29
  • errorista
    #29
    a harom evbol 2.5 letelt, szedd ossze magad, canonical!
  • Vaszilij Artyom
    #28
    Te sem vagy normális, vagy csak simán alma hívő, bár ez szinonímája a nemnormálisnak már 1-2 éve.
  • Ferrer
    #27
    Egy újabb mobil os, amire senki nem ír használható alkalmazásokat (lásd Android, stb..), király!
  • SupraMKIII
    #26
    Szerintem ahol ez igazán ütős lehet, azok az olcsó tabletek: ezeknek a legnagyobb baja sokszor a hulladék oprendszer. De ha tudok rá fordítani egy rendes ubuntut, akkor az nagyot dob a használhatóságon!
  • SupraMKIII
    #25
    Azért ez nagy zakó lehet az MS-nek :-) Ők ígértek valamit, amit az Ubuntu meg is tud csinálni :-)

    Sajnos a linux és az android pont úgy nem járható át, mint ahogy a windows és a linux sem. Ami portolható, az eleve linuxra lett írva.
    Én éppen androidra fejlesztek, és pont tegnap kerestem megoldást arra, hogy az android framework elindítható-e ubuntu alatt - nem mondom hogy nem, csak azt, hogy semmilyen lehetőséget nem találtam rá...

    De persze ha ez igény lesz, akkor lehet hogy születik rá megoldás.
  • sanyicks
    #24
    Hát az m$-nél álszentebb nincs, pofáznak hogy a gugli korlátozza őket (vagyis a szar zárt protokolljaikat korlátozza), miközben az m$ amióta létezik a korlátozásokból, és vendor lock-in-ből él :D
  • errorista
    #23
    2015 végén több ubuntus telefon lesz, mint wp8-as. Megjósoltam.
  • Cumshot
    #22
    Vérgeci mindegyik multi nyilván. Én személy szerint aszerint választok készüléket, hogy milyen a felhasználói élmény.
    Ha ezt nézzük, számomra jelenleg az Android az egyetlen alternatíva.
    iOS csak azért nem az, mert háromszor annyiért tudja ugyanazt, mint a droid.
  • csimmasz
    #21
    Most elmosrzsolok egy könycseppet!
    A többi, Apple, Ms, akármelyik másik ugyan olyan álszent, pénzre és hatalomra vágyó multi.
  • hurkaur
    #20
    "Windowsnak esélye nem volt ezen a piacon, egy rohadt flash támogatást nem tudtak belerakni 2,5 év alatt, a felhasználói élmény is kimerül a csempetologatásban + a színséma váltogatásában."
    Uhh, hat csak kiderult vegre, hogy miert is lassu igazan a WP terjedese. A flash a titok nyitja, ezereves rejtveny megoldva.
  • Cumshot
    #19
    Tudom hogy mi van + mi nincs, igazából leginkább arról beszéltem hogy ami van van, az milyen minőségű a droidos appokhoz viszonyítva :)
    Amúgy igazad van, szeretnek beakasztgatni egymásnak ezek a nagy multik.
    Kicsit olyan ez, mint a kapcsolat az amerikaiak és a brit nemzetközösség (UK, Kanada, Ausztrália) országai között: ugyanazt a nyelvet beszélik csak kicsit másképpen, hasonló a kultúrájuk, mégis szeretik egymást orrba-szájba szopatni, ha beutazásról/munkavállalásról van szó.

