52
  • Balumann
    #52
    azt nem lehet letölteni :D
  • Jakuza001
    #51
    Vegyel akkor egyet es hidd el latvanyosabb lesz a kulonbseg, mint sima win7 es win8 kozott.
    Persze a penzmentes megoldas a legegyszerubb dolog, de az egyelore nincs.
  • Balumann
    #50
    Csak az a baj, hogy nekem nincs SSD-m, úgyhogy nálam van különbség, de ha nincs más választás, ki fogom kapcsolni.

    Viszont ez nem oldja meg a netbookomon a problémát, nem akarom mellőzni a hibernálást. Az XP azon több perc mire elindul (kicsit sok minden van rátelepítve arra is), hibernálásból meg kb. 20 másodperc alatt használható.
  • Jakuza001
    #49
    Mert ez volt amivel lehetett menozni sokaig a win7-el ellentetben az MS marketingeseknek, hogy "latod milyen gyorsan "butul". :D
    Valahogy el kellett adni a termeket a desktop piacon is, amire nyilvanvaloan meg nem lett volna szukseg, sot igeny sem.

    A mobil piacon meg nem akartak lemaradni az android mogott, mert tul nagy penz van a mobil bussinessben. (pedig mar reg lemaradtak)

    Szerintem fogunk meg talalkozni hasonlo problemakkal.
    Kapcsold ki a fast bootot, SD-s rendszernel nem nagy kulonbseg van egy win7 es win8 bootolasa kozott nalam konkretan 2 sec se volt.
  • Balumann
    #48
    Ez nem kérdés, hogy kiszúrta-e, ahogy a cikk is írja, a hibernálás kezdetek óta okoz ilyen problémát, Windows(ok) és Linux(ok) alatt is (én meg is jártam vele elég sokszor, de nem tudtam, hogy ez miatt). Ráadásul a Windows 8 az első, amiben erre valamiféle megoldást is beletettek, ahogy a cikk végén írja:

    "Dual-boot esetében az is segít, ha a bootloader szerepét a Windows 8 betöltő mechanizmusa látja el, az alternatív operációs rendszer betöltését választva a rendszer automatikusan törli a hibernált adatokat, így felálláskor már a friss lemezinformációkkal fog indulni a Windows."

    Engem csak az zavar, hogy miért csak most, és miért nem tudnak valami értelmesebb megoldást kitalálni...
  • Jakuza001
    #47
    Gondolom mert nem regen derult ra feny, hiszen nem olyan regi op rendszer a win8. Azt meg nem tudhatjuk, hogy az MS kiszurta e korabban, hiszen nekik nem feltetlenul az erdekuk az, hogy a masik op rendszerben ne okozzanak hibat. :D
  • Balumann
    #46
    Egy kicsit vicces mondjuk, hogy ezzel a problémával kb. egyik rendszer sem foglalkozott, hogy megoldja, még egy figyelmeztetést sem ad rá. Linux felismeri a hibernált rendszert, a hibernált rendszerpartíciót nem is csatlakoztatja fel, a többit viszont teljesen simán engedi írni/olvasni (semmi figyelmeztetés).
    A Windowsnál meg nem hiszem, hogy nem lehetett volna kitalálni valamit, hogy észrevegye ha közben módosítottak valamit a másik partíciókon :/
  • Balumann
    #45
    Na ezt viszont nagyon hasznos, hogy belinkelted, ebbe a problémába rengetegszer futottam bele, és mindig azthittem, hogy a linux nem kezeli rendesen az NTFS-t.
    Netbookomon XP, asztalin W7 (mostmár W8) van Linux Mint mellett, XP-t mindig, W7-et csak néha hibernáltam, visszatöltéskor rendszeresen előfordult, hogy a linux alatt létrehozott/módosított fájl windowst visszatöltve elszaródott.
    Ellenben ha jól olvasom, ha a W8 indítóját használom, akkor az automatikusan törli a hibernált adatokat. Pedig jó lett volna grubot visszaállítani, mert így elég sok idő elindítani a linuxot, meg kell várni míg betölti kb. az egész Windowst... :/

    Jó lenne erre valami normálisabb megoldás. Viszont ezentúl akkor mindent menteni fogok linuxos partícióra is ami fontosabb. :S

    "A széles körben használt ntfs-3g driver, amely a windowsos partíciók moutolását végzi, már integrálta a megfelelő fejlesztői ágba az aktív hibernált Windows 8 státusz felismerését, ilyenkor pedig csak olvasható módon teszi elérhetővé a partíciót."

