11
Mechanized Assault and eXploration Reloaded (Remake)
 • Petko
  #11
  Bár nagyon kihalt végül ez a forum, továbbra is keresek(ünk) még játékosokat 2v2-höz.
 • lammaer
  #10
  Hélóóó... micsoda? Én csak singlét toltam volna :(

  Igy már értelmet nyer az indító poszt utolsó mondata...
 • Ry0K3N
  #9
  Azt a mocskos. Én a 2. részét játszottam szénné anno. Kapsz egy +-t mert megnyitottad ezt a topicot :D
 • PetruZ
  #8
  Na, kipróbáltam az újat (0.2.8.), az már rendben működik, csak AI nincs még mindig benne, szóval egyelőre felejtős (multi nem érdekel).
 • Petko
  #7
  Azok nélkül is elindítottam már és ment jól.
 • PetruZ
  #6
  Nekem is megvannak, mégis összerogyott. Majd egyszer megnézem újra, mit lehet kezdeni vele.
 • lammaer
  #5
  Lehet mert neked megvannak az eredeti grafikai fájlok / hangok + egyebek?
 • Petko
  #4
  nekem is win7 x64 van és tökéletesen megy
 • lammaer
  #3
  Nahat, mik vannak :)
  En is emlekszem a MAXra, annak idejen rengeteget bibelodtem vele, messze megelozte korat. Koszi a figyelmeztetest hogy ebbol is van remake, mindenkeppen ra fogok en is kukkantani (bar win7 x64 van nekem is....)
 • PetruZ
  #2
  A M.A.X. egy jóság (kár, hogy 100+ turn után elkezd bugzani az AI), a Reloaded viszont nálam nem ment Win7/x64-en, ill. érdekes grafikai hibákkal összerogyott.
 • Petko
  #1  Annak idején 1996-ban ez volt az első eredeti játékom. Egy igen komoly körökre osztott stratégiai játék még a DOS-os korszakból az Interplay kiadásában. Azóta eltelt lassan 17 év, szinte minden létező játékot kipróbáltam, láttam már sok mindent. A mai napig viszont igen nagyra tartom ezt az \"őskövületet\", mert ez valódi stratégia volt (és szellemi kihívás), nem pedig izgálga betanult klikkverseny. Később talán 98-99 tájékán kiadták a M.A.X. 2-t ami sajnos már egy lebutított RTS irányba elmozdult dolog volt.
  Közbe teltek az évek és a dolgot elfeledettnek hittem. Aztán néhány éve Dosboxon sikerült egy baráttal multiban is összehozni neten keresztül az eredetileg csak IPX és modemes multira tervezett játékot és igen jó élmény volt. Mint kiderült akkoriban már létezett egy M.A.X. Reloaded opensource remake korszerű engine, amit egy német gyerek fejlesztett de még kiforratlan volt, és maradtunk a Dosboxnál.
  Viszont mostanában újra megkerestem az oldalát (http://www.maxr.org/) és a friss verzióval már kifogástalanul lehet multizni, nem kell dosbox-szal bajlódni.
  Annyi dolog még hozzátartozik, hogy szerzői jogi problémák miatt az opensource változatban házi tákolmány grafikai és hang elemek vannak, illetve az eredeti mapok sincsenek benne. Viszont az installálásnál az eredeti játék filejait bele lehet dolgozni és akkor teljesen eredeti contentel lehet élvezni ami nagyságrendekkel különb az ingyenesnél.
  Ha valakinek szüksége van rá, el tudom küldeni az eredeti fileokat.

  Ha pedig valakit érdekel a dolog, netán annak idején még játszott is vele szívesen várjuk egy multi játékra.