7
 • caius marius
  #7
  A kérdés az, hogy az elmentett adatokkal mit kezdenek. Statisztikus módszerekkel nagyon sok adathoz hozzájutva, létrehozhatják azt a fajta hatalmat, ami ellen nem véd semmi... Egyszerűen nem lehet majd az állam ellen semmit tenni.
 • lordmorden
  #6
  a gond inkább, hogy emgteszik. ki engedte emg nekik? talán ugyanazok akik széthordják az országot. az állam is bűnöző, a rendőrség is korrupt. ez is csak egy bizonyíték erre. pénzeszedük. erről szól az egész, és féltik amit összesszedtek, önmaguk védelmére használják fel, mint a törvényeket, amik úgy igazságok mint ez a világ, sehogy.
  mehetnek a pokolba ezek a trógerek : ) ha valódi bűnözőket aakrok látni, benézek a parlamentbe és a hivatalokba, de már unom őket: )
 • Vol Jin
  #5
  "-a 100 millio csomag az kb. 140 GB adat, ez meg magyar mertekkel is viccesen keves"

  Ez nyilván csak híváslista, meg az összes sms egy kupacban.
 • kvp
  #4
  Tenyek:
  -igen lehallgatnak, de nem mindent neznek at, mert nincs ra kapacitas
  -igen, itthon is ugyanez a helyzet, a rendszervaltas ezen nem valtoztatott
  -a 100 millio csomag az kb. 140 GB adat, ez meg magyar mertekkel is viccesen keves
  -a 100 ev csak szimbolikus, valojaban csak annyi van, hogy nem torlik a backup-okat, majd tonkremennek amikor tonkremennek, a raktarban van hely
  -a gond az, hogy tul sok az adat es nincs eleg ember aki feldolgozza, ezert szinte semmire nem jo a rendszer
  -a bunozok es a terroristak jo felszerelessel rendelkeznek, ezert szinte csak politikai megfigyelesekre es kisebb, bena bunozok ellen jo

  TOR:
  Lehallgathato, mivel a kimeneti pontokon nem titkositott a kapcsolat. A bemeneti es a kimeneti pontok statisztikai modon korrelalhatoak, tehat a forgalmat hozza lehet rendelni a forras gephez. Azert sem annyira nyero, mert a hasznalata felhivja a figyelmet a felhasznalora, mint gyanus szemelyre. Arrol nem beszelve, hogy sok allam es az anonymous is mukodtet kimeneti pontokat, igy lehalaszhatjak a tor-t hasznalo emberek forgalmat, meg amugy is latjak ki mit lopott. Peldaul igy kerultek kinai feltehetoen allami hackerek altal ellopott doksik a wikileakshez. A profi terroristak es bunozok sajat vpn halozatokat hasznalnak, adatrejteses kommunikacios protokollal. Tehat ilyenkor pl. cicas videok alatt mennek a titkositott adatok, ugy hogy a videok nezhetoek maradnak, tehat ha le is hallgatjak oket, akkor sem latszik az atlag adatfeldolgozo szamara, hogy tulajdonkeppen mit is lat. Igy nem csak a kommunikacio titkos, de annak megtortente is. Ezek ellen a technikak ellen meg a kinai nagy tuzfal uj valtozata sem ved, csak az eszak koreai elvagott kabel.
 • sanyicks
  #3
  nézőpont kérdése. A politikusok simán illenek az maffiózó képbe. A terroristák pedig mindig az aktuális hatalom ellenségei, és az a hatalom nem biztos hogy jó. Lásd a szabadságharcosok mind tenoristák addig amíg nem győznek... onnantól hősök lesznek.
 • Zoltan21
  #2
  Oké, hogy valóság és nem fikció.
  Mégis, megkérdezném, hogy a TOR-al ezt, mennyire lehet kivédeni?
  Azt hozzáteszem, hogy a terroristáknál, maffiózóknál érthető, mert ők, bűncselekményt követnek el.
 • endrev
  #1
  "Az akciók ellenére a terrorvédelem nem volt hatékony és 2010 áprilisában bebizonyosodott, hogy a lehallgatási program jogellenes volt."

  És így már kézenfekvő egy szeptember 11... Szép...