30
  • NEXUS6
    #30
    A Júnoszty meg van még?
  • cloud.strife
    #29
    Ez az egész CES elötti parasztvakítás kezd trend lenni. Ámítják a népet, vakítanak mindenféle prototipussal meg hogy mi már gyártani fogjuk jövőre, stb. stb.. A vége pedig az, hogy semmit sem indítanak sorozatgyártásban. 2 éve az volt a legnagyobb dumájuk, hogy na majd mi az OLED-el majd megint fejlesztünk, aztán még a jövő évi modelleket is kihúzták.
    Elárulom mi lesz a jövő évi tuti. Kicsit szmártabb tévék, japó márkák szebb képminőséggel, kóreaiak szar képminőséggel (még a felső kategóriában is), nyár közepe vége felé pedig jönnek a 4K tévék és ennyi.
    Írjátok fel, kopizzátok ki, printscreen, amit akartok. Ez lesz. A többi bullshit az parasztvakítás. Csak azért megy hogy vagizzanak, meg bolondítsák a népet. Valódi dolog nem lesz egyikből se. Ez kórea.
  • NEXUS6
    #28
    Ez egy fontos lépés ebben az irányban.
    Az, hogy a mostani technológiai szinten is eladható terméket csináljanak belőle, az elég sok találékonyságot követel a dizájnerektől, mérnököktől, mert azért itt még vannak ugye korlátok.

    De hogy folytassuk az álmodozást, a következő nagyobb lépés az lehet, hogy valami passzív 3D technológiával párosítják. Letapétázod a szobádat és már is kész a sztártek holoterem!


    Még kb 15-20 év, vagy még annyi sem.
  • norbi4567
    #27
    Inkább egy olyan telefont csináljanak ami kb akkora mint egy toll, de van benne egy méretes kijelző, felcsavarva. Ha kell akkor meg akár egy tablet méretű kijelzőt is ki lehet húzni belőle. De ha csak telefonálni akarok akkor telefon méretőre húzom ki. És kényelmesen elfér a kézbe...

    Ennek lenne értelme. De ami legutóbb is volt, egy nagy doboz a végén egy darab hajlítható kijelzővel, na annak mi értelme lett volna?(nem is csodálom hogy nem került piacra)

  • narumon
    #26
    Az apple nem gyártott eddig sem kijelzőt szerintem ezután sem tervezik, szóval kb semmit. (Az, hogy mobilban lesz-e hajlított kijelző az már ettől egy teljesen független kérdés - mondjuk én ott nem látom értelmét, de a mostani mobiljaikba sem maguknak gyártják a kijelzőt szóval mindegy)
  • Shodan
    #25
    Kiváncsi vagyok erre az apple mit fog felmutatni.
  • M2 #24
    Ha meg idővel nagyon olcsó lesz a cucc, lehet majd belőle termékcsomagolás is.

    A tejes flakonon Jamie lelkesen elmondja, mit is kezdhetsz ezzel a liter tejjel. :-)
  • Cefet
    #23
    Olcsó lesz, nem holnap, de az lesz. Egy vékony műanyag fóliára nyomtatott "sz@r"...
  • narumon
    #22
    Hajlított tévében meg monitorban látnám nagy értelmét. No persze nem 40" tévére gondolok, de otthon a falon egy 80" tévén már jól jöhet ha a két széle enyhén befele ível, így egyforma szögből látható mindkét oldala.
  • M2 #21
    Igen, a tank is nagy ötlet!

    De a ruhákba beépítés se lesz hülyeség. GPS képernyője a túradzseki ujján, vagy még jobb: az előtted gyalogló hátán vagy hátizsákján. :-)
  • NEXUS6
    #20
    A kérdés az, hogy mennyiért?
    Egy pár műanyagréteget tartalmazó hajlékony fólia, azért hosszútávon valszeg olcsóbb lesz, mintha ugyan azt egy viszonylag drága és nagy tömegű LCD kijelzővel akarnák megcsinálni.

    Ma is eljuthatnánk akár másik naprendszerbe, csak éppen ehhez 100 évig kéne csak ezen dolgozni az egész emberiségnek. (lásd Daedalus projekt).
  • Com9000
    #19
    Eddig is megvalósítható volt ez. Mégis csak egy fél falat beborító képernyőket vásárolnak a legtöbben.
  • Com9000
    #18
    Pedig kíváncsi lettem volna az eszmefuttatásodra. Bár valószínű semmi eredeti gondolatot nem tudtál volna papírra vetni. Csak amit a média az agyadba masszírozót évek óta.
  • NEXUS6
    #17
    Asszem a Toyotának volt valami tanulmánykocsija mostanában, hogy az egész egy nagy display volt. Monnyuk, ha villanykocsiról van szó, akkor valszeg a kivilágítás többet fogyaszt, mint a motor.

