Far Cry 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Frosty01
egyszerû a recept, ne játsz vele.

practitioner of the forbidden arts of death

"nincs normális mentés"
""Már hogyne lenne.""

erre leírod azt, ami nem normális mentés...köszi. a "normális mentés" az, amikor ott mentesz, ahol akarsz, akár harc közben, és annyiszor, ahányszor akarsz. egy ilyen végtelenül ellenfeleket spawnoló fosban a játékélmény jó része elmegy attól, amit írtam. és az új mentes sokszor egy hosszú film elõttre rak vissza, amit persze nem is lehet skippelni. trágya. persze a tinédzser recskagépeknek király, mert van benne mell.

az egyetlen pozitívum, hogy kimaxolva dx11-ben, 1920x1080-ban 70 fps-sel elfut egy másfél éves gépen. bár a közelében sincs a crysis elsõ részének, fõleg fizika terén.

Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams

Zombee
Magamból kiindulva: A Call of Duty sorozat remek móka olyanoknak, akik nem játszanak sûrûn, és kell egy könnyed kikapcsolódás izgalmas sztorival (izgalmas, nem világmegváltó, tehát konkrétan egy B kategóriás VHS akciófilm forgatókönyve is elég), élvezhetõ játékmenettel. Viszont komoly oldalon olyat leírni, hogy a CoD harcrendszere bármiféle komolyságot tartalmazna... semmi olyan nincs se a MW3-ban, se a BO2-ben, ami ne lett volna benne legkésõbb a legelsõ Modern Warfare-ben, azóta lényegében nem változott ilyen téren a sorozat. Szeretem a folytatásait, tényleg olyanok, mint egy jobb akciófilm, de egyben olyanok is, mint egy tipikus folytatás a filmeknél. Na, a Far Cry 3 harcrendszere valóban párhuzamba állítható, legalább annyira valóságos. De ez nálam nem negatívum, nincs szükségem taktikai FPS-re, harci szimulátorra, csak lövöldözni akarok a dzsungelben.
A grafikáról csak jót tudok elmondani, ugyanazon a gépen szebb beállításokkal DirectX11 módban is jobban megy, mint a 2. rész, és még erõmû sem kell hozzá, 1280*1024-ben elég hozzá egy A6-3500 APU saját IGP-vel, és mehet a high textúra. Persze fényeket, árnyékokat célszerû levenni, meg még pár dolgot, amik jobban terhelik a gépet, mint amennyit dobnak a látványon, de meglepõen szép grafikát lehet elérni vele, pedig ez egy 20 ezer forintos CPU+IGP egyben. Ezen a felbontáson egy ma már olcsón megvehetõ HD7770-el simán menne minden maximális beállításokkal, csak épp nem játszok annyit, hogy megérje külön videókártyát venni. A felbontás meg azért csak ennyi, mert a jelenlegi LCD-m tökéletesen jó böngészni, játékra sem kéne nagyobb, dolgozni is ilyenen dolgozok a munkahelyemen.

Én legutoljára 2007-ben játszottam komolyan, onnantól kezdve nem volt olyan gépem ami elég lett volna játékra. Néhány hónappal ezelõtt szereztem be egy játékra is alkalmas gépet, én úgy érzem az elõzõ 5 évben grafikailag volt fejlõdés, nem is kicsi de ami borzasztó, hogy nincs új, egyedi játék a piacon. Mikor megkaptam az új gépet és végignéztem, hogy na mik a jó játékok manapság nagyon meglepett, hogy szinte ugyanazok a nevek vannak a toppon mint régen, csak már kijött a harmadik, negyedik, századik rész. Elszomorított, hogy lényegében ugyanazt adják el a játékgyártók évrõl évre, kicsit más köntösben és nincsen igazi innováció.
"Bátran ki lehet jelenteni például, hogy a Far Cry 3 harcrendszere a komolyságot tekintve párhuzamba állítható olyan címekével, mint például a Call of Duty-sorozat"

LoL mióta CoD az etalon?
Az év játéka az FC3. Szvsz.
Eltekintve néhány hibától szerintem nagyon jó lett.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

