hogy TAPASZTALATOM szerint a barna bőrűek bántanak engem?

  Vagy tökmindegy, ki hogy fogalmaz, fasságokba kötsz bele?
 • Archenemy
  #44
  A fehérgalléros bűnözést előrángatni mindig zseniális dolog. Tételezzük fel, hogy van egy politikus, aki elsikkaszt tízmillió forintot, amiből fel lehetett volna újítani egy útszakasz világítását. De így az nem lesz felújítva, a lámpák pislognak, kialszanak.

  Ezzel szemben mondjuk megbicskáz egy bűnöző, elveszi a mobilod, tárcád, otthagy. A mentők fölszednek, összeraknak, nem halsz meg. Az egész költsége mondjuk 200.000 forint.

  A példában a fehérgalléros bűnözés ötvenszer (!) nagyobb kárt okozott. De... Te melyiket szeretnéd inkább? Kialudt lámpa alatt sétálni, vagy felvágott hassal vérezni az aszfalton? Hogy a faszomba lehet egyáltalán összevetni a kettőt?

  Mindig akkor jön elő ez a "de a fehérgallérosok bezzeg" szöveg, mikor terelni kell a témát. Igen, inkább lakjon a szomszédomban egy milliókat elsikkasztó ember, mint egy gyilkos.
 • Szefmester
  #43
  Mi lehet dinamikus? Ha a saját tapasztalataimban nem bízhatom! Nem vagyok izolálva a világtól, találkoztam már többszáz romával, akikből 3-al állok beszélőviszonyban, kis része szolidan kéregetett, a nagyobbik maradék pedig ordibáló, bunkózó, ki-ha-én-nem, meg széjjelverlek kisköcsög forma jóképességűek voltak. na most akkor, ha 100 emberből 2 normális, 20 semleges, akkor 67% a roma ismerőseimnek késelős, verekedős zsebtolvajlós keménykedős bunkózós barom. Na most akkor.. ez már statisztika ami a tapasztalataimon alapul. Szerinted rosszul tapasztaltam meg a dolgot. Ezek szerint amikor a kiskölyök el akarta vinni a bicajom vagy a pénzem -választhattam- akkor én félreértettem őt. Kár volt elhajtani, és azt is félreértettem amikor a nagy családdal jött vissza és voltak kb 15x-ös túlerőben...

  Ezt miképp lehet még értelmezni? Magyarázd már el nekem ó messiás!
 • Katalizátor
  #42
  Amiről te beszélsz az nem a tapasztalás, hanem a tapasztalt dolgok VIZSGÁLATA. Pont ez a lényeg! Persze ez egy körkörös dolog, hiszen a vizsgálat útján újabb tapasztalás ér minket, és így tovább. Beza, ez a tudomány.

  A mondandóm lényege csupán annyi volt, hogy szükséges a vizsgálat is, a tapasztalat önmagában túl statikus.
 • Macropus Rufus
  #41
  ez az egész egy marhaság. Ebből fog születni a stigmatizált emberek kora.
  Ui. a statisztikában pont az a szép, hogy nem mind egyénre, hanem egy célcsoportra jellezmő. Lent előjött a cigány kérdés: tételezzük fel, hogy 10 cigányból 6 bünöző. A rendszer ez alapján 60% ad arra, hogy akit lát cigányt az bűnöző, a származása miatt. Ehhez nem kell már sok egyéb infó a rendszerből és már is 70%-nál járunk. Holott az illető muzsikus cigány pl.

