30
 • KopaszIsten
  #30
  Mondjuk én kapásból PC-re gondoltam. Ha ez konzolra értendő, akkor némileg árnyaltabb a helyzet, de akkor is biztos kiveri a biztosítékot pár játékosnál. Szerintem joggal.
 • KopaszIsten
  #29
  "Többek között ezen hivatott segíteni a Sony által benyújtott szabadalom, amely a használt játékok letiltását teszi lehetővé. A digitális aláírással dolgozó rendszer érzékeli, ha másodkézből származó lemezünk van, mégpedig a játék egyedi azonosítóját leellenőrizve. Az eljárás az első alkalommal egy bizonyos adatblokkot másol fel a merevlemezre, amelyet később már nem lehet megismételni, ezzel az eredeti hardverhez kötik az adott játékot, letiltva azt minden további készüléken."

  Ez milyen [email protected]ág már megint?! Tönkre megy a vinyóm, és baszhatom ki az ablakon az eredeti játékomat... De ugyanez a helyzet, ha lecserélem az elavult gépemet egy modernebbre.
  A pénzéhes gyökerek már megint nagyot alkottak, nehogy véletlenül a haverom is élvezze a megunt játékomat. Cserébe a vásárlóval is jól kiqrnak.
 • Inquisitor
  #28
  "Blu-ray? Minek?"

  Mondjuk, hogy ne 4-5-6 lemez legyen egy értelmesebb játék mint Xbox360-on? Esetleg?
  Jó persze a Microsoft döntése nem csak az ár miatt volt, hanem bizony a royalty-t lemezenként kell fizetnie szerencsétlen fejlesztőknek, tehát direkt kiszúrásból. Az meg egy csóró ország béli szokás, hogy csak warez filmet néz valaki vagy sem.
 • MagyaR
  #27
  Blu-ray? Minek? Letöltöm gépre, rákötöm tv-re hdmi kábellel és kész.

  A live-ért meg lehet fizetni kell, de jobb, mint a ps online felülete. Arról nem is beszélve, hogy mindig szoktak lenni akciók, h pl. vegyél 1 bármilyen eredeti játékot, s akkor 1 évre, csak 10 ezer ft.

  A játékok viszont valamivel olcsóbbak x360ra. 1-2 ezer forintos különbségeket szoktam látni. Na meg, ha bevezetik ezt a használt játékos baromságot, akkor még csak rá sem nézek egy ps-re sem többet.
 • Merces
  #26
  nemcsak a usernél, saját maguk alatt is vágják a fát a jogvédő konzolok rosszabb eladásokat szoktak produkálni....
 • Szefmester
  #25
  Voltak olyan hírek miszerint a gépekhez (is) köti magát a játék. Így nem tudod kölcsönadni a profilod a havernak hogy a letöltött játékokkal ő is tudjon játszani.
 • Chocho
  #24
  "És ha valakinek elromlik a gépe, akkor vehet új játékokat hozzá?"

  Valószínűleg a profilhoz lesznek kötve a játékok és nem a géphez.
 • culas25hc
  #23
  Ez a használt játék ellenes szabadalom úgy idiótaság ahogy van. És ha valakinek elromlik a gépe, akkor vehet új játékokat hozzá? Vagy nem mehetek át haverhoz játszani az új játékommal, mert az csak az én gépemen megy...
  Ennyi erővel a használt autók is semmisítsék meg magukat. A másolásvédelemmel egyet értek, de ez a szabadalom szerintem elég sok jogi és erkölcsi akadályba ütközik.
 • Inquisitor
  #22
  OFF: Egyik konzol se szívem csücske, de a Kinect rendszeből megjelenés elött kivették a jelfeldolgozó DSP-t, hogy olcsóbb legyen, így viszont a régi bemutató videóhoz képest iszonyatosan pontatlan lett! Voltam decemberben játékkiállításon és rengeteg Kinect cucc volt kint, de tök pontatlanok, lassú reagálásuak voltak.

  Az Sony EyeToy/EyeCam meg már PS2-n is elég használható volt ám. És bizony a "gagyi fagyitölcséres" megoldásuk is pontosabb.

  Ha vennék X360-at, nem a Kinect miatt venném meg./OFF
 • Inquisitor
  #21
  "... a Sony és a Microsoft egyelőre mélyen hallgat esetleges saját fejlesztéseiről."  Akkor ez a videó nem is létezik?
 • gyualmighty
  #20
  ne legyel kepzavarba,en nem szerelembol vettem!!!! microsoft nalam nem rug labdaba mar evek ota!!!!
 • donatus13
  #19
  Mikor fogják már megérteni ,hogy az nem a valve konzolja... már számtalanszor megmondták....
 • [email protected]
  #18
  "Nem èrtem h mit lehet az ikszboksz-ban szeretni?"
  Esetleg úgy, hogy sokan túlléptek már ezen, és nem szerelemből vásárolnak eszközt, hanem szoftver felhozatal alapján.
 • eto demerzel
  #17
  nem ertem hogty lehet ps 3-t szeretni.olyan gagyi, xar, fos a kinect-hez kepes a mozgas erzekeloje. fagyis tolcserel kell hadonaszni. arra nem voltak kepesem amire a picipuha. szanalom.
 • [email protected]
  #16
  Semmi, PSN vagy live accounthoz kötődik a játék, (internet kapcsolatot igényel az aktiváláshoz, tehát net nélkül nem tudsz játszani) az alap gép mindegy, ha cseréled max account transfer és kész. Ahogy pl egy kindle olvasó esetén az amazon accountnál, letiltják az accountról az adott gépet, és hozzákapcsolják az újat.