    Hát ez azért megintcsak nem valami jó megoldás, W8 mellett (ha nicns beállítva a teljes leállítás), illetve más hibernálás mellett letiltani az összes ntfs partíció írását.
  • Jakuza001
    #44
    Na meg ezert :D

    Adatvesztést okozhat a Windows 8 leállási mechanizmusa
  • Quickdance
    #43
    Ez is egyre népszerűbb http://www.youtube.com/watch?v=8Nt8oOOdULo
  • Balumann
    #42
    Rosszul látod.
  • Jakuza001
    #41
    Egyszerubb ? :P Degeneraltabb, degeneraltaknak.
    Na azoknak bejon. :D
  • Balumann
    #40
    Aki úgy indít el alkalmazásokat, illetve nyit meg dokumentumokat, hogy elkezdi begépelni, annak nem olyan megerőltető lenyomni egy win+F gombot. Pláne, ha eleve Win gombbal nyitja meg a kezdőképernyőt, akkor már csak egy F-et kell mellette lenyomni. :D
    Kezdő felhasználó viszont nem így használja a rendszert, megkeresgeti az indítófájlt és elindítja. Nekik sokkal egyszerűbb a kezdőképernyőn rákattintani a jó nagy ikonra, illetve azt oda huzogatni ahol megtalálják könnyen.
    Aki nem bánik olyan jól az egérrel, a betűket is egyenként keresgéli, annak pláne sokkal egyszerűbb ez a kezdőképernyő.
  • Jakuza001
    #39
    Persze ettol pistikenak a kezdo felhasznalonak nem lesz konnyebb.
    Ezert vol neki jo tampont valami kezzel foghato,amire rakattintott es vizualisan tudta kovetni az esemenyeket. Nem pedig egy shortcut.
  • Major
    #38
    Win+q = Alkalmazások között lehet ugyanúgy keresni stb. Majd ha ezután Jobb gombbal böksz rá a megkeresett alkalmazásra, akkor különböző helyekre tudod tenni a gyorsindítóját
  • dyra
    #37
    Bocsánat olvassa kicsit szarkasztikusnak tűnik. Tényleg kösz az infót nem tudtam.
  • dyra
    #36
    Na kösz. Ez igazán hasznos infó volt!
  • Balumann
    #35
    Win+F -re közben is átugrik a fájl keresésre, ha már elkezdtem beírni.
  • Balumann
    #34
    Ezekszerint szerencsém van, hogy én pont azokat nem használtam úgy, amibe belerondítottak. :D De azért nem értek még mindennel egyet.
    Egyébként most látom, hogy a Win+F -et lenyomva egyből elhet fájlokra keresni.

    "Ráadásnak sok programmal egyenest átláthatatlan. "
    Ezért kell csak azokat meghagyni rajta, amiket sokat használsz, gyorsan kijelölni és törölni amik nem kellenek. A többit lehet keresővel indítani, vagy az összes alkalmazás közül megkeresni.
    Nekem szinte keresnem sem kell, mert tudom hogy rendeztem el a csoportokat, melyik melyikbe van, egyáltalán nem kell keresnem amiket el szeretnék indítani, és szinte csak rá kell gondolni hogy elindítsam ^^

    "Aztán régen rámentem a start menübe bármilyen ikonra egy jobb egér klikk majd küldés asztalra és lás csodát ott volt az asztalon. Most start menü nincs lehet kitallózni a programindítót és úgy kirakni az ikont."

    Bár küldés az asztalra nincs, olyan viszont van, hogy "Fájl mappájának megtekintése", és olyankor egyből ki is jelöli az indítófájlt, nem kell keresgélni.