  Továbbá ez a rendszer lófaszt sem ér a fehérgallérosok ellen. Ezek csak lamer "piti" gyilkos/tolvaj elfogására lesz jó. Az igazán nagy halakat, akiknek a pitik is dolgoznak nem lehet megfogni, ui. többnyire a társadalmi besorolásuk olyan, ami a statisztika szerint kivűl esik a vizsgálat alá vont halmazon. Sőt, véleményem szerint itt elvérezne a rendszer, mert nem elhetne egyértlemű kritériumokat felállítani egy fehérgalléros bűnözőre. Túl sok nem bűnöző kerűlne képbe.
  Ez maximum egy börtönben működne jól. A rendszer elemzi a rabok viselkedését, és az előzmény adatokkal (miért kerűlt oda, volt-e már egyálltalán büntetve, stb) megpróbálja kisakkozni, hogy akar-e valamit az illető vagy sem. Mondjuk lehet egy börtön lázadást ki tudna bökni még kirobbanás elött. A kamera nem alszik, akár csak a rendszer sem. 24-ben figyel mindent és elemez. De az utcán el fog vérezni. Sztem.
 • zord01
  #40
  Bullshit...
 • Archenemy
  #39
  "Azért ezzel csak óvatosan! A tapasztalat vihet tévútra! A tapasztalat nem az igazság, csupán amit tapasztalsz. "

  Tekintve hogy mindent csak tapasztalsz (amit a műszer mutat, azt is a szemeden keresztül látod, a füleden keresztül hallod), minden vihet tévútra, sosem tudod meg biztosan a teljes igazságot semmiről. Gratulálok, felfedeztél egy több ezer éves filozófiai problémát.

  Másrészt a föld gömbölyűsége (hogy ez egyáltalán felmerült) is tapasztalaton is alapul, hajó eltűnése a horizonton, más égitestek vizsgálata, stb, ezek mind tapasztalatok. Nem úgy volt, hogy ült egy ember, aztán egyszeriben kitalálta, hogy van gravitáció, égitestek, meg gömb alakú a Föld.
 • Katalizátor
  #38
  Azért ezzel csak óvatosan! A tapasztalat vihet tévútra! A tapasztalat nem az igazság, csupán amit tapasztalsz.

  Tudod: "Tapasztalatom szerint a Föld lapos! Jah, mégsem! Nemáááá, mi az a gamma-sugárzás?"
 • Archenemy
  #37
  "Azt meg te sem gondolod, hogy börtönben simán behajítanának fehér csókát a "többiek"közé?"

  tehát egyetértünk abban, hogy a börtönben többségben vannak a romák... ha már ők a "többiek" ugye :)
 • Szefmester
  #36
  Azokat én sem, de akik ott voltak sem mind voltak kopaszok. :D Ellenben mikor betévedtem egy törzshelyüker késő este, nem kellett menekülnöm mert meg akartak volna késelni vagy verni csak mert ott voltam. Valamint azt sem nagyon hallani hogy két "extrémrövid hajú" emberke egymást késelgette mert volt a másiknál mp3-as lejátszó vagy menő telefon, miközben a másiknak meg nem volt, de akart... ;)

  Ahogy a romák, úgy a "nagyon magyarok" között is találhatsz alját, és értelmiségit. Csak kérdés milyen arányban...
 • Merces
  #35
  :D lumpen elemek felvonultak VS munkába igyekvő polgárok rendőrlogika mégis mit vársz, nem mellesleg nem szeretem azokat az emberutánzatokat akik szerint nem vagyok elég magyar mert nem nyiratkozok kopaszra és nem árpádsávos az alsógatyám...
 • Merces
  #34
  nem kell itt cigányozni, meg fehérezni a lakosság értelmi szinvonalára kell belőni a szankcionálást, deres, szégyenketrec, kaloda ennek lenne visszatartó ereje.....
 • kvp
  #33
  "percentként 5 petabyte-ot senki sem tud elképzelni"

  1 petabyte = 1 048 576 gigabyte
  1 048 576 gigabyte / min = 8 388 608 gigabit / min
  8 388 608 gigabit / min = 139810.133 gigabit / sec
  139810 gigabit / sec = 13981 darab 10 gigabites vonal vagy 139810 darab 1 gigabites vonal

  BGP Table Size
  Date Prefixes CIDR Aggregated
  10-01-13 439993 253231
  11-01-13 440154 253400
  12-01-13 440403 253197
  13-01-13 440389 253276
  14-01-13 440516 253616
  15-01-13 440137 253644
  16-01-13 439836 253072
  17-01-13 439489 253294