  Technikailag ezek egyszerű dolgok, más kérdés hogy a felhasználónak abszolút nem érdeke, de gondolom senki sem hiszi azt még mindig, hogy valaha is a felhasználó érdeke számított, amikor jogvédelem került szóba...
 • narumon
  #15
  "Nem èrtem h mit lehet az ikszboksz-ban szeretni? Kèrdezem ezt ps3 tulajkènt.csak kapásból kettő ami nincs (még) a Microsoft gépében.blu-ray,és free internet gaming...ez a kettő hatalmas húzó erő volt nálam mikor a ps3-at választottam.."

  Nálam pl ez a két dolog a legutolsó szempontok között sem szerepelt. Xboxom azóta sincs internetre kötve és a Bluray sem hiányzott még soha. Ellenben a Halo, GearsofWar, Fable sorozat már nagyon hiányozna, azt nem tudom azóta megjelentek-e PS3-ra.
 • Skyline
  #14
  Hacsak nem úgy oldják meg mint a Diablo 3-at, akkor veszett fejsze nyele a kötelező internetelérés a játék alá, ahogy pcán úgy konzolon is feltörik az összes ilyen védelmet.
  És ha bevezetik a használt játék ellenes dolgaikat, remélem is hogy feltörik.
  Nem elég hogy jóval drágábbak a játékok a pc játékokhoz képest, nem elég hogy közel 4-5ször jobban fogynak és szinte minden cím millió fölötti eladást produkál, még a használt játékpiacnak is keresztbe akarnak tenni?? Pénzéhes szarládák, akkor ÉLJEN A WAREZ ha így állunk...
 • Szefmester
  #13
  AZ állandó online jelenlét igényléssel csak egy a gond. ha egy pillanatra is megszakad a net (ami nálunk a UPC-vel mindennapos) akkor a játékélmény tönkremegy. Amennyibe csak időnként kell akkor is okozhat galibát. Vélhetőleg az első hekkek erre fognak irányulni. Nem sokan vannak szerintem akik minden új játéknál át akarják érezni azt ami anno az Assasins Creed esetében volt. A warezhuszárok már megunták a játékot mire az előrendelők játszani tudtak volna vele.
 • Sippie
  #12
  na mondjuk ez jó kérdés.
 • flashpointer
  #11
  wowból is van. A minőséget most hagyjuk :D
 • vg
  #10
  Pedig de, azért nincs virágbolti verzió belőle.
 • Smithie
  #9
  Szerintem ez nem gátolja meg a "warez huszárkodást".
  Valami módszert mindig kitalálnak előbb-utóbb.
 • gyualmighty
  #8
  Nem èrtem h mit lehet az ikszboksz-ban szeretni? Kèrdezem ezt ps3 tulajkènt.csak kapásból kettő ami nincs (még) a Microsoft gépében.blu-ray,és free internet gaming...ez a kettő hatalmas húzó erő volt nálam mikor a ps3-at választottam...és most nem kötöszködni akarok senkivel,nem az a szàndékom.De vissza térve a cikkhez,engem nagyon nem mozgatnak a táblás játékok,kivétel ha utazok...Most nem azért de hogy néz màr ki a màsodik kép?? Ha lesz ps4 már pedig miért ne lenne,azt ugyan úgy meg fogom venni.
 • Narxis
  #7
  Hát ez szívás de várható volt.
 • Major
  #6
  Ez állítólag avval lesz megfejelve, hogy a next gen játékok, az új konzolokra kötelező internet kapcsolatot fognak igényelni - lásd Diablo III - és nem lesz több warezez huszárkodás.
 • Major
  #5
  Ha az SG szerint vége az Xbox-na meg a PS-nek, akkor az úgy is lesz.

  Amíg lesznek exkluzív címek a két nagyra, addig labdádba se rúghatnak az alternatívák. A kis Linux alapú kütyükből már Dunát lehet rekeszteni, mindenki már ilyet fejleszt, a Kickstarter is tele van velük. A Wii U, meg hiába jött ki "hamarabb", az első exkluzív címet a Zombii U-t teljesen lehúzták a tesztelők. Steambox, meg egy kötött fejleszthetőségű mini PC. Az SG többször is írta, a PC halott, tehát az így ONE.
 • kiralysanyi
  #4
  Kész szerencse, hogy a Sony nem gyárt autókat. :)
 • Lunki88
  #3
  Megint csak azok fogják megszívni akik megveszik a játékokat. Ehhez csak gratulálni lehet...
 • Hoz_Hun
  #2
  Micsoda baromság! És mi van ha a konzol tönkre megy? Transfer licence mint a DLC-knél?
 • Smithie
  #1
  "Többek között ezen hivatott segíteni a Sony által benyújtott szabadalom, amely a használt játékok letiltását teszi lehetővé. A digitális aláírással dolgozó rendszer érzékeli, ha másodkézből származó lemezünk van, mégpedig a játék egyedi azonosítóját leellenőrizve. Az eljárás az első alkalommal egy bizonyos adatblokkot másol fel a merevlemezre, amelyet később már nem lehet megismételni, ezzel az eredeti hardverhez kötik az adott játékot, letiltva azt minden további készüléken."


  A játékaim 98%-a használt(kivéve Fifa, Pes), ha ezt bevezetik akkor azt hiszem sok galibát fognak okozni "egy-két" usernél.