16
-
#16 A szerzőt kérdezném, hogy hány shoot 'em játékot tolt végig élete során?
Csak azért, mert erősen casual szagú a cikk. :-/
A hibákról is essék szó, mert egyáltalán NEM jelentéktelenek EBBEN a stílusban!
1. Jó sztori, de kár volt erőltetni, mert rémesen sekélyes a karakterek kidolgozása, így csak random nevek az egyes pályák közt. Nem adnak motivációt, a fekete alapon elhelyezett fehér szöveg átvezető gyanánt meg édeskevés.
2. Nem tűröm el a FELESLEGES, ÉRTELMETLEN káromkodást egy játékban. Teljesen felesleges volt és jól le is húzza az összképet.
3. Messze, messze nem vagyok HC bullet hell/shoot 'em up gamer, de azért pár klasszikusba én is keményen belekóstoltam (R-Type, Uridium, Commando, Contra, Ikaruga, Space Inveders + Extreme, Outland, Metal Slug összes része) de az a játék gameplay terén számos LÉNYEGES sebből vérzik:
a, Lövedékek színe. Sokszor beleolvadnak a háttérbe, túl kicsik.
b, Mi ez az atomgáz felbontás? 1280x544(WHAT THE DAMN FUCK???????) 2 fekete vastag csík a full hd kijelzőn... csodás.
c, Hitbox. Nem értem még mindig, hogy most pontosan, hol is van a hajóm
a "térben" biztonságban, mert sokszor eléri a szárnyát a lövedék, de nem történik semmi. Ahogy azt sem értem, hogy baxott nagy boss harcoknál miért fél centi rész sebezhető csak?
d, Qrvára irritálók a 1.5 percenkénti SEMMITMONDÓ átvezető dumák.
e, ...melyeket még el sem lehet nyomni, csak pörgetni.
f, Egy hit és elvesztem a firepowerem, gyorsan vissza akarom szerezni, nyilván még többet vesztek... ez még nem is lenne akkora katasztrófa, de qrva sokáig tart újra ütős firepowert összeszedni. Egyes pályák nevetősek magas firepowerrel, míg mások vérvizelősek... persze nem normalon.
g, Logikátlan lövedék patternek. Néhány egyszerűen kikerülhetetlen. Ez a stílus nem erről szól!
h, Suta lvl design. Nehéz néha megkülönböztetni a repülhető teret, a halálostól.
4. Zenék. 5 csillag. Na neeee... Jellegtelen, nem illik az adott pályához, prüntyög a háttérben. Adrenalinbomba zenék kellettek volna... hiába a nagy név, úgy fest Silent Hill-hez füllik csak a foga/tehetsége.
5. Túl gyakori boss harcok. Rémesen kevés az átlag ellenfél a rövid pályákon, így hiába vagy ügyes nincs elég időd megerősödni. Nem jól balanszolt. Ha már 1 hittel elvesztem a firepowert, akkor hosszabb pályák kellenének ahhoz, hogy újra picit feltankoljon az ember.
7. Bénán átgondolt időlassítós téma. Számtalanszor haltam meg azért mert a játék MEGTOROLJA ha taktikázol! Megtorolja, hogy szépen kikerülöm a lövedék sorozatokat és akkor lövök, amikor biztosra tudok menni, amikor biztos nem sérülök... jah, csak közben elment 10-15 mp, pedig nem sebeződtem, elkerültem a lövedékeket és sértetlenül felrobbanok, mert lejárt az idő ^^
8. Szép, de mégsem bír átütő hangulattal.
Várjuk az IG-t inkább, abban mesterek a t. fejlesztők. -
#15 Szerintem klassz játék lett de néhol iszonyat könnyű, pedig én eléggé casual játékos vagyok. Ha jól láttam nincs easy fokozat, normal és hard van így tényleg az az érzése az embernek normalon mintha egybegyúrták volna az easy-vel, néhol azért nehezebb de összességében könnyű viszont még így is szerethető játék. A szinkron szvsz jó és a grafika pedig kiváló. -
ki mas #14 Neki csak az a baja, hogy pöcs vagy, mit nem lehet ezen megérteni? -
#13 neked pontosan mi az isten bajod van? Meg jött a havi vagy mi? -
Loverman #12 látom új troll vagy -
Svlad Cjelli #11 Steril mi? Marhara ertesz hozza, latszik. Azert remelem tudod kik voltak a szinkronhangok.
Steril... megall az eszem. -
Svlad Cjelli #10 Nem nem. Ott bukik hogy te meg egy kis fiatal pocs vagy aki nem volt ott amikor a jatekok ilyenek voltak. -
#9 Jó dolog a szinkron, örülünk is neki, kár hogy olyan 'steril', meg úgy az egész párbeszédesdi olyan lassú, hogy halálra unom magam rajta, el is nyomkodtam már egy idő után.
A játék nem túl nehéz, főleg ezzel a lassítással. Eltalálnak, eldobok vagy 10 poweruppot, majd belassítok és szépen visszaszedem mind ... érdekes :) -
#8 Akik az elmúlt években minimálisan is foglalkoztak a játékokkal, azok ismerik azokat a címeket ... a külföldiek főleg ... jobban, mint az IG-t :) -
#7 igen, idővel rájöttem, köszi :) -
zetortraktor #6 Abból indulsz ki, hogy te ismered az IG-t, ezért a külföldiek is. A másik kettőt meg nem ismered, ezért lehet, hogy ők sem? Cuki. -
#5 "globálisan ismertebb alkotásokat tett le az asztalra – No More Heroes, Lollipop Chainsaw és így tovább"
az I.G. azért ott van a szeren mivel a mai napig jól ismerik a külföldiek is a lólipoppot meg a másikat (fogalmam nincs mik ezek) meg nem biztos -
#4 Nem kell elölről kezdened a játékot, mert van egy olyan lehetőség is az új játékon belül, amivel csak az adott chapter elejéről indulsz. -
Cefet #3 A grafika szuper, akárcsak a hangok (full magyar)! Nem igazán könnyű, de szerintem úgy nem is lenne jó. Aki csak egy kicsit is szereti az ilyen arcade jellegű lövöldéket, annak kötelező darab! -
#2 csak kb ott bukik a dolog, hogy elveszted minden creditedet és kezdheted a legelejéről a játékot... hát persze... -
#1 a magyar szinkron mindent visz! :D