  Tehat korulbelul az usa osszes router-et fedtek le a rendszerrel. Persze ez jelentheti a 100%-os megfigyelest a csomagok szureset gyanus adatok utan vagy a teljes forgalombol torteno celzott keresest is.
 • Tetsuo
  #32
  Nocsak-nocsak, ennel a temanal hogy egyforman gondolkodunk... csak nem a tapasztalat? Most nem hit-kerdes es tudomanyfilozofia, hanem a kokemeny valosag forog fenn. :)

  Az is teny, hogy nem "csak" a megelhetesi bunozes elkovetoi tulnyomo reszt ciganyok, joval nagyobb aranyban, mint ahogy szegenyek, hanem a brutalis gyilkossagok elkovetoi is nagyon magas aranyban! Amit egy k*rva politikailag korrekt (vagyis hazug), jogvedo sem tud kimagyarazni.

  Magyarorszagon nem rakjak kulon a feher embert a romaktol, csak ha veszelyesnek itelik az adott szitut. Sokszor fizikai keptelenseg is lenne...
 • Inquisitor
  #31
  OFF: Azért nem mérvadó, mert egy egyszerűbb iskolázatlan embert könnyebb rávenni egy ilyen interjúhéra ha hiszed ha nem. Azt meg te sem gondolod, hogy börtönben simán behajítanának fehér csókát a "többiek"közé? Mert mondjuk egy jenki börtönbe se keverik a "konkurens" etnikai elemeket, mert 2 perc alatt nagy balhé lenne ... /OFF
 • Inquisitor
  #30
  Mondjuk van egy manus aki ír egy érdekes életrajzi "ihletésű" könyvet, ami szerint ő dolgozott olyan projekten ami olyan szoftver fejlesztésével foglalkozott, hogy megadott sémák alapján kameraképekből, arckifejezésekből, mozgássorokból és más adatokból kiválogatta a tömegből a terrorista gyanús vagy bűncselekményre készülő egyedeket. És ez nem mostanában volt ... abból a kevésből amit elárult belőle működhet a dolog. Más kérdés mennyire tévedhet és mi van ha téved?
 • Archenemy
  #29
  " Az meg hogy mit hallasz a médiában nem jelent semmit:"

  akkor mi az, ami jelent valamit? Ha érdekelnek a börtönbéli arányok, szerencsére nem kell bemenni egybe, van azért dokumentumfilm a témában:

  Interjú a rabokkal (ez egy hosszabb sorozat egy része):
  http://www.youtube.com/watch?v=DX_BaLnmpYg
  sztem egy fehér sincs köztük, és nem csak az interjúalanyok lettek így kiválogatva, ha a többi helyen nézed a hátteret, közönséget, gyúrósokat, dumálókat, simán megvan a 90% cigány.

  Bebukottak, 1985, részlet (verekedés)
  http://www.youtube.com/watch?v=vOQYq_4yN8k
  hát ezek se azok a szőke svábgyerekek...

  stb.
 • Molnibalage
  #28
  No offense, de a filmben nem számítógép jósolt, hanem az ember...
 • Szefmester
  #27
  Én meg csak annyit mondok: Cegléd - kékkő utca. A rendőrök semmit sem tettek a több tucat felfegyverkezett "megfélemlített" etnikai kisebbséggel szemben, hanem csak megpróbálták őket hazaküldeni. Azokat akik meg csoportosan végigmentek az utcán bográcsozni valakihez azokat meg majdhogynem terroristaként kezelték őket.

  Figyelem! Csoportos séta esetleg részeg óbégatás vs balták, baseball ütők, vascsövek, kapák, vasvillák. (ilyenkor bezzeg előkerülnek a munkaeszközök :/ )
 • Vol Jin
  #26
  "A statiszkikáról meg csak annyit, hogy életemben 4 smasszerral beszélgettem eddig (3 különböző börtönből) és mind azt mondta, hogy 90% fölött van a cigányok aránya odabent."

  Mint a viccben. Miért kisebbség a cigányság? Mert a többségük börtönben van.