"nincs normális mentés"
Már hogyne lenne. ESC, bejön a fõmenü, SAVE. Kivéve küldiben, ott csak checkpoint van. De az sem gázos, mert azért nem kilométerekre rak vissza.
Amúgy nagyon jól megvan csinálva a sandbox mód is, nálam is idõbe telt, mire rájöttem hogyan lehet az õrposztokat a legkönnyebben elfoglalni, mert több stratégia is választható. A riasztó vagy az állatketrecek ajtaja pl. mesterlövész puskával már messzirõl kilõhetõ, így csak pár emberrel kell elbánni. 😄

Érdemes lenne kiszámolni, hogy mennyi kisebb vadra lenne szükség ahhoz, hogy ennyi medvét és tigrist eltartsanak, szerintem biztos importra szorulnak 😊
Biztos lesz majd egy DLC, amiben leleplezik a takarmányállat maffiát, és ha felszámolod õket, akkor a tigrisek, és a medvék is kevesebben lesznek.
"akkor is garantált, hogy a semmibõl rámurik egy tigris vagy egy barna medve."

<#nevetes1>

Nem tudtad, ezek az állatok arról híresek, hogy ha puskaropogást hallanak máris rohannak a hang irányába.
Több Attenborught kellene nézned, vagy animál planetet.<#wink>

Teljesen egyetértek veled 😉 Persze sejtem, hogy zooleeh mindjárt beírja nekem is, hogy "hulye vagy haver"... nalam 4/10
zooleeh
Te hulye vagy haver

Asrock P67 PRO|Intel Core i5 2500K | ASUS Radeon R9 280X DirectCU II Top | 8gb Kingston 1600 Mhz DDR3| Cooler Master Real power 620 W | Windows 10 64-Bit

2/10 nálam. van papír térképünk, érthetetlen a rádiótornyos baromság (amit az AC-bõl nyúltak). nem tudom elhúzni a hullákat az útból, csak akkor, ha épp elõtte támadtam le õket? milyen béna mechanika ez egy lopakodós játéktól? pénzt csak pénztárcába? pár szaros levéltõl megtelik a zsák? de a legjobban az "tetszik", hogy nincs normális mentés (mint a legtöbb konzolportban), csak checkpoint. és ha nem sokkal a checkpoint elõtt, neadj isten túlélem a rengeteg, folyamatosan spawnoló idióta támadását, akkor is garantált, hogy a semmibõl rámurik egy tigris vagy egy barna medve. tigris és barnamedve, vazze! a lostot plagizálták?
összelopták a menõ RPG elemeket, de nagyon gyengén sikerült a kivitelezés.
azt hiszem a belsõ nézetes zsánerben még mindig jobb játék DE Human Revolution.
a grafika meg kb. a Sniper Ghost Warrior szintjén.

Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams

A játékoknak elsõsorban konzolon kell futnia, ott sokkal több az eladás. Azok grafikus rendszere 2007 körüli szinten van. A PC-s verzió csak nagy felbontású textura pakkot kap, meg pár effektet. Az új konzolokig nem lesz grafikai fejlõdés. Ennek megvan az az elõnye, hogy PC-n már nincs grafikus minimum, minden sz.ron elfutnak a játékok, és nem kell gépet fejleszteni, de cserébe nem is kapunk jobb grafikát.
Ja, ennyi a magyarázat. Ha kijön az új box, akkor várhatóan megint lesz egy szép nagy ugrás, aztán az ül majd egy darabig.
Egyébként a mai grafika már elég jó ahhoz, hogy ne az legyen a valóságélmény elsõdleges lerombolója. Az interakciós lehetõségek korlátozottsága, a rossz AI, vagy a szép, de alapvetõen üres, fantáziatlan story/világ miatt a filmszerû grafika sem tudna már sokkal többet dobni a játékélményen. Szerintem a fentiekben kellene következõ lépésként nagyot fejlõdni a jövõben.
"A mai játékok grafikáját viszont már a 2005-2006 környéki játékok is hozták."

Hiába, elsõsorban konzolokra fejlesztenek (a box is meg a ps3 is akkoriban jött ki), azok meg nem fejlõdnek hardveresen... ugyanakkor ennek megvan az az elõnye, h most már nem kell gépet fejleszteni, és nincs az, mint régen, h az ember megveszi az elérhetõ legdurvább konfigot, és egy évvel késõbb már megint van olyan játék, ami szaggat

\"...lámák kíméljenek.\"

a.carkey
Az elõzõ rész(ek)ben az volt a baj, hogy VOLT újratermelõdés. 😊

A medve nem játék.