    #13

    Valóban semmi értelme nincs ilyen oprendszert készíteni.
    Amit mondasz, arra rájött a RIM is egy ideje. A Blackberry OS is azért húzta ilyen sokáig, mert az egyik legjobb üzenetkezelési szolgáltatásokkal rendelkező platform. A Plyabook pl. képes droidos appokat is futtatni (nyilván nem mindet), de érezték, hogy ebbe az irányba kell mozdulni a táblával. Ha ez a dolog meglenne a telós OS-ben is, az szerintem még picit kitolhatná az élettartamát a rendszernek, bár ki tudja.
    Windowsnak esélye nem volt ezen a piacon, egy rohadt flash támogatást nem tudtak belerakni 2,5 év alatt, a felhasználói élmény is kimerül a csempetologatásban + a színséma váltogatásában.
    Bada nekem is szimpatikus volt elsőre, de megnyomkodtam egy Wave-et párszor + olvasgattam a Bada blogot PH-n, és hát valóban az van, amit mondasz.
    Vagyis nincs semmi. Jól néz ki, olajozottnak tűnik a rendszer, de nincs mögötte tartalom.
  • HátEzMegMi
    #18
    Ha lesz bármi sikere, lehet megnyitja az utat és számos linux disztró lesz elérhető telefonra.
  • hurkaur
    #17
    Don't be evil. :) Masreszt az ilyen google fele alszent bazari cegtol nem tudom mit var az ember..
  • hurkaur
    #16
    Ubuntu felhasznalok. Ne feledjuk, itt es most nem a piac megreformalasa a cel, hanem az okoszisztema kiterjesztese/elkeszitese. Egyszeruen nekik is meg kell jelenniuk a mobil szegmensben, nem tehetnek mast.
  • Major
    #15
    Skype, Viber, = VAN
    Instagram = Pár hónapon belül
    Youtube, Gmaps = Google miatt nincs
    Facebook/Twitter/YMail/ = VAN
  • Major
    #14
    Azért a dolog nem ilyen egyszerű, a vezető cégek, törvényeket felrúgva tesznek be egymásnak Pl.

    WP7 blogról egy szösszenet:

    "Meglepetésképp, a mai napon arra ébredtünk, hogy a maps.google.com minden Windows Phone készüléken átirányít a sima keresőoldalra – akár mobil, akár asztali nézetből használjuk. Hamarosan felfedezték, hogy nem csak a Windows Phone-ok, de az egyéb pl. Opera Mini-t vagy Mobile-t használóknak sem megy."
  • csimmasz
    #13
    Én pont ezt nem értem mi a logika abban, hogy kihozok egy oprendszert ami nem nyújt igazi alternatívát.
    A Bada akár jó is lett volna az egyszerű usernek nincs modding de megy minden aminek kell, de nem minden olyan progi hiányzik amivel a kényelmesen tudnál kommunikálni más platformokat használó emberekkel.
    Erőltetik a saját szarjaikat!
    Szerintem lehetett volna egy alternativa a Bada ha épeszü emberek mondják meg mi kell bele.
    Ha meg mindenáron saját kommunikációs szoftot akarnak, akkor tegyék elérhetővé más platformokon is ingyen.

    Ez a chat-on egész jó progi csak senki sem használja, akkor én minek?
  • Cumshot
    #12
    Na ez az, én pl. azért nem vettem eddig sem Samsung Wave-et, sem WP7x-es telefont, mert nincs Skype, Instagram, Viber, Youtube, normális Facebook/Twitter/YMail/stb. kliens. Ha meg van, az közel nem olyan jó ezeken a platformokon, mint Androidon. Flash playert sem igen támogatja a WP7x, Bada sem igazán ha jól tudom.
    Illetve azért, mert ezeket a készülékeket nem lehet szarrá modolni/flashelni mindenféle custom romokkal, olyan launchert felrakni amilyet akarok etc.
    Ha elbaszták a szoftvert gyárilag, akkor csak nézhetek, vagy esetleg várhatok egy frissítésre (ha lesz olyan egyáltalán), amiben TALÁN kijavítják ezeket a dolgokat.
    Na ilyen problémám droidon elég ritkán adódott, és szinte csak azokkal a készülékekkel, amelyek a gyártó gyökér hozzáállása miatt nem kaptak megfelelő aftermarket supportot (CyanogenMod pl., MIUI, Villain Rom vagy bármilyen custom rom).
    Ha az Ubuntu képes ugyanezt hozni csak kicsit másképpen, akkor szerintem is lehet létjogosultsága a piacon.
  • csimmasz
    #11
    Igy van, tuti nehéz a két óriással felvenni a versenyt de talán nem is kell.
    Ha a kinai gyártók látnak majd benne fantáziát még akár életben is maradhatna.
    A harmadig nagy szereplővé válást én sem látom reálisnak, legalább is belátható időn belül.
    Azok amiket megneveztél szerintem a rossz vezetői döntések miatt nem tudnak felmutatni semmit, a Samsung is azzal baszta el a Badát, hogy hiányoznak azok a programok amiket a legtöbben használnak androidon meg ioes-en mint pl a Skype, weber,stb.