    De pl harcijárművek álcázásához is kiváló. A múltkor láttam egy kis videót a neten, hogy ha nappal ráraknak egy csomó izzót egy tankra, ami kb annyi fényt sugároz, mint a ami éppen kint van, akkor 1-2 km-ről a tank gyak láthatatlan!
    Nem egy bonyolult dolog.
    Ehhez képest, ha beborítják egy ilyen kijelzővel, akkor közelebbről, formákat, akármit is rárakva tudják átverni az ellent.
  • M2 #16
    Néhány emberről itt a nagyim intelme jut eszembe:
    "- Miért éppen programozó? Abból nem lesz neked kenyered, fiacskám!"
    (mára egyetlen unokája vagyok, akinek van munkája)

    Kurva sok területen lehet majd használni, ezek nagy részéről ma még nem is tudunk, hogy majd létezni fog...
    de mondok csak egyet: önjáró autók, az utas bekapcsol az első szélvédő helyére egy jó nagy kijelzőt, ha unja az alagutat (a kijelzőn a fenti városkép is megjelenhet, ha szeretné pontosan tudni, hogy merre is jár).
  • Co1e
    #15
    komplett falak befedése... nem lefestem a falat azt cső.... hanem minden nap lehet más szine... más kilátás stb stb....a lehetőségek végtelenek...
  • Szefmester
    #14
    Monitorként extrém széles kivitelben (ala Dell féle 21:9-es arány) meghajlítva az ember beül középre és lefogja a teljes látóterét. Panoráma fotók, játékok (főként FPS) horizontálisan nagylátószögű kamerák felvételei.

    Mobilokban újra eljöhet a kagylótelefonok kora, csak ezúttal ha kihajtod az alapnál kétszer akkora kijelző fogad, mert mindkét fél ugyanaz a kijelző, s mivel hajlik él sem lesz. :D
  • NEXUS6
    #13
    Ha occó is lesz, gyak mindenhova lehet majd kijelzőket rakni.
  • fszrtkvltzttni
    #12
    De hát látta a TV-ben, meg a szomszédnak is ilyen van, meg mindenki nyomja az agymosó rizsát, hát ez már terrorizmus XD
  • Cefet
    #11
    Jó jez, jó jez...
    Íves, vagy görbült felületeket is kialakíthatnak kijelzőnek. Szinte bármiből, illetve bármire csinálhatnak monitort. Ráadásul háttérvilágítás sem kell. Átrendezi majd (nem)kicsit a piacot.
  • tomboy013
    #10
    Szerintem senkire sem erőltetnek semmit. Mindenkinek a saját dolga hogy mit vásárol meg, én csak azt mondom hogyha kész a technika a hajlékony TV megalkotására, akkor miért kell azt mondani hogy hülyeség? A korlátolt gondolkodás nem vezet sehova, vagyis igazából előre semmiféleképpen nem visz...
  • lapaleves
    #9
    nem akarom letörni a lelkesedésed, de többek közt ezért nem próbáltak gorilla glasst erőltetni senkire se 40-50 éve.
  • Piszkos  Fred
    #8
    Inkább meg sem próbálom elmagyarázni, mekkora különbség van egy CRT és egy LED vagy plazma tévé között (lapostévé, agyam eldobom hallod).
  • duke
    #7
    Ebbol sem lesz semmi, mert az apple majd jol betiltatja. Mert bizonyitjak, hogy nem csak negyzetet talaltak fol, hanem a gorbeseget is ok fedeztek fol tavaly. Az amerikai birosag, meg persze, azonnal helyt add a kerelmuknek, hogy tiltsanak be mindent, ami gorbe, es nincs rajta apple logo.
  • tomboy013
    #6
    40-50 éve a Gorilla Glassnak se volt semmi értelme, aztán napjainkban az okostelefonok részévé vált. Nyitottnak kell lenni az új dolgokra mert sosem lehet tudni mihez lehet elengedhetetlen a jövőben. Ha mindenki így gondolkodna mint itt egyesek, nem lenne fejlődés a világban és a középkornál megrekedtünk volna. Egyébként meg a lapos TV-nek igenis van értelme: könnyebb mint egy régifajta nagy doboz, és a falra is fel lehet úgy szerelni hogy nem néz ki hülyén, kevesebb helyet is foglal. Ami meg az elborulást illeti, inkább én borulok el az ilyen hülyeségek hallatán
  • gizmoboy
    #5
    Az agyad borult el, és hülyeségeket beszélsz :D
  • Frosty01
    #4
    elborul... :D

    a hajlékony tv majd az extrém szexet kedvelők új színpadja lesz, miközben megy a hírtv-n orbán viktor évértékelő beszédje....
  • Com9000
    #3
    Persze, én már ott lemaradtam, hogy miért jobb a lapos tévé ami elborul. Mint a régi.
    De, hogy miért jobb a hajlékony mint a lapos tévé arra is lesz egy ütős marketing módszer az biztos.
  • ADAMEX9
    #2
    Próbálok olyan élethelyzetre gondolni, amikor egy TV képét meg akarom hajlítani, de nem megy.
    Max beteszem a sarokra és osztott képpel így 2 külön adás mehet...

    (kisebb méretben még van is értelme, akár egy csuklóra hajlítható eszköz, akár egy felcsavarható e-újság, hogy agyoncsapjak egy legyet)
  • cloud.strife
    #1
    Parasztvakítás=BE.