Nekem csalódás volt a FC3. Az elsõ 6-8 órában még én is "Év Játéka"-t kiabáltam, de aztán ahogy haladtam elõre úgy ábrándultam ki egyre inkább a játékból.
- Kihívás az nincs sok benne, max az elején. Az upgrade-ek nekem megvoltak a játék elsõ harmadában, skillek meg jóval a játék vége elött már megvoltak. No meg minden és mindenki elõl el lehet sprintelni.
- Mellékküldetések borzasztó ötlettelenek és unalmasak. 30 torony megmászás, 30 táborfelszabadítás, 30 wanted dead, 30 vadászat.És szinte ugyanazt kell mindegyikben csinálni. Céllövés, verseny, késdobálás elég volt egyszer is.
- Sztorit elõzetesen nagyon nyomták, pedig nem lett egy nagy szám akárhogy is nézzük.
- A helyszín is ugyanaz egész végig, annyi hogy a 2. szigeten több a síkság.
A kék(ég, óceán), zöld(növényzet) és a barna(talaj , sziklák) a meghatározó színek.
- Rövid fõküldetés(inkább erre mentek volna rá gyenge mellékküldik helyett).
- És a legviccesebb, a játék végére nekem nem maradt emberi ellenfél. Mert itt nincs újratermelõdés. Egy sandbox játékban! Érdekes!

Szerintem az elsõ rész sokkal nagyobbat szólt, de a sokat szidott 2. rész is több dologban jobb volt(hosszabb sztori és változatosabb helyszín).

"A mai játékok grafikáját viszont már a 2005-2006 környéki játékok is hozták."

A mai játékok már sokkal jobban skálázódnak, azaz gyenge gépen is elfutnak, de nagyon erõsön sokkal szebbek, mint a régiek. Másrészt akkor még felbontásban bõven volt hova fejlõdni, aminek változása nagyon látványos, de mivel elértük a full HD-t, innen már döcögösebb felfelé az út, mert keveseknek van 27 collos vagy nagyobb monitora.

Én az elsõ három hozzászólással tökéletesen egyet értek, viszont culas25hc második (sorrendben a harmadik) hozzászólását kitettem facebookra, annyira tetszik.

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

Hát pedig nem ártott volna, pöttyet kevés az a 4-5 (emberi)ellenfél típus.

a.carkey
"mert bár idegen létformák továbbra sem futkároznak a pályákon"

Hála az istennek!

Mellesleg, rossz több képlink!

A medve nem játék.

stargatelost
Ha rendesen megcsinálja az ember a mellékküldetéseket, akkor nem nagyon kell figyelni, mire megy el a skillpont, hamar kapsz újra annyi xp-t, hogy legyen új. Az állatok pedig csak addig tûnnek erõsnek, amíg kevés életünk van, késõbb az is jó sok lesz.
Amúgy hogy képes a cikkíró még mindig 4:3-as monitoron játszani? Én ezt nem értem meg...

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

Narxis
Ennyi.<#eljen>

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

hmmm jó játékhoz nem kell feltétlen jó grafika, inkább izgalmas történet, jól kitalált rendszer. Pl Faster than light - alap a grafika és nekem jobban tetszik mint a Far Cry 3.
Na ez az, hogy hozza az elvárásokat. De a 90' évek végén egy-egy új játék gyakorlatilag új elvárásokat tudott generálni, és nem csak hozta õket...
Frosty01
hát tévedsz 😄

egyébként én sem játszom már rég annyit és olyan szinten mint régebben. valahogy elmúlt a "varázsa". viszont ez a játék, minden szinten hozta az elvárásokat, és szó szerint nem tudtam elszakadni elõle. le a kalappal, tényleg fasza lett

practitioner of the forbidden arts of death

Már jó néhány éve nem játszok számítógépes játékokkal, de valamiért úgy tûnik nekem, hogy az utóbbi években nincs akkora fejlõdés mint 2000 környékén. Legalább is akkoriban grafikailag 2 év alatt hihetetlen mértékben tudtak fejlõdni a játékok. A mai játékok grafikáját viszont már a 2005-2006 környéki játékok is hozták. Javítsatok ki, ha nem így van, de számomra eléggé leülni játszik ez az ipar. Lehet egy új generációs konzol kihozása nagyot dobna a helyzeten, nem tudom