    "A feleslegesen megnehezített kikapcsolásról, a csökkentett mód kinyírásáról meg már nem is szólok"

    Azért a kikapcsolást nem használjuk olyan gyakran, hogy az a plussz egy kattintás olyan nagy probléma legyen. :D
    Csökkentett mód van, bár a szokásos módon nem lehet elérni, csak a rendszerből, vagy ha valami hiba van, elvileg fölajánlja a hibaelhárításnál. Szerintem lemezről bootolva is be lehet hozni.
    Illetve van egy ilyen Boot UI Tuner is, amivel be lehet állítani, hogy legyen mindig választható.
  • dyra
    #33
    "Annyiból áll, hogy szétválasztod, megcimkézed a csoportokat és odahuzogatod az ikonokat. Ami nem kell kijelölöd és eltávolítod. Elképesztően bonyolult folyamat. :D"

    Nem bonyolult csak minek? Eddig keresőbe beírtam a programnevet enter és csók. Minek változtassak ezen? W7-ben tökéletes Vistában is az volt. Azt az igazán nemsok programot amit használok minek rendezgessem? Többek közt ezért is értelmetlen a kezdőképernyő nekem.

    "Embertelennagy visszalépés, hogy rá kell kattintani a Fájlokra, és ha az összesnél túl sok találat van, még mindig tudod szűrni a találatokat."

    Az! Nem szeretek szarakodni, fájl név beír enter és csók. Ebbe rondítottak bele.
    Dokumentumokat ami meg nem hálózaton vagy felhőben van (tehát azt a nem sokat) meg eddig sem kellet név szerint tudni a kereső tartalomban is keresett. Meg a legjobban egyezőket is szépen dobálta.

    Akárhogy nézem mindig visszalyukadok oda, hogy van egy kezdőképernyő aminek az égvilágon semmi értelme nincs és még csúnya is. Ráadásnak sok programmal egyenest átláthatatlan.

    Aztán régen rámentem a start menübe bármilyen ikonra egy jobb egér klikk majd küldés asztalra és lás csodát ott volt az asztalon. Most start menü nincs lehet kitallózni a programindítót és úgy kirakni az ikont. Magyarázd el Terikének aki hót hülye a PC-hez és ez a feladat még sok fiatalt is megválaszt.

    A feleslegesen megnehezített kikapcsolásról, a csökkentett mód kinyírásáról meg már nem is szólok. (azt is beáldozták a gyors bootért pedig SSD-vel az néhányka másodperc már igazán nem olyan sok ellenben ha baj van sokszor jól jön)

    Összességében mit keres ez a rendszer desktopon? De ha csak ott lenne. A Metrót vagy Modern UI-t ráhúzták a szerverekre. Na ott aztán meg már tényleg a vicc netovábbja. Bennem olyan ellenérzést váltott ki ez a dolog, mármint, hogy nem opcionális az újításuk, hogy kizárt WP mobil és tábla vétel a jövőben részemről. Persze nem ez fogja kinyírni az MS-t de most úgy érzem nagyon sokan vannak ezzel így meg fogják érezni.
  • Balumann
    #32
    Komolyan azt hiszed, hogy valaki komolyan vesz még téged? :D Milliomodik álregeddel is visszajössz trollkodni.
  • Balumann
    #31
    "A testreszabás meg vicc. Azzal ne fáraszd a jó népet. Mit szabsz testre? Meg minek? A háttrékép csere meg a téma váltás még ok, de hogy programcsoportokkal szarakodjak na ne vicceljünk már arra van oprendszer többek közt."

    Testreszabás alatt elsősorban azt értem, hogy a kezdőképernyőre kipakolni és csoportokba rendezni, amiket használ. Ezt az oprendszer nem tudja jól megcsinálni, viszont ez lehetővé teszi hogy nagyon gyorsan és egyszerűen megcsináld. Annyiból áll, hogy szétválasztod, megcimkézed a csoportokat és odahuzogatod az ikonokat. Ami nem kell kijelölöd és eltávolítod. Elképesztően bonyolult folyamat. :D
    Én nekem ez eddig minden rendszernél alapvető volt, hogy amiket használok, azokat csoportokban kitegyem valahova a lehető legegyszerűbben.
    XP alatt eszköztárakat tettem ki a képernyő szélére (elég bugos néha, átrendeződik, 1-2x el is tűnik, de még így is hasznos).
    Win7 alatt TrueLaunchbart használtam, alulra csináltam egy tálcát, ahol a programok voltak (a Win8 telepítése előtt 1 hónappal kb. ez úgydöntött, hogy nem akar úgy csinálni, mintha futna, meg el is tűnt néha xD).
    Most meg tökéletesen meg vagyok elégedve a kezdőképernyővel. :D

