Büntetik, ha nincs mikrochip a kutyában
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez a jogszabály nem arról szól, mint azt a többség hiszi. Pont leszarják a jogalkotók, hogy a kutyád elkóborolt-e vagy sem. Elég lenne egy biléta a nyakba, de ez eddig nem jutott senkinek az eszébe a jogalkotók közül. Nem, majd a chip!
Eljön majd az az idõ, amikor emberekbe is kötelezõ lesz, addig meg hozzás kell szoktatni a népet a chipekhez. Ez erröl szól.
Eljön majd az az idõ, amikor emberekbe is kötelezõ lesz, addig meg hozzás kell szoktatni a népet a chipekhez. Ez erröl szól.
A buta embert gondolatai irányítják, a bölcs irányítja gondolatait.
Ennek majd inkább visszatartó ereje lesz. Egyáltalán nem tartom normális dolognak, hogy valaki csak úgy kilöki az utcára a kutyáját ha megunja vagy nincs pénze nevelni(amúgy én még hajléktalannál is láttam néha kutyát tehát ez egy elég hülye indok). Az évenként oltás vagy egy komolyabb betegség ami nagyobb költség a kutyánál illetve a sterilizálás. Az oltásra szerintem még össze lehet szedni 1 évben egyszer pár ezer Ft-ot, ez a mikrochip is ennyi és egyszeri kiadás. Ami neccesebb az a komolyabb betegség ilyenkor szokták választani azt, hogy inkább elaltatják.
Szóval ez egy nonszensz, semmiféle reális indok nincs ellene cserébe viszont meg lehet találni a felelõtlen gazdit és megbüntetni. Szomorú kimondani de olyan ne tartson kutyát akinek pár ezer Ft-ja sincs rá 1 évben mert nem csak a kutya hanem a saját és mások életét is veszélyezteti.
Szóval ez egy nonszensz, semmiféle reális indok nincs ellene cserébe viszont meg lehet találni a felelõtlen gazdit és megbüntetni. Szomorú kimondani de olyan ne tartson kutyát akinek pár ezer Ft-ja sincs rá 1 évben mert nem csak a kutya hanem a saját és mások életét is veszélyezteti.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Ha engem megharap egy csippelt kutya, be tudják azonosítani a harapásnyomból?
Talán a csip harapáskor beégeti az azonosítót a sebbe? Érdekes lenne...
És mi van akkor ha az állatorvos még nem kapta meg a szükséges eszközöket?
De jó hogy a hatóság a bírságolásban annyira jó, csak épp nem adja meg az eszközt ennek elhárítására.
Mellesleg, a túladóztatott nép örül ha étel jut az asztalra, nemhogymég kutyát csippeltessen.
Talán azért nem nõtt meg a kóbor állomány mert agyonütik, neadjisten megeszik hogy ne fizessenek utána.
"Ha ehhez az állat gazdája nem járul hozzá, úgy az állatorvosnak ezt jelentenie kell."
Na ennyit az orvosi titoktartásról! Mert ez az állatorvost is kötelezi!
Ezzel az egész csippeléssel valaki most nagyon jól járt, biztos már a Kanári-szigeteken nyaral.
Talán a csip harapáskor beégeti az azonosítót a sebbe? Érdekes lenne...
És mi van akkor ha az állatorvos még nem kapta meg a szükséges eszközöket?
De jó hogy a hatóság a bírságolásban annyira jó, csak épp nem adja meg az eszközt ennek elhárítására.
Mellesleg, a túladóztatott nép örül ha étel jut az asztalra, nemhogymég kutyát csippeltessen.
Talán azért nem nõtt meg a kóbor állomány mert agyonütik, neadjisten megeszik hogy ne fizessenek utána.
"Ha ehhez az állat gazdája nem járul hozzá, úgy az állatorvosnak ezt jelentenie kell."
Na ennyit az orvosi titoktartásról! Mert ez az állatorvost is kötelezi!
Ezzel az egész csippeléssel valaki most nagyon jól járt, biztos már a Kanári-szigeteken nyaral.