    Ez az egy komoly hiányossága ami miatt váltottam, amúgy simán használható készülékek.

    Az Ubuntu mobil nagyon nagy előnyel indul ilyen téren, bár azt nem értem akkor miben fog eltérni az androidtól, ez nativ linuxos alkalmazásokat fog futtatni?
  • Cumshot
    #10
    WebOS-nek sem jött össze miután a Palm megdöglött, Blackberry is a végét járja, Windows Phone-nak is 1%-a van, Symbiannnak is vége...maradt az iOS és az Android. Én is örülnék egy alternatívának, de szerintem esélytelen betörni erre a piacra.
  • csimmasz
    #9
    Szerintem abból baj nem lehet ha van uj szereplő!
    Majd a Vér Apple/Droid/MS fanoknak lesz min a habzó szájukat rongyosra üvölteni, nekünk meg lesz egy remélhetőleg épkézláb alternatívánk.
    Hogy labdába tud e majd rúgni azt nem tudom, hacsak valamelyik telefon gyártó mellé nem áll!

    De minnél kevesebb a választék mi felhasználók annál jobban megszívjuk, akármi is van írva vagy rajzolva a telefon hátuljára.
  • NEXUS6
    #8
    Igy van, egy nagyobb kijelzős telónál egy kézzel gyak kezelhetetlen.

    Bár teccetős a felület, én gondolkodok egy próbán ha kijön és nem brickeli a telókat.
  • asysoft
    #7
    Azért egy huszáros lépéssel kihagytad, hogy Androidon a DalvikVM van megjelölve elsődleges programozási interfészként, és az NDK használatát csak teljesítmény-kritikus komponensek esetén ajánlja a Google. Szerintem az lehet inkább az Ubi szerencséje, hogy az Android kernelét használja, így XDA-sok relatíve könnyen portolhatják a Dalvikot.

    Bár a rendszer sikerét tekintve erősen szkeptikus vagyok (nem látom, miért választaná bárki is az Androiddal szemben), kíváncsi leszek, mit hoznak majd össze. Demó videó alapján mindenesetre a swipe-os notification bar idegesítő lehet, főleg, ha mondjuk tömegközlekedési eszközön akar az ember kiválasztani valamit:)
  • mousee
    #6
    Már bocsánat, de hogy ne lenne linux? Linux kernel ketyeg alatta, tehát linux.
    Ennyi erőből a Win95/98/ME pedig nem windows volt NT vonalhoz képest (vagy fordítva, ahogy tetszik). Sőt, most a windows RT meg akkor egyáltalán nem is windows, mert semmi köze az asztalihoz.

    A droid (szerintem) egy linux disztribúció, mivel:
    - linux kernel van alatta
    - egyedi user interface-e van
    - programokat csomagolnak hozzá

    Plusz ha már ubuntu a téma, akkor a dokkolható verzió egy teljes értékű asztali linux lesz, és ugyanazon a kernelen pörög majd, mint telefonmódban.

    Namostakkorhogyisvanez?
  • DontKillMe
    #5
    Az Android nem Linux. Az, hogy Linuxon fut, még nem teszi linuxá. Telepíteni meg a Canonical Store-okban fogják, merthogy már erről is született megállapodás. Egyelőre még nem minden készüléken megoldott a dolog, a bétateszt Nexus verdákon folyt anno. Persze, ez folyamatosan változik. portolgatni sem feltétlenül kell, mivel eleve java az egész Android, a programok is futhatnak akár natívan Linuxon, mert a környezet adott.
  • zola2000
    #4
    Mivel mind az android, mind az ubuntu egy linux, lehet hogy könnyen oda-vissza portolhatók lesznek az appok.
  • sirpalee
    #3
    Nekem nagyon tetszik a felület, a design, az ötletek, egyszerűen minden rendben van és kellemes a szemnek. De hogy ki fogja felrakni a telefonjaira...
  • Cumshot
    #2
    Kíváncsi vagyok Android mellé hogy fog beférni a piacra egy tök hasonló rendszer.
  • hurkaur
    #1
    Mark jo eloado, de ezen azert meg boven van mit finomitani. :)