    "Most win gomb megnyom windows keresőt nem látni a semmibe elkezdi az ember beírni a baromarc meg kategorizál. Minek? Emiatt plusz körök mert a fel le nyillal (ha nem az alkalmazások közt van amit keresek) mint kb 20 éve válogatnom kell a kategóriák között. Embertelen nagy visszalépés gratulálok annak a baromnak aki ezt kitalálta. "

    Embertelennagy visszalépés, hogy rá kell kattintani a Fájlokra, és ha az összesnél túl sok találat van, még mindig tudod szűrni a találatokat. Azt mondjuk nem értem, hogyha nincs találat programoknál, akkor miért nem tud automatikusan átugrani a fájlokra, illetve miért nem lehet legalább egy gombnyomásra a másikra ugrani, ezt azért szerintem később javítani fogják, biztos fel fogják vetni. Ezt mondjuk én nem vettem még észre, sose használtam így, egyszerűbben megtalálom a helyén, mint megjegyeznem, hogy mi a neve a dokumentumaimnak. :D
  • Jakuza001
    #29
    Hagyjuk mar ezt az ervet. Mindenfajta gepre lehet virtualis gepet telepiteni es emulalt kornyezetet teremteni. De enne mi koze van ahhoz, amirol itt beszelunk ?
  • Jakuza001
    #27
    Azert ezt a nem nativ windows futtatast en nem nagyon eroltetnem, mert a programok nagyobb resze inkabb csak kuszkodik a linuxon mindenfele hibaval tarkitva.
  • Jakuza001
    #25
    Igaz, ilyen erovel akkor a videon szereplo temaval is istenithetne barki a Win7-et.



    Vagy eppen ezzel az OSX Mountain Lionnal a Windows 8-at.




  • dyra
    #23
    Ezzel a testreszabással már más fórumon is etették az embert. Manapság nem szabjuk testre az oprendszert mert minek? A WIN7-ben volt egy tökéletes kereső win gomb megnyom program vagy doksi név elkezd beírni enter program indúl vagy doksi megnyit. Most win gomb megnyom windows keresőt nem látni a semmibe elkezdi az ember beírni a baromarc meg kategorizál. Minek? Emiatt plusz körök mert a fel le nyillal (ha nem az alkalmazások közt van amit keresek) mint kb 20 éve válogatnom kell a kategóriák között. Embertelen nagy visszalépés gratulálok annak a baromnak aki ezt kitalálta.

