59
-
Hans von Luck #16 Jó film volt, nekem úgy tetszett ahogy volt...viszont sztem is felesleges lenne még 2rész...az eredeti koncepciót kellene követni: 2rész és pont. -
#15 Én nagyon vártam a filmet, de amikor megtudtam, hogy három részre szedték ezt is szét, azután már a moziba sem mentem el megnézni. Egy nyúlfarknyi könyvet teljesen felesleges (és erősen marketing szagú) szétszedni három filmre, majd megnézem itthon illegális letöltésből. Kapják be. -
WoodrowWilson #14 Nekem sem jött be annyira, mint vártam. Nem egy LotR kategória. Persze önmagában jó film, csak nem lehet nem összehasonlítani az előddel. Azért a következő részektől többet várok, mégiscsak lesz egy Dol Guldur meg az Öt Sereg Csatája.
A 48 fps-ről viszont csak jókat tudok mondani, nekem abszolút bejött a dolog, remélem ráállnak a filmesek. -
#13 A film egyszer nézhető, de tényleg nagyon lassú. A 9 órás teljes játékidő az annyi, amennyi idő alatt a könyv elolvasható...
Félreértés ne essék, a filmnek nem feladata megfelelni a könyvnek, de ezért ilyen rövid művet ennyire elnyújtani...
A LotR első részének a nyomába sem ér. A triológiából is messze az volt a legjobb rész. A 2. és 3. csak a gigantikus csatajeleneteket tudta felmutatni, semmi mást... -
tomcsa4 #12 Szerintem meg rosszlor ment a mozikba. Tavasszal kellett volna vetíteni. Sok film ment a mozikban és az emberek szelektálnak. Majd a második és a harmadik rész jobban fog szerepelni! -
chuky123 #11 Szerintem is kár ezt a sztorit 3 részre széthúzni. De hát pénz beszél... -
Etinger #10 Majdnem az összes online média szarul áll anyagilag, mert nincs bevételük belőlünk, csak közvetve. Ezért rá vannak utalva a kattintás szám növelésre... Azért kapnak a cikkek ilyen címeket. Ez van. -
cS6Szi #9 Az igaz, hogy nagyon lassan akart indulni a film. De aztán a beindult. Nekem tetszett. Én a következő részt is tuti moziban nézem. Mondjuk az öreg Bilbo szinkronja valami ritka sz@r lett. Plusz én 48 fps-ben láttam. Nekem kellett vagy 1-másfél óra mire a szemem rendesen hozzászokott. Az elején az effektek is nagyon gyengének látszottak a 48 fps miatt. Plusz a lassú mozdulatok folyton begyorsultak. Mondjuk a film végére viszont már nagyon bejött. De még gyerek cipőben van ez a technológia. A következő részt inkább imaxben nézem majd. -
#8 "Talán az a probléma, hogy sok ember nem szeret olvasni. Ez nem a film hibája."
Akkor miért is nem adnak, ha más nem egy zanzásított változatot a műből a mozijegyhez? Hmmm?
Azért itt elég különleges művekről van szó, nem mindig olvasmányosak eléggé a Tolkien művek ahhoz, hogy mindenkinek való legyen.
Ahhoz képest viszont elég dúrva siker minden ilyen hobitosos film.
Vessük össze pl a Felhőatlasszal, ami szintén egy sikeresnek mondható, de elég bonyolult írásból született.
A Hobbit-nál a bevételek tényleg alacsonyabbak, mint az előző trilógia esetében, azonban ez a -10% tökéletesen jó. Egy olyan sorozatról van szó, aminek az első 3 része iszonyat siker, és ez is bármi máshoz képest jól kezdett, nem hogy egy 4. részhez képest!
Szal nekem is kicsit érthetetlen a cím, meg a cikk hangvétele. -
SanMaster #7 Nem volt rossz film, de jó sem. Az első 1/3 alatt majd bealudtam.. aztán beindult. Érezhető, hogy nem volt egy jó ötlet 3 filmre széthúzni, mert kevés a "történés", tele volt olyan dolgokkal, mint amilyen az eredeti trilógiából a bővített verzió. Egyszer bírtam azokat megnézni, szerintem zseniálisan eltalálták anno, hogy mit kell kivágni. -
gulyasandras #6
Érdemes végignézni. -
Szefmester #5 "Talán az a probléma, hogy sok ember nem szeret olvasni. Ez nem a film hibája."
Ennek meg mi köze a filmhez? Én szeretek olvasni, de jobban örülnék egy hős hobbitvadász ork történetének mint ennek. Simán rühellem a "mockosz kisz hobbitkákat" és kész. S annak ellenére hogy nem bírom sem az alap GYU-t sem ezt, elismerem hogy amit Tolkien alkotott azt inkább kellene érettségin oktatni mint egyik másik "nagy" magyar írót vagy művét. Alkotott egy világot, egy műfajt és pár remek könyvet. Az hogy nekem nem tetszik egy dolog. -
gulyasandras #4 Elég sokan újraolvastuk a könyvet, talán így még nagyobb lett a csalódás. Amire a GYU-nál tökéletesen ráéreztek (mit kell elvetni, mit kell átírni), az most mintha önmaga paródiájába fordult volna.
Plusz, ahogy a fórumban is írtam, több haverommal 9 alkalommaml néztük meg az első részt moziban. Öregedtünk meg minden, de az érdekes, hogy most egy vetítés is elég volt mindegyikünknek. (A trilógiát bezzeg dec elején és végén is megnéztük). A gyerekek (noha a többségüknek tetszett) szintén nem akarják újra megnézni ...
A legjobban talán a zenével lehet leírni a filmet: kicsit átpofozzuk, ezeknek meg mindegy, úgyis megnézik.
-
Nos #3 Még nem láttam, de megnézem. Az, hogy ennyire megosztó, csak még kíváncsibbá tesz.
-
endrev #2 Én jó ötletnek gondolom a 3 részt, élveztem a filmet. Olyan érzés volt, mintha közben olvastam volna a könyvet, de úgy, hogy közben megelevenedett és beszippantott a világa.
Talán az a probléma, hogy sok ember nem szeret olvasni. Ez nem a film hibája. -
gulyasandras #1 Elnézve a napi adatokat, a "menekülés" túlzásnak tűnik.
Számomra Avatar-szintű csalódás volt (minden tökéletes a bemutatóig, csak 1-2 dolog volt, ami nem tetszett). Nincs érzelmi kapcsolat a néző és a szereplők között; Bilbót (Frodóhoz hasonlóan) eldugták; részekből áll össze a film, nincs folyamatos történetmesélés; semmi extra az operatőr részéről.
Saccolásom szerint csak 80-90 millió (az össz. 250-ből) mehetett el a vfx-re, így nem csoda, ha gyenge kivitelezést kaptunk a wetás srácoktól.
Nem tudom, hogy moziban megnézem-e a következő két részt (pláne, ha mindegyikhez lesz legalább 20-40 percnyi jelenet).