    A testreszabás meg vicc. Azzal ne fáraszd a jó népet. Mit szabsz testre? Meg minek? A háttrékép csere meg a téma váltás még ok, de hogy programcsoportokkal szarakodjak na ne vicceljünk már arra van oprendszer többek közt.
  • Szefmester
    #22
    Nem igazán látok cateran hozzászólásában időhatározót. Csak azt hogy kipróálta.... Miből gondolod hogy nem egy hétig próbálgatta az egész család? Van aki két óra után törölte, van akinek tovább tartott a letöltés+install+törlés mint amennyit a gépen töltött a rendszer (nálam is ez volt), de vannak akik napok óta használják. Egyik munkatársam egyik nap még istenítette hogy ennyivel meg annyival jobb, pár nap múlva szidta kicsit, majd megint jött a jujj de jó rész. mikor éppen melyik funkciót használta.
  • Balumann
    #21
    Nincs sok értelme így kipróbálni. Kell neki adni 3-5 napot, használni, testreszabni, megtanulni mi hol van, letesztelni, hogy minden működik-e amit használsz, és utána érdemes dönteni. Én mostmár lassan megjelenése óta használom, és nekem nagyon tetszik, nem szeretném visszarakni a Win 7-et.
    De az igaz, hogy pénzt én sem adnék ki érte így, annyival azért tényleg nem jobb.
  • cateran
    #20
    En mondjuk nem vettem meg (nincs az az isten, hogy en meg 1x az eletben latatlanban vegyek barmit is, legyen az jatekprogram, film, op. rendszer vagy akarmi) de kiprobaltam...aztan Win 7 vissza (azt adtak a laptophoz, szoval legalis:D)
  • Balumann
    #19
    Itt nyilván azoknak a véleményéről van szó a cikkben, akik nem csak agyatlanul fikázzák, hanem azokról akik tényleg megvették, használják. Azok közül nagyjából tényleg felemások a vélemények, valakinek tetszik, valakinek nem.
  • Jakuza001
    #18
    Ott a pont.
  • lordmorden
    #17
    szerintem nem rossz, ez ugynolyan dolog mint a hardware... valakinek ez, valakinak az. amúgy működik és használható. nem mondom mekkora csúcs, mert csak egy klisés win7 más felülettel, de nem szaroznám le rögtön.
    a marketing meg azért kel, hogy eladják, a maradiak a zikszpével vannak elfoglalva, pedig az igazi szánalom, akinek esze van(windowsos táborról van szó) az win7ezeik, akik meg szeretnek kicsit bíbelődni az új op rendszeekkel win8aznak.
    nem kéne gyűllködni miatta. amúgy nem azt mondták mennyit aktiváltak... mennyit adtak el. és azt sem mondták, hogy ennyit használnak... emiatt felesleges trollkodni.
    az ms meg hallgasson a felhasználókra, ők/mi tartjuk el az elkényeztetett testüket. már nem elhet mindekire rá erőltetni mindent mert egyre több alternatíva van. nemsokára lesz olyan is talán, ami valódi pozitív alternatíva, az összes többire. már várok egy forradalmi op rendszert:)
  • narumon
    #16
    HAZUDSZ!
  • Vaszilij Artyom
    #15
    Nevetséges az SG. Mindenki azt hiszi neki van igaza, mert mindenki foteltudós.
  • chuky123
    #14
    Az lehet hogy kiment tőletek 150-200 win8 as gép csak a kérdés az hogy mennyin fog maradni is. Ez egy ügyes árukapcsolás fűnek-fának adják csak sok embernek nem jön be. Arról nem beszélve teljesen felesleges pcéken erőltetni ezt a csempés szart. Ami nem érintőképernyős. Ms ezzel a vista sorsára fogja juttatni.
  • Szefmester
    #13
    Ne vedd személyeskedésnek, de te tényleg annyira hülye lennél hogy azt hiszed amit itt közölnek azok valós adatok, és ha bemész a boltba venni egy gépet azon nincs oprendszer?
    Tudod ma kiment tőlünk kb 150-200 win8-as gép. Ezek már az M$ számára el vannak adva.. a valóságban meg még a raktárat sem hagyták el. Szerinted? Legalább magadat nem égetnéd azzal hogy ilyen kamu számokat elhiszel. ha még azt közölték volna hogy ennyi win8-at aktiváltak a megjelenése óta. De nem! Ennyit szállítottak ki a boltokba.
  • skinnyman
    #12
    Felemas? Nem hiszem. Kb 90% irtozik tole, 10% pedig agyatlanul imadja es fikaz mindenkit akinek nem tetszik az innovativnak csufolt egyebkent teljesen hasznalhatatlan ocska tragya csempes fos.
  • zord01
    #11
    "de csak ha nagyon, nagyon, nagyon nem tetszik" - mármint "de nagyon, nagyon, nagyon nem tetszik". A "csak ha" nem kell oda.

    Annyit még hozzátennék, hogy win-es tablet is csak akkor kéne, ha normál (X86/64-es) verziós lenne, nem RT-s (tudom az RT nem is W8) és passzív hűtésű, Ipad méretű (vékony), súlyú tabletről beszélnénk, 200k alatt. Tehát ez még legalább 2-3 év. No egész idáig nem játszik nálam a W8.
  • zord01
    #10
    Nekem nem jött be a Win 8. Nem mondom, hogy soha, semmilyen körülmények között nem használnám, de csak ha nagyon, nagyon, nagyon nem tetszik, és csak akkor kéne, ha nem lenne választásom. Ill max tableten. De asztalin, meg notebookon, amíg van W7 addig ez a hulladék nem kell...
  • tomboy013
    #9
    HP Pavilion DV5-ön hibátlanul működik. Drivert sem kellett telepítenem, felismert mindent. Gyors a rendszer nagyon. Szerintem jó. Akinek nem az rakja vissza a 7-et. Ennyi.
    Amúgy mennyi okos ember van itt aki tudja mennyi Windows lapul még a polcokon. Mindig jót nevetek ezeken